27 Vakantiedagen

Reizen binnen Slovenië – openbaar vervoer & transport

Slovenië beschikt over een goed wegennetwerk en leent zich er uitstekend voor om met eigen auto te ontdekken. Er zijn twee belangrijke hoofdwegen in Slovenië. Eentje loopt van de Hongaarse grens dwars door het land tot aan de Adriatische kust. De tweede belangrijkste autoweg begint bij de Oostenrijkse grens en gaat door tot de Kroatische grens. De belangrijkste autowegen zijn verhard. Sommige wegen in de Julische Alpen zijn gesloten in de winter.

Het openbaar vervoer in Slovenië bestaat voornamelijk uit treinen en bussen. Er is een goede verbinding met de trein tussen Slovenië en de landen rondom. De meeste vakantiegangers vervoeren zich echter met eigen auto of eventueel huurauto.

Treinen

Slovenië heeft een goed treinnetwerk. Treinreizen worden uitgevoerd door Slovenian Railways. Alle grote steden, en de meeste populaire natuurgebieden, worden met elkaar verbonden via dit treinnetwerk.

Bussen

In elke grote stad, en in kleinere steden en gemeentes, rijden (lokale) bussen. Vanuit Ljubljana kun je busreizen boeken naar internationale steden. Een buskaartje kost gemiddeld €3 per 25 kilometer.

Auto & motor

Vanuit Nederland en België kun je vrij eenvoudig naar Slovenië rijden. De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 1150 km. Je bereikt het land via Duitsland en Oostenrijk. Als je liever een auto huurt, kun je op het vliegveld van Ljubjana een auto huren (kijk hier bij Sunny Cars). Wanneer je door Slovenië met de auto reist, heb je een vinjeta nodig. Dit is een tolweg-sticker die je op je voorruit plakt. Een vinjeta kost €15 per week of €30 voor een maand.

Fietsen

Slovenië kent een bergachtig landschap. Dit maakt het uitdagend om door het land te fietsen. Echter kent Slovenië goede wegen en bewegwijzering. Voor €3,50 per dag neem je je fiets mee in zowel internationale als regionale treinen. In de grotere steden (Ljubljana, Bled en Piran) vind je ook volop fietspaden. In deze steden huur je een fiets voor ongeveer €10 per dag.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Slovenië specialisten

TUI

TUI

De bekendste ‘allround’ Slovenië aanbieder, met tientallen verschillende hotels, appartementen en campings plús meerdere autorondreizen.
Bezoek website


Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos is onderdeel van de ANBW en specialiseert zich in autovakanties. Ze bieden meerdere bijzondere Slovenië autorondreizen en actieve vakanties, inclusief combinaties met buurlanden.
Bezoek website


ANWB Campings

ANWB Campings

Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Slovenië. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website

Meer Slovenië reisorganisaties

Suncamp
Suncamp

Diverse campings met staanplaatsen.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet-only aanbiedingen.
Bezoek website

 Natuurreizen
SNP

Wandel- en fietsvakanties .
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet-only prijzen.
Bezoek website

Natuurhuisje
Natuurhuisje

Vakantiehuizen
Bezoek website

Happy Home
Happy Home

Vakantiehuizen en boerderijtjes.
Bezoek website

Booking.com
Booking.com

Hotels, b&b’s & appartementen.
Bezoek website

Allcamps
Allcamps

Camping specialist.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Slovenië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Slovenië aanbieder.
Bezoek website

Pharos Reizen
2. Pharos Reizen

Autorondreizen & actieve vakanties.
Bezoek website

ANWB Campings
3. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek websiteBekijk Slovenië aanbiedingen
Vanaf €2041 incl. vliegticket

Vliegtickets Slovenië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Slovenië
V.a. 74