27 Vakantiedagen

Geografie – waar ligt Slovenië?

Slovenië ligt in het midden van Europa. Ten noorden grenst Slovenië aan Oostenrijk, ten oosten aan Hongarije, ten zuiden aan Kroatië en in het westen aan de Adriatische Zee en Italië. Slovenië is één van de natste landen van Europa. Dit resulteert in een intens groen landschap met veel bossen, meren en wilde rivieren. In het noorden liggen de Kamnische Alpen en in het noordwesten de Julische Alpen. In de Julische Alpen vind je de hoogste berg van het land: Triglav Mount. Deze berg is 2864 meter hoog. Naast bergen tref je in Slovenië veel water aan. De belangrijkste rivieren zijn de Sava, Mura en Drava.

In de Julische Alpen liggen het meer van Bled en het meer van Bohinj. Het meer van Bohinj is met 3,18 km² het grootste meer van het land. Het oosten van Slovenië is vlak. Dit deel gaat over in de Pannonische laagvlakte van Hongarije. Het zuidwesten en zuiden van het land kenmerken zich voornamelijk door heuvellandschap en middelgebergtes met grotten. De kustlijn aan de Adriatische zee is vrij bescheiden: slechts 47 km lang.

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Slovenië specialisten

TUI

TUI

De bekendste ‘allround’ Slovenië aanbieder, met tientallen verschillende hotels, appartementen en campings plús meerdere autorondreizen.
Bezoek website


Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos is onderdeel van de ANBW en specialiseert zich in autovakanties. Ze bieden meerdere bijzondere Slovenië autorondreizen en actieve vakanties, inclusief combinaties met buurlanden.
Bezoek website


ANWB Campings

ANWB Campings

Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Slovenië. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Slovenië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Slovenië aanbieder.
Bezoek website

Pharos Reizen
2. Pharos Reizen

Autorondreizen & actieve vakanties.
Bezoek website

ANWB Campings
3. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek websiteBekijk Slovenië aanbiedingen
Vanaf €2041 incl. vliegticket

Vliegtickets Slovenië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Slovenië
V.a. 74