27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Er zijn voor Slovenië geen intentingen verplicht. Er wordt officieel aangeraden de vaccinatie tegen DTP en tegen Hepatitis A te nemen, maar de meeste vakantiegangers doen dat niet. Bij een verblijf van meer dan drie maanden wordt geadviseerd je te laten inenten tegen Hepatitis B. Laat je, als je tussen maart en november meer dan vier weken gaat wandelen of kamperen, inenten tegen teken encefalitis.

De hygiënevoorschriften en normen en waarden in Slovenië zijn ongeveer gelijk aan die van Nederland. Het is qua voorzieningen een uitstekend en modern land. Kraanwater kan gedronken worden. Groente, fruit, vis en vlees kan zonder risico’s gegeten worden. In heel het land kun je terecht voor zowel kleine als extreme ongevallen. De kwaliteit van ziekenhuizen in Slovenië is vrij goed. Voor kleine ongevallen ga je naar de huisarts. Voor grotere problemen ga je naar de eerste hulp van een ziekenhuis.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Slovenië specialisten

TUI

TUI

De bekendste ‘allround’ Slovenië aanbieder, met tientallen verschillende hotels, appartementen en campings plús meerdere autorondreizen.
Bezoek website


Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos is onderdeel van de ANBW en specialiseert zich in autovakanties. Ze bieden meerdere bijzondere Slovenië autorondreizen en actieve vakanties, inclusief combinaties met buurlanden.
Bezoek website


ANWB Campings

ANWB Campings

Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Slovenië. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Slovenië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Slovenië aanbieder.
Bezoek website

Pharos Reizen
2. Pharos Reizen

Autorondreizen & actieve vakanties.
Bezoek website

ANWB Campings
3. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek websiteBekijk Slovenië aanbiedingen
Vanaf €2041 incl. vliegticket

Vliegtickets Slovenië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Slovenië
V.a. 74
t>