27 Vakantiedagen

Beste reistijd Tsjechië

In de maanden april tot september zijn de temperaturen aangenaam en is de kans op zonnig weer het grootst. Bovendien zijn in deze periode alle toeristische bezienswaardigheden geopend, wat in het winterseizoen niet altijd het geval is (behalve in Praag). In de winter reizen echter tal van sneeuwliefhebbers naar de wintersportgebieden in het Reuzengebergte, het Bohemer Woud of andere plaatsen in Tsjechië.

Hoogseizoen (juli & augustus)

In het hoogseizoen mag je rekenen op vrij warm en zonnig weer, hoewel het in deze periode ook vaak kan stortregenen. In het hoogseizoen worden de meeste buitenactiviteiten georganiseerd, zoals festivals en jaarmarkten. Houd rekening met een flinke toeristische drukte bij de bekendste bezienswaardigheden en wachttijden aan de loketten.

Tussenseizoen (april t/m juni, september & oktober)

In het tussenseizoen zijn de temperaturen aangenaam. In mei valt er in Tsjechië de meeste regen. Voor wie wil ontsnappen aan de grootste toeristische drukte, is het tussenseizoen de beste periode om naar Tsjechië te reizen.

Laagseizoen (november t/m maart)

In het laagseizoen zijn verschillende bezienswaardigheden in Tsjechië gesloten of slechts beperkt open (met uitzondering van de hoofdstad Praag). In dit seizoen komen de wintersportgebieden in Tsjechië tot leven. De belangrijkste skigebieden bevinden zich in het Reuzengebergte en het Šumavagebergte. In januari bereiken de temperaturen hun dieptepunt en is de kans het grootst dat het Lipnomeer bevroren is: een heerlijke locatie om te schaatsen!


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tsjechië

°C 0 3 8 14 18 21 23 23 19 11 5 2
mm 25 20 27 35 65 71 81 72 46 30 29 20
J F M A M J J A S O N D

Lees verder: Gezondheid >

Tsjechië specialisten

TUI

TUI

TUI biedt een uitgebreid aanbod van stedentrips naar Praag, inclusief hotel en vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven.
Bezoek website


ANWB

ANWB

De ANWB is specialist in camping- en autovakanties naar Tsjechië en heeft een ruim aanbod aan rondreizen.
Bezoek website


Boek je rondreis naar Tsjechië

TUI
1. TUI

Groot aanbod stedentrips.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek websiteBekijk Tsjechië rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Tsjechië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tsjechië
V.a. 29