De Tsjechische keuken werd duidelijk beïnvloed door buitenlandse keukens, vooral de Oostenrijkse, Hongaarse, Poolse en Duitse. Typisch voor een Tsjechische maaltijd is de overvloed aan vlees, vooral varkens- en rundsvlees.
Een typische Tsjechische specialiteit is Svíčková na smetaně, een soort lendenstuk met roomsaus. Goulash vormt een ander traditioneel gerecht in Tsjechië. Tsjechen houden ook van dumplings: deegplakken van aardappelen of brood. Goulash wordt meestal met dumplings geserveerd. Dumplings duiken ook op als dessert, bijvoorbeeld fruitdumplings die bestaan uit deeg gevuld met kersen, abrikozen of ander fruit. Wie houdt van zoetigheid, moet zeker eens de honingcake Medovník proberen.
In het land waar de pils werd ‘uitgevonden’ wordt er uiteraard veel bier gedronken, dat hier in halve liters wordt geserveerd. De nationale bieren Pilsner Urquell en Budweiser zijn vanzelfsprekend de meest gedronken biersoorten. Vergeet niet om van de Tsjechische wijn te proeven. Aan de oevers van de Elbe wordt er immers aan wijnbouw gedaan en Tsjechië brengt diverse smaakvolle wijnsoorten voort. Proef ook eens van het aperitief Becherovka, een soort kruidenbitter met een alcoholpercentage van maar liefst 38%.
Lees verder: Geld & kosten >
TUI biedt een uitgebreid aanbod van stedentrips naar Praag, inclusief hotel en vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven.
Bezoek website
De ANWB is specialist in camping- en autovakanties naar Tsjechië en heeft een ruim aanbod aan rondreizen.
Bezoek website