27 Vakantiedagen

Geografie – waar ligt Tsjechië?

Tsjechië ligt in Centraal-Europa. Het land grenst in het noorden aan Polen, in het oosten aan Slowakije, in het westen aan Duitsland en in het zuiden aan Oostenrijk. Tsjechië is met een oppervlakte van 78.867 vierkante kilometer bijna twee keer zo groot als Nederland. Het land kan onderverdeeld in twee grote delen: Bohemen in het westen en Moravië in het oosten.

In Bohemen tref je in het noorden, grenzend aan Duitsland en Polen, de Sudeten-bergketen aan. Deelgebergten daarvan zijn onder meer het Reuzengebergte, het IJzergebergte en het Adelaarsgebergte. In Zuidwest-Bohemen ligt het Bohemer Woud, terwijl het Ertsgebergte zich in het noordwesten bevindt. In het oosten van het land, in het grensgebied met Slowakije, vind je de middelhoge bergen van de Witte Karpaten.

De hoofdstad van Tsjechië is Praag. Andere grote steden in het land zijn Brno, Ostrava, Pilsen, Liberec, Olomouc en České Budějovice. De hoofdstad Praag ligt aan de Moldau, de langste rivier in Tsjechië. De Moldau mondt uit in de rivier Elbe, die ontspringt in het Reuzengebergte en via Duitsland naar de Noordzee stroomt.

Lees verder: Vervoer >

Tsjechië specialisten

TUI

TUI

TUI biedt een uitgebreid aanbod van stedentrips naar Praag, inclusief hotel en vlucht vanaf Amsterdam of Eindhoven.
Bezoek website


ANWB

ANWB

De ANWB is specialist in camping- en autovakanties naar Tsjechië en heeft een ruim aanbod aan rondreizen.
Bezoek website


Boek je rondreis naar Tsjechië

TUI
1. TUI

Groot aanbod stedentrips.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek websiteBekijk Tsjechië rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Tsjechië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tsjechië
V.a. 29