Reiservaringen Albanië, reisverhalen & tips over reizen in Albanië

Albanië essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 250
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, rabiës, tekenencefalitis.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Albanië

Door het strenge communistische beleid dat Albanië heeft gekend, is het toerisme in het Balkanland nog amper ontwikkeld. Het is een land voor ontdekkers. Reisgoeroe’s wereldwijd tippen Albanië als ‘laatste onontdekte parel van Europa’. Daar waar het prachtig is, maar écht ongerept. Waar de mensen supervriendelijk zijn en er álles aan doen om het je naar de zin te maken. Het voorheen communistische land kruipt uit zijn schulp en is met zijn ruige binnenland, pittoreske bergdorpjes, amper bezochte Romeinse ruïnes, schitterende baaien en onontdekte stranden een geweldige (potentiële) reisbestemming. En goedkoop!

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Albanië

De hoofdstad Tirana

Tirana is niet de mooiste hoofdstad van Europa, maar fascineert met zijn rauwe randje en rijke geschiedenis. Bekijk het in Sovjetstijl gebouwde Skanderbegplein, in het centrum van de stad, met daaromheen het Nationaal Historisch Museum, de klokkentoren, de opera, de nationale bank en de oude Et’hem Bey-moskee. Bezoek de Martelarenbegraafplaats, wandel door de hoofdstraat Rruga Bajram Curri, rust uit in een van de parken en neem ’s avonds een cocktail in een van de hippe bars.

Wandelen in de Albanese Alpen

Albanese Alpen

De traditionele cultuur wordt in het noorden, diep in de Albanese Alpen, in ere gehouden door de herders en bergbewoners die hier leven. In ’het land van de witte bergen’ kun je mooie wandelingen maken, zoals een tocht van de Mutton Pass (1.830 m) naar de Thore Pass, langs de watervallen van Thethi en de Grunasi-kloof. Doe ook het pittoreske bergdorpje Boga aan en beklim de Korab, de hoogste bergtop van Albanië op het drielandenpunt met Macedonië en de Servische provincie Kosovo.

Adriatische & Ionische Zee

Kakome, Dhermi, Kakome: de Albanese Riviera is het bestbewaarde geheim van Europa als het gaat om de prachtige stranden en baaien. Mooiste strand is dat van Jale, waar het water blauwer dan blauw is en de zee brandschoon. Jale is een klein kustplaatsje, 55 kilometer onder Vlorë, met slechts enkele restaurants en muziekbarretjes. Een verademing vergeleken bij grote badplaatsen als Velipoja of Ksamili.

< Lees minder

13 Albanië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,2

Op basis van 13 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,8

  • Gastvrijheid: 9,2

  • Natuur: 8,5

  • Stranden: 8,2

  • Eten: 7,5

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Albanië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,8

    23 landen bezocht
    27 reviews
    0 waarderingen

    “Fantastisch vakantieland”

    Geplaatst 17-04-2019 • gereisd augustus 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Albanie, het land staat nog niet echt bekend bij ons Nederlanders als ultieme vakantieland, maar dat is het zeker wel. Afgelopen zomer heb ik met mijn vriend 2.5 week door dit fantastische land gereden om de boel te verkennen, en wat is het goed bevallen! Albanie is een land met over het algemeen goede infrastructuur (soms kom je nog wel wat aparte weggetjes met kuilen tegen, rustig rijden is dan genoeg) gezien het feit dat mensen er pas een 20tal jaren mogen/kunnen autorijden. Auto huren kan prima met Sunnycars en hup je bent onderweg! Doordat de infrastructuur vooral in het Noorden (richting de bergen) niet altijd even geweldig is hebben wij niet het hele land gezien maar zijn we langs de kustplaatsen gereden. Zo is Ksamil echt een pareltje, mooi strand en leuke strandtenten, Sarande (grote badplaats met een van de grootste boulevards die ik heb gezien vol met eettentjes en gezelligheid, goed strand) , Syri I Kalter (een hele mooi plek, google maar eens, het water is wel heeel koud!), Berat ( de stad van de 1000 ramen, hele fijne stad, we zijn hier langer verbleven dan we vooraf hadden bedacht maar het is prachtig om naar dit erfgoed te kijken en de sfeer in deze stad is ook super! )

    Ook voor de echte natuurliefhebbers is dat een goed vakantieland, wel zou ik dan aanraden om naar het Noorden te gaan!

    Al met al is dit land super, het is er goedkoop, het is er lekker weer, de mensen zijn vriendelijk en de natuur is super!

    Onterecht geen geliefd vakantieland onder Nederlanders!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Sarande & Ksamil • Berat • Syri I Kalter

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    35 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Prachtig afwisselend land vol natuurschoon”

    Geplaatst 12-04-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    In Noorwegen is de natuurliefhebber op zijn/haar plaats. Het is geen land voor strandgangers, maar je hebt er wel degelijk prachtige stranden. Woeste, ruige stranden aan de westkust. In het zuiden zijn de stranden lieflijker. Noorwegen is een enorm uitgestrekt land. Even naar de noordkaap rijden is er niet bij, want vanaf Oslo is het nog eens 1500 km naar het noorden eer je er bent. Neem daar dan ook ruim de tijd voor. Zelfs naar de Lofoten is een heel eind. Minimaal drie weken heb je dan wel nodig als je alles vanuit NL met de auto doet. Je kunt ook vliegen en een auto huren. Er zijn genoeg mogelijkheden. Voor een eerste kennismaking met dit prachtige land is een rondrit door het zuidelijk gedeelte meer dan prima!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Hardangervidda • Lofoten • Strien

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    31 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Ontdekte parel van de Balkan”

    Geplaatst 07-04-2019 • gereisd juni 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Albanië is een erg divers en mooi land, het is nog niet super toeristisch waardoor je een authentieke sfeer te zien krijgt. De bevolking is meer dan vriendelijk, iedereen is bereid jou te helpen of informeren zonder daar iets voor terug te willen. Wij zijn begonnen in skoder en waren hier twee dagen, maar hier kun je gemakkelijk een aantal dagen meer verblijven. Sarande is de plek waar de meeste toeristen en hotels zich bevinden, vanuit hier kun jr een aantal mooie plekken bezichtigen. Het land is momenteel nog erg goedkoop, de wegen nog erg slecht dus hou hier rekening mee. Ga er vooral heen en ontdek dit kleine maar veelzijdige land!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Koman Lake • Llogara nationaal park • Gjirokaster

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 5
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,6

    16 landen bezocht
    1 review
    7 waarderingen

    “Adembenemend!”

    Geplaatst 06-01-2019 • gereisd augustus 2018 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Albanië greep ons naar de keel en het liet ons niet meer los. Bezoek deze vooralsnog onontdekte parel nu, voor iedereen het doet. Fantastische berglandschappen en met voorsprong de mooiste stranden van Europa. En ook alles tussen de bergen en de kust was indrukwekkend mooi. Het eten, de gastvrijheid, .. Het laatste best bewaarde geheim van Europa. Dat dit nog niet ontdekt is door het massatoerisme heeft met verschillende factoren te maken, waaronder de zware burgeroorlog in de jaren ';90 en het einde van het communistische tijdperk die nog niet zo ver in het verleden liggen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Valbona • Sarande & Ksamil • Dhermi

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 4,0

    1 review
    3 waarderingen

    “Enorme.teleurstelling”

    Geplaatst 11-08-2018 • gereisd augustus 2018 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Wij mogen onszelf ervaren reizigers noemen en hebben tientallen landen bezocht... van rondreizen door de vs tot japan.. van colombia tot nepal.... tijdens onze eurotrip met de auto hebben we Albanië bezocht. Met de ferry van griekenland naar Sarande, daarna Vlore, Durres.. wij vonden het een tegenvaller. Albanie heeft de slechtste wegen ooit gezien, nog rotter dan in Nepal, onafgebouwde steden, braakliggende steden en weinig inspirerende plekken... En daar waar het interessant lijkt te worden verpesten krioelende tyoes in oude mercedessen de culturele pret. Het land is nog veel te veel in de ban van het recente communistische verleden en naar onze indruk nog niet klaar voor het toerisme waarnaar het zo smacht

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
    • Gastvrijheid: 5
    • Natuur: 3
    • Eten: 4
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    1 review
    4 waarderingen

    “Vakantie in een mooie natuur ”

    Geplaatst 23-06-2018 • gereisd juni 2018 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    In de afgelopen week was ik te gast in Sebastiano resort in Lezha eiland. Een prachtig natuurgebied van Lezha stad. Veel mooie vogels in een wilde lagune. Het hotel is uniek in deze omgeving, goede service, groot zwembad, goed eten. Een mooi strand in de omgeving maar in wilde lagune moet je wel je eigen parasols meenemen Kortom perfecte vakantie. Ik kom nog eens terug

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Blue lagoon • Lezha • Shengjin

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 9
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    2 reviews
    8 waarderingen

    “Land in ontwikkeling, maar zeker de moeite waard”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    De gastvrijheid in het land is fantastisch. Omdat Albanië nog up-coming is in toerisme, vinden locals het geweldig om toeristen te ontvangen. Het is gemakkelijk om een auto te huren en hiermee het land te verkennen. Je rijdt door geweldige gebieden met mooi gebergte. Het is een divers land waar zowel steden/bergdorpjes/bergen en mooie stranden elkaar afwisselen. Buitenom dat is het een goedkoop land om te reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Himarë  • Gjirokaster • Ksamil

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    21 landen bezocht
    13 reviews
    36 waarderingen

    “Mega trip”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd juni 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een land. Mijn eerste neiging is om geen review te schrijven en het land voor mezelf te houden. Kinderachtig uiteraard maar dit beschrijft wel de liefde en uiterst bijzondere ervaring die wij in het land hebben opgedaan. Wij hebben het land ruim 3 weken lang liftend doorgereisd. Dit was een bewuste keuze en achteraf ook een zeer goede. Nergens heb ik zoveel gastvrijheid gezien als in Albanie. De menzen zijn specatculair, oprecht geïnteresseerd in wie je bent en wat je doet en nergens heb ik me zo welkom gevoeld als in Albanie. Van noord naar zuid, het is overal even mooi.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Valbona • Tirana • Durres

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    28 landen bezocht
    6 reviews
    15 waarderingen

    “Wat een geweldig volk”

    Geplaatst 19-07-2017 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Wauw, Albanië heeft mij erg verrast. Wanneer ik de grens over stak vanuit Griekenland was het gelijk voelbaar. Een fine cultuur waar mensen je spontaan helpen in elke situatie. In de eerste taxirit naar Gjirokastra kregen we als ons eerste sigaretje aangeboden. Dat was een van vele die nog komen. Waar ik op wil duiden is dat je haast zelf niks hoeft te ondernemen om in dit land rond te komen. Op elke plek waar je uitstapt of uberhaupt bent, zal er minimaal 1 vriendelijke Albanees je proberen te helpen. De spontaniteit van deze mensen zal je verbazen.
    Ik weet niet of dit in heel Albanië het geval is, maar zeker alles ten zuiden van Elbasan

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Gjirokastra • Vlore • Sarande & Ksamil

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    9 waarderingen

    “De onbekende parel van Europa”

    Geplaatst 27-05-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2016 • met familie • individuele rondreis

    Albanië, mengvorm van oost en west, van islam en christendom, van noord en zuid, van charme en corruptie, van ontwikkeling en problemen, van vriendelijkheid en geldjacht; wat ben je mooi, ruw, onondekt en ondergewaardeerd.
    Je stranden zijn parels, die de west-europeaan lijkt niet te willen ontdekken, hoe kan je zo verstopt blijven op 20 minuten varen van Corfu? Ik bezocht je meerdere malen en even zoveel malen raakte ik diep onder de indruk. Van je moderne hoofdstad Tirana, van het ruwe noorden waar de dreiging van rebellie langzaam wegebt en je meer van Shköder dat langzaam lijkt op de drogen, je prachtige gebergten. Daar tegenover de prachtige Ottomaanse cultuur, meer zichtbaar in de zuiden; het schitterende Berat, het mooie Elbasan, het goed bewaarde Girokastjer, Butrint. Met je schiiiterende kusten als onondekte schatten, de prachtige zee , je heerlijke stranden. Je voelt je als bezoeker nog gewaardeerd en welkom. Albanië, ik kom zo vaak mogelijk weer en zo lang je nog zoveel schatten voor ons verborgen houdt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Serande • Berat • Korce

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Albanië reiservaring!

Ben jij onlangs in Albanië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Albanië vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Albanië

Vergelijk hotelprijzen Albanië