Reiservaringen Albanië, reisverhalen & tips over reizen in Albanië

Albanië essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 250
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, rabiës, tekenencefalitis. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Albanië

Door het strenge communistische beleid dat Albanië heeft gekend, is het toerisme in het Balkanland nog amper ontwikkeld. Het is een land voor ontdekkers. Reisgoeroe’s wereldwijd tippen Albanië als ‘laatste onontdekte parel van Europa’. Daar waar het prachtig is, maar écht ongerept. Waar de mensen supervriendelijk zijn en er álles aan doen om het je naar de zin te maken. Het voorheen communistische land kruipt uit zijn schulp en is met zijn ruige binnenland, pittoreske bergdorpjes, amper bezochte Romeinse ruïnes, schitterende baaien en onontdekte stranden een geweldige (potentiële) reisbestemming. En goedkoop!

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Albanië

De hoofdstad Tirana

Tirana is niet de mooiste hoofdstad van Europa, maar fascineert met zijn rauwe randje en rijke geschiedenis. Bekijk het in Sovjetstijl gebouwde Skanderbegplein, in het centrum van de stad, met daaromheen het Nationaal Historisch Museum, de klokkentoren, de opera, de nationale bank en de oude Et’hem Bey-moskee. Bezoek de Martelarenbegraafplaats, wandel door de hoofdstraat Rruga Bajram Curri, rust uit in een van de parken en neem ’s avonds een cocktail in een van de hippe bars.

Wandelen in de Albanese Alpen

Albanese Alpen

De traditionele cultuur wordt in het noorden, diep in de Albanese Alpen, in ere gehouden door de herders en bergbewoners die hier leven. In ’het land van de witte bergen’ kun je mooie wandelingen maken, zoals een tocht van de Mutton Pass (1.830 m) naar de Thore Pass, langs de watervallen van Thethi en de Grunasi-kloof. Doe ook het pittoreske bergdorpje Boga aan en beklim de Korab, de hoogste bergtop van Albanië op het drielandenpunt met Macedonië en de Servische provincie Kosovo.

Adriatische & Ionische Zee

Kakome, Dhermi, Kakome: de Albanese Riviera is het bestbewaarde geheim van Europa als het gaat om de prachtige stranden en baaien. Mooiste strand is dat van Jale, waar het water blauwer dan blauw is en de zee brandschoon. Jale is een klein kustplaatsje, 55 kilometer onder Vlorë, met slechts enkele restaurants en muziekbarretjes. Een verademing vergeleken bij grote badplaatsen als Velipoja of Ksamili.

< Lees minder

7 Albanië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,7

Op basis van 7 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,1

  • Gastvrijheid: 9,9

  • Natuur: 8,6

  • Stranden: 8,7

  • Eten: 8,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Albanië. Deel jouw ervaring met Albanië en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • “Land in ontwikkeling, maar zeker de moeite waard”

    Geplaatst 16-11-2017 • gereisd oktober 2017 • 3 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    De gastvrijheid in het land is fantastisch. Omdat Albanië nog up-coming is in toerisme, vinden locals het geweldig om toeristen te ontvangen. Het is gemakkelijk om een auto te huren en hiermee het land te verkennen. Je rijdt door geweldige gebieden met mooi gebergte. Het is een divers land waar zowel steden/bergdorpjes/bergen en mooie stranden elkaar afwisselen. Buitenom dat is het een goedkoop land om te reizen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Himarë  • Gjirokaster • Ksamil

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    21 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Mega trip”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd juni 2015 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een land. Mijn eerste neiging is om geen review te schrijven en het land voor mezelf te houden. Kinderachtig uiteraard maar dit beschrijft wel de liefde en uiterst bijzondere ervaring die wij in het land hebben opgedaan. Wij hebben het land ruim 3 weken lang liftend doorgereisd. Dit was een bewuste keuze en achteraf ook een zeer goede. Nergens heb ik zoveel gastvrijheid gezien als in Albanie. De menzen zijn specatculair, oprecht geïnteresseerd in wie je bent en wat je doet en nergens heb ik me zo welkom gevoeld als in Albanie. Van noord naar zuid, het is overal even mooi.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Valbona • Tirana • Durres

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    28 landen bezocht
    6 reviews
    3 waarderingen

    “Wat een geweldig volk”

    Geplaatst 19-07-2017 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Wauw, Albanië heeft mij erg verrast. Wanneer ik de grens over stak vanuit Griekenland was het gelijk voelbaar. Een fine cultuur waar mensen je spontaan helpen in elke situatie. In de eerste taxirit naar Gjirokastra kregen we als ons eerste sigaretje aangeboden. Dat was een van vele die nog komen. Waar ik op wil duiden is dat je haast zelf niks hoeft te ondernemen om in dit land rond te komen. Op elke plek waar je uitstapt of uberhaupt bent, zal er minimaal 1 vriendelijke Albanees je proberen te helpen. De spontaniteit van deze mensen zal je verbazen.
    Ik weet niet of dit in heel Albanië het geval is, maar zeker alles ten zuiden van Elbasan

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Gjirokastra • Vlore • Sarande & Ksamil

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    2 waarderingen

    “De onbekende parel van Europa”

    Geplaatst 27-05-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in juli 2016 • met familie • individuele rondreis

    Albanië, mengvorm van oost en west, van islam en christendom, van noord en zuid, van charme en corruptie, van ontwikkeling en problemen, van vriendelijkheid en geldjacht; wat ben je mooi, ruw, onondekt en ondergewaardeerd.
    Je stranden zijn parels, die de west-europeaan lijkt niet te willen ontdekken, hoe kan je zo verstopt blijven op 20 minuten varen van Corfu? Ik bezocht je meerdere malen en even zoveel malen raakte ik diep onder de indruk. Van je moderne hoofdstad Tirana, van het ruwe noorden waar de dreiging van rebellie langzaam wegebt en je meer van Shköder dat langzaam lijkt op de drogen, je prachtige gebergten. Daar tegenover de prachtige Ottomaanse cultuur, meer zichtbaar in de zuiden; het schitterende Berat, het mooie Elbasan, het goed bewaarde Girokastjer, Butrint. Met je schiiiterende kusten als onondekte schatten, de prachtige zee , je heerlijke stranden. Je voelt je als bezoeker nog gewaardeerd en welkom. Albanië, ik kom zo vaak mogelijk weer en zo lang je nog zoveel schatten voor ons verborgen houdt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Serande • Berat • Korce

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    1 review
    2 waarderingen

    “Wat is Albanie een geweldig land.”

    Geplaatst 01-01-2017 • gereisd mei 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Dat we naar Albanie wilden stond al vast maar hoe daar te komen en wat te gaan doen en verwachten? Na lang zoeken kwamen we bij www.toditravel.com terecht die ons goed heeft geadviseerd. (De eigenaar is een Nederlander die in Albanie woont.) Hij heeft voor ons een geweldige vakantie samengesteld. Aanvliegen op Corfu om daar 2 dagen rond te kijken en genieten. Daarna met de ferry naar Saranda in Albanie. Hier hebben we in een geweldig 4 sterren hotel met prive strand en incl ontbijtbuffet 10 dagen verbleven. We hebben uitstapjes gemaakt naar Butrint (Unesco erfgoed) The Blue Eye (een natuurgebied met bron waar 10.000 liters water per dag naar boven borrelen) Een dag naar Gjirkoster (Unesco erfgoed) en Permet (Prachtig natuurgebied). De uitstapjes hebben we via Todi Travel geregeld met prive chauffeurs. Voordelig en prima geregeld. Maar we hebben ook heerlijk genoten op de prachtige witte stranden van Ksamil (15 min vanaf Saranda). Albanie is een geweldig land. De mensen zijn erg vriendelijk al spreekt men slecht of geen Engels. Met handen en voeten proberen ze je te helpen. Saranda is een geweldige stad met veel winkeltjes, terrassen en goede restaurants. En Albanie is, als je dat vergelijkt met Griekenland, eenderde van de prijs. In 2017 gaan we weer naar Albanie. Het is ons prima bevallen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    saranda en ksamil • Gjirokaster • The Blue Eye

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    • 19 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 08 februari 2017 17:38

      Beste Rene, We overwegen om, deels, naar Albanie te gaan, deze zomer. In welk hotel verbleven jullie in saranda? Groet, dario


    • 0 landen bezocht
      1 review
      2 waarderingen
      Geplaatst op 13 februari 2017 05:19

      Beste Darlo, Wij hebben alles geregeld via www.toditravel.com. Perfect geregeld door een Nederlander die al jaren in Albanie woont. Ik zou het via hen regelen. De moeilijkheid met Albanie is nog steeds dat men weinig Engels spreekt dus om op safe te gaan laat het regelen. Daarbij krijg je via Todi Travel een betere prijs in de hotels. Als buitenlander word je nog wel eens genept in Albanie. Veel plezier in het mooie Albanie. Wij gaan dit jaar ook weer terug. Rene.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    23 landen bezocht
    3 reviews
    2 waarderingen

    “Wat een geweldig land!”

    Geplaatst 30-01-2016 • gereisd augustus 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wat is Albanië een geweldig land! Super vriendelijke mensen, prachtige natuur met bergen en helderblauwe zee. Mijn vriend en ik zijn in augustus 2015 een kleine week in Albanië geweest, we kwamen vanuit Corfu en gingen na Albanië door naar Montenegro en Kroatië.
    Veel mensen keken ons raar aan (zowel in NL als op Corfu)...waarom Albanië?? Het is daar toch gevaarlijk, crimineel en niet ontwikkeld?? Niets is minder waar. We hebben gewoon zelf rondgereden met een huurauto (ter plaatse gehuurd, in Sarande, want vooraf ging niet en we hebben die weer op het vliegveld van Tirane afgeleverd). Je moet soms oppassen voor gaten in de weg en bepaalde stukken zijn volledig onverhard maar dat maakt het juist zo charmant voor dit land. We hebben vanuit daar de 'hoogtepunten' zoals Butrint, Ksamil, Gjirokaster, Vlore, Berat bezocht en zijn de laatste dagen in Elbasan geweest. Elbasan ligt in het binnenland, leuk plaatsje en vanuit daar Lake Ohrid bezocht (ligt ook deels in Macedonie) in Lin hebben we heerlijke verse vis gegeten bij de visser zelf.
    Albanie: het land van duizenden Mercedes'en (want dat is aanzien), bunkers (al dan niet als opslag gebruikt), gastvrije mensen (toeristen worden enorm gewaardeerd) en prachtige natuur.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Elbasani • Sarande & Ksamil • Gjirokastra

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 15 april 2016 13:58

      Mooie positieve berichten. Wij gaan waarschijnlijk naar Albanie met aldaar georganiseerde busrondreis. Waar moeten we volgens jullie onderweg (extra) rekening mee moeten houden. Bijv: wat wel en niet meenemen? Kan er gepind worden; kleding wassen onderweg (want we kunnen niet veel meenemen) en dergelijke "reis" kwesties voor onderweg. bvd Frank


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 mei 2016 17:59

      Echt een leuke review... Zou het mogelijk zijn om deze review ook nog eens te herhalen op de pagina https://www.facebook.com/Albanie-voor-beginners ? Alvast bedankt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    35 landen bezocht
    2 reviews
    1 waardering

    “Cultuur "shock" in Albanie”

    Geplaatst 21-02-2015 • gereisd september 2014 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Mijn kennismaking met het land begon al in 2011, tijdens een Road trip door de Balkan met vrienden. Geïntrigeerd door het land, besloot ik er wel eens op vakantie te willen en tijdens een tweede Road trip hebben we daarom ook Albanië aangedaan voor 11 dagen.

    Je bevindt je in Europa, maar hebt het idee dat je ergens in het Midden-Oosten zit. Maar toch ook weer niet. Bij het eerste bezoek merk je gelijk de unieke cultuur van het land die nergens anders in Europa te vinden is. De mooie natuur (voornamelijk in het noorden), de interessante cultuurhistorie in het zuiden, het lekkere eten en de super vriendelijke mensen maakt het wat mij betreft een geweldig vakantieland. Het is lang afgesloten geweest van de buitenwereld, dus vooral in het binnenland merk je de authenticiteit van de cultuur nog heel erg. Al zijn bepaalde gedeeltes van de kust al aardig volgebouwd met hotels inmiddels. Sommige plekken, zoals een aantal archeologische opgravingen, zijn minder goed te bereiken, maar daarom des te avontuurlijker is de ervaring. Ook zijn alle bezienswaardigheden nog niet altijd even goed te vinden, dus soms zul je echt moeten zoeken en geduldig moeten zijn om de gewenste bestemming te bereiken. Ook door de slechte wegen.

    Tip: Niet alleen is het gaaf om het land per auto te verkennen, maar ook met het openbaar vervoer is het een avontuur. Vaak spreken locale medereizigers geen Engels, maar als je er voor open staat heb je alsnog een leuke middag met ze in de bus, want ze staan erg open voor mensen van buiten het land. Zo kun je verzeild raken in een handen-en voetengesprek, een gezellig potje kaarten of het onderweg maken van de eigenlijk veel te oude bus (die in Nederland al lang afgekeurd zou worden) die onderweg kapot is gegaan.

    Persoonlijk ben ik inmiddels helemaal gek op het land en dit jaar is dan ook het derde jaar op rij dat ik er weer te vinden ben!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Albanië:

    Gjirokastra en Berat • Loggara • Butrint

    Mijn Albanië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 mei 2016 17:56

      Echt een leuke review... Zou het mogelijk zijn om deze review ook nog eens te herhalen op de pagina https://www.facebook.com/Albanie-voor-beginners ? Alvast bedankt.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Albanië reiservaring!

Ben jij onlangs in Albanië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Albanië vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Albanië

Vergelijk hotelprijzen Albanië