Kaapstad (Zuid-Afrika): álle bezienswaardigheden, overnachten & tips wat te doen

Kaapstad (Zuid-Afrika): álle bezienswaardigheden, overnachten & tips wat te doen

Kaapstad, ook wel Cape Town genoemd, is een stad die íedereen een keer gezien moet hebben in zijn of haar leven. De Tafelberg, de stranden, de sfeer aan het 'Waterfront' en op Longstreet... De hoofdstad van Zuid-Afrika is een icoon en barst van de gave bezienswaardigheden. Lees hier al onze tips voor je Kaapstad vakantie en check de ervaringen van andere reizigers!

Door , laatst bijgewerkt op 21 oktober 2022
12 minuten lezen

Inhoud:

 1. Historie Kaapstad
 2. Bezienswaardigheden in Kaapstad bezoeken
 3. De Tafelberg in Zuid-Afrika
 4. Het sfeervolle Victoria & Alfred Waterfront
 5. Uitgaan in Kaapstad: Long street & meer
 6. Historie in District 6
 7. Kleurrijk Bo-Kaap
 8. De stranden van Kaapstad
 9. Met de ferry naar Robben Island
 10. Maak een townshiptour
 11. Bezoek het Kaapse Schiereiland
 12. Overnachten in Kaapstad
 13. Reizen naar Kaapstad – hoe kom je er?
 14. Weer en klimaat in Kaapstad

Historie Kaapstad

De inmiddels iconische reizigers stad Kaapstad is ooit groot geworden doordat dit toen nog kleine stadje werd gebruikt door de Nederlandse VOC als aanlegplaats onderweg van en naar India. Daardoor vind je in de stad zowel Indiase, Nederlandse als Afrikaanse invloeden terug. Volgens sommigen is Kaapstad de mooiste stad ter wereld. Dat is overdreven, maar het is in ieder geval wel de mooist gelégen stad, tussen de ruige zee en de fabelachtige Tafelberg.

Kaapstad

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
 1. TUI – fly-drives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Op vakantie naar Kaapstad

Kaapstad is in zijn totaliteit een enorme stad met bijna 4 miljoen inwoners. Toch heb je dat gevoel niet meteen als je uit de taxi stapt in hartje centrum: de centrale ‘City Bowl’ met Long Street als bekendste en meest centrale straat. Het is levendig en druk hier in Kaapstads commerciële centrum, maar je voelt nergens de enorme chaos van échte metropolen.

Dat komt mede omdat Kaapstad een ontzettend verspreidde stad is, met enorme townships ver buiten het centrum en meerdere sjieke buitenwijken (Camp’s Bay, Clifton…) aan de andere kant van de Tafelberg en Signal Hill. Laatstgenoemde heuvel – de ‘Seinheuvel’ – is een stuk lager dan de Tafelberg, maar ligt dichter tegen het centrum aan en bepaalt mede het aangezicht van de stad. In de koloniale tijd werd de heuvel als seinpunt gebruikt voor de schepen. Inmiddels is het een haast net zo geliefd uitzichtpunt over de stad als de Tafelberg.

Tip: Bezoek in de City Bowl (‘downtown’) sowieso even de markt op Greenmarket Square en het historische Castle of Good Hope.

Kaapstads 'City Bowl'

Kaapstads ‘City Bowl’: het commerciële centrum.

Uitzicht vanaf Signal Hill, Kaapstad

Uitzicht vanaf Signal Hill.

Bezienswaardigheden in Kaapstad bezoeken

Van ‘hop-on-hop-off’-bussen zijn we normaal niet zo’n fan, maar die in Kaapstad is érg handig. Je stapt bijvoorbeeld op in Long Street (hartje centrum) en rijdt vervolgens langs de Tafelberg, de stranden van Camp’s Bay en Clifton en het V&A Waterfront weer terug naar de City Bowl, oftewel downtown. Een ideale activiteit op je eerste dag, om een indruk van de stad en zijn opbouw te krijgen.

De Tafelberg op in Zuid-Afrika

Een bezoek aan Kaapstad is niet compleet zonder een bezoek aan de tot ‘new 7 wonders of the world’ uitgeroepen Tafelberg. Deze berg, gelegen midden in de stad, is bekend geworden vanwege zijn enorm platte bovenkant en weids uitzicht over het city center en de stranden. De Tafelberg is hét icoon van de stad en is vanuit alle delen van de stad te zien.

 • Je kunt de berg bezoeken met een kabelbaan, maar sportievelingen kunnen de berg ook te voet bedwingen.
 • Eenmaal boven is het niets minder dan genieten van de vele uitzichten over de stad, de baai en Robben Island.
 • Kaapstad verlaten zonder een foto van jezelf bovenop de Tafelberg is een absolute ‘no go’!
Tafelberg

Uitzicht vanaf de Tafelberg.

Kaapstad

Bezoek het sfeervolle Victoria & Alfred Waterfront

De van oorsprong historische haven van Kaapstad is inmiddels één van de grootste trekpleisters van de stad: het zogenaamde V&A Waterfront. Dit grootse winkelcentrum met zowel souvenirshops als bekende merken biedt tevens tientallen restaurants en terrasjes met uitzicht op de haven of de Tafelberg. Het Waterfront staat bekend om vele culturele activiteiten, zoals live muziek, toneel en straatartiesten. Het is er altijd druk gezellig met zowel locals als reizigers, tot ver in de avond.

Victoria & Alfred Waterfront

Het sfeervolle Victoria & Alfred Waterfront.

Uitgaan in Kaapstad: Long Street & meer

Van oudsher de place to be voor reizigers en backpackers in Kaapstad is Long Street: overdag vanwege zijn historische gebouwen, hippie sfeertje, oude boekwinkels en vele souvenirshops. Maar vooral ook ‘s avonds, als de straat verandert in een bruisend uitgaansgebied, zij het soms wat shabby (pas op voor zakkenrollers!).

Eten kan er in één van de vele soorten restaurants, variërend van Mexicaans en Indiaas tot Afrikaans en Italiaans. Een van de meest legendarische restaurants in Mama Africa, al dik twee decennia een vertrouwd gezicht in Long Street. Dit Afrikaanse restaurant stilt de stevige trek met typische lokale gerechten als bobotie, kudu en struisvogel.

Na het diner barst het nachtleven los en gaat het door tot in de late uurtjes. Schuin tegenover Mama Africa spot je meteen het typische gele balkon van het Beerhouse, waar je meer dan 120 biersoorten kunt krijgen (en zelfs bitterballen bij je Heineken!). Het uitgaansleven in Kaapstad biedt voor ieder wat wils:

 • Ierse en Belgische bierkroegen aan Long Street
 • Hippe cocktailsbars aan het V&A Waterfront
 • Nieuwe hipster tenten aan upcoming Bree Street
 • Trendy beach clubs in buitenwijken als Camps Bay en Clifton.

Ook zijn er veel cafés en clubs met live-muziek door de hele stad. Vraag de locals welke tenten op het moment hip en happening zijn!

Longstreet, Kaapstad

Historische architectuur in Long Street.

Historie in District 6

District 6 heeft een grote rol gespeeld in het apartheidsregime in de jaren zestig toen alle gekleurde inwoners van deze wijk werden verzocht te verhuizen, aangezien de wijk tot ‘whites only’ was uitgeroepen. Duik in de geschiedenis van Kaapstad en bezoek één van de vele musea die deze wijk rijk is, zoals de Slave Lodge en het District 6 Museum. Nabijgelegen is het stadspark van Kaapstad genaamd Company’s Gardens.

Tip: Bekijk de vele monumenten, rust even uit op een bankje of voer de rondlopende eekhoorns. Bezoek vlakbij ook de souvenirmarkt op Greenmarket Square.

Company’s Gardens, Kaapstad

Stadspark Company’s Gardens.

Kleurrijk Bo-Kaap

Vlakbij de centrale City Bowl, aan de voet van de Seinheuvel, ligt de oude wijk Bo-Kaap. Een wandeling hier is een absolute aanrader. Deze wijk is bekend om zijn kleurrijke historische huisjes. De bewoners zijn voor 90% moslim en zijn grotendeels afstammelingen van slaven die door Nederlanders en Britten in de 16de en 17de eeuw ingevoerd werden vanuit Maleisië, Indonesië en India. Er is ook een klein maar interessant museum.

Bo-Kaap, Kaapstad

De stranden van Kaapstad

Kaapstad en zijn directe omgeving barst van de mooie stranden. Highlight is het hippe Camps Bay met een prachtig wit zandstrand, goede faciliteiten zoals BBQ’s op het strand en vele restaurantjes. Spectaculair vanuit hier is het uitzicht op de bergketen ‘De Twaalf Apostelen’. Bekijk ook de grote en luxe huizen in het naastgelegen Clifton Bay waar de rijke inwoners van Kaapstad wonen. Clifton biedt diverse kleinere strandjes waar je meer privacy en rust hebt.

Tip: Neem een taxi naar Camps Bay en loop langs de stranden en de boulevards helemaal terug naar het Waterfront! Verder zuidwaarts op het Kaapse Schiereiland vind je onder meer:

 • Het fraaie Houtbaai.
 • Het uitgestrekte Noordhoek Beach (direct na de Chapman’s Peak Drive).
 • Boulders Beach met zijn grote pinguïnkolonie tussen de granietrotsen.

Iets ten noorden van Kaapstad ligt het bij kitesurfers geliefde Bloubergstrand, met prachtig uitzicht op de stad en Tafelberg.

Camps Bay

Het strand bij Camps Bay.

Met de ferry naar Robben Island

Nelson Mandela heeft ongeveer 20 jaar gevangen gezeten in het beroemde cellencomplex op Robben Island, een eiland gelegen op ruim 3 kilometer afstand van Kaapstad. Neem de ferry naar dit voormalige complex voor politieke gevangenen, laat je rondleiden door één van de ex-gevangenen en bekijk de cel van Mandela. Een absolute must do voor iedere Kaapstadganger, mede om meer te begrijpen van het politieke verleden en heden van het land.

Robben Island

Robben Island.

Maak een (respectvolle!) townshiptour

Vooral in Kaapstad is de tegenstelling tussen arm en rijk (en blank en zwart) duidelijk zichtbaar. Groot contrast met het centrum vormen de zogenaamde ‘townships’ die aan de randen van de stad zijn gelegen. Krottenwijken met golfplaten daken, onverharde stoffige straten en onmiskenbaar verval: ze zijn een triest overblijfsel van de Apartheid uit de jaren ’90 toen de blanke regering zwarten en kleurlingen naar de randen van de stad verbande. In het Township Khayelitsha bijvoorbeeld – dat ‘nieuw thuis’ betekent – wonen een miljoen mensen in zeer beperkte omstandigheden.

De overheid doet zijn best de situatie in de townships te verbeteren, maar structurele vooruitgang is moeilijk. De wijk bestaat voor een belangrijk deel uit zelf geconstrueerde hutjes (‘shacks’) van hout en golfplaat. Maar er is inmiddels ook een middenklasse van ambtenaren, politici, advocaten zakenlieden en doctoren die er in fraaie bungalows wonen met dure auto’s voor de deur. Een schrijnend contrast. Een van de oudste townships – wat dichterbij het centrum – is Langa. Hier zie je tijdens een wandeltour duidelijk ook de vooruitgang die wel degelijk geboekt kan worden.

Township in Kaapstad

Kapper in Township Khayelitsha.

Er zijn verschillende georganiseerde township tours te boeken. Doe vooraf research naar het soort tour en organisatie, de township die je bezoekt en hoe je dat doet (niet alleen kijkend vanuit een busje!). Zorg dat je op respectvolle en veilige wijze kennis kunt maken met ‘de andere kant’ van Kaapstad. Bijzonder zijn ook de gospeltours op zondag, waarbij je gospelzang in zwarte kerken bezoekt. Je kunt zelfs overnachten in een township. Een tip zijn ook de geprezen ‘eco-tours’ van Camissa Township Tours.

Tip: in Langa is het lokale Mzansi restaurant, waar je op een heerlijk ‘homemade’ Afrikaans buffet wordt getrakteerd met live-muziek van locals. Via de eigenaresse en haar zoon kun je ook wandeltours door Langa boeken.

Het Kaapse Schiereiland

Kaapstad ligt aan de bovenzijde van een prachtig schiereiland: het Kaapse Schiereiland. Dat is eigenlijk één groot natuurpark met beroemde stranden en spectaculaire baaien, omgeven door een prachtige oceaan. Als je de Cape Point Route zuidelijk volgt op weg naar Cape Point & Kaap De Goede Hoop passeer je een gebied van natuurlijke schoonheid, interessante kustdorpjes met tal van activiteiten en attracties zoals de pinguïns bij Boulder Beach. Lees hier meer over de highlights van het Kaapse Schiereiland.

Hout Baai

Overnachten in Kaapstad – goede wijken voor een hotel

Het is veelvuldig in het nieuws, Zuid-Afrika is niet het veiligste land om te bezoeken. Kaapstad is daarbij overigens in z’n algemeenheid wel veiliger dan bijvoorbeeld Johannesburg, maar berovingen en zakkenrollen zijn nooit uit te sluiten. De wijken Tamboerskloof, Gardens en Kloofnek staan goed aangeschreven en bieden een diversiteit aan accommodaties zoals guesthouses, hotels en appartementen.

Ook de omgeving rond het V&A Waterfront is een prima plek om te verblijven. Overdag rondlopen in deze wijken is geen enkel probleem. ’s Avonds kan dit ook, mits je niet heel ver gaat en je wel alert bent op je omgeving. Als je in het hart van de actie wilt verblijven: rond Long Street en Bree Street in de City Bowl zijn talloze hotels, guesthouses en appartementen. Kijk hier op Booking.com.

 • Het wordt wel afgeraden om ‘s avonds – zeker alleen – rond te struinen in de City Bowl, al ondervonden we zelf op levendig Long Street nooit problemen.
 • Camp’s Bay en Clifton zijn de buurten om aan het strand wakker te worden, maar accommodatie is er prijzig.
 • In Bo-Kaap zijn meerdere leuke airbnb-adresjes; een tof hostel-adres hier is ‘Villa Viva Cape Town’.

Kijk hier voor een compleet overzicht Kaapstad hotels inclusief handige filter- en kaart zoekfunctie. Kaapstad is populair onder backpackers, dus uiteraard zijn er ook veel hostels.

Tip: installeer de Uber-app op je telefoon! Kaapstad is een echte Uber-stad, binnen 5 minuten heb je een chauffeur en het kost allemaal maar weinig. ‘s Avonds een ideale manier om snel veilig thuis te komen.

Reizen naar Kaapstad – hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen meerdere luchtvaartmaatschappijen geregeld rechtstreeks dan wel met één overstap naar Kaapstad. KLM vliegt zelfs iedere dag met een rechtstreekse vlucht, vanaf zo’n €725 retour. Kijk op Cheaptickets.nl voor mogelijkheden en prijzen.

Vanaf Cape Town International Airport ben je met een taxi of huurauto binnen 15 minuten in het centrum. Een auto huren kan vooraf via bijvoorbeeld Sunny Cars. Vanaf Cape Town International Airport ben je met een taxi of huurauto binnen 15 minuten in het centrum. Liever een camper huren in Zuid-Afrika? Dan moet je hier bij TravelHome (onderdeel van ANWB) zijn!

Tip: individuele autorondreizen die Kaapstad combineren met de Kaapse wijnlanden en/of de Tuinroute vind je hier bij TUI, 333 Travel en ANWB Vakanties. Je reisroute zelf samenstellen met bouwstenen kan bij Riksja Zuid-Afrika of YourWay2Go. Voor Zuid-Afrika offertes op maat is Tenzing Travel een goede keuze.

Weer en klimaat in Kaapstad

Wil je genieten van mooi weer in Kaapstad en houd je van op het strand liggen? Dan is november tot en met januari de perfecte periode om Kaapstad te bezoeken. Wel hebben de Zuid-Afrikaanse scholen in deze periode vakantie, waardoor dit het drukste seizoen is. Dankzij de ligging en het subtropische klimaat kent de stad vrijwel het hele jaar door constante temperaturen tussen de 20 en 27 graden, dus ook de rest van het jaar is het prima te vertoeven.

Zuid-Afrika reis boeken – onze tips!

Top-5 Zuid-Afrika reisaanbieders
 1. TUI – fly-drives & rondreizen
  Bekijk aanbiedingen
 2. Riksja Travel – zelf samenstellen
  Bekijk aanbiedingen
 3. Local Hero Travel – bijzondere ontmoetingen
  Bekijk aanbiedingen
 4. Djoser – groeps- & familiereizen
  Bekijk aanbiedingen
 5. Van Verre – individuele rondreizen op maat
  Bekijk aanbiedingen

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

72 Kaapstad reiservaringen en tips

 • Richard Tronco op 11-05-2019

  “WOW”

  Als je naar Zuid Afrika gaat mag je Kaapstad niet overslaan. De stad biedt ontzettend veel. Slenter door het centrum heen om een indruk te krijgen. Beklim (kan ook met lift) de Tafelberg en ga naar het gedeelte waar het strand is.
  Bezoek Robbeneiland en ga opzoek naar een leuke wijnproeverij. Als je de mogelijkheid hebt ga met een excursie naar een sloppenwijk.
  Wij zijn daar 3 dagen geweest, wat achteraf te weinig was.

 • Michelle van Beek op 09-05-2019

  “TOP stad! ”

  Wat een leuke stad! Ik had een heel ander, meer negatiever beeld, over de stad. Compleet onterecht! Een auto is wel een must. Wij verbleven in een geweldig appartement: Braeside House, dicht bij Waterfront. Een super ruim schoon appartement. Wij hadden het bovengedeelte en beneden gedeelte gehuurd, aangezien wij met 7 in totaal waren. Heerlijk uitzicht over de stad en een hele veilige buurt.
  Wat een ontwikkelde stad, natuurlijk zijn er jammer genoeg ook nog steeds armere wijken. Maar ik heb mij hier geen moment onveilig gevoeld.
  Wij zijn met de kabelbaan de tafelberg op gegaan om hier de zonsondergang te kijken met een heerlijk lokaal wijntje, helemaal top! Natuurlijk mag je Robben eiland ook niet over slaan om een goed beeld te krijgen van de geschiedenis. En leuk om op Boulders Beach pinguïns te spotten. Wij komen hier zeker nog een keer terug!

 • Hilde Neuvel op 08-05-2019

  “Mooiste stad van Zuid Afrika”

  Kaapstad heeft alles! De sfeer is super relaxed en er zijn vele hoogtepunten. Je kunt je er makkelijk een week vermaken. De tafelberg is natuurlijk het hoogtepunt. Het is prima te doen om hem te beklimmen, maar anders kan je ook per lift naar boven. Verder is robben eiland mooi om te bezoeken. Een klein stukje buiten kaapstad heb je mooie wijnvelden waar je wijnproeverijen met de lekkerste wijntjes kan doen.

 • Lisa Veldhoen op 28-04-2019

  “Geweldige stad ”

  Mooie stad met een rijke geschiedenis. Ik heb hier een halfjaar gewoond en heb waarschijnlijk nog steeds niet alles gezien. De stad leeft, op Longstreet zitten veel kroegjes met een groot aanbod. Op de Green Market een paar straten verder staat elke dag zoals de naam het al zegt een markt. Let wel goed op je spullen want ze weten dat je een toerist bent. Vanuit Kaapstad kun je de Hop on Hop off bus pakken, deze heeft 3 lijnen. Met de paarse lijn kun je een wijnroute in Constantia doen, niet een heel groot wijngebied maar wel de moeite waard. Groot constantia is een van de oudste wijnboerderijen in de regio!

 • miranda op 16-04-2019

  “Leuke stad!”

  Mijn vrijwilligerswerk in Kaapstad, op een schooltje, was een erg mooie ervaring. Ik verbleef bij een gezin thuis. Dit was erg fijn, want zij wisten precies wat je wel en juist niet moest doen. Naast het werk, was er nog genoeg vrije tijd om de stad zelf te ontdekken. Het bezoek aan een Township is echt een aanrader. Je krijgt een rondleiding door een gids, die zelf in het township woont of heeft gewoond. De opbrengst daarvan gaat naar het township, dus je steunt ook nog eens een goed doel.
  De Hop-on Hop-off bus is ook erg leuk om te doen. Je kunt kiezen uit verschillende routes en uitstappen wanneer je wilt. Zelf heb ik tijdens de tour o.a. wijnproeverij Groot Constantia gedaan. Erg leuk en lekker!
  Voor tipische Zuid-Afrikaanse gerechten moet je naar Mama Africa. Dit restaurant zit in het centrum van Kaapstad. Het is dan misschien wel beetje toeristisch, maar wel erg leuk. Je kunt er allerlei gerechten krijgen en er is live muziek. De prijzen vielen hier ook erg mee. Zowieso vallen de prijzen in Kaapstad erg mee. Er zijn ook veel hostels, waardoor de stad ideaal is voor backpackers.
  Voor souvenirs moet je bij Greenmarket zijn. Op dit plein zijn talloze kraampjes met allerlei spulletjes. Ik kon hier uren rondlopen!
  De Top van de Tafelberg kun je bereiken dmv een kabelbaan of je kunt deze beklimmen. Zelf raad ik aan zelf te gaan klimmen. Zelfs als je niet heel sportief bent, zoals ik, is het wel te doen. Na 1,5 uur bereik je de top. Vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ook een bezoek aan Robbeneiland moet je zeker doen. Het is dan wel aan te raden om van tevoren al kaartjes te bestellen, omdat dit vaak al op de dag zelf is uitverkocht.
  Voor iedereen die eens een ander soort vakantie wil, raad ik vrijwilligerswerk aan. Je helpt dan de mensen, maar ontdekt ook de cultuur, gewoontes en de plaats zelf. Je kunt zelfs al vrijwilligerswerk doen vanaf 2 weken, dit heb ik ook gedaan. Het is een ervaring om nooit te vergeten!

 • Wil Oomen op 15-04-2019

  “Prettige sfeer, mooie stad”

  Ik vond qua steden Kaapstad wel een van de prettigste steden. Vooral omdat het sfeertje prima is, in vergelijking met Johannesburg. De Tafelberg is mooi, vooral het uitzicht dat je vanaf de Tafelberg hebt. Wij vonden het ook erg leuk om de pinguïns over het land te zien lopen. Waar ook iedereen een bezoekje aan brengt en wat wij ook hebben gedaan, is naar Robbeneiland (daar heeft Nelson Mandela vastgezeten).

 • Saskia Zwaard op 13-04-2019

  “Geweldig!”

  Als je van het vliegveld naar de stad gaat, rij je recht op de Tafelberg af. Dit was voor mij echt een wauw-moment en vanaf toen was ik gelijk verkocht. De blauwe zee, de bijzonder gevormde bergen met daar tussenin een toffe stad: de combinatie is geweldig. Het is praktisch om zelf een auto te huren. Het OV (trein en bus) is namelijk niet heel veilig en met een eigen auto ben je super mobiel. In het centrum van de stad zijn in elke straat mensen die je geparkeerde auto in de gaten houden voor een paar rand. Het is leuk om een rondje om de kaap te doen en te stoppen bij Boulders Beach (pinguïns), Muizenberg en de Chapmans Peak Drive te doen. Als je fysiek fit bent is zelf de Tafelberg op hiken natuurlijk een must. De India Venster route is mooi en niet al te zwaar. Terug kan je met de kabelbaan of lopend (bijv. Platteklip route). Het hoogtepunt was toch wel Lions Head beklimmen net voor zonsondergang, wanneer de Tafelberg goud kleurt. Echt prachtig! Ga naar Kirstenbosch Gardens om te ontsnappen aan de drukte van de stad.
  Bij V&A Waterfront kan je goed shoppen en eten, maar voor de goede wijn ga je natuurlijk naar Stellenbosch. Voor 2 euro krijg je 3 (flinke glazen) wijn om te proeven. Zonnetje erbij, wat wil je nog meer?!

 • debbie op 12-04-2019

  “Natuur en stad in 1”

  Kaapstad is een van de mooiste steden op de wereld voor mij. Het heeft alles; centrum, winkels, restaurants, maar ook geweldige natuur. De tafelberg zie je door heel de stad oprijzen. Breng dan ook zeker een bezoek aan de tafelberg. Voor gezellig te winkelen, te eten en te drinken kun je terecht bij het (toeristische) V&A Waterfront. Vanaf hier vertrekken ook de excursies naar Robben Eiland. Dit moet je wel vooraf boeken, anders zit de boot vol. Wij verbleven in Camps Bay met zijn mooie stranden. Het is hier heerlijk toeven en ook in de avond kun je hier prima terecht bij restaurantjes en barretjes. Wij vonden de foodmarket in de Old Biscuit Mill ook eg leuk! Ohja en neem Uber’s wat betreft vervoer dat werkt namelijk prima in Kaapstad.

 • Donna op 11-04-2019

  “Geweldig”

  Kaapstad is geweldig! De stad heeft zo veel te bieden. Zoek vooral de combi tussen het westerse gedeelte waar je lekker kunt shoppen en eten en de townships. Vergeet niet een wandeltocht hier mee te pakken om ook dat echte Afrika gevoel te krijgen. En ga natuurlijk de Tafelberg op. Wij zijn gaan hiken vanaf Kirstenbosch Gardens. Een pittige tocht, maar zo mooi! Trek hier wel een paar uurtjes voor uit.

 • Roy op 09-04-2019

  “Wereldstad, superfijn”

  Een van de fijnste steden waar ik geweest ben! De vibe is heel fijn...Het begint al als je er naartoe rijdt, een schitterende rit met hele mooie uitzichten! De stad is relatief veilig en voelt erg prettig aan. Men is er over het algemeen openminded en het zit vol hippe cafés en restaurants en heeft een mooi nachtleven.

  Daarnaast is het erg leuk om naar de V&A waterfront te gaan en wat te shoppen. Natuurlijk is een bezoek aan Robbeneiland een mustdo...Kaartjes zijn soms lastig te krijgen, maar de tip is dan om een combitourtje (met bijvoorbeeld een bezoek aan de township) te boeken, dan krijg je altijd nog wel kaartjes.

Lees alle uitgebreide ervaringen

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16128 - reviews totaal

Deel jouw Kaapstad reiservaring en tips!

Ben jij in Kaapstad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief