In Kaapstad geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 61 Kaapstad reiservaringen

Kaapstad

De inmiddels iconische reizigersstad Kaapstad is ooit groot geworden doordat dit toen nog kleine stadje werd gebruikt door de Nederlandse VOC als aanlegplaats onderweg van en naar India. Daardoor vind je in de stad zowel Indiase, Nederlandse als Afrikaanse invloeden terug. Volgens sommigen is Kaapstad de mooiste stad ter wereld. Dat is overdrevens, maar het is in ieder geval wel de mooist gelégen stad, tussen de ruige zee en de fabelachtige Tafelberg.

Kaapstad

Vliegtickets Kaapstad

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kaapstad
V.a. 640 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Overnachten in Kaapstad

Vergelijk alle hotels in Kaapstad
Bekijk hotels

Kaapstad: de eerste indruk

Kaapstad is in zijn totaliteit een enorme stad met bijna 4 miljoen inwoners. Toch heb je dat gevoel niet meteen als je uit de taxi stapt in hartje centrum: de centrale ‘City Bowl’ met Long Street als bekendste en meest centrale straat. Het is levendig en druk hier in Kaapstad’s commerciële centrum, maar je voelt nergens de enorme chaos van échte metropolen. Dat komt mede omdat Kaapstad een ontzettend verspreidde stad is, met enorme townships ver buiten het centrum en meerdere sjieke buitenwijken (Camp’s Bay, Clifton…) aan de andere kant van de Tafelberg en Signal Hill. Laatstgenoemde heuvel – de ‘Seinheuvel’ – is een stuk lager dan de Tafelberg, maar ligt dichter tegen het centrum aan en bepaalt mede het aangezicht van de stad. In de koloniale tijd werd de heuvel als seinpunt gebruikt voor de schepen, inmiddels is het een haast net zo geliefd uitzichtpunt over de stad als de Tafelberg. Bezoek in de City Bowl (‘downtown’) sowieso even de markt op Greenmarket Square en het historische Castle of Good Hope.

Kaapstads 'City Bowl'

Kaapstads ‘City Bowl’: het commerciële centrum.

Uitzicht vanaf Signal Hill, Kaapstad

Uitzicht vanaf Signal Hill.

Tip: de hop-on-hop-off bus

Van ‘hop-on-hop-off’-bussen zijn we normaal niet zo’n fan, maar die in Kaapstad is érg handig. Je stapt bijvoorbeeld op in Long Street (hartje centrum) en rijdt vervolgens langs de Tafelberg, de stranden van Camp’s Bay en Clifton en het V&A Waterfront weer terug naar de City Bowl, oftewel downtown. Een ideale activiteit op je eerste dag, om een indruk van de stad en zijn opbouw te krijgen.

De Tafelberg op!

Tafelberg

Uitzicht vanaf de Tafelberg.

Een bezoek aan Kaapstad is niet compleet zonder een bezoek aan de tot ‘new 7 wonders of the world’-uitgeroepen Tafelberg. Deze berg, gelegen midden in de stad, is bekend geworden vanwege zijn enorm platte bovenkant en weids uitzicht over het city center en de stranden. De Tafelberg is hét icoon van de stad en is vanuit alle delen van de stad te zien. Je kunt de berg bezoeken met een kabelbaan, maar sportievelingen kunnen de berg ook te voet bedwingen. Eenmaal boven is het niets minder dan genieten van de vele verschillende uitzichten over de stad, de baai en Robben Island. Kaapstad verlaten zonder een foto van jezelf bovenop te Tafelberg is een absolute ‘no go’!

Kaapstad

Bezoek het sfeervolle Victoria & Alfred Waterfront

Victoria & Alfred Waterfront

Het sfeervolle Victoria & Alfred Waterfront.

De van oorsprong historische haven van Kaapstad is inmiddels één van de grootste trekpleisters van de stad: het zogenaamde V&A Waterfront. Dit grootse winkelcentrum met zowel souvenirshops als bekende merken biedt tevens tientallen restaurants en terrasjes met uitzicht op de haven of de Tafelberg. Het Waterfront staat bekend om vele culturele activiteiten, zoals live muziek, toneel en straatartiesten. Het is er altijd druk gezellig met zowel locals als reizigers, tot ver in de avond.

Uitgaan in Kaapstad: Long Street & meer

Longstreet, Kaapstad

Historische architectuur in Long Street.

Van oudsher de place to be voor reizigers en backpackers in Kaapstad is Long Street: overdag vanwege zijn historische gebouwen, hippiesfeertje, oude boekwinkels en vele souvenirshops. Maar vooral ook ‘s avonds, als de straat verandert in een bruisend uitgaansgebied, zij het soms wat shabby (pas op voor zakkenrollers!). Eten kan er in één van de vele soorten restaurants, variërend van Mexicaans en Indiaas tot Afrikaans en Italiaans. Een van de meest legendarische restaurants in Mama Africa, al dik twee decennia een vertrouwd gezicht in Long Street. Dit Afrikaanse restaurant stilt de stevige trek met typische lokale gerechten als bobotie, kudu en struisvogel. Na het diner barst het nachtleven los en gaat het door tot in de late uurtjes. Schuin tegenover Mama Africa spot je meteen het typische gele balkon van het Beerhouse, waar je meer dan 120 biersoorten kunt krijgen (en zelfs bitterballen bij je Heineken!). Het uitgaansleven in Kaapstad biedt voor ieder wat wils: Ierse en Belgische bierkroegen aan Long Street, hippe cocktails bars aan het V&A Waterfront, nieuwe hipstertenten aan upcoming Bree Street en trendy beach clubs in buitenwijken als Camps Bay en Clifton. Ook zijn er veel cafés en clubs met live-muziek door de hele stad. Vraag de locals welke tenten op het moment hip en happening zijn!

Historie in District 6

Company’s Gardens, Kaapstad

Stadspark Company’s Gardens.

District 6 heeft een grote rol gespeeld in het apartheidsregime in de jaren zestig toen alle gekleurde inwoners van deze wijk werden verzocht te verhuizen, aangezien de wijk tot ‘whites only’ was uitgeroepen. Duik in de geschiedenis van Kaapstad en bezoek één van de vele musea die deze wijk rijk is, zoals de Slave Lodge en het District 6 Museum. Nabijgelegen is het stadspark van Kaapstad genaamd Company’s Gardens. Bekijk de vele monumenten, rust even uit op een bankje of voer de rondlopende eekhoorns. Bezoek vlakbij ook de souvenirmarkt op Greenmarket Square.

Kleurrijk Bo-Kaap

Bo-Kaap, Kaapstad

Vlakbij de centrale City Bowl, aan de voet van de Seinheuvel, ligt de oude wijk Bo-Kaap. Een wandeling hier is een absolute aanrader. Deze wijk is bekend om zijn kleurrijke historische huisjes. De bewoners zijn voor 90% moslim en zijn grotendeels afstammelingen van slaven die door Nederlanders en Britten in de 16de en 17de eeuw ingevoerd werden vanuit Maleisië, Indonesië en India. Er is ook een klein maar interessant museum.

De stranden van Kaapstad

Camps Bay

Het strand bij Camps Bay.

Kaapstad en zijn directe omgeving barst van de mooie stranden. Highlight is het hippe Camps Bay met een prachtig wit zandstrand, goede faciliteiten zoals BBQ’s op het strand en vele restaurantjes. Spectaculair vanuit hier is het uitzicht op de bergketen ‘De Twaalf Apostelen’. Bekijk ook de grote en luxe huizen in het naastgelegen Clifton Bay waar de rijke inwoners van Kaapstad wonen. Clifton biedt diverse kleinere strandjes waar je meer privacy en rust hebt. Tip: Neem een taxi naar Camps Bay en loop langs de stranden en de boulevards helemaal terug naar het Waterfront! Verder zuidwaarts op het Kaapse Schiereiland vind je onder meer het fraaie Houtbaai, het uitgestrekte Noordhoek Beach (direct na de Chapman’s Peak Drive) en Boulders Beach met zijn grote pinguïnkolonie tussen de granietrotsen. Iets ten noorden van Kaapstad ligt het bij kitesurfers geliefde Bloubergstrand, met prachtig uitzicht op de stad en Tafelberg.

Met de ferry naar Robben Island

Nelson Mandela heeft ongeveer 20 jaar gevangen gezeten in het beroemde cellencomplex op Robben Island, een eiland gelegen op ruim 3 kilometer afstand van Kaapstad. Neem de ferry naar dit voormalige complex voor politieke gevangenen, laat je rondleiden door één van de ex-gevangenen en bekijk de cel van Mandela. Een absolute must do voor iedere Kaapstadganger, mede om meer te begrijpen van het politieke verleden en heden van het land.

Robben Island

Robben Island.

Maak een (respectvolle!) townshiptour

Vooral in Kaapstad is de Zuid-Afrikaanse tegenstelling tussen arm en rijk (en blank en zwart) duidelijk zichtbaar. Groot contrast met het centrum vormen de zogenaamde ‘townships’ die aan de randen van de stad zijn gelegen. Krottenwijken met golfplaten daken, onverharde stoffige straten en onmiskenbaar verval: ze zijn een triest overblijfsel van de Apartheid uit de jaren ’90 toen de blanke regering zwarten en kleurlingen naar de randen van de stad verbande. In het Township Khayelitsha bijvoorbeeld – dat ‘nieuw thuis’ betekent – wonen een miljoen mensen in zeer beperkte omstandigheden. De overheid doet zijn best de situatie in de townships te verbeteren, maar structurele vooruitgang is moeilijk. De wijk bestaat voor een belangrijk deel uit zelf geconstrueerde hutjes (‘shacks’) van hout en golfplaat. Maar er is inmiddels ook een middenklasse van ambtenaren, politici, advocaten zakenlieden en doctoren die er in fraaie bungalows wonen met dure auto’s voor de deur. Een schrijnend contrast. Een van de oudste townships – wat dichterbij het centrum – is Langa. Hier zie je tijdens een wandeltour duidelijk ook de vooruitgang die wel degelijk geboekt kan worden.

Township in Kaapstad

Kapper in Township Khayelitsha.

Er zijn verschillende georganiseerde township tours te boeken. Doe vooraf research naar het soort tour en organisatie, de township die je bezoekt en hoe je dat doet (niet alleen kijkend vanuit een busje!). Zorg dat je op respectvolle en veilige wijze kennis kunt maken met ‘de andere kant’ van Kaapstad. Bijzonder zijn ook de gospeltours op zondag, waarbij je gospelzang in zwarte kerken bezoekt. Je kunt zelfs overnachten in een township. Een tip zijn ook de geprezen ‘eco-tours’ van Camissa Township Tours. Een tip in Langa is trouwens het lokale Mzansi restaurant, waar je op een heerlijk ‘homemade’ Afrikaans buffet wordt getrakteerd met live-muziek van locals. Via de eigenaresse en haar zoon kun je ook wandeltours door Langa boeken.

Het Kaapse Schiereiland

Kaapstad ligt aan de bovenzijde van een prachtig schiereiland: het Kaapse Schiereiland. Dat is eigenlijk één groot natuurpark met beroemde stranden en spectaculaire baaien, omgeven door een prachtige oceaan. Als je de Cape Point Route zuidelijk volgt op weg naar Cape Point & Kaap De Goede Hoop passeer je een gebied van natuurlijke schoonheid, interessante kustdorpjes met tal van activiteiten en attracties zoals bijvoorbeeld de pinguins bij Boulder Beach. Lees hier meer over de highlights van het Kaapse Schiereiland.

Hout Baai

Overnachten in Kaapstad – goede wijken voor een hotel

Het is veelvuldig in het nieuws, Zuid-Afrika is niet het veiligste land om te bezoeken. Kaapstad is daarbij overigens in z’n algemeenheid wel veiliger dan bijvoorbeeld Johannesburg, maar berovingen en zakkenrollen zijn nooit uit te sluiten. De wijken Tamboerskloof, Gardens en Kloofnek staan goed aangeschreven en bieden een diversiteit aan accommodaties zoals guesthouses, hotels en appartementen. Ook de omgeving rond het V&A Waterfront is een prima plek om te verblijven. Overdag rondlopen in deze wijken is geen enkel probleem. ’s Avonds kan dit ook, mits je niet heel ver gaat en je wel alert bent op je omgeving. Als je in het hart van de actie wilt verblijven: rond Long Street en Bree Street in de City Bowl zijn talloze hotels, guesthouses en appartementen, kijk hier op Booking.com. Het wordt wel afgeraden om ’s avonds – zeker alleen – rond te struinen in de City Bowl, al ondervonden we zelf op levendig Long Street nooit problemen. Camp’s Bay en Clifton zijn de buurten om aan het strand wakker te worden, maar accommodatie is er prijzig. In Bo-Kaap zijn meerdere leuke airbnb-adresjes; een tof hostel-adres hier is ‘The Backpack’.

Kijk hier voor een compleet overzicht Kaapstad hotels inclusief handige filter- en kaartzoekfunctie. Kaapstad is populair onder backpackers, dus uiteraard zijn er ook veel hostels.

Tip: installeer de Uber-app op je telefoon! Kaapstad is een echte Uber-stad, binnen 5 minuten heb je een chauffeur en het kost allemaal maar weinig. ’s Avonds een ideale manier om snel veilig thuis te komen.

Reizen naar Kaapstad – hoe kom je er?

Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen meerdere luchtvaartmaatschappijen geregeld rechtstreeks dan wel met één overstap naar Kaapstad. KLM vliegt zelfs iedere dag met een rechtstreekse vlucht, vanaf zo’n €725 retour. Kijk op Cheaptickets.nl of WTC.nl voor mogelijkheden en prijzen. Vanaf Cape Town International Airport ben je met een taxi of huurauto binnen 15 minuten in het centrum. Een auto huren kan vooraf via bijvoorbeeld Sunny Cars of Holidaycars. Vanaf Cape Town International Airport ben je met een taxi of huurauto binnen 15 minuten in het centrum.

Tip: goedkope Kaapstad flydrive-combinaties vind je bij WTC.nl. Individuele autorondreizen die Kaapstad combineren met de Kaapse wijnlanden en/of de Tuinroute vind je hier bij Kras, TUI, FOX Verre Reizen en NRV. Je reisroute zelf samenstellen met bouwstenen kan bij Riksja Zuid-Afrika of YourWay2Go. Voor Zuid-Afrika offertes op maat is Tenzing Travel een goede keuze.

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras
Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website

Askja Reizen
Askja Reizen

Maak een reis door Zuid-Afrika en ontdek het land van de Big Five. Het ademt natuur, cultuur en geschiedenis. Boek je reis op maat bij Askja Reizen!
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Kaapstad – beste reistijd

Wil je genieten van mooi weer en houd je van op het strand liggen? Dan is november tot en met januari de perfecte periode om Kaapstad te bezoeken. Wel hebben de Zuid-Afrikaanse scholen in deze periode vakantie, waardoor dit het drukste seizoen is.

Reisinspiratie

Alle Zuid-Afrika artikelen

Zuid-Afrika rondreis aanbiedingen

61 Kaapstad reiservaringen en tips • 17 landen bezocht
  35 reviews
  33 waarderingen

  “Toffe stad, spectaculaire ligging”

  Geplaatst 14-02-2018

  Kaapstad wordt wel eens 'de mooiste stad ter wereld' genoemd. Dat vond ik persoonlijk erg overdreven. De ligging is spectaculair, zo aan de Tafelberg en ruige zee, maar de stad an sich is niet perse mooi te noemen. Het is sowieso een heel 'verspreide' stad, met een wat rauwer en levendig downtown, vele townships buiten het centrum en de diverse strandbuurten verderop achter de bergen gelegen.

  Wij verbleven in een airbnb in de oude wijk Bo-Kaap, bekend om zijn kleurrijke historische huisjes. Hier vestigden ooit de Cape Malay kleurlingen zich, en het is nog steeds grotendeels hun wijk, al worden langzamerhand wat huizen verkocht aan buitenlanders. Bo-Kaap vond ik echt een bijzondere authentieke buurt, leuk om even rond te lopen als je er niet verblijft ook. We konden wandelend naar 'downtown', het echte centrum van Kaapstad rond Long Street en Bree Street. Vergeleken met eerder bezochte steden als Bangkok of Ho Chi Min City is het stadscentrum van Kaapstad niet eens zo massaal druk of chaotisch. Het zijn vrij rechte straten met zowel wat oudere gebouwen als wat bescheiden wolkenkrabbers en commercie. Long Street is dan nog het meest levendig, rond het 'Beerhouse' (tip!) vonden wij 't einde middag en 's avonds het leukst qua reizigerssfeer en vibe. Ook Greenmarket Square is leuk met de markt en wat terrasjes.

  Het mooist is Kaapstad natuurlijk om de Tafelberg, je kunt zowel via enkele wandelroutes omhoog als met de kabelbaan. De Tafelberg is echt wel gaaf hoor, bovenop is het ook echt vrij 'plat' (vandaar de naam) en kun je zo een uur rondlopen langs verschillende uitzichtpunten. Echt spectaculair!

  Tip: pak in Long Street de hop-on-hop-off bus. Die brengt je als eerste naar de Tafelberg, maar daarna ook langs onder meer Camps Bay (beetje rijkeluisbuurt aan zee, wel mooi strand!) en Clifton weer terug naar het centrum, met ook een stop bij het V&A waterfront. Dit is een gezellige plek aan het water met groot ruizenrad en talloze cafés en restaurants, erg leuke einde middag voor de borrel en het eten daarna. Wel vrij net en westers sfeertje trouwens, als je meer 'local' en wat rauwer op stap wil moet je naar Long Street.

  Tip tot slot: wij hebben erg getwijfeld, maar uiteindelijk toch besloten een Township tour te doen. We hebben ons wandelend laten rondleiden door Langa, een van de eerste townships waar nu ook best wat successen zijn geboekt qua community projecten en betere faciliteiten en huizen. We voelden ons er veilig, de locals waren super vriendelijk en we sloten af met een geweldige lunch in een klein lokaal restaurant vol Afrikaanse sfeer en muziek (Mzansi Restaurant! google maar..). Het voelde oprecht niet als aapjes kijken, maar gewoon als een respectvolle rondleiding door een fascinerende buurt vol geschiedenis en verhalen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 36 landen bezocht
  35 reviews
  56 waarderingen

  “Wereldstad met een rijke cultuur en historie”

  Geplaatst 28-11-2017

  Kaapstad is een wereldstad waar je naar terug wilt blijven komen. Het is een stad die zogezegd alles heeft en alles biedt. Je vindt er herinneringen aan een rijk cultureel en historisch leven, een bruisend uitgaansleven, overweldigende natuur en heerlijke stranden.

  Het hoogtepunt van Kaapstad is de Tafelberg die je wel beklommen moet hebben. Dit kan letterlijk, dan ben je een paar uur onderweg. Plan je hike wel zo dat je nog met daglicht weer naar beneden kunt, want in het donker kun je gevaarlijk verdwalen. Natuurlijk kun je ook met de cable car omhoog en / of omlaag. Wil je ter plekke niet in een lange rij voor de kassa wachten, koop je ticket dan vooraf online. Eenmaal boven word je getrakteerd op een waanzinnig mooi uitzicht over Kaapstad en het Kaapse schiereiland. Voordat je weer naar beneden gaat kun je bovenop de Tafelberg nog wat rondwandelen, een bankje om te zitten op zoeken om al dan niet even uit te rusten. Verder is er nog een souvenirwinkel en een restaurant. Wie niet uitgeklommen raakt, kan nog de Lion's Head beklimmen. Deze activiteit schijnt net zo mooi en spectaculair te zijn dan het beklimmen van de Tafelberg.

  Houd je van het bruisende uitgaansleven dan moet je op Long Street zijn. Hier zijn heel veel bars, restaurants, bioscopen en tal van andere uitgaansgelegenheden gevestigd. Onder meer het legendarische restaurant Mama Africa bevindt zich hier. Ook het Victoria & Alfred Waterfront biedt uitgebreide uitgaansmogelijkheden met dagelijks live muziek en dans optredens. Tussen de vele souvenirwinkeltjes bevinden zich ook tal veel restaurants en gezellige terrasjes. Heel indrukwekkend is Nobel Square met de bronzen standbeelden van de Zuid-Afrikaanse Nobelprijs winnaars Nelson Mandela, Pieter de Klerk, Desmond Tutu en Nkosi Luthuli.

  Vanaf het Victoria & Alfred Waterfront vertrekt ook de ferry naar Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen heeft gezeten. Voordat je de gevangenis bezoekt maak je eerst een bustour van circa een uur over het eiland, terwijl een gids vertelt over de geschiedenis en de bewoners van het eiland en alles wat zich er heeft afgespeeld en wat er nu nog plaatsvindt. Met een beetje geluk spot je naast pinguïns ook nog springbokken en struisvogels. Eenmaal bij het cellencomplex krijg je van een ex-gevangene een rondleiding met uitleg; hierbij bezoek je uiteraard ook cel 46664, de cel van Nelson Mandela. Het persoonlijke verhaal van een ex-gevangene maakt het sowieso al indrukwekkende verhaal levensecht. Tip: boek je ticket ruim van te voren online. Robben eiland is erg populair en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen op de ferry.

  Wie van geschiedenis en cultuur houdt brengt zeker een bezoek aan Bo-Kaap, de schilderachtige en vroegere Maleisische buurt met pastelkleurige huizen en Company’s Garden, een stadspark met veel monumenten en rondlopende eekhoorns. Je kunt hier heerlijk op een bankje neerstrijken en eventueel de eekhoorntjes voeren.

  Voor een stranddag ga je naar Camps Bay en Clifton Bay, waar prachtige en heerlijke stranden te vinden zijn. Ook kun je naar Houtbaai en Boulders Beach gaan, waar je tussen de rotsen een grote piguïnkolonie ontmoet; dit mag je niet missen, zeker niet als je met kinderen reist. Een andere must visit is Het Kaapse Schiereiland met Cape Point en Kaap de Goede hoop.

  Kaapstad voelt als een Westerse stad en door alles wat het bieden heeft, vergeet je bijna dat er ook heel veel armoede in Zuid-Afrika en Kaapstad is. Wie hier inzicht in wil kan een township tour maken of eventueel zelfs vrijwilligers werk doen voor en met de bewoners (meestal kinderen).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  27 reviews
  19 waarderingen

  “Neighbourgoodsmarket”

  Geplaatst 27-11-2017

  In woodstock, kaapstad heb je iedere zondag een foodmarket. Echt een aanrader om naar toe te gaan tijdens een bezoek in Kaapstad. Je kunt er lekker eten en de sfeer is super gezellig. Woodstock doet een beetje industrieel aan, maar is op zich wel een leuke wijk om gezien te hebben.
  Op longstreet kun je terecht als je goedkoop wil overnachten en naar een feestje oid wil gaan. Hier zitten veel backpackers.
  Longstreet is ook de beste plek om je souvenirs te kopen, daar is een markt waar genoeg te vinden is en goed te onderhandelen is over de prijs.
  Ik ben ik veel plekjes in Zuid afrika geweest, maar je vind eigenlijk overal hetzelfde en je kunt dus, naar mijn mening, een goede prijs regelen in longstreet.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 12 landen bezocht
  26 reviews
  11 waarderingen

  “Europa in Afrika”

  Geplaatst 26-11-2017

  Kaapstad staat voor mij voor genieten. Deze stad is ontzettend afwisselend, met de moderne, Europees aandoende binnenstad en de townships in de buitenwijken. Het beklimmen van de Tafelberg is een must, als je enigszins fit bent, doe dit dan zeker! Anders is de kabelbaan een prima alternatief. De stranden van Clifton zijn heerlijk om te ontspannen, ieder strand heeft officieel zn eigen 'thema', maar je kunt overal gaan liggen. Zonsondergang kijken op Signal Hill of, bij volle maan, op Lions Head, met een picknick en een biertje. Persoonlijk vind ik dat je het Waterfront best kunt overslaan, grote shopping malls zijn er in Europa ook genoeg. De boot naar Robbeneiland vertrekt vanaf Waterfront, dus even er doorheen wandelen op weg daar naartoe en dan is het wel prima. Verder is de zaterdagmarkt bij Old Biscuit Mill in Woodstock ontzettend leuk. Allerlei heerlijk eten, live muziek en een ontspannen sfeer. Qua restaurants zijn Addis in Cape en Mzoli's aanraders. Als je niet bekend bent zou ik niet alleen naar Mzoli's gaan, dit braai-restaurant ligt midden in een township, maar het is een hele leuke ervaring om hier op zondag te gaan lunchen! Verder Bo Kaap, een wijk in de binnenstad met mooi gekleurde huizen, staat schitterend op iedere foto. Geniet en dwaal rond, deze stad is iedere minuut van de tijd die je er besteedt waard!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  13 reviews
  2 waarderingen

  “Afwisselende stad ”

  Geplaatst 26-11-2017

  Kaapstad is een vrij moderne stad, iets wat je niet meteen verwacht bij Zuid-Afrika. De tafelberg kun je op met de kabelbaan, zorg ervoor dat het een heldere dag is zodat het uitzicht goed is. Erg leuk om hier eind van de middag naar boven te gaan, zodat je bij zonsondergang met een wijntje of biertje kunt genieten van het uitzicht. Een auto huren is ook zeker aan te raden, het is even wennen om links te rijden en even opletten in welke straatjes je de auto wel of niet kunt parkeren.
  Als je een auto huurt, is het erg leuk om naar Stellenbosch te rijden en hier bij een de prachtige landhuizen een heerlijk te wijntje te drinken. Bolders beach is ook leuk om hier de pinguïns los rond te zien lopen. En een bezoekje aan Robbeneiland mag natuurlijk ook niet ontbreken. Een tour waarbij je met een gids een township in gaat is erg bijzonder om te doen.
  Als je een actieve activiteit wilt doen is het leuk om Signal Hill of Lions Head te beklimmen. Met wederom een prachtig uitzicht!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  26 reviews
  12 waarderingen

  “Westers Kaapstad”

  Geplaatst 19-11-2017

  Kaapstad is absoluut mijn meest favoriete stad. De Tafelberg is bijzonder, van daaruit zie je de hele stad. Daarnaast vond ik Robben eiland indrukwekkend. Het weer is er fantastisch, de taal is geweldig en het eten is er heerlijk. Je kunt er winkelen of rondstruinen. Je voelt je er al gauw thuis. Ik wil er zeker nog eens heen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  28 reviews
  5 waarderingen

  “Gave stad”

  Geplaatst 19-11-2017

  Kaapstad heeft veel te bieden. Vele musea die de verhalen van de apartheid vertellen. Robben eiland waar Nelson Mandela vast heeft gezeten. Bolders beach waar de pinguïns op het strand lopen. De tafelberg op(wandelend of met de kabelbaan) voor vergezichten over de stad. Je kan met een rode sightseeing bus de stad door en bij de verschillende must-sees uitstappen. Je kan (iets duurder, dat wel) dineren bij V&A Waterfront.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  26 reviews
  8 waarderingen

  “Geweldige stad ”

  Geplaatst 19-11-2017

  In Kaapstad vind je alles voor een goede vakantie. Lekkere stranden, goed eten en vanuit hier kun je langs de mooie kust rijden van Zuid-Afrika. Het is aan te raden om hier een auto te huren. Braeside House Apartments is ook een echte aanrader, heel mooi appartement en soort loft (boven elkaar) op een ideale locatie.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 15 landen bezocht
  13 reviews
  8 waarderingen

  “Wat een fijne stad!”

  Geplaatst 17-11-2017

  Deze stad is echt geweldig, ik was meteen verkocht toen ik er was! Een stad met een heerlijk uitzicht, Robbeneiland is leuk om heen te gaan, V&A Waterfront is ontzettend gezellig en leuk. Daarnaast moet je zeker de pinguïns bekijken en naar de tafelberg (die bij mij jammer genoeg dicht was door de wind). Ga ook zeker met de Sightseeing bus door de stad heen, en ook daarbuiten, om alle hoogtepunten te zien! Er hangt een hele fijne sfeer in deze stad, en ik kom hier zeker terug.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 31 landen bezocht
  29 reviews
  10 waarderingen

  “Wauw!”

  Geplaatst 15-11-2017

  Wat een stad! In feb/maart van 2015 bezocht (einde zomer) en heerlijke dagen gehad. Zoveel te zien, prachtige stranden, mooie natuur direct bij de stad, wijnvelden, mooie uitzichtpunten (Lions head, Signal hill, Tafelberg). Heerlijk eten, zoals overal in Zuid Afrika. Ik vond de sfeer in de stad prima, s avonds wel wat 'grimmiger', maar goed die plekken heb je ook in Nederland.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Kaapstad reiservaring en tips!

Ben jij in Kaapstad geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zuid-Afrika specialisten

Kras

Kras

Kras biedt een breed aanbod aan groepsreizen, safari reizen, individuele rondreizen en fly drives naar Zuid-Afrika, tegen scherpe prijzen.
Bezoek website


Askja Reizen

Askja Reizen

Maak een reis door Zuid-Afrika en ontdek het land van de Big Five. Het ademt natuur, cultuur en geschiedenis. Boek je reis op maat bij Askja Reizen!
Bezoek website


Van Verre

Van Verre

Individuele rondreizen op maat naar Zuid-Afrika. Onze reisspecialisten helpen je graag met het samenstellen van jouw Zuid-Afrika reis.
Bezoek website

Meer Zuid-Afrika reisorganisaties

NRV
NRV

Privé -en groepsrondreizen
Bezoek website

TUI
TUI

Diverse rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Ook familiereizen!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Zuid-Afrika op maat.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis,
lokaal geregeld.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

Alle bezienswaardigheden in Zuid-Afrika

Vliegtickets naar Zuid-Afrika


Meer over vliegen naar Zuid-Afrika

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Hotels in Zuid-Afrika zoeken

Boek je rondreis naar Zuid-Afrika

Kras
1. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Askja Reizen
2. Askja Reizen

Je Zuid-Afrika reis op maat.
Bezoek website

Van Verre
3. Van Verre

Individuele rondreizen op maat.
Bezoek websiteBekijk 289 Zuid-Afrika rondreizen
Vanaf €961 incl. vliegticket

Vliegtickets Zuid-Afrika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zuid-Afrika
V.a. 640 Meer over vliegen naar Zuid-Afrika