Reiservaringen Bulgarije, verhalen en tips over Bulgarije vakanties

Bulgarije essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 3 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. hepatitis B, rabiës, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Bulgarije

Bij reizigers is Bulgarije vooral bekend om zijn drukke strandplaatsen aan de Zwarte Zee, veelal volgebouwd met moderne hotels. Bijna driekwart van de toeristen in Bulgarije blijft alleen aan de kust. De actievere reiziger echter kan naar de bergachtige binnenlanden, die zich lenen voor allerlei outdoor-activiteiten, tot – in de winter – goedkoop skien aan toe. Sowieso een voordeel van Bulgarije: prijzen liggen er nog laag. Iedereen met een avontuurlijke instelling en open mind zal er een prima tijd hebben.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Bulgarije

Ontdek de steden Sofia & Plovdiv

Hoofdstad Sofia wordt ook wel ‘het Hart van de Balkan’ genoemd. Geen beauty, maar je vindt er vele monumentale bezienswaardigheden, zoals kerken en overheidsgebouwen, maar ook talloze pleinen en parken en de soms grimmige overblijfselen uit het communistische tijdperk. Op het gebied van shoppen is Sofia lang achtergebleven op andere Europese hoofdsteden, maar de stad lijkt aan een inhaalbeweging bezig. De 2e grootste stad van Bulgarije is Plovdiv, waar het oude centrum is opgetrokken in de traditionele Bulgaarse bouwstijl. Het heeft de status van openluchtmuseum. Ook naar de oude hoofdstad Veliko Tarnavo, fraai gelegen tussen de heuvels in het groen, ga je voor oude architectuur.

Chillen op Golden Beach en Sunny Beach

De toeristische Bulgaarse kustplaatsen Goudstrand en Zonnestrand bieden lange zandstranden met aangelegde boulevard vol hotels, winkeltjes, restaurants en loungebars. Niet erg authentiek of sfeervol, wel prima stranden en betaalbare accommodaties en restaurants. Vooral Sunny Beach wordt overladen door jongere budgettoeristen. Met de lokale bus of een bootje vanaf het strand kun je naar het drukke, maar fraaie middeleeuwse stadje Nessebar, een van de oudste Europese steden. Ook Obzor, een klein plaatsje met ongerepte natuur, is een bezoek waard. Hier zijn diverse routes voor wandelaars, fietsers en paardrijders ontworpen en met de auto kun je natuurreservaten of archeologische opgraafplaatsen bekijken.

Outdoor in Bulgarije

Bulgarije outdoor

In de meeste nationale parken kun je meerdaagse trekkings maken. Er zijn allerlei gemarkeerde routes door de ongerepte natuur, langs gletsjermeren en mineraalbronnen, met de zekerheid uit te komen op een camping of berghut. Voor mountainbikers zijn er speciale fietsroutes ontworpen langs kleine steden als Apriltzi, Teteven, Tryavna, Gabrovo en Troyan. Het is ook goed fietsen en bergbeklimmen in het Rila en Pirin gebergte, met kalksteenformaties en diverse watervallen. Er zijn bovendien veel grotten die nog niet onderzocht zijn.

< Lees minder

6 Bulgarije reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 6 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,8

  • Gastvrijheid: 8,3

  • Natuur: 8,2

  • Stranden: 7,8

  • Eten: 8,2

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Bulgarije.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,5

    13 landen bezocht
    26 reviews
    10 waarderingen

    “De bergen van Bulgarie”

    Geplaatst 21-11-2017 • gereisd juni 2017 • 1 week lang • alleen • groepsrondreis

    Afgelopen zomer was ik op reis naar Bulgarie. Sofia, de hoofdstad is heel klein en je kunt het in 1 dag verkennen. Niet de mooiste stad van Europa zeker, maar leuk om het een keer te gezien hebben. De leukste souveniertjes vind je in een Bulgarian rose winkel. De tweede dag van de groepsreis waren we in Borovets en daar vandaan hebben we een trektocht in de Rila gebergte gedaan, bij de 7 meren van Rila. Wat een prachtig landschap! De derde dag hebben we de hoogste piek van Bulgarie beklommen, Musala Piek, een lange maar ontzettend mooie tocht. Het leek mij moeilijk om zonder gids die tochten te kunnen doen, vaak waren de bordjes alleen in het bulgaars geschreven. Ons hotel in Borovets (Lion) was ook een leuke ervaring en de medewerkers, hoewel koud, toch aardig en behulpzaam. Na een 10 uur lange tocht waren we net te laat voor de sauna maar op onze vraag of ze het nog 1 uur open kunnen houden hebben ze ja gezegd, zonder extra geld. De laatste dag waren we in Veliko Tarnovo, een middeleuwse (toeristische) dorp. Daar kun je een fort bezoeken maar verder niet heel veel. Prachtig zijn de watervallen van Lovech en Devetashka grot daar in de buurt. Overal goedkoop, lekker gegeten en de mensen waren gastvrij en enthousiast met de buitenlanders te praten.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Rila Lakes • Musala • Lovech

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    12 landen bezocht
    13 reviews
    3 waarderingen

    “Een mooi land!”

    Geplaatst 19-11-2017 • gereisd juli 2014 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie • met Sunweb

    Bulgarije is een prachtig land met een rijke geschiedenis, alleen soms moet je je best doen om dat te zien. In Burgas is nog veel te zien van de geschiedenis van het land met onder andere veel aandacht voor de communistische geschiedenis van het land. In de badplaats Sunny Beach is het heerlijk om aan het strand te liggen en te genieten van alle restaurantjes en bars. Op een kleine afstand ligt het plaatsje Nessebar waar vooral veel aandacht is voor de oude geschiedenis van het land.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Nessebar • Burgas • Sunny Beach

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    27 landen bezocht
    19 reviews
    1 waardering

    “Bijzonder land ”

    Geplaatst 17-11-2017 • gereisd november 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Bulgarije is natuurlijk niet echt een hele 'normale' vakantiebestemming. Toch ben ik heel erg verbaasd over dit land! De omgeving is mooi, de stranden bij de zwarte zee zijn (zelfs in november) onwijs mooi, en het is erg goedkoop. De sfeer verschilt per stad heel erg, Plovdiv en Burgas hebben beide een heel ontspannen en gezellige sfeer, terwijl in het in Varna iets westelijker aanvoelde. De mensen waren overal erg vriendelijk, wat zeker fijn is! Wel zijn er overal zwerfhonden/katten, maar deze worden relatief goed verzorgd door de Bulgaarse mensen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Plovdiv • Burgas • Varna

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    34 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Een bijzonder land”

    Geplaatst 08-11-2017 • gereisd februari 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Ik ben echt positief verrast door Bulgarije! Ik had een stedentrip naar Sofia gepland, maar had daar wat veel tijd, waardoor ik het land verder ben gaan verkennen. Echt super! Ik was er in februari. Ik ben zelfs gaan skiën en heb een dag een auto gehuurd om de bergen in te gaan. Voordeel is ook dat Bulgarije een goedkoop land is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Sofia • Rila Lakes

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    76 landen bezocht
    28 reviews
    17 waarderingen

    “Prachtige natuur en een rijke geschiedenis”

    Geplaatst 21-09-2015 • gereisd mei 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Ik ben fan! Mijn eerste ervaring met Bulgarije was het niet zo pittoreske dorp Sunny Beach. Desondanks heb ik er in mijn jeugd de mooiste avonturen beleefd.
    Later ben ik terug gegaan om rond te touren met een huurauto, van de hoofdstad Sofia naar de oude stad van Plovdiv en een aantal kustplaatsen aan de Zwarte Zee.
    Sofia is een hippe hoofdstad met veel geschiedenis, maar ook een nieuwe urban vibe waar bars opduiken in oude industriële panden. Je kan er geweldig uit eten en stappen.
    Plovdiv is één van de oudste steden van heel Europa, met het prachtige Romijnse Amfitheater als hoogtepunt. Je kan uren ronddwalen en er heerst een relaxte sfeer.
    Rond de Zwarte Zee vind je prima stranden, waar je verveleken bij de Middelandse Zee spotgoedkoop kan eten en drinken. Het oude Nesebar is ook prachig. Ik zou zeggen huur een auto en rijdt over de goed onderhouden snelweg het land door!

    Meer weten over mijn reizen, verhalen en online reisprogramma? Check Wout of the World op Facebook.
    http://www.facebook.nl/woutoftheworld

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Nessebar • Plovdiv • Sofia

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    3 reviews
    6 waarderingen

    “Een geweldige vakantietijd.”

    Geplaatst 31-01-2015 • gereisd augustus 2012 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Bulgarije is niet een land waarvan men zegt dat je er snel naartoe zou gaan, toch heb ik er echt een topvakantie gehad! Het is een ideale vakantiebestemming, omdat:
    1. je er met ongeveer 3 uurtjes vliegen al bent, dus geen mega lange reis voor de boeg.
    2. je erg mooie boulevardjes hebt om 's avonds lekker langs te lopen. Er zijn erg leuke kleine winkeltjes aan de boulevardjes en je hebt ook een aantal boulevardjes langs het strand!
    3. er prima stranden zijn om lekker van zon, strand en zee te genieten.
    4. het er erg mooi weer is in de zomer, maar niet te warm, zodat je niets meer kunt doen van de hitte.
    5. je langs de kust erg mooie kleine plaatsjes hebt die je een keer bezocht moet hebben.
    6. je er mooie oude gebouwen zoals kerkjes en kloosters hebt die je gewoon kunt bezoeken en bekijken.
    7. er beschermde natuurgebieden zijn, waar dus erg mooie natuur te spotten is.
    8. er in Varna (waar ook het vliegveld ligt) een mooie gedeelte oude stad te vinden is en er ook een erg mooie oude kathedraal staat.
    9. je in de stadjes rondom Varna (zoals Bourgas) en in Varna zelf heerlijk kunt shoppen.
    10. je een keer Nesebar hebt moeten zien, een plaatse dat ook op de werelderfgoedlijst staat.
    11. het gewoonweg een erg mooi land is.

    Ik heb ontzettend genoten van deze reis. Wij waren er twee weken en zijn niet van het stilzitten. Een groot voordeel is om een autootje te huren en zelf lekker op stap te gaan. Er zijn genoeg trips, maar deze zijn gebonden aan tijd en er zit altijd wel iets bij waar je niet per se naartoe hoeft. Daarom hebben wij zelf een autootje gehuurd en zijn we zelf Bulgarije gaan verkennen. Aan twee weken heb je genoeg, aangezien wij ontzettend veel gezien hebben en daarbij ook nog gewoon wat daagjes zwembad en strand meegepikt hebben.
    Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt als je een vakantie gaat boeken, maar het is het echt waard!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Bulgarije:

    Nesebar • Varna • Boergas

    Mijn Bulgarije beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Bulgarije reiservaring!

Ben jij onlangs in Bulgarije geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Bulgarije specialisten

Corendon

Corendon

Corendon biedt een enorm aanbod Bulgarije zonvakanties en strandvakanties, zowel in Sunny Beach als plaatsjes zoals Nessebar.
Bezoek website

WTC.nl – World Ticket Center

WTC.nl – World Ticket Center

WTC biedt een grote hoeveelheid vakanties naar de Bulgaarse Zwarte Zeekust met keuze uit liefst 15 vakantieplaatsen.
Bezoek website

Sawadee

Sawadee

Sawadee heeft een mooie wandelreis in het Rodopigebergte met verblijf in sfeervolle familiehotelletjes.
Bezoek website

Meer Bulgarije reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Bulgarije

Vergelijk hotelprijzen Bulgarije

Top 3 Bulgarije specialisten

Corendon

Corendon

Corendon biedt een enorm aanbod Bulgarije zonvakanties en strandvakanties, zowel in Sunny Beach als plaatsjes zoals Nessebar.
Bezoek website

WTC.nl – World Ticket Center

WTC.nl – World Ticket Center

WTC biedt een grote hoeveelheid vakanties naar de Bulgaarse Zwarte Zeekust met keuze uit liefst 15 vakantieplaatsen.
Bezoek website

Sawadee

Sawadee

Sawadee heeft een mooie wandelreis in het Rodopigebergte met verblijf in sfeervolle familiehotelletjes.
Bezoek website

Meer Bulgarije reisorganisaties