27 Vakantiedagen

Al is het niet meer de mysterieuze, gesloten grootmacht van weleer: nog steeds hebben weinig landen zo’n aantrekkingskracht op reizigers als China. China is het immense land van indrukwekkende tempels, kloosters en tradities uit het Verre Oosten. Maar ook die moderne economische supermacht. Het is een land dat al eeuwenlang tot de verbeelding spreekt door de ‘andersheid’; andere mensen en gewoonten, een andere cultuur en ander eten. Je vindt er unieke historische bouwwerken; historische prachtplaatsjes, moderne megasteden en natuurschoon in de vorm van eeuwenoude rijstterrassen, karstgebergtes en afgelegen berggebieden. Grote afstanden leg je het best af per vliegtuig of (hogesnelheids)trein.

De grootste en bekendste steden

De traditionele ‘toegangspoorten’ tot China zijn Beijing, Shanghai en Hong Kong.
Van hieruit kun je per binnenlandse vlucht, (nacht)trein of bus de rest van het land bereiken.

 • Top
  Beijing

  Beijing

  Keizerlijke hoofdstad
  48 reviews

  Hoofdstad Beijing mixt het Chinese verleden met het heden. De tweede grootste stad van China is bekend vanwege o.a. het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Ook de Chinese Muur ligt vlakbij.

  Lees meer >

 • Hong Kong

  Hong Kong

  Kosmopolitisch en ánders
  31 reviews

  Hong Kong is een overweldigende metropool met ontelbare wolkenkrabbers, shopping malls en neonlichten. Met een bruisende culinaire scene en dito nachtleven. Hong Kong biedt eveneens natuurparken, bergpieken, watervallen en tropische eilandjes.

  Lees meer >

 • Shanghai

  Shanghai

  Futuristische metropool
  17 reviews

  Shanghai is met ruim 23 miljoen inwoners en ontelbare wolkenkrabbers dé metropool van modern en zakelijk China. De skyline vanaf de iconische Bund stelt nooit teleur; de mogelijkheden in deze wereldstad zijn eindeloos.

  Lees meer >

Historische & culturele hoogtepunten

Weinig landen met zo'n rijke en fascinerende historie als China. Hoe rap het land ook moderniseert, vele sterren uit het verleden blijven stralen.

 • Top
  Chinese Muur

  Chinese Muur

  Groots wereldwonder
  42 reviews

  De Chinese Muur is een van de indrukwekkendste historische bouwwerken op aarde. Je kunt hem vanuit meerdere plaatsen bezoeken, ook zonder de toeristenmassa’s. Onmisbaar tijdens elke China reis.

  Lees meer >

 • Fenghuang

  Fenghuang

  Het oude China stadsleven
  4 review

  Fenghuang betekent letterlijk 'feniks', uit de as verrijzende vogel. Volgens een legende vlogen er hier ooit twee over, en waren ze verbijsterd door de schoonheid van de stad. Nog steeds wordt Fenghuang door veel reizigers gezien als de mooiste stad in China.

  Lees meer >

 • Lijiang

  Lijiang

  ‘Venetië van het Oosten’
  6 reviews

  Lijiang geldt als één van de mooiste provinciestadjes van China. Door het systeem van waterwegen en bruggen wordt het stadje ook wel eens het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. Het oude centrum is verklaard tot UNESCO Werelderfgoed.

  Lees meer >

 • Terracottaleger

  Terracottaleger

  Toeristisch Werelderfgoed
  23 review

  9099 levensgrote stenen beelden van soldaten, paarden en wagens, uitgestald in grote hallen vlakbij de stad Xi’an: een bezoek aan het Terracottaleger is toeristisch, maar onvergetelijk. De eeuwenoude beelden zijn niet voor niets UNESCO Werelderfgoed.

  Lees meer >

Rondreizen naar China

Top 3 China specialisten

333 Travel

333 Travel

333 Travel biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Styangshuo maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Meer China reisorganisaties

Djoser
Baobab
Sawadee
Koning Aap
Shoestring
Riksja China
Tenzing Travel

Natuur & mysterie

China boeit de reiziger ook met zijn veelzijdige en vaak spectaculaire natuur- en berggebieden. Hier enkele highlights.

 • Top
  Tibet

  Tibet

  Spiritueel en mystiek
  10 reviews

  Tibet is officieel een ‘autonome regio binnen de Chinese volksrepubliek’, maar heeft een geheel eigen cultuur en sfeer. De natuur, de spirituele cultuur en eeuwenoude Boeddhistische gebruiken maken een bezoek aan Tibet héél bijzonder.

  Lees meer >

 • Top
  Yangshuo

  Yangshuo

  Spectaculaire karstbergen aan de rivier
  15 reviews

  Yangshuo is een van de populairste bestemmingen van China, en dat is niet voor niets. De omgeving is met zijn rivieren, rijstvelden en honderden spectaculaire karstbergen magisch mooi en leent zich voor talloze activiteiten.

  Lees meer >

 • Zhangjiajie

  Zhangjiajie

  Surrealistische rotspieken
  6 reviews

  Surrealistisch, majestueus, grotesk, spectaculair: weinig bijvoeglijk naamwoorden doen recht aan het aangezicht van de bizarre rotspieken van het Zhangjiajie National Forest Park. Ze inspireerden James Cameron voor het fantasielandschap in de 3D-film Avatar.

  Lees meer >

Hotels China

Hotels in China

Vergelijk hier alle hotels in China

Bekijk hotels

Meer over hotels in China

Reisaanbiedingen China

China reisaanbiedingen

Bekijk alle China rondreizen