27 Vakantiedagen

Overnachten in China – soorten accommodaties

Accommodatie in China varieert van super-de-luxe tot zeer basic en alles ertussenin is tevens mogelijk. Over het algemeen geldt dat de steden vaak goede accommodatiemogelijkheden hebben die voldoen aan westerse verwachtingen en maatstaven. Op het platteland ligt dit anders en zijn accommodaties over het algemeen traditioneel en vaak erg sober.

Budget accommodaties (€5 – €25)

In de grote steden van China zijn meestal wel enkele backpackershostels te vinden, waar tegen een kleine vergoeding een bed in een gezamenlijke slaapkamer kan worden geboekt. Tevens zijn er vele kleine guesthouses met 1 of 2 sterren die basic accommodatie aanbieden voor weinig geld. Als er al ontbijt wordt geserveerd in dit type locaties, houdt er dan rekening mee dat dit vaak een Chinees ontbijt is bestaande uit bijvoorbeeld rijstpap. Op het platteland kan het erg lastig zijn om een goede accommodatie te vinden, aangezien de hotels en guesthouses hier meestal erg basic zijn.

Bekijk alle budget accommodaties in China.

Middenklasse accommodaties (€25 – €75)

China bezit veel 3-sterrenhotels die voor de reiziger vaak een goede prijs-kwaliteitverhouding bieden. Personeel is er vaak gewend aan westerse gasten, spreekt een beetje Engels en serveert het ontbijt naar Europees gebruik. Ook zijn er vele guesthouses die worden gerund door een familie en waarvan de diverse familieleden er alles aan doen om het de gasten naar de zin te maken.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in China.

Luxe accommodaties (€75 >)

China barst van de luxe 5-sterren hotels en bijna alle grote internationale hotelketens zijn in China vertegenwoordigd. Het is daarom, behalve op het platteland, absoluut niet lastig om een luxe accommodatie te vinden. Veel ketenhotels krijgen met name veel zakenlui als gast, waardoor deze soms minder op de reiziger zijn ingericht. Er zijn in China ook bijzondere overnachtingsplekjes, zoals overnachten in een omgebouwde tempel of slapen in een historisch houten huis.

Bekijk alle luxe accommodaties in China.

Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek websiteBekijk China rondreizen
Vanaf €118 incl. vliegticket

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 397