27 Vakantiedagen

Vliegen naar China

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar China via:

Vanuit Nederland wordt er zeer veel gevlogen naar China, aangezien dit een populaire bestemming is voor zowel zakenreizigers als toeristen. Een rechtstreekse vlucht naar een Chinese stad duurt ongeveer 9 a 10 uur; reken met overstap op een paar uur extra. Naar welke stad je moet vliegen voor een rondreis China is afhankelijk van de route die je wilt volgen (en de tijd die je hebt). Hoofdstad Beijing en metropool Shanghai liggen helemaal in het oosten van China op duizenden kilometers van bijvoorbeeld de populaire reizigersprovincies Sichuan, Yunnan, Hunan of Guangxi. Wil je alleen het midden en zuiden van China bezoeken, dan zijn Chengdu, Xi’an, Kunming of Guangzhou logische aanvliegsteden. Maar je kunt natuurlijk ook heenvliegen op de ene stad, en terug vanaf de ander. Dit kost vaak niet veel extra. Wil je écht alle highlights zien, dan kun je bijvoorbeeld heenvliegen op Beijing en terug vanaf Hong Kong. Maar er zijn ook routes denkbaar waarbij je vliegt op Shanghai en teruggaat vanuit Chengdu. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Vliegen naar China – welke steden en routes?

Vanuit Nederland vertrekken er dagelijks tientallen vluchten naar China. Rechtstreekse vluchten naar China vanuit Amsterdam zijn er naar de steden Chengdu, Hong Kong, Guangzhou, Hangzhou, Beijing, Shanghai en Xiamen. Met één tussenstop zijn bijna alle grote steden in China goed te bereiken vanuit Nederland. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegen zowel KLM als enkele Chinese maatschappijen, zoals China Southern, rechtstreeks naar China.

Voor een kleine €700 heb je een direct retourticket van Amsterdam naar Beijing of Shanghai met KLM. Maakt het je niet uit om eenmaal over te stappen, dan kun je vaak voor € 500,- ook al op en neer. Wie een rondreis door China wil maken, doet er meestal goed aan om op het ene vliegveld aan te komen (bijvoorbeeld Beijing) en vanaf een ander vliegveld (bijvoorbeeld HongKong) weer te vertrekken. Qua kosten scheelt dit vaak amper, zeker als je met dezelfde maatschappij heen en terug vliegt.

Vanaf Düsseldorf en Brussel gaan weinig directe vluchten naar China en zijn er alleen directe vluchten naar Peking (Beijing) mogelijk. Vandaar dat Schiphol eigenlijk altijd de beste vertrekbasis is!

Vliegen naar China vanuit andere landen in Azië

Het is uiteraard ook mogelijk om vanuit landen in regio’s zoals Thailand, Zuid-Korea, Japan en India rechtstreeks naar China te vliegen. Vanwege de enorme oppervlakte van zowel China als sommige buurlanden moeten vliegtuigen veel kilometers afleggen. Hierdoor is een ticket vaak niet zo spotgoedkoop als andere internationale routes binnen bijvoorbeeld Zuidoost-Azië. Toch zijn de prijzen- vergeleken met bijvoorbeeld vliegen binnen Zuid-Amerika of Afrika – erg schappelijk. Voor een enkeltje Bangkok – Beijing betaal je ongeveer €200 en een enkeltje Seoul – Beijing kost bijvoorbeeld €150. Enkele van de bekendste goedkope luchtvaartmaatschappijen die China met omliggende landen verbindt, zijn Air Asia en Asiana Airlines.

Binnenlandse vluchten in China

Binnenlandse vluchten in China kunnen erg goedkoop zijn, aangezien er vele aanbieders waaronder ook prijsvechters op de markt zijn. China heeft ongeveer 30 nationale luchtvaartmaatschappijen, waarvan de bekendste China Southern en Air China zijn. Voorbeelden van Chinese prijsvechters zijn Spring Airlines en Okay Airways. Veel Chinese steden zijn via het luchtverkeersnetwerk met elkaar verbonden en iedere stad is vaak dan wel direct of met een overstap vanuit een andere stad te bereiken. Voor een enkeltje Beijing – Shanghai met een prijsvechter betaal je als je op tijd boekt ongeveer €50 tot €100. Vanwege de vele luchtvaartmaatschappijen die in China actief zijn, is rondshoppen voor een goede prijs of handige vluchttijden zeker aan te raden!

Belangrijkste vliegvelden in China

China barst van de vliegvelden; er zijn er namelijk ruim 200 en ieder jaar komen er nog luchthavens bij. Het grootste vliegveld, met ruim 95 miljoen passagiers per jaar, is het International Airport in Beijing. Naast de ruim 200 commerciële luchthavens kent China ook nog tientallen militaire luchtbasissen. De meest gebruikte luchthavens vanuit Europa zijn hieronder weergegeven.

Beijing Capital International Airport

Het grootste vliegveld van China ligt ongeveer 30 km buiten de stad Beijing en biedt alles wat de reiziger te wensen heeft zoals winkels, restaurants en overnachtingsmogelijkheden. Dit vliegveld is in het verleden zelfs een keer geclassificeerd als 2e drukste vliegveld ter wereld.

Hong Kong International Airport

Het Hong Kong International Airport ligt op het eiland Lantau en is een zeer druk bezocht vliegveld in de regio. Het vliegveld is van alle moderne gemakken voorzien en vanaf deze luchthaven wordt naar 180 bestemmingen gevlogen.

Shanghai Pudong International Airport

Het Pudong Airport is op ongeveer 30 km van de stad Shanghai gelegen en vanuit hier worden 194 bestemmingen bereikt. Het vliegveld biedt restaurants, hotels en winkels voor de reiziger. Speciaal aan dit vliegveld is dat het te bereiken is met de supersnelle magneetzweeftrein vanuit het centrum van Shanghai.

Chengdu Shuangliu International Airport

16 kilometer buiten Chengdu ligt het bijbehorende internationale vliegveld. Het behoort met jaarlijks bijna 40 miljoen passagiers in de top 5 van drukste luchthavens in China.

Hangzhou Xiaoushan International Airport

Het Hangzhou Airport is de afgelopen jaren flink gegroeid en heeft inmiddels diverse rechtstreekse connecties met Europa. Het vliegveld ligt ruim 25 kilometer buiten de stad Hangzhou en biedt naast internationale ook veel binnenlandse vluchten aan.

Vliegtickets naar China boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar China boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar China niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar China vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar China via:

Bezienswaardigheden China

Alle bezienswaardigheden in China

Vliegtickets naar China


Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek websiteBekijk China rondreizen
Vanaf €118 incl. vliegticket

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 397

Volg ons op Facebook