In Chinese Muur geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 36 Chinese Muur reiservaringen

De Chinese Muur

De Chinese Muur is met zijn lengte van 6.000 kilometer één van de zeven wereldwonderen en staat al lange tijd op de Unesco werelderfgoedlijst. Het immense historische bouwwerk is misschien wel de bekendste toeristische trekpleister van heel China. Maar vanaf waar moet je de Chinese muur bezoeken? Wat zijn de mooiste plekken? We beginnen met een stukje geschiedenis.

Vliegtickets Beijing

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Beijing
V.a. 428 Meer over vliegen naar China

Overnachten in Beijing

Vergelijk alle hotels in Beijing
Bekijk hotels

Geschiedenis van de Chinese Muur

De Chinese Muur

In de 2e eeuw na Christus werd al gestart met de bouw van de Chinese Muur. Echter is het grootste gedeelte ‘pas’ gebouwd tijdens de Ming-dynastie in de 14e tot en met 17e eeuw. Het heeft honderden jaren en duizenden arbeiders gekost om de Chinese muur tot stand te brengen. De muur diende als een verdedigingsbouwwerk tegen vijandelijke Chinese en Mongoolse volken en heeft een lengte van in totaal ruim 6.000 kilometer. In de muur werden diverse doorgangen gebouwd zodat men wel van de ene naar de andere kant van de muur kon komen om handel te drijven. Tevens zijn er diverse uitkijktorens en wachtkamers waar soldaten de wacht konden houden.

De Chinese Muur beklimmen bij Badaling of Juyongguan

De Chinese Muur bij Badaling

De Chinese Muur bij Badaling (met veel touristen).

Vanwege de enorme lengte van de Chinese Muur is dit bouwwerk vanuit meerdere plaatsen te bezoeken en beklimmen. Sommige gedeeltes zijn tegenwoordig echter gesloten voor publiek vanwege de slechte kwaliteit van de stenen en eventueel instortingsgevaar. De bekendste plek om de Chinese Muur te bezoeken is in Badaling. Vanwege de ligging op zo’n 70 kilometer van hoofdstad Beijing is dit gedeelte van de muur het makkelijkst te bereiken voor de reiziger. De muur wordt bij Badaling zowel veel door Chinese toeristen als door internationale reizigers bezocht, waardoor het hier erg druk kan zijn. Je struikelt bij Badaling over de souvenirwinkeltjes en straatverkopers. Wil je niet samen met honderden anderen over de muur lopen? Probeer dan zover mogelijk door te lopen vanaf het entreepunt. De muur in Badaling bestaat uit een noordelijk en een zuidelijk gedeelte. In het noorden is het merkelijk rustiger. Het stuk in het zuiden is langer en hier zijn ook de kabelbaan en de roetsjbaan te vinden. Eenmaal bovenop de muur wordt de enorme omvang van dit bouwwerk pas duidelijk. Geniet van het uitzicht van de eeuwig doorlopende muur met de bergen op de achtergrond!

Naast het plaatsje Badaling is de Chinese Muur tevens te bezoeken in Juyongguan. Voordeel van deze plek is dat het nog iets dichterbij Beijing gelegen is. Echter, het grote nadeel is dat de muur hier erg steil is, waardoor het beklimmen van de muur een pittige klus wordt.

Hoe kom je er?

Badaling en Juyongguan liggen het dichtst bij Beijing en zijn makkelijk te bereiken met de bus (lijn 877 of 919 vanuit Deshengmen) of de trein (vanuit station Beijing Noord).

Rustigere plaatsen om de muur te beklimmen: Mutianyu en Huanghuacheng

De Chinese Muur bij Mutianyu

Stuk muur in het groen bij Mutianyu.

Een andere mogelijkheid om de muur te bedwingen is bij Mutianyu. De staat van de muur en de omgeving hier is vergelijkbaar met het drukke Badaling. Echter is Mutianyu verder van Beijing gelegen, waardoor het er iets rustiger is. De omgeving is er mooi groen, er zijn prachtige zonsop- en ondergangen te aanschouwen en je kan er omhoog en omlaag met een skilift of te voet. Één van de best gebouwde delen van de Chinese Muur is Huanghuacheng. Het is hier nog weer wat rustiger dan in Mutianyu, maar ook moeilijker om toegang te krijgen. Tevens is de muur hier minder goed hersteld. In de zomer is Huanghuacheng een prachtige gele bloemenzee. Ook vind je er een goed intact gebleven Yaoziyu-kasteel en mooie kastanjebossen.

De Chinese Muur bij Huanghuacheng

De muur bij Huanghuacheng.

Hoe kom je er?

Er is geen directe verbinding vanaf Beijing naar Mutianyu en Huanghuacheng. Deze plekken zijn het makkelijkst te bereiken met de taxi. Om naar deze plekken te reizen, moet je eerst naar het busstation Dongzhimen reizen om daar op lijn 916 te stappen.

Nog verder van Beijing: Jinshanling en Simatai

Jinshanling is dé plek om de muur te bezoeken als je van rust en ruimte houdt. Jingshanling ligt verder van Beijing vandaan (zo’n 100 km) en ontvangt veel minder bezoekers vergeleken met andere plekken op de muur. De Chinese Muur bij Jinshanling is voor het grootste deel in oude staat en is niet gerenoveerd. Het beklimmen van de muur kan hier soms een echte uitdaging zijn vanwege steile beklimmingen en ingestorte gedeeltes. Ondanks veel recente renovaties en een toeristisch complex aan de voet van de berg is het meest authentieke deel van de Chinese Muur nog steeds dat bij Simatai. Je kunt beide plekken prima in één dag bezoeken: in ongeveer twee uur is het mogelijk om van Jinshanling naar Simatai te lopen!

De Chinese Muur bij Jinshanling

De muur bij Jinshanling.

Hoe kom je er?

Jinshanling en Simatai zijn beide bereikbaar met de taxi en de bus, in het laatste geval wel met overstap in Miyun en – voor Jinshanling – nog een in Gubeikou. De hele reis kan wel zo’n 3 uur duren, maar je krijgt er kleine dorpjes, prachtige natuur en een unieke ‘eigen’ Chinese Muur ervaring voor terug. Tip: pak de bus naar Miyun en regel dáár een privé-taxi.

De mooiste foto’s bij Jiankou

De Chinese Muur bij Jiankou

De muur bij Jiankou.

De allermooiste foto’s van de Chinese Muur kun je maken bij Jiankou (‘Arrow Nock’), ook een moeilijk bereikbaardere plek. Jiankou is bekend door de 9,3 kilometer lange bijmuur, de ‘Toren der Negen Ogen’ (een belangrijke uitkijkpost tijdens de vroegere oorlogen), de ‘Beijing Knoop’ (het ontmoetingspunt van drie muren die uit verschillende richtingen komen) en de ‘Hemeltrap’ (een steile trap met een hellingsgraad van 70 tot 80 graden) die leidt naar de ‘Hoogvliegende Adelaars’, een uitkijktoren gebouwd op hoge pieken.

De Chinese muur

Zonsopkomst bij de Chinese Muur.

Hoe kom je er?

Met een eigen taxi of met de bus. Voor een busreis neem je eerst bus 916 bij Dongzhimen en stap je uit bij Huairou Fangshan. Vanuit hier kun je weer een bus naar Jiankou pakken.

Top 3 China specialisten

333TRAVEL
333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Beste reistijd voor de Chinese Muur

De beste reistijd voor een bezoek aan de Chinese Muur is gelijk aan de beste reistijd voor Peking. In de maanden van juni tot en met september geldt voor de regio van Beijing een regenseizoen. Tevens is het er tijdens deze maanden vaak erg warm en benauwd. In de maanden november tot en maart kan het flink afkoelen in deze regio met temperaturen die richting het vriespunt gaan. De beste reistijd voor de Chinese Muur is dan ook in het voorjaar (april – mei) wanneer de temperatuur aangenaam is en het regenseizoen nog niet is begonnen.

Reisinspiratie

Alle China artikelen

China rondreis aanbiedingen

36 Chinese Muur reiservaringen en tips • 1 review
  1 waardering

  “Chinese Muur Mutianyu prachtig en lekker rustig”

  Geplaatst 03-09-2018

  Via de stoeltjeslift was de route omhoog prachtig en heel rustig. Steile klim en onregelmatige treden....zeker naar wachttoren 5, maar wat een uitzicht en een besef dat je op een heus wereldwonder staat! Geweldig.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 22 landen bezocht
  28 reviews
  14 waarderingen

  “Touristisch - warm, maar gaaf!”

  Geplaatst 28-11-2017

  Tourischtisch, warm en een hele klim... maar toch is het zeker de moeite waard om deze muur op te gaan.
  Het beste kan je met (door jezelf geregeld) vervoer gaan, huur bijvoorbeeld een taxichauffeur voor een halve of hele dag in en ga naar deze prachtige plek. Doordat wij te horen hebben gekregen dat je rondom Beijing niet gelukkig wordt van een tripje naar de Chinese muur én de muur lang genoeg is om op een andere plek te gaan bekijken hebben wij ervoor gekozen om een stukje 'uit de richiting' hiervoor te rijden. Vooral de geschiedenis en het aantal kilometers dat deze muur met zich mee draagt maakt het bijzonder en dit in een prachtige omgeving. Nog niet geweest? Zet het vooral op je reis-bucketlist!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 7 landen bezocht
  14 reviews
  12 waarderingen

  “Heel veel stenen”

  Geplaatst 27-11-2017

  De mysterieuze Chinese muur, prachtig om te zien, zeker het kronkelen over de bergen, en dan op die manier de verte in kijken. Ik adviseer om toch ver weg van Beijing te gaan kijken, dan is het rustig en ziet de muur er uit zoals op de foto's . Tevens zijn de mogelijkheden voor souvenirs veel voordeliger en origineler dan in Beijing. Zeker een aanrader om te bekijken, dit werkelijke wereldwonder.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 31 landen bezocht
  27 reviews
  16 waarderingen

  “Een rustige muur bij Simatai Great Wall .......”

  Geplaatst 26-11-2017

  Vanaf ons hotel in Beijing hebben wij een taxi naar Simatai Great Wall genomen. We waren hier uiteindelijk CNY 1100 voor kwijt. De reis er naar toe en terug duurde echter wel 2 uur per rit!
  Wanneer je de muur van een afstand ziet opdoemen, krijg je het WOWWWW effect.
  Onderaan "de muur" kom je in en groot toeristisch gebied terecht mét Starbucks!!! Met een busje reden we door een soort openluchtmuseum en werden we naar de entree van het pad naar de muur gebracht. Er was ook een mogelijkheid om met een kabelbaan omhoog te gaan, maar wij wilden de muur echt beleven. De klim was pittig maar goed te doen. We hadden mazzel met het weer. We konden in t-shirt in de zon van de tocht genieten.
  Het was uiteindelijk een heel bijzondere ervaring die je zeker meegemaakt moet hebben. Het was hier gelukkig heel rustig; geen bussen vol toeristen en toeristische kraampjes of iets anders van dien aard. Een aanrader dus!!!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  13 waarderingen

  “Must see”

  Geplaatst 25-11-2017

  De Chinese muur mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je een bezoek brengt aan China. Hij is gigantisch en hoeveel je er ook over leest. Hij zal je versteld doen staan en indruk op je maken. Kies voor een plek waar het minder druk is met toeristen zodat je mee kunt genieten van het moois om je heen. En die minder drukke plekken zijn er heus. Er is muur genoeg :)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 57 landen bezocht
  28 reviews
  14 waarderingen

  “Wauw! Met recht een van de zeven wereldwonderen”

  Geplaatst 21-11-2017

  De eerste ontmoeting met de Chinese Muur was bij het Jiayuguan Fort. Dit is het meest westelijk deel van de muur. Het fort en de muur zijn mooi intact en het complex bezit een informatief museum over de historie. In de middag mag een bezoek aan de Rainbow Mountains in Zhangye niet ontbreken (circa 2,5 uur rijden). Deze gekleurde bergen zijn een waar spektakel.
  Wij zijn ook naar de Great Wall in Badaling geweest. Hoewel je bij de ingang struikelt over de hordes Chinese toeristen, gaan zij met z'n allen bij de splitsing naar rechts, terwijl je ook linksaf kunt slaan. Na circa 10 minuten lopen sta je vrijwel alleen op de uur, zie foto. Een ander voordeel van Badaling is de goede bereikbaarheid met de trein vanuit Beijing.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  26 reviews
  7 waarderingen

  “Groots”

  Geplaatst 10-11-2017

  De Chinese muur, een bouwwerk dat ik al 3 keer heb mogen bezoeken. Twee keer ben ik vanuit Beijing naar Mutianyu geweest. Dit licht net iets verder van Beijing vandaan waardoor er minder touristen te vinden zijn. Ik ben daar tijdens een nationale vakantie geweest en het is me nog gelukt om een foto te maken zonder massas touristen op mijn foto. Dat zegt genoeg lijkt mij.

  Mutianyu is een stuk van de muur die gerestaureerd is. Na een kleine wandeling kom je bij een borje uit dat je niet verder mag lopen omdat daarna de muur niet meergerestaureed is. Je kan bij dit punt wel heel goed het verschil zien.

  Ik heb ook het beging van de Chinese muur bezocht in het westen van China. Jiayuguan. Dit is een stuk va de muur wat ook vo,ledig gerestaureed is. Wel is aan de bouwstijl heel duidelijk tezien dat de muur niet in een paar jaar gebouwd is. Dit stukje van de muur is zeker niet wat je normaal gesproken op fotos tegen komt. Maar zeker een aanrader om hier ook naar toe te gaan. En nog een ander voordeel, omdat dit zo ver van alle touristische trekpleisters in Beijing vandaan ligt zul je hier zelde touristen tegen komen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 24 landen bezocht
  26 reviews
  4 waarderingen

  “Een wonder!”

  Geplaatst 09-11-2017

  Een wonder om te beseffen dat je op dé Chinese Muur staat!! Ik heb het stuk van Jinshangling bezocht, omdat dit stuk juist niet volledig gerestaureerd is. Het gebied is bergachtig, waardoor de muur schitterend golft over het landschap. Een van de hoogtepunten van al mijn reizen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “De ongelofelijk grote Chinese Muur”

  Geplaatst 08-11-2017

  Via Mutianya zijn we de vele trappen opgelopen naar de Chinese Muur. Eenmaal boven wordt je beloond door het overweldigende uitzicht over het land en over de eindeloze Chinese muur. Om via Mutianya te gaan kan ik zeker aanraden; er is weinig toerisme daar in vergelijking met de wat bekendere stukken die dichter bij Beijing liggen. Wanneer je naar China gaat, mag je de muur zeker niet overslaan!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 15 landen bezocht
  13 reviews
  15 waarderingen

  “Indrukwekkend, als je de toeristen weet te mijden ”

  Geplaatst 06-11-2017

  De Chinese muur was voor ons de beste afsluiter van onze vakantie! We hadden ontzettend geluk met het weer; geen wolkje aan de lucht, en geen smog te bekennen. Dat is wel eens anders hebben we al begrepen.
  Je kunt in alle hostels in Beijing een tour naar de muur boeken. Je doet er verstandig aan om een stukje muur te kiezen die verder van de stad af ligt. Dan mis je in elk geval alle Chinezen die zo kort mogelijk in de bus willen zitten.
  Wij hadden een stukje muur bij Jinshanling, wat vanaf ons hostel zo'n 3 uur rijden was.
  Het was 30 graden en strakblauwe lucht. Met een man of 20 stonden we op de muur - voor Chinese begrippen onbegrijpelijk weinig. Dit stuk van de muur was ook nog niet helemaal gerestaureerd waardoor je echt nog een stukje van de 'echte' muur te zien krijgt. Om de zoveel meter staat een toren, en in die toren zit steevast iemand op een kleedje spullen te verkopen. Bier, waaiers, flesjes water, souvenirs. Van alles. Met 30 graden erg welkom.
  Je vergeet, op de muur, bijna om ook te genieten van de bergen om je heen. Het is echt een prachtig gebied, met hele mooie groene bergen. Al met al een heel mooi stukje China.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Chinese Muur reiservaring en tips!

Ben jij in Chinese Muur geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 China specialisten

333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt individuele rondreizen naar China en reizen op maat die je samen met hun China experts kunt samenstellen.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen heeft een breed aanbod van o.a. groepsreizen, individuele rondreizen en singlereizen naar China.
Bezoek website


Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Stella maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Meer China reisorganisaties

Djoser
Djoser

O.a. de Transsiberië Express!
Bezoek website

VNC Asia Travel
VNC Asia Travel

Je China reis op maat.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Begeleide groepsreizen.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

NRV
NRV

Voordelig China.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Riksja China
Riksja China

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Advies op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden China

Alle bezienswaardigheden in China

Vliegtickets naar China


Meer over vliegen naar China

Hotels in China zoeken

Hotels in China zoeken

Boek je rondreis naar China

333TRAVEL
1. 333TRAVEL

Rondreizen en reizen op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Groeps en individueel.
Bezoek website

Local Hero Travel
3. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek websiteBekijk 148 China rondreizen
Vanaf €699 incl. vliegticket

Vliegtickets China

Vind de goedkoopste vliegtickets naar China
V.a. 453 Meer over vliegen naar China