• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Cookeilanden ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

3 Cookeilanden reiservaringen en tips

Bezienswaardigheden

8,0

Gastvrijheid

9,3

Natuur

8,7

Stranden

9,7

Eten

7,7


Meest genoemde mooiste plekken & hoogtepunten:

 1. Aitutaki
 2. One Foot Island
 3. Rarotonga
 4. Muri

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling

Filter op reisvorm

 • 9,2
  Ellen Timmerhuis op 03-11-2017
  Gereisd november 2015 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

  “Het absolute paradijs!”

  In 2015 ben ik vanuit Nieuw-Zeeland doorgevlogen naar de Cook Eilanden, omdat ik toch in Nieuw Zeeland was en de Cook Eilanden dan relatief gezien niet heel ver vliegen was en het vliegticket betaalbaar was. Ik vloog naar het internationale vliegveld (waar de kippen en kuikentjes gewoon rondlopen bij de gate) op het hoofdeiland Rarotonga en ben daarna doorgevlogen naar het atol Aitutaki wat echt het absolute paradijs is. De mensen zijn aardig en de zee is onvoorstelbaar helder. Perfecte bestemming om te relaxen en te snorkelen. Ik heb een excursie gedaan waarbij er een bezoek aan One Foot Island word gebracht. Hier staat het meest afgelegen postkantoor ter wereld, je kan er naast het versturen van post ook een extra stempel in je paspoort halen (deze heeft de vorm van een voet, wat echt heel leuk is). Aitutaki vond ik ook nog heel authentiek, er zijn geen grote massale resorts maar je hebt echt het idee dat je terecht komt in het gewone dagelijkse leven van de locals. Er is geen openbaar vervoer op het kleine Aitutaki en de eigenaar van mijn kleinschalige accomodatie kwam mij ook met zijn eigen auto ophalen van het kleine vliegveldje. Echt een aanrader, en ondanks dat het ver van Nederland vandaan ligt zou ik hier zeker nog een keer naartoe gaan.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cookeilanden:

  Aitutaki • One Foot Island

  Mijn Cookeilanden beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 10
  • Eten: 8
  • Stranden: 10
 • 8,4
  Alma Kamphuis op 20-01-2015
  Gereisd april 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

  “Kia orana, welkom op de prachtige Cook Islands”

  Kia Orana, Welkom op de Cook Islands
  Wat is er lekkerder dan na bijna twee maanden door Nieuw Zeeland reizen even bijkomen op een prachtig strand met palmbomen en azuurblauwe zee? Niets toch? Juist! Maar waar doe je nou zoiets? Er zijn uiteraard vele opties in de Grote Oceaan die vanuit Nieuw Zeeland makkelijk te bereizen zijn, zoals Fiji, Vanuatu en Tonga. Waarom we dan toch voor de Cook Islands hebben gekozen? De voertaal is er Engels (heel erg handig voor het huren van een scooter en het volgen van uitleg tijdens boottochten) èn we konden onze Nieuw Zeelandse dollars gewoon meenemen, aangezien dit op de Cook Islands ook de valuta is.
  Vanuit Nieuw Zeeland heb je vanaf Auckland een rechtstreekse verbinding naar het hoofdeiland van de Cook Islands, Rarotonga, of Raro. Bij aankomst wordt iedereen begroet door de bevolking met een ei: Cook Islands Maori voor bloemenkrans. Per busje werden we naar ons hotel in Muri gebracht. Prima accommodatie, aardig personeel, goed eten en aan een lagune. Raro is een perfecte plek om bij te komen: niets moet, maar er kan van alles! Of je nu wilt zonnen, zwemmen, snorkelen, suppen (stand-up paddelen), kitesurfen of duiken: het kan allemaal.
  Ook kun je er een tocht maken over de lagune (bijna elk eiland daar heeft een lagune) met een glass bottom boat. Voor degenen onder ons die dit nog nooit hebben gedaan: Het is eigenlijk een gewone boot waar je aan de zijkanten kunt zitten en waar middenin een verlaging in zit waar glas in is aangebracht zodat je in het water kunt kijken. Het glas is overigens behoorlijk dik. Zo dik zelfs dat een volwassen man er makkelijk op kan staan (zoals één van de bemanningsleden ook demonstreerde). Er zijn verschillende glass bottom boats die vanuit Muri vertrekken, maar wij kozen voor Koka Lagoon Cruises. Tijdens de tocht kregen we ook demonstraties over wat Cook Islanders allemaal met een palmblad kunnen doen en hoe je een pareo vast kunt knopen. Als de bemanning dit niet deed, waren ze muziek aan het maken met trommels en ukelele en aan het zingen.
  Tijdens de tocht krijg je ook tijd om te snorkelen in het ontzettend heldere en lekker warme water. De verscheidenheid aan vissen die je ziet en de kleuren die deze vissen hebben is ongelooflijk. Na het snorkelen werden we naar een ander eiland gebracht voor de lunch. Aansluitend was het tijd voor een uitleg over de palmboom en de kokosnoot, waarbij de verschillende fases van een kokosnoot werden uitgelegd en wat je allemaal met een kokosnoot kunt doen. Dit allemaal door de huidige Pacific Champion palmboomklimmen. De tocht werd afgesloten met een krabrace waarna we weer in Muri werden afgezet.
  Waar de Cook Islands ook om bekend staan zijn hun Island Nights. Dit zijn avonden waar een spectaculaire show vol trommels, dans en vuur wordt gehouden. Je kunt er voor kiezen om ervoor nog een tour te volgen met uitleg over de geschiedenis en lokale gebruiken van de Cook Islands. Er wordt uitleg gegeven over het vissen, over de kledij, over het eten en over nog veel meer. Zoals gezegd zijn de shows echt spectaculair: op Rarotonga hebben we de Island Night van Te Vara Nui bezocht waar de dansers en danseressen zich echt in het zweet dansen en waar ook het publiek wordt uitgedaagd om mee te doen: bijna onmogelijk om het tempo en de volgorde van de danspassen vol te houden. De show is erg de moeite waard, maar wordt ook erg drukbezocht: zorg ervoor dat je vroeg arriveert en daardoor een goede plek hebt voor de show.
  Een goede plek om leuke lokale souvenirs in te slaan is de wekelijkse markt op zaterdag. Hier worden groente en fruit, maar dus ook allerlei toeristische souvenirs verkocht. Ook worden er optredens gegeven door lokale dansers en zangers. Als je niet in de hoofdstad Avarua verblijft, kun je de bus nemen om bij de markt te komen. Nu is het leuke op Rarotonga dat er maar één weg is en deze loopt rondom het eiland. De maximumsnelheid is 50 km per uur. De weg loopt rond en je kunt dus met de klok mee rijden of tegen de klok in en dit zijn ook precies de namen van de bussen. In Nederland heb je bus 1, 5, 51, 82 etc. Op Rarotonga heb je Clockwise en Counterclockwise. De heen- en terugreis kun je dezelfde bus nemen (dus of alleen Clockwise, of alleen Counterclockwise), zodat je meteen het hele eiland kunt zien. Op de zaterdag zijn deze bussen alleen behoorlijk vol! We konden gelukkig zitten, maar aangezien de bus maar 50 km per uur gaat en uiteraard geen airco had, was het wel een beetje warm, benauwd en plakkerig.
  Na alle belevenissen op Rarotonga was het tijd voor eiland nummer twee: Aitutaki. Dit eiland is kleiner dan Rarotonga en heeft ook een lagune. Deze is mooier dan die van Raro, maar is veel ondieper waardoor zwemmen slecht mogelijk is vanaf het strand. Maar daar hadden ze bij Paradise Cove, onze accommodatie, wat op gevonden: een stukje afgraven zodat er daar wel gezwommen kan worden.
  Een uitstekend vervoermiddel op beide eilanden is overigens de scooter. Het huren kost bijna niets, je betaalt alleen een klein bedrag per dag en een borg. Binnen een half uur kun je heel Aitutaki rondrijden, maar de afstanden zijn toch echt te groot om te lopen. Bovendien is het ontzettend warm en de luchtvochtigheid is redelijk groot, dus grote afstanden te voet afleggen is geen aanrader.
  Wat wel echt leuk is om te doen is een lokale rugbywedstrijd bezoeken. Toen wij er waren was er een rugbywedstrijd tussen de lokale teams van Rarotonga en Aitutaki. Voor deze wedstrijd liep het hele eiland uit en waren ook supporters van Rarotonga ingevlogen: overal stonden scooters en auto’s tot tegen het veld, kinderen waren aan het spelen, eet- en drinkkraampjes waren aan de zijkanten geplaatst. Ook waren er als opwarmer twee wedstrijden tussen rugbyveteranen van beide eilanden. Eén van deze veteranen, een pezig, oud mannetje van de in de zestig tackelde een grote beer van een vent van bijna 150 kilo: het publiek werd helemaal wild! Na de wedstrijd vertrok bijna iedereen meteen en was het een bonte optocht van scooters en auto's.
  Op beide eilanden kun je trouwens erg goed eten. Eén restaurant op Aitutaki verdient in het bijzonder de aandacht. Het restaurant, Tupuna, ligt nogal onhandig voor veel accommodaties, dus hebben ze een haal- en brengservice. Het is een heel populair restaurant op Aitutaki, dus zeker van tevoren reserveren! Tupuna is gespecialiseerd in krab (mudcrab), dus uiteraard neem je dan ook de krab. Je moet hem zelf kraken en al het vlees met een apart soort vorkje eruit pulken. Dat is lastig, leuk, maar vooral erg lekker!
  Op Aitutaki kun je ook verschillende lagoon cruises maken. Deze nemen je mee langs een aantal verschillende onbewoonde eilandjes, motu, en zijn vaak inclusief een uitgebreide, heerlijke lunch. De eerste was met veel uitleg over een paar eilandjes, een heerlijke lunch op One Foot Island (waar je ook je paspoort kunt laten stempelen) en eventjes snorkelen. Van de bemanning van de boot krijg je op het eind ook een kokosnoot met het verzoek deze te planten om zo het eiland te verbeteren. Op de plek waar de kokosnoten werden geplant, kon je al daadwerkelijk een aantal minipalmboompjes zien. Bij de tweede cruise zagen we veel meer eilanden, maar werd er minder gekletst, dus meer tijd om te snorkelen! Je kunt daar tussen gigantische vissen zwemmen, reusachtige schelpen zien en doordat het water niet erg diep is, is het ook zeker aan te raden voor de beginnende snorkelaar.
  Een verblijf op de Cook Islands is zeker een aanrader: het weer is fantastisch, de mensen zijn aardig, het vervoer is simpel, het eten is er heerlijk en je kunt er van alles doen. Toch heeft het ook een aantal nadelen: het prijsniveau ligt wat hoger dan bij de andere opties in de South Pacific; er zijn redelijk wat muggen en het is er zo mooi en relaxed dat je er eigenlijk niet meer weg wilt.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cookeilanden:

  Muri

  Mijn Cookeilanden beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 7
  • Eten: 9
  • Stranden: 9
 • 8,4
  Renske Spijkers op 27-08-2014
  Gereisd januari 2011 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

  “Mooiste, ongerepte paradijs op aarde!”

  Ik kan er uren over blijven praten maar mocht je echt iets willen weten vraag het me! Wij verbleven op het hoofdeiland Rarotonga en hebben ook een bezoek gebracht aan het eiland Aitutaki, een absolute must! Deze eilanden zijn nog ongerept... geen grote hotels, geen Amerikanen met casino's geen gekkigheid gewoon hoe het is. Koop je rijbewijs voor je een scootertje huurt en ontdek het eiland zelf... Geniet van de bizar mooie stranden en vergeet vooral je snorkel niet want na 2 meter in het water wat overigens een temperatuur heeft van gemiddeld 31 graden bevind je je al in een levensgroot aquarium.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cookeilanden:

  Aitutaki • One Foot Island • Rarotonga

  Mijn Cookeilanden beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 9
  • Eten: 6
  • Stranden: 10

Deel jouw Cookeilanden reiservaring!

Ben jij onlangs in Cookeilanden geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Top 3 Cookeilanden reisaanbieders

Djoser

Djoser

Ervaren specialist in verre groepsrondreizen met kleine groepen en veel individuele vrijheid naar talloze landen in o.a. Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika. Met Nederlandstalige reisbegeleiding.
Bezoek website

TUI

TUI

De grootste allround reisorganisatie van Nederland, met zonvakanties, stedentrips én verre rondreizen (groeps én individueel) naar landen over heel de wereld.
Bezoek website

Cheaptickets.nl

Cheaptickets.nl

De ‘Nummer 1 Vliegticket Website van Nederland’, met Nederlandstalige klantenservice. Vergelijk makkelijk en snel het aanbod van meer dan 800 airlines en 9.000 bestemmingen wereldwijd.
Bezoek website

Meer Cookeilanden reisorganisaties

Booking.com Cookeilanden
Trivago
Sawadee
Koning Aap
SRC Reizen
ANWB
Tenzing Travel
Vliegtickets Cookeilanden

Vliegtickets Cookeilanden

Hotels Cookeilanden

Hotels in Cookeilanden

Vergelijk hier alle hotels in Cookeilanden

Bekijk hotels

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief