Cyprus essentials

Beste reistijd: April t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 5,5 uur
Richtprijs retourticket: € 350
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Nee


Deel jouw reiservaring!

Vakantie Cyprus

Het vakantie-eiland Cyprus vormt een mix tussen Griekenland en Turkije. Het is lekker compact – ongeveer een vijfde van het oppervlak van Nederland – en vooral populair vanwege zijn zonzekerheid, historie, oude havenstadjes, mooie natuur en fraaie vergezichten. Hoewel sommige delen van Cyprus vol zitten met rijke Russen, vind je er ook genoeg authentieke plekken buiten de gebaande paden.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Cyprus

Verdeelde hoofdstad: Lefkosia

Het moderne zuidelijke gedeelte van Lefkosia behoort tot Griekenland, terwijl het traditionele noorden (Nikosia) tot Turkije behoort. De ‘groene lijn’ van de VN is het punt waar de stad in tweeën verdeeld wordt. Lefkosia heeft ruim 200.000 inwoners. In het zuiden vind je clubs en winkelcentra, in het noorden barretjes en handgemaakte souvenirs. In het oude centrum vind je een wirwar aan kleine straatjes.

Wandelen in het Kyreniagebergte

In het Kyreniagebergte kun je wandelen en het Kantara kasteel bezoeken dat op de top ligt. Vanaf daar heb je uitzicht over de valleien en de kalksteen formaties. Ook het stadje Kyrenia zelf, met name de haven en het oude fort, is geliefd onder toeristen.

Bloemenvelden op Akamas

Cyprus

Als je van natuur houdt, bezoek dan de schiereilanden van Cyprus. Eén daarvan is Akamas, bekend om zijn schitterende bloemenvelden. Er lopen veel wandelroutes door het gelijknamige Nationaal Park. Je kunt er uren ronddwalen met fijne vergezichten over de zee.

Cultuur in Kourion

Om cultuur te snuiven bezoek je Kourion, met zijn Romeinse ruïnes. De restanten zijn nog goed bewaard gebleven. Hoogtepunt is het amfitheater, maar eigenlijk is het hele gebied interessant als je iets van de geschiedenis van Cyprus wilt leren.

< Lees minder

9 Cyprus reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,3

Op basis van 9 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,6

  • Gastvrijheid: 8,3

  • Natuur: 7,3

  • Stranden: 6,1

  • Eten: 7,2

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Cyprus.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • Profiel Bianca Ravia
    op 04-09-2020
    1 review • 2 waarderingen
    10,0

    “Super”

    Supelekker eten r mooi land zeker Paphos mooie stranden gastvrijheid schoon super appartement we hebben het klooster bezocht en kerken heel mooi en me dochter woont daar al een aantal jaren in Paphos dus we gaan er ieder jaar na toe ze zijn er gastvrij en mooi weer we hebben toen ook een auto gehuurd

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cyprus:

    Paphos

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd juni 2020 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Annette
    op 04-05-2019
    61 landen bezocht • 27 reviews • 15 waarderingen
    6,4

    “Strandbestemming”

    Cyprus was voor ons een weekje aan het strand liggen. In mei is de wind nog fris, maar de zon is lekker warm. We zaten in het stadje Ayia Napa, goed bereikbaar met de (huur)auto vanaf de luchthaven van Larnaca. Bedenk wel dat ze hier links rijden.
    In Ayia Napa is niet zoveel te doen wat betreft cultuur. Je kunt een bezoekje brengen aan het klooster die midden in het stadje ligt. Er zijn diverse stranden, Nissie Beach is een van de mooiste. Verder vind je er een pretpark en veel restaurants, barretjes en nachtclubs waar je je prima kunt vermaken in de avond.
    We hebben nog een stevige wandeling gemaakt richting het uitzichtpunt Cape Greco. Er loopt een pad daarheen maar die houdt op een gegeven moment op en dan zul je door het (ruige) landschap moeten wandelen. Goede wandelschoenen zijn vereist. Vanaf de rots van Cape Greco heb je een mooi uitzicht over de zee en een deel van Cyprus.
    Omdat we niet elke dag op het strand van Ayia Napa wilden zitten, zijn we op zoek gegaan naar een ander strandje. Niet overal is strand te vinden, de kust van Cyprus bestaat voornamelijk uit rotsen, maar er zijn verschillende publieke strandjes waar je lekker kunt liggen en kunt zwemmen. Je moet wel betalen voor de ligbedden.
    Het eten is vooral een combinatie van Grieks en Turks, veel vleessoorten om uit te kiezen.
    Omdat Ayia Napa aan de Griekse kant zit, wilden we ook naar de Turkse kant. We zijn naar de hoofdstad Nicosia gereden, omdat deze stad in 2 delen is gedeeld: een Grieks en Turks gedeelte. We hebben de auto in het Griekse gedeelte geparkeerd en liepen naar het Turkse gedeelte. Neem je paspoort mee, want het is echt een grensovergang met politie en je paspoort wordt gecontroleerd. Vergeet ook niet dat je met ander geld betaalt in het Turkse gedeelte. Als je de grens overgaat, merk je meteen dat de stad anders wordt. Je ziet dat de islam hier meer een rol speelt. Cyprus is wat mij betreft voornamelijk een strandbestemming, maar als je meer wilt dan strand, dan kun je je hier ook zeker vermaken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cyprus:

    Nicosia • Cape Greco • Ayia Napa

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 6
    • Stranden: 6

    Gereisd mei 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel wil
    op 28-04-2019
    37 landen bezocht • 30 reviews • 8 waarderingen
    8,0

    “Cyprus in April”

    We zijn terug van een week in Cyprus. We wilden graag naar de zon, maar helaas viel dat een beetje tegen. We hadden een reis geboekt bij “ eliza was here” en dat was prima geregeld. Leuk authentiek verblijf in het dorp Tochni. Omdat het geen strandweer was, zijn we elke dag in de auto gestapt om het eiland te bekijken. Voor wandelaars is het een geweldig eiland. Heel veel wandelroutes en trails beschreven gezien. De afstanden met de auto zijn behoorlijk, omdat de wegen vaak door de bergen voeren. We bezochten de berg Olympus, Trochni, opgravingen, kloosters, musea, zeegrotten.

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd april 2019 • 1 week lang • met partner • zonvakantie

    1 waardering

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Sander
    op 23-04-2019
    55 landen bezocht • 58 reviews • 20 waarderingen
    7,6

    “Vriendelijk en leuk land”

    Mooie en leuke zonnige bestemming voor in het najaar (of voorjaar natuurlijk). Wij verbleven in Paphos in het Griekse deel waar al veel cultuur te zien. Vanuit daar zijn er leuk uitstapjes te doen, aanrader is de hoofdstad waar je midden in de stad nog steeds de grens over moet en er een muur dwars door het centrum loopt. Vriendelijke mensen en lekker eten, ook heerlijk om lekker rond te rijden in het rustige binnenland. Het stadje Paphos heeft wel wat leuke barretjes maar is in het hoogseizoen waarschijnlijk een drukke toeristen bedoening.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cyprus:

    Paphos • Nicosia • Limasol

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Gereisd september 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Jolijn Tang
    op 22-11-2017
    28 landen bezocht • 26 reviews • 18 waarderingen
    7,0

    “Leuk!”

    Cyprus is wel apart, vooral omdat er echt een scheiding is tussen het Turkse deel en het Griekse deel. Vooral het Griekse deel (waar wij het grootste gedeelte van onze tijd hebben doorgebracht) heeft prachtige oude gebouwen, zoals het Kolossi kasteel. Veel stranden van Cyprus vallen best wel tegen, omdat er vaak veel rotsen zijn, maar grovenor's strand vonden wij eigenlijk wel één van de mooiere stranden. Dat was gelukkig een zandstrand. Nissi beach moest ook heel mooi zijn, maar daar hebben we geen tijd voor gehad. In het Turkse gedeelte hebben we eigenlijk alleen Nicosia gezien. Er was niet super veel te zien en te doen, maar wel leuk om lekker doorheen te slenteren voor een dagje.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cyprus:

    Kolossi • Grovenor's strand • Nicosia

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: 7

    Gereisd juni 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Simone Kmn
    op 04-11-2017
    11 landen bezocht • 28 reviews • 9 waarderingen
    8,2

    “Relax, fijne sfeer”

    Wij wilde even een weekje niets doen. Dus zo gezegd zo gedaan. Wij gingen naar Cyprus en dan naar het Turkse gedeelte. Wij dachten oke wat moeten we hier van verwachten. Maar ach wat maakt het uit. We hebben een zwembad en ons leesboek.

    Alleen zijn wij het zo goed in helemaal niets doen. Dus aangekomen bij ons hotel. Super fijn hotel, lekker weer dus wat wille wij nog meer.

    Toch maar kijken of we even naar het stadje kunnen? Ja goed idee. Langs de weg stoppen er continu taxi busjes waar je voor een paar lira mee naar het stadje kunt. Wat een heerlijke plek. Aan het wat water. Heerlijke restaurantjes en wat leuke winkeltjes. Heerlijk gegeten en omdat je met lira betaald zeker niet duur.

    Wij zijn echt heen gegaan om niet zoveel te doen. We hebben een prachtig strand bezocht. En we hebben een eiland tour over het Turkse gedeelte gedaan. Verder niets. Je kunt er nog wel veel meer doen!!

    Prima uitval basis voor een week relaxen in oktober met mooi weer!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cyprus:

    Strand • Kyrenia • St. Hilarion castle

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Gereisd oktober 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel
    op 03-11-2017
    0 reviews • 0 waarderingen
    6,0

    “Cyprus, eens maar niet weer”

    Persoonlijk is Cyprus mij tegen gevallen. Ik heb een week vakantie genoten hier op het Turkse gedeelte van het eiland in de plaats Kyrenia. Ik had verwacht dat er mooie natuur zou zijn, fijne stranden en gezellige bars en terassen. Dit is mij tegen gevallen. Let wel, dit is persoonlijk echter voor mooie natuur en gezelligheid zou ik een ander grieks eiland aandoen. Het weer was overigens wel super, in september een hele week volle zon en 36 graden gehad.

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 5
    • Eten: 7
    • Stranden: 4

    Gereisd september 2017 • 1 week lang • met vrienden • zonvakantie

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Leonie van Eck
    op 08-01-2017
    14 landen bezocht • 3 reviews • 2 waarderingen
    6,6

    “Noord-Cyprus in de notendop”

    Mijn eerste vakantie met mijn vriend was in Cyprus. We verbleven in Kyrenia. Kyrenia ligt aan de Turkse zijde van Cyprus. We verbleven hier in augustus en de temperatuur lag tussen de 25 en 35 graden en we hebben elke dag kunnen genieten van de zon. In deze tijd van het jaar is het op het eiland erg droog, vooral tijdens de jeep safari viel dit erg op. Als je wil genieten van de natuur is het aan te raden om in het voorjaar naar Cyprus te gaan. De Cyprioten zijn erg vriendelijk en gastvrij. Let er wel op dat auto's hier links rijden! als je gebruik wil maken van het openbaar vervoer heb je meerdere keuzes; bussen, servicetaxi's en taxi's. Wij hebben alleen gebruik gemaakt van servicetaxi's. Deze taxi's zijn minibusjes die je deelt met meerdere reizigers. Deze busjes rijden overal. Meestal rijden ze met de deur open, je moet ze aanhouden op de weg. Dit is de goedkoopste manier van reizen. Wij hebben genoten van een all-inclusive vakantie. Het eten in het hotel viel tegen maar vlak voor ons hotel zat een restaurant waar we voor heel weinig geld heerlijk konden eten. Verwacht niet veel van de stranden aan deze kant van het land. Wij hadden geen zandstrand en moesten het doen met een pier waar we op konden zonnen en vanaf konden klimmen om het water in te gaan. Ander stranden hebben weinig faciliteiten. Wil je een all-inclusive zon-zwembad vakantie, voor niet al te veel geld kan ik je Cyprus aanraden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cyprus:

    Kyrenia • Nicosia • Camlibel

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 6

    Gereisd augustus 2011 • 1 week lang • met partner • zonvakantie • met Sunweb

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Renée Krommedijk
    op 06-01-2017
    22 reviews • 19 waarderingen
    7,2

    “Mooi land”

    Voor het eerst op Cyprus. Het is een mooi land met toch wel wat leuke culturele dingen om te bezoeken. We hebben een autootje gehuurd en alles is prima zelf te bereiken. Ze geven aan dat je niet naar het noorden mag, maar dat is begrijpelijk. Cyprus heeft mooie plekken waar je panorama foto's kan maken. De wijnproeverijen zijn leuk!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Cyprus:

    Pafos

    Mijn Cyprus beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 5

    Gereisd april 2016 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    10 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 augustus 2021 14:44

      Hallo, Is het mogelijk met de auto rond te rijden in cyprus , 'k bedoel zowel het noorden als het zuiden .. ?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 augustus 2021 14:45

      Hallo, Is het mogelijk met de auto rond te rijden in cyprus , 'k bedoel zowel het noorden als het zuiden .. ?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 augustus 2021 14:45

      Hallo, Is het mogelijk met de auto rond te rijden in cyprus , 'k bedoel zowel het noorden als het zuiden .. ?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 31 augustus 2021 14:52

      Hallo, Is het mogelijk met de auto rond te rijden in cyprus , 'k bedoel zowel het noorden als het zuiden .. ?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Cyprus reiservaring!

Ben jij onlangs in Cyprus geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Cyprus vakanties en accommodaties

Goedkope vliegtickets Cyprus

Vergelijk hotelprijzen Cyprus