Dominicaanse Republiek essentials

Beste reistijd: December t/m april
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 10 uur
Richtprijs retourticket: €700
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, malaria.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar de Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is onder Nederlanders vooral bekend om zijn hagelwitte stranden, kraakheldere zee en grootschalige all inclusive resorts. Maar het land biedt veel meer dan dat. Het is een geografisch gezien enorm divers land: van spectaculaire berglandschappen, dichte jungle en schitterende watervallen tot hoge rotsen, mangrovemoerassen en droge semi-woestijn. Bezoek ook de talloze vriendelijke koloniale stadjes en ontdek per (huur)auto de ongerepte binnenlanden waar koeien de weg blokkeren. Kijk dus verder dan de resorts en stranden!

20 Dominicaanse Republiek reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,7

Op basis van 20 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,0

  • Gastvrijheid: 7,2

  • Natuur: 8,4

  • Stranden: 8,7

  • Eten: 7,3

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Dominicaanse Republiek.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,6

    9 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Alleen goed voor een strandvakantie”

    Geplaatst 29-04-2019 • gereisd oktober 2018 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Wil je een weekje relaxen? Weinig energie om cultuur te ontdekken of uitstapjes te maken? Dan is de Dominicaanse Republiek waarschijnlijk wel iets voor jou. Er zijn veel all-inclusive resorts waar 95% van de toeristen op de Dominicaanse Republiek heengaan. De stranden zijn hier dan ook fantastisch. Ik houd erg van het dansen van bachata (die dans komt hier vandaan) en dat kon gelukkig ook op veel plekken. Maar verder was er wel weinig te beleven op dit eiland, dus ik zou het slechts aanraden voor een ontspannende strandvakantie.

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 19 juli 2019 14:43

      Beste ,kzou in september naar puta cana willen ,en eerder zou ik niet kunnen omdat deze maand mijn jaarlijks verlof is ,nu heb ik overal gelezen en van mensen gehoord dat het orkaanseizoen is en er constant dan regent ,dus mijn vraag is raad je me dan het af om naar daar te gaan grts


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 19 juli 2019 14:43

      Beste ,kzou in september naar puta cana willen ,en eerder zou ik niet kunnen omdat deze maand mijn jaarlijks verlof is ,nu heb ik overal gelezen en van mensen gehoord dat het orkaanseizoen is en er constant dan regent ,dus mijn vraag is raad je me dan het af om naar daar te gaan grts

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    39 landen bezocht
    65 reviews
    97 waarderingen

    “Heerlijke stranden, prachtige natuur en koloniale overblijfselen”

    Geplaatst 24-04-2019 • gereisd augustus 2012 • 2 weken lang • met familie • zonvakantie • met TUI

    De Dominicaanse Republiek is vooral een strandbestemming. Het is zo'n eiland dat je voornamelijk vanuit een, meestal all-inclusive, resort verder ontdekt. Je kunt er best zelf op uitgaan, echter ga je al snel verder met een lokale gids die je dan langs alle high-lights leidt. Wij hoefden er niet eens naar op zoek: wij waren nog maar net door de taxichauffeur afgezet in het centrum, toen een willekeurige gids ons al benaderde. De stadswandeling onder begeleiding van hem kostte ons omgerekend circa 10 euro.

    Puerto Plata heeft een aardig stadsplein met onder andere een monument en een muziekprieel. Indrukwekkend is het aan zee gelegen fort San Felipe. Verder zijn de stranden het meest interessant. Parelwitte stranden zijn Playa Caribe en Cayo Paraiso (‘Paradise Island’). Wij hebben de meeste tijd doorgebracht op die van ons hotel RIU Merenque: Bahia Maimon. We hebben hier genoten van een prima all-inclusive formule. Het hoofdrestaurant was nogal massaal, maar de mogelijkheid om dit buffet af te wisselen met à la carte in de kleinere restaurants maakte het zeker goed.

    Het deelnemen aan georganiseerde excursies is een prima optie als je veel van het land wilt zien. In de Dominicaanse Republiek tref je nogal wat overweldigende natuur aan. Niet al te ver van Puerto Plata bevindt zich het mangrovebos van Laguna Gri-Gri, waar je een fantastische boottocht door de lagune kunt maken. Daarnaast zijn de 27 watervallen ook zeker het bewonderen waard. Om ze te bezoeken heb je dichte waterschoenen nodig, maar deze kun je eventueel ter pekke huren. Andere dagtochten voerden ons langs een sigarenfabriek en een Indianendorp, maar het hoogtepunt was voor ons toch wel het in de bergen gelegen Jarabacoa, waar we een onvergetelijke paardrijtocht door de prachtige natuur hebben gemaakt. Overal zie je wel iets van het koloniale verleden terug, maar de meeste herinneringen aan die tijd vind je waarschijnlijk in de hoofdstad Santo Domingo, die wij helaas niet hebben bezocht (we waren er maar een week ….)

    De bevolking op de Dominicaanse Republiek is heel gastvrij en overal heerst eigenlijk wel een swingende vibe. De keuken is redelijk gevarieerd; naast veel op Creoolse wijze bereide gerechten staan er ook genoeg internationaals op de kaart.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Dominicaanse Republiek:

    Jarabacoa • Laguna Gri-Gri • Playa Caribe

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    19 landen bezocht
    52 reviews
    9 waarderingen

    “Mooie bounty-bestemming”

    Geplaatst 19-04-2019 • gereisd augustus 2012 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie

    De Dominicaanse Republiek is perfect voor een relax vakantie. Je kan hier buiten je resort niet veel alleen ondernemen (tenminste, dat wordt niet aangeraden, wij hebben het ook niet geprobeerd). Maar, de resorts zitten (in Punta Cana) wel allemaal aan een prachtig strand,. Het is heerlijk om 's ochtends vroeg een wandeling te maken over het strand, als het lekker rustig is. Vanwege de jetlag, moet dit geen probleem zijn de eerste dagen ;)
    Het IFA Villas Bavaro Resort is werkelijk prachtig. Mooie kamers, lekker eten en erg ruim opgezet.
    Aan ta raden is om zeker een tour naar Saona Island te boeken. De route hier naartoe is mooi, maar het strand nog mooier. Vergeleken daarbij, is het strand in Punta Cana bijna saai (bijna, het blijft natuurlijk mooi allemaal!)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Dominicaanse Republiek:

    Punta Cana • Saona island

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    1 review
    0 waarderingen

    “Geweldige ervaring”

    Geplaatst 01-04-2018 • gereisd maart 2018 • 2 weken lang • alleen • zelfstandig

    Voor 2 weken gast geweest van "Villa La Isla". Een Guesthuose in La Romana, Dominicaanse Republiek. Een geweldige ervaring. Een betere gastheer, Dhr. F. Hellabauts, bestaat niet. Schoon, zeezicht, rustig en goedkoop.

    De gastheer maakt U een heerlijk ontbijt, verzorgt Uw excursies en verzorgt Uw vervoer.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Dominicaanse Republiek:

    La Romana • Isla Catalina • bayahibe

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 1,0

    1 review
    9 waarderingen

    “‘Prachtig!’”

    Geplaatst 21-02-2018 • meerdere keren gereisd, laatste keer in februari 2017 • met partner • zelfstandig

    Jammer genoeg kon ik geen nul aankruisen! Het is toch zo dat het hoe lager hoe beter is? Ik hou van dit land! Ik ben er verliefd op geworden. Helaas is het land zelf niet verliefd op mij. Het is echt een lekkere chick. Als ik dit in de ‘coole’ taal zou moeten verwoorden. Mijn tentenkaas at ik op de prachtige witte stranden terwijl mijn lover mij knuffelde, de Dominicaanse republiek!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Dominicaanse Republiek:

    Stranden  • Tentenkaas • Dominicaanse republiek

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 1
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 1
    • Eten: 1
    • Stranden: 1

    • 0 landen bezocht
      1 review
      6 waarderingen
      Geplaatst op 21 februari 2018 14:41

      Haha, ik heb Mark gevonden via Lexa. Misschien had je dit eiland ontmoet via Tinder. Dan werkt het ook nooit. Gebruik Lexa. Vindt je chickies mee in jou geval maar zitten ook genoeg stoere mannen op in mijn geval Xoxo Kim de Vries


    • 0 landen bezocht
      1 review
      6 waarderingen
      Geplaatst op 21 februari 2018 14:41

      Haha, ik heb Mark gevonden via Lexa. Misschien had je dit eiland ontmoet via Tinder. Dan werkt het ook nooit. Gebruik Lexa. Vindt je chickies mee in jou geval maar zitten ook genoeg stoere mannen op in mijn geval Xoxo Kim de Vries


    • 0 landen bezocht
      1 review
      6 waarderingen
      Geplaatst op 21 februari 2018 14:42

      Oops heb hem twee keer geplaatst sorry!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    1 review
    6 waarderingen

    “Verliefd op Mark Ronson”

    Geplaatst 21-02-2018 • gereisd februari 2017 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Ik ontmoette via Lexa een bewoner van de Dominicaanse republiek. Zijn naam is Mark Ronson. Ik was meteen smoor. Het eiland opzich heb ik niet zo bekeken dus ik heb maar wat willekeurigs aangekruist. Mark is zo een knapperd!
    Er zijn genoeg stranden: naakt en niet naakt stranden. Er zitten wel veel dieren in die zee. Een keer heeft een krab we gebeten maar Mark hielp me en ik kwam er weer boven op.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Dominicaanse Republiek:

    Strand met Mark • Huis van Mark • Tuin van Mark

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 10
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    22 landen bezocht
    13 reviews
    11 waarderingen

    “All-inclusive”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd september 2017 • 1 week lang • met partner • zonvakantie • met TUI

    Ik ben een week all-inclusive naar de Dominicaanse Republiek geweest. Wij zaten in Punta Cana en buiten de resorts is er daar weinig te doen. Je bent hierdoor echt op je resort aangewezen en de excursies die via het hotel of reisleiding te boeken zijn. Wij hebben een excursie geboekt naar Saona island, die wel echt de moeite waard was. Een prachtig bounty eiland. Het liefst had ik ook nog een excursie geboekt naar een koffieplantage en dorp op zo meer van het leven daar mee te krijgen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Dominicaanse Republiek:

    saona island • Punta Cana

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,4

    13 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “All inclusive”

    Geplaatst 29-10-2017 • gereisd september 2010 • 1 week lang • met partner • zonvakantie • met TUI

    De Dominicaanse Republiek was onze 2e reis buiten Europa. Wij hebben het ervaren als een bestemming met mooie stranden en veel honeymooners. Voor ons is het bezoeken van deze bestemming het begin geweest van veel meer andere mooie verre reizen. We zouden er zelf niet zo snel meer naar toe gaan, maar wil je er even uit en genieten van de zon en niks doen dan is het een prima bestemming.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Dominicaanse Republiek:

    Stranden

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 5,6

    17 landen bezocht
    30 reviews
    14 waarderingen

    “Een land met twee gezichten”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd september 2017 • langer dan een maand • alleen

    De Dominicaanse Republiek roept een beeld op van palmbomen, witte zandstranden en kokosnoten. De strandresorts rondom Punta Cana hebben echter niks met de "echte" Dominicaanse Republiek te maken. Voor de toerist die liever niet naar een resort wil, heeft het land vrij weinig te bieden en zijn er in de regio wel mooiere landen te vinden. Ik heb een halfjaar in de hoofdstad Santo Domingo gewoond, waar helemaal geen mooie stranden zijn (tenzij je van stranden vol plastic houdt), maar wel een redelijk koloniaal centrum vol kerken, straatjes vol bloemen en kleine cafeetjes. Buiten het compacte centrum is Santo Domingo echter vooral een lawaaierige, zeer vieze en chaotische stad, hoewel je ook binnen het centrum met name 's ochtends vaak over enorme afvalbergen moet stappen. Buiten de hoofdstad is de Dominicaanse Republiek bepaald geen 'cultureel hoogstandje'. Voor natuurliefhebbers is er wel van alles te doen, met name rond het kleine bergplaatsje Jarabacoa, waar je de watervallen voor jezelf hebt, in tegenstelling tot de Salto del Limón in Samaná. Ook zijn er nog kustgebieden te vinden die (nog) niet zijn verpest door het massatoerisme, zoals het schiereiland Samaná (zonder twijfel het mooiste deel van het land) en het onontdekte zuidwesten, rondom Barahona (Bahía de las Águilas en de stranden bij San Rafael). Reizen door de Dominicaanse Republiek verveelt overigens snel: er is weinig diversiteit, er is veel rommel op straat, overal lawaai en Dominicanen buiten toeristen graag uit en zijn bijzonder vrouwonvriendelijk. Het eten is niet echt de moeite waard, tenzij je echt dol bent op rijst met bonen en kip. Het verkeer is een absolute ramp.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Dominicaanse Republiek:

    Jarabacoa • Samaná • Zona Colonial, Santo Domingo

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 3
    • Natuur: 7
    • Eten: 5
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    27 reviews
    10 waarderingen

    “All inclusive zoals nooit tevoren! ”

    Geplaatst 28-10-2017 • gereisd juni 2015 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Als je houdt van luxe, witte stranden, palmbonen en lekker eten moet je zeker een keer hier heen! Als je echt een doener bent tijdens je vakantie zal ik het niet aanraden, er valt niet enorm veel te bekijken, het is meer een relax vakantie! Het is zeker een aanrader om een ritje te maken naar een plaatselijke markt, waar je erg goedkoop souvenirs kunt kopen voor thuis. Een enorm mooie ervaring.

    Mijn Dominicaanse Republiek beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Dominicaanse Republiek reiservaring!

Ben jij onlangs in Dominicaanse Republiek geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Dominicaanse Republiek reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Dominicaanse Republiek

Vergelijk hotelprijzen Dominicaanse Republiek