• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Ethiopië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

15 Ethiopië reiservaringen en tips

Bezienswaardigheden

8,8

Gastvrijheid

7,7

Natuur

8,8

Stranden

0,0

Eten

6,9Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling

Filter op reisvorm

 • 8,0
  Jhon op 08-11-2020
  Gereisd februari 2020 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

  “Bijzonder maar ... ”

  Voor avontuur, spanning en diversiteit is Ethiopie een goede keus om te bezoeken. Het is een land met ontzettend veel bijzondere bewonderingswaardige bezienswaardigheden zoals landschappen, mensen, cultuur en archeologie. Helaas is het een erg onhychienisch en moeilijk land. Eet geen soep, controleer de mensen want ze lichten je op ! Mensen in toeristische plaaten doen er alles aan om geld aan je te verdienen. Ze kunnen erg brutaal en opdringerig zijn. Nergens anders ter wereld is het zo erg als in Ethiopië. Lange busreizen zijn erg goedkoop maar erg langdurig en oncomfortabel. Geld opnemen bij pinautomaten kan in alle steden. Trouwens Ethiopië kan duur zijn. Ethiopië mag niet op je bucket list missen want het is een bijzonder land.
  Helaas zag ik niet die grote waterval in het noorden en het verre westen met Wildlife en Harar. De Omo Valley sloeg ik over, dat is te duur en nep !! Semien Mountains viel me tegen, helaas was de grote waterval droog. Maar de uitzichten en bavianen waren geweldig. Gondar is 1 dag te zien.

  3: Gheralta Rock & Abiy Addi: Weergaloze uitzichten, avontuurlijk en moeilijke, levensgevaarlijke klimmingen. Ik raad je een gids aan daar ter plekke want het is niet allemaal makkelijk te vinden. Het is een schitterend gebied die je niet mag overslaan. In Megab zijn wel agressieve jongeren bij de busjes. Dus zorg dat je de ramen dicht heb en dat ze je niet kunnen naderen. Abiy Addi is verderop maar zeker de moeite waard te bezoeken. Er is een mooi plaatsje bij het rivier waar een stuk jungle is waar je veel dieren ziet. Het leuke, mooie restaurant is daar in de jungle & rivier. En beklim de hoge rots met dat kerkje. Als je geen goede klimmer bent dan zou de klim levensgevaarlijk kunnen zijn.

  2: Bale Mountains N. P. Jungle, Nevelwoud en hoogtevlakte en Dinsho. Je zult de wolf zien in het Sanniplateau en Leeuwen in Harenna Forest misschien. En er zijn diverse vlindersoorten. Ik raad je aan minimaal 4 a 5 dagen het te bezoeken met gids met 4x4. Bij Dinsho zie je wilfdlife.

  1. Danakil Depression: een bijzondere onvergetelijke woestijn en excursie ! Super divers qua natuur en echt bijzonder mooi ! Dit soort landschappen zie je echt bijna nergens elders op de wereld. Met geluk zie je wildlife zoals dromendarissen en Struisvogels. Ik adviseer je een excursie van 3 dagen. En verwacht geen comfort.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Danakil Depression • Bale mountains • Gheralta Rock

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.
 • 7,8
  Van Til op 20-11-2019
  Gereisd juni 2018 • 2 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Shoestring

  “Ethiopië indrukwekkend en primitief”


  Recensie reis zuid Ethiopië van 12 juni 2018.

  In juni hebben wij een rondreis door Zuid Ethiopië gemaakt met Shoestring.
  De reis was fascinerend en indrukwekkend.
  Het was geen reis om uit te rusten en lekker comfortabel op stap te gaan.
  Het waren lange dagen.
  Eerst Addis een echt Afrikaanse stad met veel nieuwe mooie gebouwen, maar ook met files, krottenwijken en bijna onbegaanbare wegen met modderpoelen.

  Diverse hotels hadden een luxe uitstraling, waarbij het ‘s avonds op het terras genieten was van de omgeving, de echte Afrikaanse omgeving geluiden, het klimaat, het uitzicht met daarbij een lekker drankje.
  Wel viel ‘s avonds vaak de elektriciteit uit en moest er soms gewassen worden met water uit een emmertje, omdat de watertoevoer was uitgevallen.
  Het eten was eetbaar, maar was geen Michelin ster waard
  Ook hebben we in echte basic hotels overnacht, wat toch ook nog wel goed te doen was.

  De wegen waren slecht, zwalken over de weg om kuilen en kuddes te ontwijken, maar ook hier was het weer genieten van de omgeving, herdertjes met hun kudden, vrouwen die kilometers moesten lopen om water te halen, de grote verschillen tussen de kleurrijke stammen en grote groepen mensen die zich in het modderige water aan het wassen waren.

  Bij het bezoek aan de verschillende dorpen en stammen begin je een beetje een idee te krijgen hoe deze mensen leven. Het is een overweldigende ervaring.
  De hutten staan dicht op elkaar en als je hoort en ziet hoe zij hun eten verdienen, wat hun gebruiken zijn en hoe de mannen en vrouwen met elkaar omgaan krijg je echt een idee dat zij nog in de prehistorie leven. Hier wordt nog geleefd als duizenden jaren terug. Het lijkt wel of de tijd heeft stilgestaan.
  Ook de weekmarkt is ook een hele ervaring, de mensen zijn heel vriendelijk, je zie hier ook weer allerlei verschillende stammen met elk hun eigen gewoonten en klederdracht, Het is een kleurrijk en indrukwekkend geheel.

  Zoals gezegd was het een heel enerverende reis, waarbij er wel een paar aandachtspunten zijn.

  Controleer, alvorens reis te boeken, bij buitenlandse zaken hoe de situatie in Ethiopië is, zelf zijn wij nl. In stammentwisten en roadblock’s terecht gekomen waardoor wij een halve dag in een hotel hebben moeten wachten voordat wij weer door konden rijden. Ook zijn wij in de grote demonstraties in Addis beland, wat op zich zelf heel angstaanjagend was.

  Wees voorzichtig met het eten buiten de reguliere hotels,
  Wij zijn nl. 2 maal bij een lokale goed geregistreerde restaurants gaan eten.
  Dit had echter wel tot gevolg dat wij alle 6 last hadden van diarree.
  Voor 3 personen betekende dat 3 vervelende dagen, voor 1 persoon ziekenhuisbezoek en de laatste dag naar Addis met het vliegtuig omdat het in de landrover voor haar niet te doen was.

  Let op de extra kosten.
  Als de reisleider om geld vraagt voor de fooienpot en optionele excursies, vraag dan allereerst een specificatie van de kosten.
  Bij ons was de reisleider namelijk erg gefocust op zijn bijverdienste en heeft geprobeerd om extra aan ons te verdienen.
  Dit was niet de eerste keer, want op 20 december 2014 werd dit al gemeld door
  Guido De Greef, bestemming: Ethiopië / rondreis, reisperiode: november 2014

  Om dit in de toekomst te voorkomen heeft Shoestring mij per e- mail geschreven :
  Het is beleid bij ons dat er een schriftelijke boekhouding (kasboek) wordt bijgehouden van de fooienpot. Deze registratie dient voor de hele groep inzichtelijk te zijn en normaliter wordt deze voorin de bus neergelegd.
  Controleer dit bij Shoestring nog even of dit nog geldig is voordat je de reis gaat beginnen.

  Als laatste,
  Geld wisselen op de luchthaven is niet mogelijk, maar ook bij de banken schijnt het moeilijk te zijn, dus zorg dat je zo min mogelijk Ethiopisch geld overhoud, en zorg dat de laatste betalingen gedaan kunnen worden met Euro’s of Dollars

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Lake langano  • Turmi • Arba minch

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 10
  • Eten: 6
  • Stranden: N.v.t.
 • 8,5
  Lindsay op 27-04-2019
  Gereisd februari 2016 • 4 weken lang • met vrienden • zelfstandig

  “Verrassend en indrukwekkend Ethiopië!”

  Vooral de jaren van hongersnood en oorlog zitten bij velen nog in het geheugen, maar het land heeft zo veel te bieden. Voor mijn afstudeeronderzoek in de Amhara regio heb ik 4 weken door het midden en noorden van Ethiopië mogen reizen waarbij ik vooral de cultuur en natuur heb mogen ontdekken. Daarbij heb ik enkel Addis Ababa, Gondar, Bahir Dar, Lalibela en de Simien Mountains bezocht. Ik ging er zonder hoge verwachtingen naar toe, maar het is een van mijn mooiste reizen ooit geworden!

  De rijke cultuur is nog precies zoals het altijd was, omdat het nooit echt gekoloniseerd is geweest. In Lalibela is het orthodoxe geloof overal voelbaar en de uit de rotsen gehakte kerken zijn nog mooier als je het met eigen ogen hebt gezien. Het is erg groot en om de juiste informatie te verkrijgen raad ik aan om er met een gids naar binnen te gaan. Zo hoor je de mooie verhalen over alle kerken en de priesters die daar woonachtig zijn. Andere hoogtepunten waren een boot tour op Lake Tana waar ik verschillende monastries bezocht, het fort van Gondar, het bezoeken van de lokale markt in Addis en typische gebruiken zoals een koffie ceremonie. Deze typische cultuur snuiverijen en de gastvrijheid van de lokale bevolking had ik niet willen missen.

  Het ultieme hoogtepunt voor mij was toch wel een 4-daagse trektocht door de Simien Mountains. Hiken door de fantastische en diverse, onaangeroerde landschappen met bizarre uitzichten. Slapen in hutjes en tentjes in the middle of nowhere onder de meest heldere sterrenhemelen die je maar kunt bedenken. Een bezoek aan een moslim familie midden in het nationale park was erg bijzonder. Te zien hoe primitief zij leven, maar ons toch vriendelijk en gastvrij ontvingen. Ons, als volstrekt vreemden, toch welkom heetten met een bijzondere koffie ceremonie in hun huis, waar familie en dier samenleven. En het mooiste is dat er zo weinig mensen zijn, het voelde alles behalve toeristisch. Onderweg zagen we bijna niemand, alleen in de kampen tref je andere hikers aan.

  Mocht je Ethiopië willen bereizen probeer dan lodges te kiezen die zo veel mogelijk doen voor de locale bevolking. Zo breng je het geld echt naar de arme mensen daar die het hard nodig hebben.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Simien Mountains National Park • Lalibela • Gondar

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 10
  • Eten: 6
  • Stranden: N.v.t.
 • 8,0
  Roderick op 25-11-2017
  Gereisd februari 2011 • langer dan een maand • met partner • zelfstandig

  “Eén van de mooiere landen in Afrika.....”

  Ethiopië was voor ons één van de mooiste landen die we in Afrika hebben bezocht. We hebben het land van het zuiden naar het oosten tot het noorden met eigen vervoer doorkruist. De mensen zijn erg vriendelijk en behulpzaam en de natuur is echt super mooi. Een echte aanrader is het plaatsje Harar in het oosten van Ethiopië. De route er naar toe is geweldig, maar de echte reden om er heen te gaan is de "hyena feeding". Je kunt hier als toerist wilde hyena's voeren. De hyena's grijpen een stukje vlees van een stokje dat de toerist in zijn/haar mond heeft. Echt een super beleving.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Harar  • lalibela • Gondor

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.
 • 7,0
  noyelle op 20-03-2017
  Gereisd januari 2010 • 2 weken lang • met partner • groepsrondreis

  “Ongewone etnische stammen. Oostelijk Omo ”

  Algemene beoordeling: Prachtige etnische reis.
  Hoewel we de reis boekten bij Vreemde Continenten in Gent, was de organisatie er een van Discovery Expeditions. Na de inschrijving verloopt alle verdere contact dan ook via hen. Aantal deelnemers min 6- max 11. Wij waren met 8 personen + de gids.
  De hotels waren zoals verwacht aan de povere kant, met uitzondering van het hotel in Abbis. Meestal was er alleen koud water, en vaak slechts elektriciteit van 19 tot 22 uur. Het eten was eetbaar en soms niet slecht van smaak, maar daarmee is dan ook alles gezegd. Voor enkele maaltijden 's morgens en 's middags maakten we gebruik van de meegebrachte voeding uit België die bestond uit ondermeer: crackers, smeerkaas, confituur en wat kaas. 
  De bevolking zelf was vriendelijk en behulpzaam, en het nemen van foto's mits betaling van 1 of 2 Birr komt men gewoon. Een reis die meer dan de moeite waard was, zeker door de nu nog steeds originele stammen.

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 7
  • Eten: 5
  • Stranden: N.v.t.
 • 6,8
  Hanna Dijkstra op 25-02-2017
  Gereisd april 2012 • 2 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Baobab

  “Geweldig en puur land met een stille schoonheid”

  Ethiopië is boven verwachting qua natuur maar ook Lalibela is zo geweldig ook als je niet gelovig bent. De mensen zijn stil, plotseling aanwezig....komen echt overal vandaan en zijn erg aardig. De wegen waren slecht begaanbaar maar dat maakt het ook avontuurlijk. Eten niet zo bijzonder naar mijn smaak.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Lalibela • Skimi gebergte • Adis Abeba

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 6
  • Natuur: 8
  • Eten: 5
  • Stranden: N.v.t.
 • 8,5
  Annemiek Snaphaan op 08-01-2017
  Meerdere keren gereisd, laatste keer in september 2010 • met vrienden

  “Divers land met vele gezichten”

  Ik heb het geluk dat ik twee jaar in dit prachtige, oude, traditierijke land mocht wonen. In Gondar, waar middenin de stad prachtig gewaard gebleven paleizen staan, waar keizers uit vorige eeuwen regeerden. Prominent zichtbaar en voelbaar in heel noordelijk Ethiopië is het orthodoxe geloof. De orthodoxe feestdagen als Timkat en Meskel worden door duizenden mensen bezocht zijn heel indrukwekkend om mee te maken. Priesters die kleurrijke mantels en hoofddeksels dragen, vervullen eeuwenoude rituelen, mensen zijn heel devoot en de kerken zijn vaak honderden jaren oud. Zoals in Lalibela, waar tientallen kerken uit de rotsen gehouwen zijn en allemaal verbonden met elkaar. Naast een fascinerende cultuur, overigens in de diverse regio's in Ethiopie zeer verschillend, is ook de natuur prachtig. In de hooggelegen Simien Mountains 'het dak van Afrika' , kun je fantastische meerdaagse trekkings maken, evenals in de Bale Mountains in het zuiden. Ethiopië heeft vele gezichten en zal reizigers die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis, maar qua comfortniveau minder veeleisend zijn, aangenaam verrassen.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Gondar • Lalibela • Simien Mountains National Park

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
  • Gastvrijheid: 7
  • Natuur: 9
  • Eten: 8
  • Stranden: N.v.t.
 • 8,5
  Maarten op 06-06-2015
  Gereisd januari 2015 • 4 weken lang • met vrienden • groepsrondreis • met Sawadee

  “Ethiopië: Afrika's best bewaarde geheim”

  Toen ik naar Ethiopië ging, was iedereen hier in Nederland verbaasd. Reacties zoals "Wat moet je daar nu weer doen?" kreeg ik volop. Ik ben 30 dagen in Ethiopië geweest en ik heb tijd te kort gehad!

  Ethiopië is eigenlijk in te delen in twee gebieden: het noorden en het zuiden. Bij een reis door het noorden ligt de nadruk op cultuur en zal je veel orthodoxe christelijke (rots-) kerken bezoeken. Neem een goede gids mee, want alle bouwwerken zitten vol achterliggende gedachten en overal is door de bouwers in het verre verleden nagedacht. Het noordelijke deel van Ethiopie ligt op hoger (gemiddeld 2500m2), wat het klimaat iets koeler maakt.

  In het (primitieve) zuiden zal de nadruk liggen op het bezoek van stammen. Het bijzondere in Ethiopie is dat deze stammen ook echt zo leven. (in sommige afrikaanse landen gaan de stamleden s'avonds gewoon naar de stad waar ze wonen). Bereid je ook voor op uiteenlopende emoties. Je zult zien hoe mensen leven en moeten overleven. Je ziet hoe gelukkig mensen kunnen zijn, terwijl ze niets waardevols bezitten. Je zult zien dat iedereen vriendelijk is en ge"interesseerd. Al met al en indrukwekkende ervaring. Let op: bezoek Ethiopie niet over al te lange tijd, want het land is aan het veranderen door het groeiende toerisme!

  Wat mij op viel is dat de mensen in Ethiopie uitermate vriendelijk zijn. Het overgrote deel toont interesse en je en de nadruk ligt zeker niet op (altijd) op bedelen. De vele kinderen die blanken (lees: vreemden) zien, vinden dat fantastisch. Je kunt makkelijk uitgroeien tot een ware kindervriend in dit land! Tevens is het makkelijk om geweldige foto's te maken. Zelf de amateur-fotograaf maakt de mooiste foto's hier! Bereid je voor op een dik fotoboek naderhand!

  Ethiopie is een opkomend reisland. Je zult nu nog weinig blanke toeristen zien, maar het toerisme groeit elk jaar met 70%. Twijfel niet en bezoek het land voordat het ook echt toeristenland is geworden, zoals de meeste landen in oost afrika.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Simien Mountains • Lalibela • stammen in het zuiden

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 9
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.
 • 7,8
  Jolien Oomens op 17-05-2015
  Gereisd oktober 2012 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

  “Ethiopië, mijn 1e kennismaking met Afrika beviel goed!”

  Voor het eerst naar Afrika, naar Ethiopië. Meteen vriendelijk ontvangen bij aankomst (ondanks dat ik in mijn eentje reisde en mijn vriend daar opzocht die er stage liep), geen vervelende opmerkingen etc., ik had alleen geen naam van een hostel en dan wordt je dus doodleuk geweigerd bij de douane. Heb een adres bij je! Reizen is redelijk makkelijk hier, voor niet al te veel geld hebben wij een prive-jeep gehuurd met chauffeur die ons door allerlei natuurparken en safari's reed. Hoe bijzonder is het om in de doodse stilte met 2 andere mensen naar een kudde zebra's te kijken. En om bij zonsondergang met een gids met shotgun naar een familie hyena's te kijken. Wauw, heb heel veel bijzondere en magische momenten hier gehad!

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Gondar • Addis Abeba • Etosha National Park

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 8
  • Eten: 6
  • Stranden: N.v.t.
 • 8,3
  Danie IJzerman op 16-05-2015
  Gereisd november 2014 • 3 weken lang • met vrienden • groepsrondreis

  “Samen naar Ethiopie met mijn reismaatjes.”

  Wat een verrassend land met vriendelijke mensen en heel divers aan natuur prachtige bergen groene vlaktes en gebieden met woestijnachtig gebieden, prima overnachtingen en eten, maar wat zijn er toch nog mensen die erg arm zijn gelukkig geen bedelaars en schitterde kerken met veel bijbelse afbeeldingen, de wegen zijn begaanbaar en op veel plaatsen waren ze aan het werk vooral mensen uit china, in Axum het festival mee gemaakt heel veel mensen van heel het land komt hier naar toe, ze vieren de geboorte van Maria. gevaren op het Tanameer en Blauwe Nijl-waterval bezocht, in Addis Abeba einde run gezien.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Ethiopië:

  Simiengebergte • LalibelaWa • Riftvallei

  Mijn Ethiopië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
  • Gastvrijheid: 8
  • Natuur: 9
  • Eten: 7
  • Stranden: N.v.t.

Deel jouw Ethiopië reiservaring!

Ben jij onlangs in Ethiopië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site


Top 3 Ethiopië reisaanbieders

Djoser

Djoser

Ervaren specialist in verre groepsrondreizen met kleine groepen en veel individuele vrijheid naar talloze landen in o.a. Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika. Met Nederlandstalige reisbegeleiding.
Bezoek website

TUI

TUI

De grootste allround reisorganisatie van Nederland, met zonvakanties, stedentrips én verre rondreizen (groeps én individueel) naar landen over heel de wereld.
Bezoek website

Cheaptickets.nl

Cheaptickets.nl

De ‘Nummer 1 Vliegticket Website van Nederland’, met Nederlandstalige klantenservice. Vergelijk makkelijk en snel het aanbod van meer dan 800 airlines en 9.000 bestemmingen wereldwijd.
Bezoek website

Meer Ethiopië reisorganisaties

Booking.com Ethiopië
Trivago
Sawadee
Koning Aap
SRC Reizen
ANWB
Tenzing Travel

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief