27 Vakantiedagen

Vliegen naar IJsland

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar IJsland via:

IJsland is één van Europa’s hoogst gelegen landen. Het land is letterlijk een eiland en ligt op de grens van de tectonische platen van Noord-Amerika en Europa. Sinds een aantal jaar is IIsland erg upcoming onder vakantiegangers. Jaarlijks reizen er meer dan 800.000 mensen af naar het land – terwijl er in totaal niet meer dan 350.000 mensen wonen in IJsland. IJsland is een goed bereikbaar land vanuit zowel Europa als Canada en Amerika. De enige internationale luchthaven van IJsland is Keflavík International Airport. Dit vliegveld ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Reykjavík. De meeste mensen beginnen hun rondreis IJsland dan ook in de hoofdstad van IJsland. Vanuit Nederland vlieg je al voor €130 retour naar Reykjavík. Vluchten naar IJsland worden verzorgd door o.a. KLM, Wow Air, Icelandair en Lufthansa. Een directe vlucht naar Reykjavík vanuit Amsterdam duurt ongeveer 3 uur en 10 minuten.

Tips voor goedkope vliegtickets naar IJsland

  • Raadpleeg meerdere luchthavens, zoals Düsseldorf of Brussel, van waar je naar Reykjavík kunt vliegen.
  • Bekijk verschillende datacombinaties qua heen- en terugreis. Het kan soms per dag al behoorlijk wat euro’s schelen.
  • Als je het geen probleem vindt om ’s avonds of ’s nachts te vliegen, kies dan voor een avond- of nachtvlucht. Deze vluchten zijn vaak veel goedkoper.
  • Wil je naar Noord-Amerika vliegen, dan kun je gratis een stopover maken in IJsland!

Binnenlandse vluchten IJsland

In IJsland wordt er veel gebruik gemaakt van binnenlandse vluchten. In de winter kan een vliegreis soms zelfs de enige manier zijn om een bepaalde plek te bereiken. Binnenlandse vluchten worden voornamelijk uitgevoerd door Air Iceland en Eagle Air.

Akureyri Airport

Akureyri Airport is het vliegveld van de Akureyri en omgeving. Vluchten worden dagelijks vanuit Reykjavík uitgevoerd door zowel Air Iceland als Icelandair. Vanuit Akureyri kun je ook vliegen naar Grímsey en Vopnafjörður en Þórshöfn.

Egilsstaðir Airport

Het vliegveld van Egilsstaðir is de toegangspoort tot het oosten van IJsland. Het vliegveld ligt één kilometer ten noorden van de stad. Elke dag worden er vijf vluchten vanuit en naar Reykjavík. In de winter is vliegen naar Egilsstaðir de enige manier om deze regio te bereiken.

Höfn Airport

Het vliegveld van Hofn ligt 6,5 kilometer ten noordwesten van de stad. Vliegreizen worden dagelijks uitgevoerd tussen Reykjavík en Höfn.

Vestmannaeyjar Airport

Vestmannaeyjar Airport is het eiland van het gelijknamige eiland. In het Engels wordt het eiland ook wel Westman Islands genoemd. Het vliegveld ligt drie kilometer verwijderd van de stad Heimaey. Elke dag worden er twee vluchten uitgevoerd tussen Reykjavík en Vestmannaeyjar.

Húsavík Airport

Húsavík is de stad van het walvis spotten. De luchthaven ligt 12 kilometer ten zuiden van de stad. Elke dag worden er vluchten uitgevoerd tussen Reykjavík en Húsavík.

Vliegtickets naar IJsland boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar IJsland boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar IJsland niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals zoals Düsseldorf, Brussel of Parijs.

Bij het zoeken naar IJsland vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar IJsland via:

IJsland winterreizen Voigt Travel

Bezienswaardigheden IJsland

Alle bezienswaardigheden in IJsland

Vliegtickets naar IJsland


Hotels in IJsland zoeken

Hotels in IJsland zoeken

Boek je rondreis naar IJsland

BBI Travel
1. BBI Travel

Uitgebreide & gevarieerd aanbod.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod van rondreizen en fly-drives.
Bezoek website

Voigt Travel
3. Voigt Travel

Fly & drive rondreizen.
Bezoek websiteBekijk IJsland rondreizen
Vanaf €114 incl. vliegticket

Vliegtickets IJsland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar IJsland
V.a. 182

Volg ons op Facebook