De Blue Lagoon in IJsland bezoeken: tips & ervaringen

De Blue Lagoon in IJsland bezoeken: tips & ervaringen

De Blue Lagoon is één van IJsland’s meest bezochte plekken. Jaarlijks trekt dit bad meer bezoekers dan het totaal aantal inwoners van IJsland. Relax hier in het stomende turquoise water tot je helemaal uitgeweekt bent.

Door , laatst bijgewerkt op 23 juni 2022
2 minuten lezen

Waar staat de Blue Lagoon om bekend?

Anders dan andere warmwaterbronnen op IJsland, is de Blue Lagoon een aangelegd kunstmatig meer, aangelegd in een met mossen begroeid lavaveld. Het water wordt er opgewarmd door de nabij gelegen elektriciteitscentrale van Svartsengi tot een temperatuur van zo’n 39 graden.

Nadat de elektriciteitscentrale in 1976 werd geopend, begon men in de jaren ’80 in de lagune te zwemmen en merkte men de grote effecten op de huid op. In 1992 werd de Blue Lagoon opgericht en werd het zwembad officieel geopend voor publiek.

IJsland vakantie boeken – onze tips!

Geothermische spa

Het warme water van het bad is erg zout en rijk aan mineralen, silicaten en blauwwieren, die ervoor zorgen dat het bad een melkachtige blauwgroene kleur heeft. Het bad werd populair bij mensen met huidziektes als psoriasis omdat het een helende werking zou hebben, maar ook voor mensen zonder huidproblemen is het meer heerlijk om in te baden.

 • Tip: doe al je sieraden af. Het water in de Blue Lagoon bevat veel zwavel, waardoor sieraden – van zilver – kunnen verkleuren.
 • Nog een tip: ga aan het begin van de avond! Dan is het vaak een stuk rustiger bij de Blue Lagoon, omdat de tourbussen en grote groepen al geweest zijn.
Blue Lagoon

Helaas is de entree van €59 aan de prijzige kant, maar een bezoek aan de Blue Lagoon mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een reis door IJsland. Bij de entree krijg je een polsbandje waarmee je een kluisje kunt gebruiken en eten en drinken bij het restaurant kunt bestellen, wat je na afloop kunt betalen.

Blue Lagoon Blue Lagoon, IJsland
 • Hygiëne is in IJsland zeer belangrijk en zoals bij alle zwembaden op IJsland gebruikelijk is, dien je voordat je het bad in gaat te douchen zonder zwemkleding.
 • Aangezien de Blue Lagoon een populaire attractie is, kun je het beste van te voren online je ticket online kopen om wachttijden te voorkomen.
Blue Lagoon Blue Lagoon

Reizen naar de Blue Lagoon – hoe kom je er?

De Blue Lagoon ligt in de buurt van Grindavík, in het zuidwesten van IJsland, op zo’n 20 km van de luchthaven van Keflavík en 39 km ten zuiden van Reykjavík.

 • Vanuit Reykjavík of vanaf het vliegveld kun je rechtstreekse dagtrips naar de Blue Lagoon boeken, of huur een huurauto en rijd er zelf naartoe.
 • Wil je vooraf een excursie boeken vanaf de luchthaven of vanuit Reykjavík? Dan kun je terecht bij BBI Travel of bezoek de Blue Lagoon tijdens de rondreizen van Djoser of Sawadee.

Vanwege de ligging van de Blue Lagoon bezoeken veel reizigers de baden aan het begin of het eind van een IJsland rondreis. Dit gaat ook op voor de Gouden Driehoek. De drie plaatsen in dit gebied worden ook vaak aangedaan als excursie vanuit Reykjavik.

Wat is de beste reistijd voor de Blue Lagoon?

Je kunt Blue Lagoon het hele jaar door prima bezoeken. Het water is het hele jaar door heerlijk warm. Vermijd de Blue Lagoon echter in de zomermaanden, in deze periode ligt het bad helemaal vol met toeristen.

IJsland vakantie boeken – onze tips!

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

27 Blue Lagoon reiservaringen en tips

 • Bianca Akkermans op 29-12-2020

  “Ontzetten toeristisch”

  Na geland te zijn in Reykjavik zijn we meteen hiernaar toe gegaan. Dit lag bijna op de route, en we waren er op tijd, dus hoopten we de grootste drukte voor te zijn. Dat was mislukt. Het ziet er net zo uit als op de fotos, helder blauw water omgeven door rotsen. Alleen moet je er dan wel heel veel mensen bij denken.

  Persoonlijk ga ik dan liever naar een van de andere hot pots. Ijsland zit er namelijk vol mee. Mijn favoriet was Hellulaug, deze kwamen we per toeval tegen onderweg. Deze pot is gemaakt uit een rots en kijkt uit over de baai van Flókalundur.

 • Teun op 12-05-2019

  “Heerlijke ontspanning”

  Ook al is het wat prijzig, druk en toeristisch, is het wel echt de moeite waard om naar de Blue Lagoon te gaan. Het is heerlijk om in de kou het warme water in te stappen, de stoom die er vanaf komt maakt het bijna mysterieus. Langs de kant staan bakken met modder voor een gezichtsmasker. Wij hadden verwacht hier een paar uurtjes door te brengen, maar je kan hier makkelijk een hele dag voor uittrekken. In 2014 was dit nog niet zo, maar het schijnt dat je tegenwoordig ruim van tevoren moet reserveren.

 • Eleanne op 09-05-2019

  “Natuur”

  De Blue Lagoon in IJsland is echt heel erg mooi en ga hier dan ook echt heen als je in IJsland bent. Trek hier een dag voor uit, want de weg er naar toe is wat minder makkelijk dan de A27 hier in Nederland ;)

 • Leonie op 07-05-2019

  “Dit valt tegen...”

  Ik vond de Blue Lagoon eerlijk gezegd wat tegenvallen. Het was toen wij er waren erg druk (uitverkocht) en overal dobberden groepjes toeristen waarvan een aantal al een beetje te diep in het glaasje hadden gekeken, besteld aan de bar aan het water. Echt rustig en ontspannen was het er niet. Ook vond ik het minder mooi dan de foto’s op internet je laten zien. Het is best heel lekker om met het ijskoude weer je buiten in een warm bad onder te dompelen, maar de prijs die we er voor hebben betaald (50 euro in dit geval) vond ik het niet waard en volgens mij zijn er daar meer en veel mooiere plekken om dat te doen!

 • Sonja op 30-04-2019

  “Toeristisch ”

  The Blue lagoon is een fijne plek om na aantal dagen reizen nog een dag kalm aan te doen voor je weer terug vliegt. Echter is een dagdeel lang genoeg om er te zijn, een hele dag zou naar mijn idee te lang zijn. Daarnaast is het erg toeristisch wat het mooie er wel wat vanaf haalt.

 • Claire op 29-04-2019

  “Tegenvaller”

  Op de plaatjes ziet deze lagoon er fantastisch uit maar ik vond dit nogal tegenvallen. Het is er zo druk met grote groepen toeristen. Mogelijk moet je hier vroeg in de ochtend heengaan om echt van de schoonheid van deze natuurlijke baden te kunnen genieten.

 • Nadia op 26-04-2019

  “Onder de sterrenhemel in het warme water”

  Over de Blue Lagoon is veel te zeggen.
  Het is absoluut veel te duur. Maar toch is er elk uur een nieuwe rij van mensen die naar binnen willen. Je denkt eigenlijk als je er heen gaat, dit is te duur, maar ik wil het toch meegemaakt hebben. In principe is het niet heel bijzonder, vind ik dan. Wij gingen in de avond naar de blue lagoon. Het was wel mooi onder de sterrenhemel in het warme water en het is gezellig dat je een drankje kunt halen tijdens het zwemmen en een maskertje kunt nemen. Maar bijzonder vond ik het niet. Het vervelende was ook dat je dagen later nog stonk en een vettige huid had. Een lekker geurtje zat er helaas ook niet aan en de fabeltjes over een mooie stralende huid erna was bij mij ook niet het geval.

  Je moet er van houden zullen we maar zeggen.

 • Anna op 25-04-2019

  “Blue Lagoon”

  Naar mijn idee is de blue lagoon iets wat het beste aan het einde van je reis gepland kan worden. Na een actieve vakantie nog bijkomen en ontspannen. Dit was erg fijn. Helaas wekt het wel een commerciële indruk, wat ten koste ging van de sfeer die het land IJsland je verder wel kan bieden.

 • Amy op 13-04-2019

  “ijsland”

  ik ben een weekje op vakantie geweest naar ijsland. het was er best wel koud. de natuur was er wel echt schitterend. echt een plaatje. ik heb er ook paard gereden in de natuur. de prijzen zijn wel wat duurder maar dat is het waard

 • Robin op 09-04-2019

  “Toeristisch”

  De Blue Lagoon is erg mooi maar vergeleken met het Myvatn meer in het Zuiden van Ijsland enorm druk en toeristisch. Je kan hier dan ook minder genieten van het heerlijk warme water doordat er zoveel mensen zijn. Ik raad daarom aan om Myvatn te bezoeken voor een meer relaxte ervaring.

Lees alle uitgebreide ervaringen

Gemiddelde beoordeling:
9.4 16129 - reviews totaal

Deel jouw Blue Lagoon reiservaring en tips!

Ben jij in Blue Lagoon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief