Reiservaringen Malediven, reisverhalen & tips over de Malediven

Malediven essentials

Beste reistijd: December t/m april
Visum nodig? Ja, on arrival
Minimum vliegduur: 12 uur
Richtprijs retourticket: € 850
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar de Malediven

We kennen allemaal de foto’s van de minuscule droomeilandjes en de prachtigste droomresorts en waterbungalows pal naast (of óp) hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. De Malediven vormen een uniek paradijs. De eilandenrepubliek bestaat uit 1190 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 atollen in de Indische Oceaan ten zuidwesten van India. De eilanden liggen verspreid over een oppervlakte van bijna 90.000 km²; de totale landoppervlakte is echter maar 300 km². Het grootste eiland is amper 5 (!) vierkante kilometer groot en er zijn er überhaupt maar negen groter dan 2 vierkante kilometer. Om op een verlaten eilandje middenin de zee een compleet resort te bouwen is duur (het duurste resort ter wereld ligt ook in de Malediven) en om er te komen lastig, dus uiteraard is een resortvakantie naar de Malediven per definitie niet goedkoop, al zijn er betaalbare resorts en een beperkt aantal b&b’s op lokale eilanden.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in de Malediven

De eilanden

Zodra je aankomt op de luchthaven van Malé, de hoofdstad van de Malediven, stap je in een watervliegtuigje richting het eiland dat je wilt, en kijk je vanuit de lucht over de blauwe wateren en de atollen. Grofweg zijn er op de Malediven drie soorten eilanden: bewoonde eilanden, onbewoonde eilanden en resorteilanden. Zoals gezegd liggen de eilanden verspreid over een enorm oppervlak, dus ‘hoppen’ is niet eenvoudig. Vanaf hoofdeiland Malé, waar alle internationale vluchten landen, brengt de lokale veerboot of Dhoni (check de routes, tijden en prijzen hier) je naar de bewoonde eilanden; heb je een resort geboekt dan word je per speedboot of eigen watervliegtuigje (!) gehaald en gebracht.

Buiten de resorts

Pas sinds 2009 is het voor lokale bewoners toegestaan om zelf kamers te verhuren en guesthouses te openen. Daarvoor was je als reiziger gebonden aan resorteilanden; op de lokale, bewoonde eilanden mocht je niet eens komen. De laatste jaren komen hier langzaam maar zeker steeds meer simpele en goedkopere accommodaties. Een unieke manier om de échte Malediven te leren kennen en in contact te komen met locals, die de b&b’s vaak ook zelf runnen.

Twee van die eilanden, die tevens per ferry goed bereikbaar zijn vanaf Malé, zijn bijvoorbeeld Guraidhoo en Maafushi (beiden ten zuiden van Malé). Zo vind je op Maafushi de Stingray Beach Inn (vanaf €100 per kamer) en het Summer Villa Guest House (vanaf €45 per kamer) en op Guraidhoo de Ifja Inn (vanaf €75 per kamer). Nog zo’n Malediven-geheim: de Kuri Inn op het minuscule eilandje Omadhoo (vanaf €60 per kamer), ten westen van Malé. TIP: check eerst hoe je er kómt en hoe ver het betreffende eiland van Malé ligt, voordat je te enthousiast raakt.

Snorkelen en duiken op de Malediven

Door de vele riffen kun je op de Malediven uitstekend duiken en snorkelen. Veel duiklocaties op de Malediven genieten bescherming doordat ze de status van Nationaal Park bezitten. Je duikt er tussen manta’s, walvishaaien, schildpadden en prachtige koralen. Je vindt overal duikscholen, maar Kuredu Maldives is al jaren een begrip in de Malediven.

< Lees minder

14 Malediven reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,9

Op basis van 14 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,5

  • Gastvrijheid: 8,9

  • Natuur: 9,5

  • Stranden: 9,9

  • Eten: 8,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Malediven. Deel jouw ervaring met Malediven en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,2

    24 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Paradijs op aarde”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Je gaat niet naar de Malediven voor bezienswaardigheden of cultuur, wel voor de natuur. Wil je de echte luxe ervaren, raad ik aan om naar een resorteiland te gaan, wil je liever wat meer vrijheid, verblijf dan op 1 van de lokale eilanden. Wij verbleven en aantal dagen op Maafushi, een klein eiland, maar daar kan je verschillende dagtrips boeken naar resorteilanden, onbewoonde eilanden, zandbanken, snorkelexcursies en noem maar op. Echt een aanrader!

    De Malediven zijn erg islamitisch en op lokale eilanden moet je hier wel rekening mee houden. Bikini's dragen op het strand mag dan ook niet. Maafushi heeft hier wel slim op ingespeeld en heeft Bikini Beach speciaal voor de toeristen vrij gemaakt van de islamitische regels. Dit strand is groot genoeg voor alle toeristen, want die zijn er bijna niet op deze lokale eiland. Alcohol overigens ook niet te verkrijgen bij restaurants of winkels. Deze krijg je ook niet mee door de douane als je het land binnenkomt. Vlak voor Maafushi ligt een 'alcoholboot' waar je gratis heengebracht kunt worden. Op deze boot kan je eten en wel een biertje drinken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Adaaran Resort • Maafushi • Malé

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    17 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Droombestemming”

    Geplaatst 09-11-2017 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • met partner • zonvakantie

    De Malediven is een echt droombestemming. Overal waar je kijkt zie je azuurblauw water en mooie kleine eilandjes. Wij hebben op de Malediven op een liveabaord gezeten. Dit vonden wij de perfecte manier om in een paar dagen veel eilanden te bezoeken. Wij hebben in de Malediven veel gedoken, het onderwater leven is werkelijk prachtig. Je zwemt tussen de schildpadden, zusterhaaien, hamerhaaien en grote manta roggen. Het is niet goedkoop maar mocht je een bestemming zoeken waar je volledig tot rust wilt komen en je houdt van duiken, is het zeker een aanrader.

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    29 landen bezocht
    15 reviews
    4 waarderingen

    “Ook voor de kleine portemonee”

    Geplaatst 08-11-2017 • gereisd februari 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    De Malediven zijn niet alleen voor de grote portemonee, ook de backpacker kan zich hier prima redden voor een redelijk budget. Ik ben 5 dagen verbleven op het eiland Maafushi, hier betaal je ongeveer 30dollar per nacht voor een kamer. Voor deze prijs geniet je van de prachtige witte stranden, de helder blauwe zee en het prachtige weer. 5 dagen was voor mij genoeg, omdat het een klein eiland is loop je in nog geen 5 minuten van oost naar west en van zuid naar noord. Er is 1 strand waar je kan zonnen en zwemmen.
    De dagbesteding op Maafushi zijn de trips die je bij de vele tour operators kan boeken. Zo ben ik wezen duiken, een snorkeltocht gemaakt met oa dolfijnen en schilpadden en een bezoek gebracht aan 1 van de vele resort eilanden.
    Malediven was voor mij een prachtige afsluiting na een rondreis van 3 weken door Sri Lanka, ik raad iedereen aan om dit ook met elkaar te combineren. Vanaf Sri Lanka is het 1,5 vliegen naar de Malediven. Zorg ervoor dat je een plaatsje bij het raam weet te bemachtigen aan de linkerkant van het vliegtuig.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Maafushi • Maldiven

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,4

    39 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Dagdromen op de Malediven!”

    Geplaatst 05-11-2017 • gereisd februari 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Een echte droombestemming met heel veel mooie kleine eilandjes. Vooral als je er overheen vliegt als je aankomt of vertrekt is het goed te zien en zo bijzonder. Spierwitte stranden, azuurblauw water, mooi weer en de onderwaterwereld is adembenemend. Je kunt gewoon vanaf je kamer zo het water in en zwemt achter de schildpadden, zusterhaaien en mooie kleurrijke vissen aan. Het is ook mogelijk om met Manta roggen te zwemmen, je weet niet wat je meemaakt. Ze zijn rustig bij je aan het zwemmen in rondjes om je heen, iets wat je je niet kunt voorstellen. Het is geen goedkope bestemming, maar absoluut eens de moeite waard!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Onderwaterwereld • Strand  • In de zon

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    16 landen bezocht
    5 reviews
    4 waarderingen

    “Heerlijke relaxte droombestemming”

    Geplaatst 27-10-2017 • gereisd augustus 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Als je toe bent aan een heerlijke relax vakantie is de Malediven de bestemming! Het hoeft ook helemaal niet duur te zijn, want je kunt ook prima op het hoofdeiland Malé overnachten in één van de vele guesthouses. Wil je het net wat exclusiever maken ga dan voor één van de resorteilanden. De stranden zijn waanzinnig, maar ik vond een dag of 5 genoeg! Er zijn ook erg mooie snorkel en duik mogelijkheden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Maldiven

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 3
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    13 landen bezocht
    26 reviews
    2 waarderingen

    “Prachtig”

    Geplaatst 27-10-2017 • gereisd oktober 2012 • 1 week lang • met partner • individuele rondreis • met TUI

    Wij hebben de Malediven bezocht na een rondreis in Sri Lanka. Het was in een woord prachtig! Met de speedboot vanaf Mahe naar onze atol was erg leuk. We hebben gesnorkeld en heel veel verschillende vissen gezien. Elke avond kwamen er roggen “aangespoeld” aan het strand, welke je vis mocht voeren. Wij vonden het prettig dat we voor all inclusieve hadden gekozen zodat we verder geen kosten meer hadden. Wij zouden hier geen 2 weken kunnen verblijven. Maar aantal dagen om bij te komen van een rondreis Sri Lanka is prima bevallen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Dagje snorkelen • Strand  • Mahe

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    31 landen bezocht
    17 reviews
    1 waardering

    “The true bounty feeling”

    Geplaatst 21-02-2017 • gereisd juli 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Goedkoop naar de Malediven kan! Mijn reis naar Sri Lanka heb ik gecombineerd met de Malediven. Voor 200 euro retour kon ik van Colombo naar Malé vliegen. Malé is een heel apart eiland. Helemaal vol gebouwd met gebouwen, maar wel heel speciaal om te zien. De volgende dag zijn wij naar het eiland Maafushi gevaren en hebben daar nog 3 dagen het echte bounty gevoel ervaren. Zo zijn we een dag wezen snorkelen in combinatie met een bezoek aan een zandbank, zijn we naar een onbewoond eiland geweest en hebben we een dagje échte luxe ervaren op een resort.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Maafushi

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    • 20 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 21 januari 2018 06:53

      Hallo is het goed te doen met de regen om in juli naar de malediven te gaan?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,6

    3 reviews
    1 waardering

    “Onrealistisch, must see voor iedereen!”

    Geplaatst 08-01-2017 • gereisd augustus 2016 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Malediven, het absolute pareltje van de wereld! Wij verbleven op Meeru Island, een prachtig klein eilandje met mooie bungalowtjes boven het water, zoals in romantische films! Sprakeloos, zelfs als je naar je bestemming toevaart. Zoveel mooie eilandjes met prachtig witte stranden en helder blauw water. Op ons eilandje waren diverse activiteiten te doen. Het eten was fantastisch en de cocktails nog beter! Het is natuurlijk een dure bestemming (helaas), maar het is het meer dan waars om de Malediven een keer bezocht te hebben.

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,2

    24 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Malediven - Het Paradijs ”

    Geplaatst 18-09-2016 • gereisd februari 2015 • 1 week lang • met partner • zonvakantie

    Wij besloten dat we ons PADI Open Water duikbrevet wilde halen. En waar kan je dat nou beter doen dan op de Malediven. Parelwitte zandstranden, helder azuurblauw zeewater en zeer kleurrijk koraal.

    We logeerden op het eiland Eriyadu in de Noord Malé Atoll. Dit is een privéresort. Vanaf het vliegveld ben je binnen een uur met de boot op dit eiland. Het is een klein eiland, binnen een half uur loop je een rondje. Het hotel bestaat uit een hoofdgebouw, een restaurant en bar met terras over het water. De keuken is zeer divers en de vis, die uit de Indische oceaan komt, is elke dag vers. De gerechten zijn over het algemeen Indiase curry's. Maar je kunt er ook aardappelgerechten en pasta krijgen. Verder zijn er nieuwe appartementen (2 laags) gebouwd. De bungalows zijn erg fraai gerenoveerd. De medewerkers van dit hotel zijn uiterst gastvrij. De tuinen en stranden worden goed onderhouden. Het koraal rond het eiland is erg divers en kleurrijk.

    De duikschool is van Eurodivers, een 5 sterren PADI duikschool. Onze cursus duurde 4 dagen. De laatste dag kun je een bootduik maken. We gingen naar Makunudu Garden op 30 minuten varen vanaf Eriyadu. Dit is een zeer divers en kleurrijke duikspot. Je ziet er veel tropische vissen, haaien, zeeschildpadden, koraalpaddenstoelen en sponzen.

    We zijn ook een dag gaan snorkelen. Met de boot gingen we naar Boduhiti Corner. Dit is een cleaning station voor manta's. De manta's komen hier naartoe om zich te laten schoonmaken door andere kleine visjes. De visjes knabbelen op de huid van de manta's. Manta's hebben een spanwijdte van 3 meter en circuleren in rondjes om je heen. Ze zijn erg nieuwsgierig en vriendelijke tegen mensen.

    Op onze laatste avond organiseerde het hotel een boottocht waarbij we mochten gaan vissen. We vingen in korte tijd een aantal grote tonijnen en barracuda's die uiteraard werden klaar gemaakt voor het diner.

    Tip: Een reis naar de Malediven is iets wat je in je leven moet ondernemen. Door de stijging van de zeespiegel verdwijnen deze prachtige eilanden. Dus wacht niet te lang om dit paradijs te bezoeken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Eriyadu  • Makunudu Garden • Boduhiti Corner

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    23 landen bezocht
    7 reviews
    2 waarderingen

    “Hagelwitte stranden, strakblauwe lucht en puur genieten!”

    Geplaatst 12-07-2015 • gereisd november 2013 • 1 week lang • met partner • individuele rondreis

    In combinatie met Sri Lanka hadden we maar liefst 5 nachten bij het Fun Island resort, Bodufinolhu, Zuid Male
    de perfecte afsluiter van onze reis. De Malediven zijn gewoon alles wat je ervan verwacht, prachtige onderwaterwereld,
    witte stranden en een heerlijk zonnetje. Van die zon zagen we alleen de eerste 2 dagen erg weinig. Zul je net zien natuurlijk,
    kom je op het Paradijs aan, zit je gewoon 2 dagen in de regen en bewolking. En geloof mij maar, de Malediven zien er zonder zon toch echt een stuk minder aantrekkelijk uit. Gelukkig de andere 3 dagen wel lekker zonnig en volop genoten.

    Het eilandje waar wij zaten kon je binnen 20 minuten helemaal rond lopen, niet erg groot dus. Omdat er maar een beperkt aantal huisjes staan, heb je eigenlijk nooit het gevoel dat het druk is. En dat is nou precies wat we zochten. Rust, het geruis van de zee op de achtergrond en de Indische oceaan waar je zo in loopt. En snorkelen hebben we veel gedaan, je raakt nooit uitgekeken en je weet nooit wat je maar weer tegenkomt. Tijdens het snorkelen enorm veel gezien zoals schildpadden, rifhaaien, gevlekte adelaarsroggen en honderden gekleurde vissen en koraal.

    Dit is zeker een plek waar ik nog eens wil terugkomen!



    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Malediven:

    Bodufinolhu

    Mijn Malediven beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 14 oktober 2015 20:37

      Hey Lizette, zouden volgend jaar in oktober (25 j getrouwd) een exotische reis willen boeken, maar twijfelen tussen Curacao en de Malediven of ... Jij hebt de twee gedaan lees ik ... wat zou jij aanraden als ik zeg dat we zon zoeken, witte stranden, hutjes en lekker eten? Ik had ook al gelezen voor Sri Lanka te combineren met de Malediven, zou jij dit nog overdoen? Was dit de moeite? Zouden tussen 9 a 12 dagen gaan denk ik. Het is niet dat we van s morgens tot s avonds aan een strand willen liggen, willen toch wel iets zien. Kun jij ons enkele tips geven aub? Zijn een koppel van 44 en 45 jaar oud. Alvast bedankt. Mvg Nathalie


    • 23 landen bezocht
      7 reviews
      2 waarderingen
      Geplaatst op 15 oktober 2015 11:03

      Hoi Nathalie, met 9 a 12 dagen zou ik denk lekker naar Curaçao gaan.. Naar mijn mening is het iets te kort om een rondreis in Sri Lanka te combineren met de Malediven. Op Curaçao heb je ook hele mooie appartementen (incl. huurauto) vlakbij strand. Ik vond Bonaire ook heel leuk, wel wat kleiner maar misschien leuk voor een uitstapje (is maar 30 minuten vliegen en ca. € 60 voor retour). Alleen Malediven is verder niets dan zonnen, zwemmen, snorkelen/duiken. Ook is het maar 1 resort/eiland wat misschien wat eentonig is voor 9/12 dagen (wel ontzettend mooi!).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Malediven reiservaring!

Ben jij onlangs in Malediven geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Malediven specialisten

TUI

TUI

Arke biedt 13 verschillende Malediven-vakanties aan op verschillende atols, o.b.v. halfpension, volpension of all inclusive.
Bezoek website

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Een strandvakantie Malediven combineren met een rondreis Sri Lanka? Dat kan bij FOX, dat ook losse Malediven zonvakanties heeft.
Bezoek website

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Tenzing Travel heeft een uitgebreid Malediven aanbod: van strandvakanties op eenvoudiger of luxueuze resorts tot een eiland combinatiereis!
Bezoek website

Meer Malediven reisorganisaties

Goedkope vliegtickets Malediven

Vergelijk hotelprijzen Malediven

Top 3 Malediven specialisten

TUI

TUI

Arke biedt 13 verschillende Malediven-vakanties aan op verschillende atols, o.b.v. halfpension, volpension of all inclusive.
Bezoek website

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Een strandvakantie Malediven combineren met een rondreis Sri Lanka? Dat kan bij FOX, dat ook losse Malediven zonvakanties heeft.
Bezoek website

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Tenzing Travel heeft een uitgebreid Malediven aanbod: van strandvakanties op eenvoudiger of luxueuze resorts tot een eiland combinatiereis!
Bezoek website

Meer Malediven reisorganisaties