• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Mauritanië ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

1 Mauritanië reiservaring

Bezienswaardigheden

8,0

Gastvrijheid

10,0

Natuur

8,0

Stranden

8,0

Eten

7,0


Meest genoemde mooiste plekken & hoogtepunten:

 1. Banc d'Arguin
 2. Chinguitty
 3. Terjit

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling

Filter op reisvorm

 • 8,2
  Marius Dussel op 12-07-2020
  Gereisd januari 2019 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

  “Mauritanie, land van leegte en avontuur”

  Mauritanië is het land waar twee enorme leegtes elkaar ontmoeten. De Sahara en de Atlantische Oceaan. Het land is ook leeg qua mensen. Dertig keer groter dan Nederland terwijl er minder dan vier miljoen mensen wonen. En die wonen ook nog voor het grootste deel in het uiterste zuiden langs de grensrivier de Senegal met het gelijknamige buurland. Verder woont een op de vier Mauritaniërs in de hoofdstad Nouakchott.
  Voor de toerist zijn deze streken niet echt interessant. Maar plaatsen om te bezoeken zijn er zat in deze grote lap zand in de zuidwestelijke Sahara. In Nederland is Mauritanië vooral bekend van de Banc d'Arguin. Ooit de delta van een rivier uit de periode dat er nog geen Sahara was. Op de overgebleven eilanden - inclusief restpopulaties mangroves - overwintert maar liefst 90 procent van de Nederlandse steltloper-populatie.
  Mauritanië is niet echt op toerisme ingesteld. Daarom zul je een bezoek aan de Banc d'Arguin zelf moeten organiseren. Taxibusjes rijden van de hoofdstad Nouakchott naar het dorp Chamy, dat recentelijk is ontstaan na een goldrush. Daarvandaan kun je meeliften met vissers naar het dorp Iwik waar je op een zeilboot met latijns zeil een tocht kunt maken naar de eilanden waar de miljoenen steltlopers verblijven. Overigens is de Nederlandse vogelreisorganisatie bancdarguin.nl de enige die op geregelde basis de Banc d'Arguin aandoet.
  Naast de kust is het berggebied Adrar de belangrijkste toeristische attractie van Mauritanië. Een berggebied met zwarte rotsen en prachtig contrasterende gele zandduinen. De oase Terjit geldt als een van de fraaiste oases van de Sahara. Er zijn meer prachtige berggebieden in de Sahara, maar de Adrar is de enige regio in de Sahara die veilig te bereizen is.
  Aan de rand van de Adrar liggen een aantal historische steden waarvan Chinguitty de bekendste is. De historische importantie van Chinguitty doet niet onder voor het enkele honderden kilometers zuidelijker gelegen Timboektoe in buurland Mali. De oude moskee van Chinguitty is de bekendste 'landmark' van het land. Chinguitty kent evenals Timboektoe tientallen bibliotheken met middeleeuwse geschriften die onder meer aantonen dat ver voor dat in Europa duidelijk werd dat de aarde rond is en om de zon draait, de geleerden in de Sahara dat al wisten.
  Sinds 2009 worden om veiligheidsredenen reizen naar Mauritanië afgeraden. Sinds 2017 is deze beperking opgeheven. De Franse maatschappij Point d'Afrique vliegt sindsdien tussen oktober en maart op Atar, de hoofdstad van de Adrar.
  In Atar is de camping die door de Nederlandse Just Buma en zijn vriendin Leonie wordt gerund de bekendste overnachtingsplek voor avontuurlijke toeristen. Freelance Afrika-Journalist Gerbert van der Aa (https://vanderaa.wordpress.com/) organiseert op gezette tijden reizen door de Adrar. Verder kom je met de Transsahara-reis van transsahara.org (gelieerd aan bancdarguin.nl) door Mauritanië.

  Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritanië:

  Banc d'Arguin • Chinguitty • Terjit

  Mijn Mauritanië beoordeling:
  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
  • Gastvrijheid: 10
  • Natuur: 8
  • Eten: 7
  • Stranden: 8

Deel jouw Mauritanië reiservaring!

Ben jij onlangs in Mauritanië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site


Top 3 Mauritanië reisaanbieders

Djoser

Djoser

Ervaren specialist in verre groepsrondreizen met kleine groepen en veel individuele vrijheid naar talloze landen in o.a. Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika. Met Nederlandstalige reisbegeleiding.
Bezoek website

TUI

TUI

De grootste allround reisorganisatie van Nederland, met zonvakanties, stedentrips én verre rondreizen (groeps én individueel) naar landen over heel de wereld.
Bezoek website

Cheaptickets.nl

Cheaptickets.nl

De ‘Nummer 1 Vliegticket Website van Nederland’, met Nederlandstalige klantenservice. Vergelijk makkelijk en snel het aanbod van meer dan 800 airlines en 9.000 bestemmingen wereldwijd.
Bezoek website

Meer Mauritanië reisorganisaties

Booking.com Angola
Trivago
Sawadee
Koning Aap
SRC Reizen
ANWB
Tenzing Travel
Vliegtickets Mauritanië

Vliegtickets Mauritanië

Hotels Mauritanië

Hotels in Mauritanië

Vergelijk hier alle hotels in Mauritanië

Bekijk hotels

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief