Mauritius essentials

Beste reistijd: Maart t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 16 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, tuberculose.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Mauritius

Ten oosten van zuidelijk Afrika, nog een flink stuk verder dan Madagaskar, ligt een fascinerend tropisch vakantie-paradijs: Mauritius. Het is het grootste en belangrijkste eiland van ‘De Maskarenen’, een eilandengroep vernoemd naar de Portugese ontdekker Pedro Mascarenhas. Ook Réunion en Rodrigues Island behoren tot deze eilandengroep, die vulkanisch van oorsprong is. Niet alleen barsten de eilanden van de tropische stranden, groene bergen en exotische dieren; ook zijn het unieke culturele smeltkroezen met een rijk koloniaal verleden. Vooral Mauritius is vergeven van de bruidsparen. Het is met zijn witte stranden, wuivende palmbomen en een blauwe zee de ideale huwelijksreislokatie. Mauritius staat bekend als luxe-bestemming, maar buiten de resorts vallen de prijzen reuze mee (een lokaal getapt biertje is nog geen euro!) en inmiddels vind je er ook veel bed & breakfasts en simpele pensions.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Mauritius

De mooiste stranden

Grote troef van Mauritius zijn de vele palmomzoomde stranden en blauwe lagunes die het eiland omringen. De noord- en westkust zijn het meest geliefd, omdat deze achter de centrale bergrug liggen die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. Populaire toeristenplaatsjes met schitterende baaien en stranden zijn Grand Baie (de bekendste en drukste vol resorts, clubs en casino’s), Pereybere en Trou aux Biches aan de noordkust, of Flic en Flac en Tamarin aan de westkust. De westkust is rustiger en meer gericht op families dan de stranden rond Grand Baie. In het uiterste zuidwesten van Mauritius ligt het schiereiland Le Morne, met zijn machtige gelijknamige rots en magische lagune. Een ideale plek om te verblijven, want vlak in de buurt vind je het prachtige Black River Gorges National Park vol bossen, kloven en watervallen. Aan de oostkust van Mauritius waait het harder en regent het vaker, maar het is wel de ideale plek om te surfen en duiken. De stranden zijn hier wat langerekter, maar volgens sommigen nóg mooier dan die in het noorden en westen. Mooiste plekken hier: het lokale badplaatsje Blue Bay, het poederwitte zand van Belle Mare en het luxe Île aux Cerfs.

Duiken op Mauritius

Mauritius bewaart een deel van zijn schatten onder de zeespiegel: een spectaculaire onderwaterwereld, bekend en geliefd bij duikers van over de hele wereld. Lange stranden van fijn wit zand grenzen aan glashelder zeewater en een onwerkelijk turquoise kleur. De beste duikspots zijn bij Flic-en-Flac, Le Morne, Grand Baie en Trou-Aux-Biches.

Het binnenland

Mauritius is meer dan stranden: het binnenland biedt een prachtige subtropische vegetatie, suikerrietvelden en -plantages, pittoreske dorpen, levendige stadjes, Hindoe-tempels, Chinese pagoda’s, Westerse kerken en moskeeën. Het eiland is klein genoeg om vanuit iedere uitvalsbasis aan zee per (goedkope!) huurauto te verkennen. Ook de kleurrijke hoofdstad Port Louis, met zijn exotische markten, en de nabijgelegen botanische tuinen in Pamplemousse moet je gezien hebben. TIP: ga op ‘quadsafari‘ in het Yemen natural reserve park.

Mooie kratermeren

Het Grand Bassin, ook wel Sacred Lake genoemd, is een bedevaartsoord voor alle hindoes van het eiland. Het heilige kratermeer is ook voor niet-hindoes een bezoek waard door de mooie tempels rondom het heilige water en het reusachtige standbeeld van hindoegod Shiva. Bij Grand Baie in het noorden, ook wel ‘het Saint-Tropez van Mauritius’ genoemd, vind je onderwater een interessante vulkanisch krater, die vaak bezocht wordt door haaien en roggen.

Unieke excursies op Mauritius

Om het eiland nog wat spannender te maken, is een aantal opmerkelijke uitstapjes bedacht. Zo heeft Mauritius heuse subscooters waarmee je onder water naar de vissen kunt gluren. Aan land kun je met tam gemaakte cheetahs en leeuwen wandelen. Of ga een dagje jagen in Domaine du Chasseur, waar je zelf op herten kan schieten.

< Lees minder

16 Mauritius reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 16 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,4

  • Gastvrijheid: 8,1

  • Natuur: 8,0

  • Stranden: 9,0

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Mauritius.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,2

    27 landen bezocht
    16 reviews
    10 waarderingen

    “Mauritius - Honeymooners Paradise”

    Geplaatst 10-06-2019 • gereisd mei 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Een ideale bestemming voor een honeymoon. Wij kozen voor een gezellig boutique hotel in Flic en Flac, Sands Suites Resort en Spa genaamd. Elke avond is er live muziek. Het eten in Tamarind Restaurant is heerlijk. Het resort heeft prachtige kamers, allemaal met zeezicht. Een eigen strandje met ligbedjes en veel faciliteiten (kajakken waterskiën, SUP, snorkelen per boot). Het was een geweldige honeymoon maar omdat wij niet echt strandliggers zijn hadden we een auto gehuurd om het eiland te bekijken.

    In het noorden van Mauritius ligt Port Louis, een erg drukke stad. Een bezoek aan de markt is een kort bezoekje waard. Vanuit Port Louis kun het mooie kerkje Notre Dame Auxiliatrice in Cap Malheureux bekijken. Het eiland Gunner's Quoin is vanaf het strand te zien. Château de Labourdonnais is een bezoekje waard als je de koloniale tijd wilt herbeleven. Het is wel een toeristische trekpleister dus kom vroeg in de ochtend of laat in de middag.

    Het zuiden van Mauritius heeft een prachtige kustlijn. Vanaf Captain Matthew Flinders Monument heb je mooi zicht op de Indische Oceaan. Wij bezochten het Slave Route Monument met uitzicht op de berg Le Morne Brabant. Deze berg heeft een tragische geschiedenis. Als je in het zuiden bent zou ik aanraden om te gaan lunchen of dineren bij Walapalam, heerlijke traditionele Mauritiaanse gerechten.

    Midden op het eiland ligt een slapende vulkaan Trou Aux Cerfs. Bezoek deze alleen met mooi weer zodat je een wandeling kunt maken want er is niet veel te zien of te doen.

    Het westen van Mauritius heeft prachtige standen. Flic en Flac is ideaal om te snorkelen. Het water is lekker rustig vergeleken met de oostkust waar de passaatwind waait. In het binnenland vanuit het westen kun je het Black River Gorges National Park bereiken. Wij brachten een bezoek aan Seven Colored Earth, Chamarel waterval, en de La Rhumerie de Chamarel waar we heerlijke rumsoorten hebben geproefd. De route door het park is prachtig met mooie uitkijkpunten.

    Het oosten van het eiland is prachtig en het beste te bewonderen vanaf het water. Een catamaran zeiltochtje is zeker aan te raden. De trip naar het oosten heeft ook Île aux Cerfs op het programma. Dit is een prachtig eiland maar erg toeristisch. Als je op dit eiland aanmeert zou ik aanraden om naar achter te lopen. Je hebt dan een mooi strand waar het minder massaal is. Het enige wat je nodig hebt zijn waterschoenen in verband met scherpe stukjes koraal etc.

    Duiken op Mauritius raad ik aan in het westen. Ondanks dat het koraal rond het eiland flink beschadigd is zit er nog veel vis bij de duikstekken in het westen.

    Tip: Ga voor het mooiste uitzicht een drankje doen bij Le Chamarel Restaurant.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Flic en Flac • Chamarel • Black River Gorges National Park

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    36 landen bezocht
    19 reviews
    6 waarderingen

    “Zon, prachtige zee en heerlijke stranden ”

    Geplaatst 19-05-2019 • gereisd februari 2010 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Jaren geleden heb ik hier stage gelopen, zeker geen vervelende plek! Mooiste plek is wat mij betreft rondom Blue Bay omdat de strand hier aan het eind van de straat is. Het lekkerste eten is samoosa, van die hele kleine hapjes en dan het liefst met kaas. Voor natuur moet je in het zuidwesten zijn, het Black River Gorges National Park. In Flic-en-Flac heb je leuke uitgaansplekken en is het ook iets meer iets toeristisch.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Blue Bay • Flic-en-Flac • Black River national park

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    22 landen bezocht
    27 reviews
    10 waarderingen

    “Prachtige combinatie van strand en natuur”

    Geplaatst 12-05-2019 • gereisd april 2019 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wij zijn 10 dagen op Mauritius geweest en daarna naar Reunion gevlogen. We zijn begonnen aan de oostkant van het eiland, hier is het nog niet heel erg toeristisch, maar wel lekker goedkoop. Maandags is de markt in Mahebourg een aanrader. Er zijn voldoende hotels en bezienswaardigheden. Zoals Blue bay NP snorkelen & pointe d’esny beach, bij Blue bay hebben we een private snorkel tour gedaan voor maar € 15. De mooiste hikes zijn de lion Mountain, Black river NP en Le morne Brabant waar ook nog een hele geschiedenis bij komt kijken en waar de NL ooit het eiland hebben ontdekt. De west kant van het eiland is veel toeristischer, veel duurder en ook minder gastvrij. De stranden zijn er wel prachtig en de natuur dus ook.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Ile aux Cerfs • Black River national park • le morne

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    26 reviews
    3 waarderingen

    “Paradijs”

    Geplaatst 10-05-2019 • gereisd mei 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Echt een paradijs, een bounty-eiland. Zoals je op foto’s ziet, zo is het ook in het echt. Prachtige stranden met palmbomen. Je kunt er heel goed snorkelen en duiken (let wel op de goede reisperiode, anders kan de zee te wild zijn om te duiken). Een klein eiland, maar daardoor juist erg leuk om een auto te huren en alle leuke plekjes te ontdekken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Grand Baie

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    34 landen bezocht
    74 reviews
    10 waarderingen

    “Heerlijke strandbestemming”

    Geplaatst 12-04-2019 • gereisd juni 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Mauritius is een vrij klein eiland. Wij hebben onze reis door Zuid-Afrika afgesloten met een paar dagen Mauritius. Heerlijke stranden en mooi weer. Wij verbleven in Grand Baie. Het centrum is vrij klein maar voldoende gelegenheid om lekker te eten en te drinken. Er liggen een aantal lekkere cocktailbars en het aanbod in de restaurants is divers. Het water in de zee is helder blauw! Heel mooi. Wij hebben de botanische tuin bezocht op weg naar de hoofdstad Port Louis. Beide waren een aanrader. In port louis moet je zeker de central market bezoeken. Via een brug onder de weg loop je dan zo door naar het havengebied waar je heerlijk kunt eten en winkelen. Prima voor een middagje / avondje uit.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    grand baie • Port Luis

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    32 landen bezocht
    52 reviews
    6 waarderingen

    “Perfecte combi strand en bezienswaardigheden”

    Geplaatst 09-04-2019 • gereisd mei 2018 • 2 weken lang • met familie • zonvakantie • met TUI

    Wij hebben onze twee weken vakantie doorgebracht bij Be Cosy in Trou Aux Biches. Een heerlijk appartementencomplex met in de omgeving genoeg eettentjes om je ook in het voor hen laagseizoen te vermaken. Het is zeker een aanrader om in Mauritius de lokale bus te pakken en uitstapjes te maken. Daarnaast is het ondanks het links rijden ook prima te doen om een auto te huren en zo het eiland te bezichtigen. Dit maakt het reizen toch wat makkelijker. Wij waren op zoek naar een bestemming waar we naast een hele dag van het mooie weer en strand ook een paar dagen erop uit konden en wij zijn van mening dat Mauritius hier perfect voor is. Ga snorkelen en geniet van de onderwaterwereld, bezoek de Charamel, seven colored earth, blue bay beach en maak een bezoekje aan L’adventuredu.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Blue bay • trou aux biches • Watervallen

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,2

    23 landen bezocht
    14 reviews
    8 waarderingen

    “Strandbestemming Mauritius”

    Geplaatst 20-11-2017 • gereisd mei 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Na reeds Reunion bezocht te hebben kwamen we op Mauritius toch weer in een behoorlijk andere wereld terecht. Ivm het koloniale verleden is er nog een typisch indische sfeer aanwezig. Zeer gastvrij maar ook zeer chaotisch en weer compleet anders dan Reunion. Naast de mooie stranden en enkele mooie natuurplekken heeft het eiland eigenlijk wat weinig te bieden. Voor een luxe strandvakantie ideaal maar niet bijster veel mogelijkheden in het binnenland. Wel zijn de Chamarell fall, seven coloured earth en le morne aan te raden. Ivm het mindere weer vielen de stranden wat tegen tijdens ons bezoek.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    le morne • chamarell falls • Blue bay

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,2

    69 landen bezocht
    26 reviews
    9 waarderingen

    “Mooier op de plaatjes”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd juli 2013 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Op zichzelf een erg mooi eiland, ver in de zee. Echter vond ik het wel iets mooier op de plaatjes dan het in het echt was (Malediven en Seychellen vind ikzelf mooier). Leuke stadjes, lekker eten (nadeel as dat ik thuis kwam met 5 verschillende parasieten in me), mooie hotels, mooie stranden. Leuk land, maar de verre reis ernaartoe niet waard.

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 4
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,6

    22 landen bezocht
    13 reviews
    5 waarderingen

    “Zeer divers eiland”

    Geplaatst 01-11-2017 • gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met familie • zonvakantie

    Mauritius is een eiland dat alles heeft. Uiteraard de exotische witte stranden met de azuurblauwe zee en palmbomen. Maar het heeft meer te bieden. Van drukke steden tot kleine vissersdorpjes, van een ongerepte natuur tot leuke activiteiten voor kinderen. Daarnaast is de bevolking zeer vriendelijk! Een topbestemming.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Black River national park • Casela park • Ile aux Cerfs

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 18 maart 2019 13:43

      Beste Debbie, heb je tips voor excursies met kinderen? Groet marieke


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 18 maart 2019 13:43

      Beste Debbie, heb je tips voor excursies met kinderen? Groet marieke

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    25 landen bezocht
    4 reviews
    3 waarderingen

    “Vriendelijke bevolking en kristalhelder water”

    Geplaatst 25-10-2017 • gereisd oktober 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Nog nooit heb ik zulke vriendelijke bevolking meegemaakt als op Mauritius. Waar ik bij aankomst nog voorzichtig achterdochtig was zodra er een local ergens hulp aanbood, stapte ik aan het eind van de week (uiteraard nog wel met enige voorzichtigheid) zonder problemen in als iemand me een lift aanbood. De bevolking is behulpzaam om het behulpzaam zijn, en niet om er een slaatje uit te slaan.
    Ik heb het grootste gedeelte van mij tijd daar op of onder water doorgebracht. De duikomstandigheden waren er goed. Geen last van stroming, en goed zicht.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Mahebough • Curepipe • trou aux biches

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Mauritius reiservaring!

Ben jij onlangs in Mauritius geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Mauritius reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Mauritius

Vergelijk hotelprijzen Mauritius