Reiservaringen Mauritius, reisverhalen & tips over Mauritius

Mauritius essentials

Beste reistijd: Maart t/m oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 16 uur
Richtprijs retourticket: € 1000
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. buiktyfus, dengue, gele koorts, hepatitis B, tuberculose. Meer info of een afspraak maken kan hier.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Mauritius

Ten oosten van zuidelijk Afrika, nog een flink stuk verder dan Madagaskar, ligt een fascinerend tropisch vakantie-paradijs: Mauritius. Het is het grootste en belangrijkste eiland van ‘De Maskarenen’, een eilandengroep vernoemd naar de Portugese ontdekker Pedro Mascarenhas. Ook Réunion en Rodrigues Island behoren tot deze eilandengroep, die vulkanisch van oorsprong is. Niet alleen barsten de eilanden van de tropische stranden, groene bergen en exotische dieren; ook zijn het unieke culturele smeltkroezen met een rijk koloniaal verleden. Vooral Mauritius is vergeven van de bruidsparen. Het is met zijn witte stranden, wuivende palmbomen en een blauwe zee de ideale huwelijksreislokatie. Mauritius staat bekend als luxe-bestemming, maar buiten de resorts vallen de prijzen reuze mee (een lokaal getapt biertje is nog geen euro!) en inmiddels vind je er ook veel bed & breakfasts en simpele pensions.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Mauritius

De mooiste stranden

Grote troef van Mauritius zijn de vele palmomzoomde stranden en blauwe lagunes die het eiland omringen. De noord- en westkust zijn het meest geliefd, omdat deze achter de centrale bergrug liggen die de regen en zuidoostenwind tegenhoudt. Populaire toeristenplaatsjes met schitterende baaien en stranden zijn Grand Baie (de bekendste en drukste vol resorts, clubs en casino’s), Pereybere en Trou aux Biches aan de noordkust, of Flic en Flac en Tamarin aan de westkust. De westkust is rustiger en meer gericht op families dan de stranden rond Grand Baie. In het uiterste zuidwesten van Mauritius ligt het schiereiland Le Morne, met zijn machtige gelijknamige rots en magische lagune. Een ideale plek om te verblijven, want vlak in de buurt vind je het prachtige Black River Gorges National Park vol bossen, kloven en watervallen. Aan de oostkust van Mauritius waait het harder en regent het vaker, maar het is wel de ideale plek om te surfen en duiken. De stranden zijn hier wat langerekter, maar volgens sommigen nóg mooier dan die in het noorden en westen. Mooiste plekken hier: het lokale badplaatsje Blue Bay, het poederwitte zand van Belle Mare en het luxe Île aux Cerfs.

Duiken op Mauritius

Mauritius bewaart een deel van zijn schatten onder de zeespiegel: een spectaculaire onderwaterwereld, bekend en geliefd bij duikers van over de hele wereld. Lange stranden van fijn wit zand grenzen aan glashelder zeewater en een onwerkelijk turquoise kleur. De beste duikspots zijn bij Flic-en-Flac, Le Morne, Grand Baie en Trou-Aux-Biches.

Het binnenland

Mauritius is meer dan stranden: het binnenland biedt een prachtige subtropische vegetatie, suikerrietvelden en -plantages, pittoreske dorpen, levendige stadjes, Hindoe-tempels, Chinese pagoda’s, Westerse kerken en moskeeën. Het eiland is klein genoeg om vanuit iedere uitvalsbasis aan zee per (goedkope!) huurauto te verkennen. Ook de kleurrijke hoofdstad Port Louis, met zijn exotische markten, en de nabijgelegen botanische tuinen in Pamplemousse moet je gezien hebben. TIP: ga op ‘quadsafari‘ in het Yemen natural reserve park.

Mooie kratermeren

Het Grand Bassin, ook wel Sacred Lake genoemd, is een bedevaartsoord voor alle hindoes van het eiland. Het heilige kratermeer is ook voor niet-hindoes een bezoek waard door de mooie tempels rondom het heilige water en het reusachtige standbeeld van hindoegod Shiva. Bij Grand Baie in het noorden, ook wel ‘het Saint-Tropez van Mauritius’ genoemd, vind je onderwater een interessante vulkanisch krater, die vaak bezocht wordt door haaien en roggen.

Unieke excursies op Mauritius

Om het eiland nog wat spannender te maken, is een aantal opmerkelijke uitstapjes bedacht. Zo heeft Mauritius heuse subscooters waarmee je onder water naar de vissen kunt gluren. Aan land kun je met tam gemaakte cheetahs en leeuwen wandelen. Of ga een dagje jagen in Domaine du Chasseur, waar je zelf op herten kan schieten.

< Lees minder

10 Mauritius reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 10 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,4

  • Gastvrijheid: 8,3

  • Natuur: 7,6

  • Stranden: 9,0

  • Eten: 8,0

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Mauritius.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,2

    23 landen bezocht
    14 reviews
    5 waarderingen

    “Strandbestemming Mauritius”

    Geplaatst 20-11-2017 • gereisd mei 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Na reeds Reunion bezocht te hebben kwamen we op Mauritius toch weer in een behoorlijk andere wereld terecht. Ivm het koloniale verleden is er nog een typisch indische sfeer aanwezig. Zeer gastvrij maar ook zeer chaotisch en weer compleet anders dan Reunion. Naast de mooie stranden en enkele mooie natuurplekken heeft het eiland eigenlijk wat weinig te bieden. Voor een luxe strandvakantie ideaal maar niet bijster veel mogelijkheden in het binnenland. Wel zijn de Chamarell fall, seven coloured earth en le morne aan te raden. Ivm het mindere weer vielen de stranden wat tegen tijdens ons bezoek.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    le morne • chamarell falls • Blue bay

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,2

    69 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Mooier op de plaatjes”

    Geplaatst 13-11-2017 • gereisd juli 2013 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Op zichzelf een erg mooi eiland, ver in de zee. Echter vond ik het wel iets mooier op de plaatjes dan het in het echt was (Malediven en Seychellen vind ikzelf mooier). Leuke stadjes, lekker eten (nadeel as dat ik thuis kwam met 5 verschillende parasieten in me), mooie hotels, mooie stranden. Leuk land, maar de verre reis ernaartoe niet waard.

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 5
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 4
    • Eten: 7
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,6

    22 landen bezocht
    13 reviews
    5 waarderingen

    “Zeer divers eiland”

    Geplaatst 01-11-2017 • gereisd juli 2015 • 2 weken lang • met familie • zonvakantie

    Mauritius is een eiland dat alles heeft. Uiteraard de exotische witte stranden met de azuurblauwe zee en palmbomen. Maar het heeft meer te bieden. Van drukke steden tot kleine vissersdorpjes, van een ongerepte natuur tot leuke activiteiten voor kinderen. Daarnaast is de bevolking zeer vriendelijk! Een topbestemming.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Black River national park • Casela park • Ile aux Cerfs

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 18 maart 2019 13:43

      Beste Debbie, heb je tips voor excursies met kinderen? Groet marieke


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 18 maart 2019 13:43

      Beste Debbie, heb je tips voor excursies met kinderen? Groet marieke

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    25 landen bezocht
    4 reviews
    3 waarderingen

    “Vriendelijke bevolking en kristalhelder water”

    Geplaatst 25-10-2017 • gereisd oktober 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Nog nooit heb ik zulke vriendelijke bevolking meegemaakt als op Mauritius. Waar ik bij aankomst nog voorzichtig achterdochtig was zodra er een local ergens hulp aanbood, stapte ik aan het eind van de week (uiteraard nog wel met enige voorzichtigheid) zonder problemen in als iemand me een lift aanbood. De bevolking is behulpzaam om het behulpzaam zijn, en niet om er een slaatje uit te slaan.
    Ik heb het grootste gedeelte van mij tijd daar op of onder water doorgebracht. De duikomstandigheden waren er goed. Geen last van stroming, en goed zicht.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Mahebough • Curepipe • trou aux biches

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,4

    21 landen bezocht
    14 reviews
    4 waarderingen

    “Mauritius; natuur, cultuur, strand, zee en lekker eten”

    Geplaatst 18-10-2017 • gereisd september 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Prachtig, gastvrij land waar je heerlijk kunt zonnen, eten, kite surfen, duiken en national parken kunt bezoeken. Seven coloured earths, chamarel waterval, black gorges national park en de botanische tuinen zijn aanraders om te bezoeken. Afgewisseld met dagen op het strand, op het water of duikend kun je je hier met gemak meer dan een week vermaken! Eten is combinatie van indonesisch en indiaas. Daarnaast fijn dat klm rechtstreeks vanaf Amsterdam op Mauritius vliegt!

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    1 review
    0 waarderingen

    “Leven als in een sprookje”

    Geplaatst 02-03-2017 • gereisd december 2015 • 4 weken lang • alleen • zelfstandig

    Mauritius heeft alles wat je je als reiziger kan wensen, Goed eten, lieve mensen, Stranden, Bergen en een heerlijke vibe. Het ticket is een inverstering het leven daar is ontzetend low budget. Ontzettend veel mooie dorpen en steden. Reizen met het openbaar vervoer is echt een aanraader. Reisduur +/- een maand.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Port Luis • Grand Bay • La Gaulette

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    1 review
    4 waarderingen

    “Een groot aquarium ”

    Geplaatst 14-01-2017 • gereisd september 2016 • 2 weken lang • met partner • zonvakantie

    Huur een auto om het binnenland met haar prachtige watervallen en uitgestrekte suikerrietvelden te ontdekken. Spot walvissen op zee, snorkel tussen de dolfijnen en bekijk de geweldige onderwaterwereld door het vele, dicht bij de kust gelegen koraalrif. Drink een heerlijke zelf gestookte rum aan de mooiste stranden met een prachtige zonsondergang,

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Flic flac  • Black River national park • grand baie

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 21 februari 2017 14:48

      Hoi angelien, Wat een leuke ervaring! Wij willen dit jaar in juli graag naar Mauritius. Nu lees ik overal dat het dan wel winter is. Hoe was het weer bij jullie in september? Wij gaan met 2 kinderen dus willen we ook wel dagen aan het strand doorbrengen in zwemkleding. Groetjes Patricia


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 21 februari 2017 14:48

      Hoi angelien, Wat een leuke ervaring! Wij willen dit jaar in juli graag naar Mauritius. Nu lees ik overal dat het dan wel winter is. Hoe was het weer bij jullie in september? Wij gaan met 2 kinderen dus willen we ook wel dagen aan het strand doorbrengen in zwemkleding. Groetjes Patricia


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 21 februari 2017 14:50

      Wat een leuke ervaring! Hoe was het weer bij jullie? Wij willen met de kinderen graag in juli maar dan willen we ook wel wat dagen aan het strand door kunnen brengen in onze zwemkleding. Groetjes Patricia

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    3 reviews
    4 waarderingen

    “Paradijs!”

    Geplaatst 13-12-2016 • gereisd november 2016 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wat een paradijs is Mauritius! Zon, zee, strand, maar wat voor strand! Echter pareltjes. Ongerept, azuurblauwe zee, zacht wit zand. En in de zee: volop koraal en vissen, echt prachtig- Pointe aux Biches is daarvoor the place to be. Gewoon zo de zee inlopen en snorkelen maar. Tegenvaller was Blue Bay, waar je niet vanaf het strand kun snorkelen, maar verplicht bent met een boottour te gaan.
    In Black Gorges National Park kun je goed wandelen- toen wij er waren (doordeweekse dagen) waanden we ons alléén in een tropisch bos, er waren nauwelijks andere toeristen. Pampeleousse Botanical Gardens is een lust voor bloemenliefhebbers met o.a. lelie- en lotusvijvers.
    Aanrader voor accomodatie is Otentic (oostzijde van het eiland)- een ecoverblijf in een tent. Het heeft de relaxtheid van down under met: aanschuiven bij de bbq en eten wat er gekookt wordt en je eigen drank en eten bijhouden en op goed vertrouwen afrekenen. Ligging is leuk aan een rivier waar je met kano naar de waterval kunt gaan. Ook bieden ze een watertaxi aan naar Ile aux Cerfs, prachtig eiland- moet je vooral 's ochtends vroeg komen als de meeste toeristen nog ontwaken

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Pointe aux Biches • Black Gorges National Park •  Ile aux Cerfs

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,6

    14 landen bezocht
    3 reviews
    3 waarderingen

    “bounty eiland met aziatisch tintje!”

    Geplaatst 17-02-2016 • gereisd september 2015 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij verbleven in Trou Aux Biches. Buiten het hoogseizoen, in september. Wat een rust en wat een witte stranden en azuurblauwe zee! Wanneer je lokaal eet, is dat met name aziatisch, my favourite! Ter plaatsen kun je of voor de dezelfde dag of de dag erna verschillende tours boeken ( naar national parken, met dolfijnen zwemmen, duiken etc etc) verder is er in trou aux biches niet zoveel te doen. Wat voor ons prima was! Ow en aanvulling! Het met dolfijn zwemmen is superduper toeristisch, ik raad het niet aan!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    trou aux biches

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    30 landen bezocht
    5 reviews
    9 waarderingen

    “Chillen op Mauritius”

    Geplaatst 29-08-2014 • gereisd december 2013 • 1 week lang • met partner • zonvakantie

    Mauritius is een behoorlijk groot eiland met een wir war aan weggetjes waar je makkelijk kunt verdwalen. Wij verbleven aan de Noord-west kust in een leuk lokaal gerund hotelletje (Veranda Point aux Biches). We waren hier tijdens de kerst en hebben vooral lekker gerelaxed. We hebben ook twee dagen een auto gehuurd waarbij een navigatiesysteem een MUST is! De kaarten die ze verkopen op Mauritius zijn niet altijd accuraat en er zijn zoveel secundaire wegen dat je makkelijk kunt verdwalen. Om deze reden zullen ze je ter plaatse ook afraden om een auto te huren en willen ze je graag een tour aansmeren. We zagen ook veel mensen met een taxi chaffeur die de hele dag bij hen bleef. Wij waren erg blij dat we lekker met z'n tweetjes op pad konden en het rijden ging prima! Houd wel in je achterhoofd dat je niet snel kan rijden en je daardoor lang in de auto zit om ergens te komen. Mooie bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen zijn 'Seven coloured earth' in Chamarel (toeristisch, maar wel een erg mooie omgeving), een kijkje op het strand bij "Le Morne Brabant', hier komen veel locals om te zwemmen. Een stukje verderop heb je een strand waar je ontzettend veel kitesurfers kunt aanschouwen. Ook leuk om even te kijken is het 'Grand Bassin', een kratermeer dat beschouwd wordt als de meest heilige Hindoeistische plaats in Mauritius. In het Noorden van het eiland heb je Cap Malheureux met een leuk kleurrijk kerkje en Grand Baie, het meest toeristische stadje van Mauritius (maar erg gezellig). Een bezoek aan Ile aux Cerfs aan de oostkust van Mauritius is ook een aanrader! Blijf niet vooraan hangen bij het meest toeristische stuk van het eiland, maar loop rond, dan zul je een heel eigen prive strandje toe kunnen eigenen. Het duiken in Mauritius is oke. Wij hebben aan de westkust gedoken (aquarium). Het koraal is niet heel erg kleurrijk en het onderwaterleven niet heel erg uitbundig, maar kan er mee door. Tot slot moet je zeker eens naar Saga dansen kijken! Een lokale dans waarbij vrouwen kleurrijke kleding aan hebben ondersteund door vrolijke muziek!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Mauritius:

    Ile aux Cerfs • Chamarel • Binnenlanden van Mauritius

    Mijn Mauritius beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Mauritius reiservaring!

Ben jij onlangs in Mauritius geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Mauritius reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Mauritius

Vergelijk hotelprijzen Mauritius