27 Vakantiedagen

Langzaam stelt Myanmar (voorheen: Birma) zich open voor de wereld. Democratische hervormingen worden met horten en stoten doorgevoerd. Toeristen stromen in grotere getale toe. Ondanks de vruchtbare landbouwgronden en rijke bodemschatten als olie, aardgas, teak en edelstenen zijn de inwoners straatarm. Maar de hoop op vrijheid en een betere toekomst is tastbaar en uit zich overal. Voorzichtigheid is geboden, maar dit is hét moment om te gaan, de veranderingen zelf te zien en te reizen door dit land met zijn onaangetaste natuur en authentieke mensen.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

In Myanmar vind je (nog!) de pure Aziatische sfeer, met ongerepte landschappen, traditionele dorpen en gouden pagodes. Hoogtepunten: de ontmoetingen met de ontzettend lieve bevolking, fietsen of ballonvaren bij de betoverende tempels van Bagan, de één been peddelaars bij het idyllische Inle Lake, de vroegere hoofdstad Yangon, de jungleruïnes van Mrauk U en de stranden van Ngapali en Ngwe Saung.

 • Top
  Bagan

  Bagan

  Duizenden tempels, pagoda’s en stupa’s
  28 reviews

  Luchtballonnen die vredig zweven over een met tempels en bomen bezaaide vlakte. Een rood-oranje zon die onder gaat. Een mysterieus laagje mist dat hangt boven de stad. Stap in het bekendste plaatje van Myanmar, Bagan!

  Lees meer >

 • Bago

  Bago

  Indrukwekkende grote Boeddhabeelden
  0 reviews

  De oude koninklijke hoofdstad Bago is dé plek om indrukwekkende grote Boeddhabeelden en rijkversierde tempels te zien. Ook vormt het een perfecte stop wanneer je op reis bent van het Inle Lake naar Yangon of andersom.

  Lees meer >

 • Top
  Inle Lake

  Inle Lake

  Traditioneel leven op het water
  17 reviews

  In het midden van Myanmar ligt het authentieke Inle Lake, waar traditionele volkeren op en rondom het meer leven. Een bijzondere plek met huizen op palen, drijvende tuinen en de unieke één been peddelaars.

  Lees meer >

 • Mandalay

  Mandalay

  Opvallende tempels en de U Bein Bridge
  9 reviews

  Mandalay is het economische hart van Myanmar en wordt vaak gezien als een hete en drukke stad. Maar je vindt er ook opvallende tempels en pagodes, het leven langs de Ayeyarwady rivier en de prachtige U Bein Bridge in de omgeving.

  Lees meer >

 • Mount Kyaiktiyo

  Mount Kyaiktiyo

  De Gouden Rots
  3 review

  Eén van de meest spectaculaire bestemmingen van Myanmar is Mount Kyaiktiyo: een gouden rots met daarop een stupa die op de rand van de afgrond ligt. Een spannende gewaarwording waar, naast toeristen, ook veel Boeddhisten op afkomen.

  Lees meer >

 • Mrauk U

  Mrauk U

  Eeuwenoude ruïnes en tempels
  0 reviews

  Mrauk U is een plaatsje in het wilde oerwoud van west-Myanmar. Naar Mrauk U ga je voor eeuwenoude ruïnes en tempels en het ‘einde van de wereld’-gevoel, want Mrauk U is alleen bereikbaar via een boottocht van vier tot zeven uur!

  Lees meer >

 • Ngapali Beach

  Ngapali Beach

  Paradijselijke strandoord
  0 review

  Aan de Bengaalse Baai ligt dit paradijselijke strandoord waar wit zand, helderblauw water en een laidback-sfeer vanzelfsprekend zijn. Even weg van alle ‘drukte’ in Myanmar? Ga dan naar Ngapali Beach.

  Lees meer >

 • Ngwe Saung Beach

  Ngwe Saung Beach

  Witte stranden en helder turkoois water
  0 reviews

  Waan je in het rustige Ngwe Saung Beach, een strandbestemming in zuid-Myanmar waar je voornamelijk rijke Yangonezen vindt. Witte stranden, helder turkoois water en weinig toeristen: de ingrediënten voor een paar dagen genieten.

  Lees meer >

 • Pindaya Grotten

  Pindaya Grotten

  Grotten met duizenden Boeddhabeelden
  0 reviews

  In het midden van Myanmar ligt Pindaya, een stadje gelegen in een groene uitgestrekte omgeving. Pindaya’s hoofdattractie is echter nog spectaculairder: kalkstenen grotten gevuld met duizenden Boeddhabeelden.

  Lees meer >

 • Top
  Yangon

  Yangon

  Bruisende koloniale stad
  8 reviews

  In Yangon, de belangrijkste stad van Myanmar, voel je het koloniale verleden en het bruisende Boeddhisme door de straten stromen. Struin langs de koloniale gebouwen, sta versteld van de rijke religieuze tempels en plof neer in een van de gezellige theehuisjes.

  Lees meer >

Rondreizen naar Myanmar

Top 3 Myanmar specialisten

Riksja Myanmar

Riksja Myanmar

Stel zelf de Myanmar reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een complete rondreis.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt zeer complete groepsrondreizen (17 of 26 dagen) die een unieke route volgen met de mooiste hoogtepunten.
Bezoek website


ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties biedt zowel groepsreizen, individuele rondreizen, als singlereizen aan naar Myanmar.
Bezoek website


Meer Myanmar reisorganisaties

333 Travel
Djoser
Shoestring
Van Verre
Tenzing Travel
Koning Aap
Better Places
Vliegtickets Myanmar

Vliegtickets Myanmar

Meer over vliegen naar Myanmar

Hotels Myanmar

Hotels in Myanmar

Vergelijk hier alle hotels in Myanmar

Bekijk hotels

Meer over hotels in Myanmar

Reisaanbiedingen Myanmar

Myanmar reisaanbiedingen

Bekijk alle Myanmar rondreizen