27 Vakantiedagen

Vliegen naar Myanmar

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Myanmar via:

Steeds meer toeristen weten het prachtige Myanmar te vinden. Vooral Bagan is erg populair, vanwege de beroemde religieuze tempels. Myanmar heeft drie internationale luchthavens: Yangon, Nay Pyi Taw en Mandalay. Binnekort komt er een vierde in Bago 77 kilometer van Yangon. Vanuit Nederland is het niet mogelijk om rechtstreeks naar Myanmar te vliegen. Het is noodzakelijk om een tussenstop te maken. De meest voor de hand liggende plaats waar je kunt overstappen voor een vlucht naar Myanmar is Bangkok. Het is ook mogelijk om via Dubai, Gaya (India), Imphal (India), Guangzhou (China), Kunming (China), Kuala Lumpur (Maleisië), Singapore of Hong Kong (China) naar Myanmar te vliegen. De overstapluchthaven hangt echter af van de plaats waar je je reis in Myanmar wilt beginnen (of eindigen). Als je je reis in Yangon wilt beginnen (of eindigen) kun je via alle voorgaande plaatsen vliegen. Wil je je reis in Mandalay of Nay Pyi Taw beginnen (of eindigen), dan kun je alleen via Imphal, Kunming en Bangkok vliegen. Een retourticket naar Myanmar kost gemiddeld €750. Vluchten naar Dubai, Guangzhou, Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore en Hongkong worden o.a. verzorgd door KLM, Singapore Airlines, China Airlines, China Southern, Turkish Airlines, Qatar Airlines, Etihad Airways, Emirates en Air France. Je reis naar Yangon kun je vanuit een van de voorgaande plaatsen vervolgen met Jetair, Dragonair, China Southern, Air Asia, Thai Airlines, Myanmar Airways International, SilkAir, Bangkok Airlines, Emirates of Qatar Airlines. Een vlucht duurt, inclusief overstap, minstens 15 uur.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Myanmar

  • Probeer of er verschil zit in prijs met het aanvliegen op Yangon, Mandalay of Nay Pyi Taw vanuit een andere plaats in Azië dan Bangkok, zoals Hongkong, Guangzhou of Kuala Lumpur. De goedkoopste manier om naar Myanmar te vliegen is wanneer je vliegt op Yangon.
  • Check of het scheelt wanneer je een apart retourticket naar bijvoorbeeld Hongkong of Bangkok en één of twee losse vluchten naar Myanmar boekt. Een retourticket Bangkok – Yangon met Air Asia heb je al voor €99 en een retourticket Amsterdam-Bangkok is er soms al voor €550.
  • Als je genoeg tijd hebt, en het niet erg vindt om een nachtje door te halen, kun je kijken of er nachtvluchten en/of hele vroege vluchten in de ochtend zijn. Deze vluchten zijn vaak een stuk goedkoper dan vluchten overdag of ’s avonds.

Vliegen vanuit Azië

Je kunt Myanmar combineren met andere landen in Azië. Het is onder andere mogelijk om vanuit Thailand (Bangkok), China (Beijing, Guangzhou, Kunming) Maleisië (Kuala Lumpur), Singapore en Vietnam (Hanoi, Ho Chi Minh City) naar Myanmar te vliegen. Vliegen naar Myanmar vanuit een ander Aziatisch land kun je doen met Jetstar, Air Asia, Thai Airlines, Bangkok Airways, Tigerair en Vietnam Airlines. De omliggende landen, zoals Laos, India en Bangladesh, kun je alleen via een overstap bereiken.

Binnenlandse vluchten in Myanmar

Het is in Myanmar mogelijk om te vliegen tussen Yangon, Mandalay, Nay Pyi Taw, Heho (Inle Lake), Nyaung U (Bagan) en Thandwe (Ngapali Beach). De overige vliegvelden in Myanmar worden zelden tot nooit gebruikt. De maatschappijen die binnen Myanmar vliegen zijn Air Bagan, Air KBZ, Air Mandalay, Asian Wings, Air Asia, Golden Myanmar Airlines, Myanmar Airways en Yangon Airways.

Yangon International Airport

Het algemene internationale vliegveld van Myanmar is Yangon International Airport. Naar en van dit vliegveld zijn verbindingen mogelijk naar bepaalde landen in Azië en naar verschillende bestemmingen in Myanmar. Een taxi vanuit het vliegveld naar het centrum van Yangon kost ongeveer €7,50 en duurt één uur, maar er zijn ook shuttle bussen op het vliegveld die je naar het centrum kunnen brengen voor ca. €5.

Mandalay International airport

Ongeveer 25 km ten zuiden van de stad ligt het international vliegveld van Mandalay. Dit vliegveld kan, naast het internationale vliegveld van Yangon, gebruikt worden voor internationale vluchten naar oa. Bangkok, Chiang Mai, Kunming en Shenzhen (China) en Singapore (Maleisië). Binnenlandse vluchten vanuit Mandalay zijn o.a. mogelijk naar Heho, Nyaung U, Tachileik en Yangon. Vanaf het vliegveld reis je, wanneer je gevlogen hebt met Air Asia of Golden Myanmar, met een gratis shuttlebus naar het centrum van Mandalay. Als je niet met een van deze vliegmaatschappijen geboekt hebt, kun je een taxi voor ongeveer €15 nemen en deze, eventueel, delen. De rit van het vliegveld naar het centrum duurt één uur. Als het je eerste bestemming in Myanmar is, is het een prettige kennismaking met het land, want de natuur langs de weg van het vliegtuig naar de stad staat vol met gouden tempels en mango- en palmbomen.

Nay Pyi Taw Airport

Nay Phi Taw Airport is het derde internationale vliegveld van Myanmar. Naar dit vliegveld kun je vliegen vanuit Bangkok en Kunming.

Heho Airport

Heho Airport is het vliegveld van de Inle regio. Je vliegt naar Heho voor o.a. Inle Lake, Pindaya en Kalaw. Heho Airport ligt 27 km ten noordwesten van Nyaungshwe en heeft verbindingen met Bagan, Mandalay en Yangon. Taxi’s van de luchthaven naar het centrum van Nyaungshwe kosten ongeveer €18. Een goedkoper alternatief is de 1,5 uur durende bus naar Taunggyi voor €3 en vanuit daar een motortaxi voor €5 naar Nyaungshwe.

Nyaung U Airport

Nyaung U Airport is het vliegveld voor Bagan. Nyaung U Airport heeft verbindingen met Mandalay, Heho en Yangon. Het vliegveld ligt ongeveer 4 km ten zuiden van de stad. Je kunt zowel een taxi nemen naar Nyaung U als naar Bagan.

Thandwe Airport

Voor een strandvakantie in Ngapali Beach vlieg je naar Thanwe Airport. Dit vliegveld ligt dichterbij Ngapali dan bij Thandwe zelf. Wanneer je een hotel boekt in Ngapali, zorgt het hotel voor gratis pick-up naar Ngapali. Als je geen hotel geboekt hebt, kun je een taxi nemen naar Ngapali. Thandwe Airport is bereikbaar vanuit Yangon, Bagan en Mandalay.

Vliegtickets naar Myanmar boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Myanmar boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Cambodja niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Düsseldorf en Parijs.

Bij het zoeken naar Myanmar vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Myanmar via:

Bezienswaardigheden Myanmar

Alle bezienswaardigheden in Myanmar

Vliegtickets naar Myanmar


Hotels in Myanmar zoeken

Hotels in Myanmar zoeken

Boek je rondreis naar Myanmar

Riksja Myanmar
1. Riksja Myanmar

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Complete groepsrondreizen.
Bezoek website

ANWB Vakanties
3. ANWB Vakanties

Groeps en individueel.
Bezoek websiteBekijk Myanmar rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Myanmar

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Myanmar
V.a. 587

Volg ons op Facebook