27 Vakantiedagen

Waar ligt Portugal precies?

Portugal ligt in het zuidwesten van Europa en heeft een oppervlakte van ruim 92.000 km2. Het land maakt onderdeel uit van het Iberisch Schiereiland. In het noorden en oosten grenst Portugal aan Spanje en in het zuiden en westen aan de Atlantische Oceaan. De kustlijn van Portugal is ongeveer 848 kilometer lang. Bij Portugal horen ook twee vulkanische eilandenarchipels, namelijk de Azoren en de Madeira-archipel. De hoofdstad en tevens grootste stad van Portugal is Lissabon en de officiële landstaal is Portugees.

In de toeristische gebieden spreekt men redelijk goed Engels. In de streek Miranda do Douro wordt ook Mirandees gesproken. In 1999 heeft deze taal – die verwant is aan het Asturisch-Spaans – in vier gemeenten in het Noordoosten van Portugal de officiële status gekregen naast het Portugees.

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Portugal specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Portugal aanbieder met meer dan 200 vakanties: van Algarve en Costa Lisboa zonvakanties tot Madeira en Azoren rondreizen.
Bezoek website


D-reizen

D-reizen

Vergelijk alle aanbiedingen naar Portugal in één overzicht.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Prijsvrij is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen en last minutes. Handig is dat je er ook kunt zoeken op kleinere, goedkopere vertrekvliegvelden.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Portugal

TUI
1. TUI

‘Allround’ Portugal aanbieder.
Bezoek website

D-reizen
2. D-reizen

Vergelijk alle deals.
Bezoek website

Prijsvrij
3. Prijsvrij

'Internet only' prijzen.
Bezoek websiteBekijk Portugal aanbiedingen
Vanaf €100 incl. vliegticket

Vliegtickets Portugal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Portugal
V.a. 22