27 Vakantiedagen

Inentingen, hygiëne en ziekenhuizen

Voor Portugal zijn geen vaccinaties of inentingen verplicht of aanbevolen. Op Madeira komt wel dengue, oftewel knokkelkoorts, voor. Dit is een virusziekte die wordt overgebracht door muggen. Het is belangrijk om je tegen muggensteken te beschermen door bijvoorbeeld bedekte kleding te dragen en door de onbedekte lichaamsdelen in te smeren met DEET. Het Portugese kraanwater is veilig om te drinken, maar het water bevat veel ijzer en kalk en is daardoor niet erg smakelijk. Fleswater is veel frisser en lekkerder!

De Portugezen horen bij de gezondste mensen ter wereld en hebben een van de hoogste levensverwachtingen in de EU. Dat komt mede door hun dieet met veel knoflook, olijfolie en rode wijn (lees hier meer over eten en drinken in Portugal). De kwaliteit van de gezondheidszorg in Portugal is iets lager dan de west-Europese standaarden, maar wordt over het algemeen steeds beter. Zeker in de grote steden (Lissabon en Porto) en toeristische gebieden (Algarve) zijn goede moderne ziekenhuizen te vinden, zowel openbare ziekenhuizen als privéklinieken.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Portugal specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Portugal aanbieder met meer dan 200 vakanties: van Algarve en Costa Lisboa zonvakanties tot Madeira en Azoren rondreizen.
Bezoek website


D-reizen

D-reizen

Vergelijk alle aanbiedingen naar Portugal in één overzicht.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Prijsvrij is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen en last minutes. Handig is dat je er ook kunt zoeken op kleinere, goedkopere vertrekvliegvelden.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Portugal

TUI
1. TUI

‘Allround’ Portugal aanbieder.
Bezoek website

D-reizen
2. D-reizen

Vergelijk alle deals.
Bezoek website

Prijsvrij
3. Prijsvrij

'Internet only' prijzen.
Bezoek websiteBekijk Portugal aanbiedingen
Vanaf €100 incl. vliegticket

Vliegtickets Portugal

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Portugal
V.a. 22
t>