27 Vakantiedagen

Prijsniveau, pinnen & meer

In Sri Lanka betaal je met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). Het prijsniveau ligt een stuk lager dan in Nederland, maar wel wat hoger dan in landen als India of Thailand: voor een paar tientjes heb je een goede hotelkamer en voor €5 een heerlijk Sri Lankaanse avondmaaltijd. Je kunt geld wisselen in bijna ieder hotel en restaurant. Toch is het verstandiger om je geld te wisselen bij een officiële bank. In de grotere plaatsen kun je pinnen. Bekende banken zijn Sampath Bank, Commercial Bank en Seylan Bank. De banken zijn alleen geopend in de ochtend van 09:00 tot ca. 13:00 uur.

Liever niet te veel contact geld op zak? Neem dan een creditcard mee, dit kan sowieso geen kwaad in geval van nood. In hotels, grote winkels en grote restaurants kun je vaak terecht met creditcards als Visa en Mastercard.

In Sri Lanka liggen de lonen laag, een groot gedeelte hangt af van het geven van fooi. Je kunt ongeveer 10% aanhouden in hotels en restaurants. Heb je een privéchauffeur? Dan is een bedrag van 2 tot 5 euro per dag aan fooi gebruikelijk.

Lees verder: Veiligheid >

Boek je rondreis naar Sri Lanka

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en strandvakanties.
Bezoek website

Original Asia
2. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
3. Sri Lanka Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek websiteBekijk Sri Lanka rondreizen
Vanaf €106 incl. vliegticket

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 509