27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voor Sri Lanka zijn geen verplichte inentingen nodig. Uitzondering is indien je in de zeven dagen voordat je Sri Lanka bezoekt in een land bent geweest waar gele koorts voorkomt. Dan dien je een vaccinatie tegen gele koorts te halen. De volgende inentingen worden aangeraden: DTP en Hepatitis A en – bij een verblijf langer dan twee weken – ook buiktyfus.

In het noorden van Sri Lanka komt malaria voor. Ga je deze weinig bezochte regio aandoen, dan wordt aangeraden om malariatabletten te gebruiken. Bescherm je altijd met een insectenwerend middel en draag kleding met lange mouwen en broekspijpen.

Sri Lanka is een voor Aziatische begrippen relatief schoon land. De hygiëne op straat is vergeleken bij bijvoorbeeld grote buurman India best goed. De kwaliteit van medische voorzieningen is zeer redelijk. Kies bij ziektegevallen altijd voor een ziekenhuis; die zijn beter uitgerust dan lokale klinieken. Vooral privé-ziekenhuizen in Sri Lanka bieden uitstekende medische zorg. Overal in Sri Lanka is een 24-uurs eerstehulppost. Bloedtransfusies, evenals het gebruik van injectienaalden staan als veilig bekend.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Sri Lanka specialisten

TUI

TUI

TUI heeft meerdere Sri Lanka groepsrondreizen en individuele rondreizen, maar biedt ook losse strandvakanties aan naar Sri Lanka.
Bezoek website


Original Asia

Original Asia

Original Asia is een creatieve en innovatieve touroperator met veel oog voor detail. De mooiste privé-reizen, geheel op maat en altijd perfect afgestemd op jouw wensen.
Bezoek website


Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel

Sri Lanka Travel biedt op maat gemaakte privé-reizen die exclusief en uniek zijn voor iedere vakantieganger. Vele routes mogelijk inclusief de Malediven!
Bezoek website

Boek je rondreis naar Sri Lanka

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en strandvakanties.
Bezoek website

Original Asia
2. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek website

Sri Lanka Travel
3. Sri Lanka Travel

Exclusieve en unieke maatwerkreizen.
Bezoek websiteBekijk Sri Lanka rondreizen
Vanaf €106 incl. vliegticket

Vliegtickets Sri Lanka

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Sri Lanka
V.a. 509
t>