Sadza, oftewel maïspap, is het meest gegeten gerecht in Zimbabwe. Vaak wordt dit gecombineerd met kip, rundvlees, koolsalade en bonen. In het land worden veel papaja’s, bananen, jams, pinda’s en diverse kolen verbouwd, waardoor dit door de lokale bevolking veel wordt gegeten. De locals eten hier vaak zittend op de grond, waarbij met zijn allen gezamenlijk uit één schaal wordt gegeten.
De Britten hebben een grote rol gespeeld in de historie van Zimbabwe en dit is tegenwoordig nog terug te zien in de Zimbabwaanse keuken. Een veel gegeten ontbijt is spek met gebakken eieren en toast, eventueel vergezeld van witte bonen in tomatensaus. Typisch Brits, dus. Ook kent men hier het Engelse gebruik om midden op de middag een kopje thee met melk te drinken. Daarnaast wordt er ook veel ‘gebraaid’, oftewel gebarbecued, in Zimbabwe. Tot slot: in Zimbabwe wordt veel bier gedronken. Voorbeelden van populaire lokale biermerken zijn Zambezi en Castle.
Lees verder: Geld & kosten >
Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website
Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website
Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website