27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Bij een bezoek aan Zimbabwe worden meerdere inentingen aangeraden zoals die voor DTP en Hepatitis A. Indien je over land Zimbabwe in reist, is het bezit van een cholerastempel in je inentingenboekje vereist. Wanneer je in de week ervoor een gele koorts land hebt bezocht, is een gele koorts vaccinatie tevens verplicht. Optionele inentingen – afhankelijk van de reisduur, de route en het soort reis – zijn die voor BMR, Hepatitis B, buiktyfus en hondsdolheid.

In Zimbabwe komt malaria voor: het slikken van anti-malariatabletten wordt aangeraden. Aangezien malaria wordt overgebracht door muggen is het ook verstandig voldoende antimuggenspray mee te nemen en voor ‘s avonds bedekkende kleding in te pakken.

De hygiëne in Afrika is vaak anders dan de hygiëne thuis. Vanwege de grote hoeveelheid westerse inwoners en bezoekers is de hygiëne buiten het platteland in Zimbabwe over het algemeen vrij goed. In de zomermaanden kunnen de temperaturen erg hoog oplopen waardoor de kans op uitdroging reëel is. Drink daarom voldoende water uit flessen, want kraanwater is er niet drinkbaar.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Zimbabwe

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groepsreis en combinatiereizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Zimbabwe rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699
t>