27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 2 januari 2023

Door zijn enorme omvang bieden de Verenigde Staten van Amerika een ruime keuze aan natuurparken en steden. Dit zijn volgens ons de 8 ultieme hoogtepunten die je sowieso ooit gezien moet hebben in de VS.

1. Yellowstone National Park

In de redelijk onbekende staat Wyoming ligt het oudste natuurpark ter wereld, beter bekend als Yellowstone. Met een oppervlakte van 8983 km2 is dit een van de grootste parken van Amerika en vormt het het leefgebied van vele diersoorten, waaronder bizons, beren, coyotes en wolven. Onder Yellowstone bevindt zich een vulkanische hotspot, waardoor je hier vulkanen tegenkomt. De grootste vulkaan in de omgeving is de 65 kilometer grote Yellowstonecaldera. Door de grote ondergrondse activiteit telt het park ongeveer 10.000 warmwaterbronnen en meer dan br200 geisers. Old Faithful is hiervan de beroemdste. Elke 92 minuten spuit deze geiser haar water en stoom zo’n 50 meter de lucht in. Werkelijk een fantastisch schouwspel!

Grand Prismatic Spring

2. Grand Canyon

De Grand Canyon is de grootste kloof ter wereld en wordt beschouwd als een van de zeven natuurlijke wereldwonderen. In een tijdsbestek van miljoenen jaren heeft de Colorado rivier zich een weg gebaand door de rotslagen van het Colorado Plateau. Door de extreem lage luchtvochtigheid kun je vrijwel altijd vanaf elk punt de overkant van de rode canyon zien. Voor de mooiste fotomomentjes moet je net na zonsopkomst of net voor zonsondergang in de Canyon zijn. De rode rotsformaties krijgen door de laagstaande zon een nog rodere kleur, wat een spectaculair gezicht oplevert.

Grand Canyon in de winter

3. Bryce Canyon

Erg opvallend en apart, zo kun je Bryce Canyon het beste beschrijven. Dit park bevat een serie van natuurlijk gevormde, vreemdsoortige amfitheaters. Vanaf de wanden krijg je een bijzonder uitzicht op dit dramatische stuk natuur. De rotsformaties bestaan uit allerlei kleurschakeringen, variërend van wit, roze, knaloranje, rood en vuurrood. De ‘hoodoos’, zoals deze rotspartijen worden genoemd, zijn door erosie ontstaan.

Bryce Canyon in de winter

4. Highway no. 1

De California State Route 1 wordt meestal Highway No. 1 genoemd, maar staat ook bekend onder de naam All-American Highway. Dit omdat ze langs enkele van de mooiste kustlijnen ter wereld loopt. Huur een auto en laat je verrassen door deze prachtige weg. Voor een groot deel rijd je langs de Stille Oceaan, maar ook kom je door natuurparken en steden als Los Angeles en San Francisco. Rond Big Sur is de highway echter op z’n mooist. Vanaf de steile bergwanden zie je de kust direct vanuit je zijraampje. Stap regelmatig uit om de schoonheid in je op te nemen!

Big Sur

Rondreis of roadtrip Amerika boeken?

5. San Francisco

Tevens in Californië ligt de zeer populaire toeristenstad San Francisco. De steile heuvels zijn kenmerkend voor de stad. Stap in een kabeltram en laat je meevoeren door alle pracht en praal die San Francisco te bieden heeft. Pak de boot en breng een bezoek aan ’s werelds beruchtste gevangenis: Alcatraz. Of slenter door het enorme Chinatown, een van de grootste Chinese wijken ter wereld. Maar toch hét hoogtepunt van de stad, eentje die je niet mág en niet kúnt missen, is toch wel de Golden Gate Bridge. Deze kolossale rode brug is onlosmakelijk verbonden met de skyline van San Francisco. Met helder weer heb je een spectaculair uitzicht, maar de kenmerkende mist maakt je bezoekje aan deze brug zeker zo mooi en mysterieus.

Golden Gate Bridge

San Francisco is een goede plek om rondreizen Amerika te starten en eindigen. Boek bijvoorbeeld een voordelig startpakket bij TUI of een losse vliegticket bij Cheaptickets.nl.

6. New York

Wie aan Amerika denkt, denkt automatisch aan New York. Broadway, het Vrijheidsbeeld en het Empire State Building. Moet ik nog meer zeggen? Deze stad is misschien wel de populairste ter wereld, ideaal voor een stedentripje. Uiteraard bezoek je alle wereldberoemde bezienswaardigheden, maar duik eens in de onbekende kant van de stad. Flaneer over de Chelsea High Line, geniet van de rust in Battery Park, pak de ferry naar Staten Island of bezoek naast Manhattan ook eens de stadsdelen Queens, The Bronx en Harlem om het echte New Yorkse leven te ontdekken!

Empire State Building

7. Yosemite National Park

Jaarlijks ontvangt Yosemite National Park meer dan 3 miljoen bezoekers. Daarmee is het een van de drukst bezochte plaatsen van Amerika. Dat is ook niet zo gek als je naar Yosemite Valley kijkt. Deze vallei is door een gletsjer gevormd. Aan de ene kant prijkt de 670 meter hoge Half Dome boven alles uit, aan de andere kant de 900 meter hoge granieten ‘El Capitan’. De reusachtige watervallen en de lieflijke beekjes in de vallei maken het plaatje compleet. Met een grote variatie aan flora en fauna is dit the place to be voor de natuurliefhebber. Ga ook zeker naar Glacier Point, een uitkijkpunt op bijna 1000 meter hoogte, vanwaar je een fabuleus uitzicht hebt over de vallei. Letterlijk een hoogtepunt!

Glacier Point

8. Glacier National Park

Een relatief onbekend park in een relatief onbekende staat. Zonde, want het Glacier National Park in Montana is o zo mooi! Je vindt hier natuur in de puurste zin van het woord: kraakheldere meren en watervallen, ruwe bergtoppen, kolossale gletsjers en weelderige bossen en weiden met een fenomenaal uitzicht. Aan wildlife ook geen gebrek. Bevers, otters, elanden en berggeiten huisvesten zich in het park en tevens is dit één van de weinige plekken op aarde waar je de prachtige grizzlybeer nog in het wild tegen kunt komen! Grijp je kans en ga probeer er een te spotten!

Logan Pass, Glacier National Park

Al in de VS geweest? Plaats jouw review of lees de Amerika-reisverhalen van anderen!

Rondreis of roadtrip Amerika boeken?

Meer lezen:


 , , , , , , , ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)