Reiservaringen Armenië, reisverhalen & tips over reizen in Armenië

Armenië essentials

Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 9 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabies. Maak hier een afspraak.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Armenië

Armenië is een verrassende, nog amper bezochte bestemming op het kruispunt tussen Europa en Azië. Met ontelbare oude kloosters, besneeuwde bergpieken en groene bossen. Het turkooizen Sevan-meer is een populaire (regionale) toeristische bestemming; rond het spectaculaire ravijn van Debed en het bergstadje Goris ben je vaak de enige reiziger. De Armenen zijn ‘easygoing’ en staan bekend om hun hartelijkheid.

6 Armenië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,6

Op basis van 6 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,0

  • Gastvrijheid: 8,7

  • Natuur: 7,7

  • Stranden: 6,0

  • Eten: 7,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Armenië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 7,5

    41 landen bezocht
    26 reviews
    27 waarderingen

    “Oude geschiedenis”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd september 2014 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Armenië, het land van de kerken, en dit wordt meteen duidelijk als je het land betreedt. Het land barst van de kerken en oude kloosters en het is indrukwekkend om deze te ontdekken. Na een aantal kloosters heb je het echter wel gezien. Wat ik bijzonder vond, was dat veel kloosters boven diepe ravijnen liggen. Het uitzicht is hierdoor echt heel erg bijzonder! De roze stad Jerevan is ook erg bijzonder. Veel gebouwen zijn roze, door stenen uit de vulkanen. In de stad zelf is veel te beleven, er zijn talloze musea en terrasjes en restaurants waar je in de avond kunt zitten en genieten van de sfeer.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Jerevan • Kaukasus

    Mijn Armenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    24 landen bezocht
    26 reviews
    28 waarderingen

    “Ruige natuur, lieve mensen en diepgewortelde religie”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Yerevan is een gezellige en compacte stad waar het in de zomer net iets te warm is. De stad heeft een erg mooi museum over de oudheid en de genociden. De beladen historie zie je nog steeds terugkomen als je over de buurlanden praat met de locals. Een erg harde aanrader is een rondrit met privé chauffeur of huurauto naar Lake Sevan, richting Noravank om vervolgens terug naar Yerevan te reizen. Doorreizen naar Iran is ook een aanrader! Stranden krijgen een 6 omwille dat het land toch enkele mooie strandjes heeft aan Lake Sevan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Yerevan • Geghard klooster • Garni-kloof

    Mijn Armenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 6

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    1 review
    2 waarderingen

    “Gastvrij, Cultuur, Natuur en Geweldig!”

    Geplaatst 31-10-2017 • gereisd juli 2017 • 1 week lang • alleen • groepsrondreis

    In acht dagen niet alleen het land gezien, maar ook de gastvrijheid van de mensen ervaren. Het was ongekend om samen met mensen te dineren en met ze te communiceren via onze begeleiding. Het eten was heerlijk, top vervoer met een erg gezellige buschauffeur en prachtige natuur gezien. Zeker een aanrader om met Yan Travel te reizen! (Helaas staat mijn reisorganisatie er niet tussen)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Yerevan • Tatevklooster • Sevan

    Mijn Armenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    4 landen bezocht
    1 review
    1 waardering

    “kloosters, kerken, gastvrijheid,natuur”

    Geplaatst 05-02-2015 • gereisd augustus 2014 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Ons doel van de reis naar Armenie was om onze gastkinderen te ontmoeten die wij 4 weken in ons huis hebben gehad. Daarnaast wilde wij ook het land verkennen.
    De hele periode van 13 dagen hebben we een privéchauffeur ( local is getrouwd met een Nederlandse Armeense) gehad. Hij heeft een minivan die van alle comfort is voorzien!
    We hebben 2 nachten in Sisian en Gyumri doorgebracht,
    Yerevan City tour – Echmiadzin – Zvartnots – Garni – Geghard –-Khor Virap-Noravanq-Sisian
    Tatev-Khndzoresk- Karahunj – Areni - Gyumri City tour– Aruchavanq – Tsaghkadzor - Sevan – Amberd
    We hebben dus veel gezien maar absoluut NIET het gevoel gehad dat we ons moesten haasten.Rond half 10 in de ochtend werden we opgehaald en `s middags was er voor onze kinderen voldoende tijd zwemmen bij het hotel.
    meer info voor de chauffeur www.bustours.am of www.ravinatours.am

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Tatevklooster • Khor Virap • sisian

    Mijn Armenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    53 landen bezocht
    6 reviews
    8 waarderingen

    “De verschillende landschappen in een land”

    Geplaatst 28-12-2014 • gereisd juni 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    We kwamen aan met de nachttrein van uit Tbilisi en kwamen erachter dat Yerevan een stad die pas laat begint te leven.
    Omdat we ons hostel niet konden vinden zochten we een uur rond voordat we iemand op straat tegen kwamen en die hielp ons snel in de goede richting.
    Yerevan was teleurstellend. De winkelstraat werd verbouwd en alles zag er wat saai uit. De winkels waren niet speciaal. Want een H&M hebben we hier ook.
    Pas in de avond kwamen we achter de schoonheden die Yerevan had. Ineens ging de stad leven en was het druk op straat. De sfeerverlichting ging aan en ook de stad.
    Op de tweede dag huurde wij een auto om zo meer van de omgeving te zien en de kloosters waar iedereen het over heeft. Meer Sevan is super mooi en zeker waard om er ergens te overnachten als de tijd ervoor is. Wij reden door en gingen zo langs Klooster Sevan en Havravank. Tussendoor kom je langs Noratus waar de grootste khatchkars bij elkaar staan. Wij wisten niet echt wat het was, maar het is een groot en oud begraafplaats. Dit was ook de enige plek waar mensen ons dingen wouden verkopen (en lichtelijk opdringerig waren).
    We hadden nog steeds zin om door te rijden gingen via Vardenyats Pass (wat echt een mooie rit is en je zeker een hele middag voor kan uittrekken). We overnachtte in Arpi in een van de twee hotels en volgens de reisgids die we mee hadden, was dit de beste (voor ons ook de enige die we vonden. Het was niet best wat we vonden). Verder zagen we overal ooievaars in Arpi. Voor ons zou dit dorp ook een gehucht zijn, maar het was fijn er te zijn.
    De volgende ochtend gingen we naar de Noravank Klooster. Het jammere is dat we er erg vroeg waren. Hierdoor schijnt de zon net verkeerd voor de fotograven onder ons. Na een paar uur rijden kom je langs Khor Virap, ook weer een schoonheid van een klooster (ja, we deden een klooster rondje). En na Geghard klooster gingen we weer terug naar Yerevan om de laatste avond te genieten van de trappen en de pleintjes van Yerevan.

    We waren hier maar 5 dagen in totaal.. Maar we hebben veel gemist op deze reis en zou er graag een week voor uit willen trekken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Sevanmeer • Vardenyats Pass • Khor Virap

    Mijn Armenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    25 landen bezocht
    3 reviews
    1 waardering

    “Armenië, khatchkars en kloosters”

    Geplaatst 30-08-2014 • gereisd april 2012 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Koning Aap

    In twee weken heb je meer dan tijd genoeg om een heel goede indruk van Armenië te krijgen. Het heeft nog iets van een oude Sovjetrepubliek, maar is toch snel aan het verwesteren, vooral dan is Jerevan. De belangrijkste bezienswaardigheden van Armenië zijn religieus, er zijn enkele oude tempels. Het land is eerder grijs en grauw, maar is een aangename afwisseling voor de ervaren reiziger. De bezienswaardigheden zijn vooral kloosters, er staan er meerdere op de werelderfgoedlijst. Er zijn ook bergpassen, die tot april vaak ondergesneeuwd liggen. Daarnaast is er het lake Sevan met mogelijkheden voor watersport.
    Er kunnen daguitstappen gemaakt worden vanuit Jerevan, alleen de streek van Sisian is daarvoor iets te afgelegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Garni • Sevanmeer • Tatevklooster

    Mijn Armenië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Armenië reiservaring!

Ben jij onlangs in Armenië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Armenië reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Armenië

Vergelijk hotelprijzen Armenië