Armenië essentials

Beste reistijd: Mei, juni, september, oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 9 uur
Richtprijs retourticket: € 200
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabies. Maak hier een afspraak.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Armenië

Armenië is een verrassende, nog amper bezochte bestemming op het kruispunt tussen Europa en Azië. Met ontelbare oude kloosters, besneeuwde bergpieken en groene bossen. Het turkooizen Sevan-meer is een populaire (regionale) toeristische bestemming; rond het spectaculaire ravijn van Debed en het bergstadje Goris ben je vaak de enige reiziger. De Armenen zijn ‘easygoing’ en staan bekend om hun hartelijkheid.

9 Armenië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,9

Op basis van 9 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,2

  • Gastvrijheid: 9,0

  • Natuur: 8,2

  • Stranden: 6,0

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Armenië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • Profiel Zjors
    op 25-07-2019
    36 landen bezocht • 1 review • 6 waarderingen
    9,5

    “Prachtig land, maar verkeerde organisatie gekozen.”

    Het land is prachtig qua natuur met de vele bloemen. De bergen fantastisch. De dorpen vaak grauw en in Sovjetstijl. De bevolking overal even gastvrij en het eten fantastisch en heel goedkoop. De vele bronnetjes met helder drinkwater waren ook een aangename verrassing. Helaas een verkeerde reisorganisatie gekozen. armeniereizen.nl van Gerard den Hollander. Een Nederlander die in Armenië woont. Er kwam teveel gedoe met de groep over gemaakte afspraken en bijvoorbeeld rijgedrag en de reisleider wilde of kon dat niet mee oplossen. Dat zette een domper op de sfeer. Beter een organisatie kiezen die aangesloten is bij een geschillencommissie.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    De bergpassen • Een lokaal schaapscheerdersfeest • De vele kerken op mooie bergtoppen

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd juni 2019 • 1 week lang • met vrienden • groepsrondreis

    6 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 26 oktober 2019 12:21

      Ook ik heb zeer slechte ervaringen met armeniereizen.nl van Gerard den Hollander. Ik heb een geboekte reis moeten annuleren (misschien was dat gezien jouw ervaringen maar goed ook). De afhandeling van de annulering bestond uit traineren en het aanleveren van een eindrekening, na 10 weken, met de vreemdste posten. Ooit gehoord van een reisorganisatie die 75% annuleringskosten berekent over de reissom incl kosten voor de vlucht, terwijl jij een reis geboekt hebt zonder vlucht? Of die meer dan €100 in rekening brengt voor het verwerken van jouw emails? Met nog twee foute posten kwamen de kosten voor annuleren nu op 100% zodat er geen restitutie plaatsvond. Gelukkig bleek mijn verzekering coulant en begripvol. Ik ga zeker volgend jaar naar Armenië, maar vanzelfsprekend met een andere organisatie. Twee vrienden wilden voor het voorjaar boeken, maar zien daar nu ook van af. Zo bezien was dat creatief boekhouden van de heer Den Hollander misschien toch niet zo'n slim idee.


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 januari 2020 13:25

      Hey Zjors, Geweldig om te horen dat Armenië u heeft bevallen. De natuur is inderdaad prachtig en de bevolking is zeer gastvrij zoals je zegt. Ik betreur het dat de reisorganisatie waar u had geboekt zijn afspraken niet is nagekomen. Mocht u ooit weer naar Armenië willen reizen, kijk dan op onze website www.kavkaztours.nl. Ik garandeer u dat wij helder te werk gaan en alles nakomen wat we vooraf hebben afgesproken. Tot ziens, Artoer Mkrtchyan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Patrick van der Linde
    op 27-04-2019
    40 landen bezocht • 31 reviews • 7 waarderingen
    9,0

    “Een gemoedelijk land tussen Azië en Europa”

    Armenië is een ontzettend fijn land. Dat begint al in de hoofdstad Yerevan waar een erg relaxte sfeer hangt. Het hoogtepunt van deze hoofdstad zijn de vergezichten op de Turkse berg Ararat. Deze hoge berg is het symbool van Armenië en niet te missen vanuit Yerevan. Op de weg naar Koh Virap een bijzonder klooster dichtbij Yerevan kun je Ararat het beste aanschouwen. Het meest indrukwekkende dat dit land te bieden heeft is het Genocide museum. Het is een bijzondere plek op een heuvel in Yerevan. Hier leer je over de Armeense genocide en hoe dit zijn druk heeft nagelaten op de huidige bevolking. De natuur in Armenië is indrukwekkend en doet denken aan landen als Cambodja en Laos. Ik kan het land alleen maar aanraden, bovendien is de bevolking ontzettend aardig.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Koh Virap • Yerevan

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd mei 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Suze Westervoorde
    op 27-04-2019
    56 landen bezocht • 27 reviews • 14 waarderingen
    8,3

    “On the borderline of Europe and Asia”

    Wij begonnen in Yerevan, deze stad voelde gelijk fijner aan dan Tbilisi in Georgië. De mensen waren wat vriendelijker en er waren minder zwerfhonden, dat aanzicht maakt mij altijd verdrietig. De berg Ararat is te zien vanuit de stad en is erg belangrijk voor de Armeniërs, toch ligt de berg net over de grens in Turkije en is het niet mogelijk om daar naartoe te gaan. De grenzen tussen Armenië en Turkije zijn dicht. Wat niet mag ontbreken bij een bezoek aan Armenië is Nagorno-Karabach, hier staat een negatief reisadvies voor maar zolang je niet naar de grenzen gaat is het veilig. Daarnaast zijn de mensen extreem aardig en dankbaar dat je hun plek bezoekt, hier hebben wij veel geleerd over de cultuur en de geschiedenis van Armenië. Ook is het aan te raden om hier te gaan liften, ondanks dat de mensen geen Engels spraken en wij geen Armeens of Russisch was het een mooie ervaring. Als je opzoek bent naar een bijzonder land met een rijke cultuur en historie (het Christendom is hier ontstaan en nog steeds is bijna 100% van de mensen gelovig) mag Armenië zeker niet ontbreken op je lijst.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Stepanakert • Yerevan • Khor Virap

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd mei 2018 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Rudy
    op 27-11-2017
    41 landen bezocht • 26 reviews • 35 waarderingen
    7,5

    “Oude geschiedenis”

    Armenië, het land van de kerken, en dit wordt meteen duidelijk als je het land betreedt. Het land barst van de kerken en oude kloosters en het is indrukwekkend om deze te ontdekken. Na een aantal kloosters heb je het echter wel gezien. Wat ik bijzonder vond, was dat veel kloosters boven diepe ravijnen liggen. Het uitzicht is hierdoor echt heel erg bijzonder! De roze stad Jerevan is ook erg bijzonder. Veel gebouwen zijn roze, door stenen uit de vulkanen. In de stad zelf is veel te beleven, er zijn talloze musea en terrasjes en restaurants waar je in de avond kunt zitten en genieten van de sfeer.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Jerevan • Kaukasus

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd september 2014 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Yorben Schulpen
    op 26-11-2017
    24 landen bezocht • 26 reviews • 43 waarderingen
    9,0

    “Ruige natuur, lieve mensen en diepgewortelde religie”

    Yerevan is een gezellige en compacte stad waar het in de zomer net iets te warm is. De stad heeft een erg mooi museum over de oudheid en de genociden. De beladen historie zie je nog steeds terugkomen als je over de buurlanden praat met de locals. Een erg harde aanrader is een rondrit met privé chauffeur of huurauto naar Lake Sevan, richting Noravank om vervolgens terug naar Yerevan te reizen. Doorreizen naar Iran is ook een aanrader! Stranden krijgen een 6 omwille dat het land toch enkele mooie strandjes heeft aan Lake Sevan.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Yerevan • Geghard klooster • Garni-kloof

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: 6

    Gereisd augustus 2017 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Roy Ripzaad
    op 31-10-2017
    1 review • 4 waarderingen
    8,3

    “Gastvrij, Cultuur, Natuur en Geweldig!”

    In acht dagen niet alleen het land gezien, maar ook de gastvrijheid van de mensen ervaren. Het was ongekend om samen met mensen te dineren en met ze te communiceren via onze begeleiding. Het eten was heerlijk, top vervoer met een erg gezellige buschauffeur en prachtige natuur gezien. Zeker een aanrader om met Yan Travel te reizen! (Helaas staat mijn reisorganisatie er niet tussen)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Yerevan • Tatevklooster • Sevan

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd juli 2017 • 1 week lang • alleen • groepsrondreis

    4 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Silvia
    op 05-02-2015
    4 landen bezocht • 1 review • 2 waarderingen
    8,0

    “kloosters, kerken, gastvrijheid,natuur”

    Ons doel van de reis naar Armenie was om onze gastkinderen te ontmoeten die wij 4 weken in ons huis hebben gehad. Daarnaast wilde wij ook het land verkennen.
    De hele periode van 13 dagen hebben we een privéchauffeur ( local is getrouwd met een Nederlandse Armeense) gehad. Hij heeft een minivan die van alle comfort is voorzien!
    We hebben 2 nachten in Sisian en Gyumri doorgebracht,
    Yerevan City tour – Echmiadzin – Zvartnots – Garni – Geghard –-Khor Virap-Noravanq-Sisian
    Tatev-Khndzoresk- Karahunj – Areni - Gyumri City tour– Aruchavanq – Tsaghkadzor - Sevan – Amberd
    We hebben dus veel gezien maar absoluut NIET het gevoel gehad dat we ons moesten haasten.Rond half 10 in de ochtend werden we opgehaald en `s middags was er voor onze kinderen voldoende tijd zwemmen bij het hotel.
    meer info voor de chauffeur www.bustours.am of www.ravinatours.am

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Tatevklooster • Khor Virap • sisian

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd augustus 2014 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    2 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Linda Hart Bouwmeester
    op 28-12-2014
    53 landen bezocht • 6 reviews • 10 waarderingen
    8,0

    “De verschillende landschappen in een land”

    We kwamen aan met de nachttrein van uit Tbilisi en kwamen erachter dat Yerevan een stad die pas laat begint te leven.
    Omdat we ons hostel niet konden vinden zochten we een uur rond voordat we iemand op straat tegen kwamen en die hielp ons snel in de goede richting.
    Yerevan was teleurstellend. De winkelstraat werd verbouwd en alles zag er wat saai uit. De winkels waren niet speciaal. Want een H&M hebben we hier ook.
    Pas in de avond kwamen we achter de schoonheden die Yerevan had. Ineens ging de stad leven en was het druk op straat. De sfeerverlichting ging aan en ook de stad.
    Op de tweede dag huurde wij een auto om zo meer van de omgeving te zien en de kloosters waar iedereen het over heeft. Meer Sevan is super mooi en zeker waard om er ergens te overnachten als de tijd ervoor is. Wij reden door en gingen zo langs Klooster Sevan en Havravank. Tussendoor kom je langs Noratus waar de grootste khatchkars bij elkaar staan. Wij wisten niet echt wat het was, maar het is een groot en oud begraafplaats. Dit was ook de enige plek waar mensen ons dingen wouden verkopen (en lichtelijk opdringerig waren).
    We hadden nog steeds zin om door te rijden gingen via Vardenyats Pass (wat echt een mooie rit is en je zeker een hele middag voor kan uittrekken). We overnachtte in Arpi in een van de twee hotels en volgens de reisgids die we mee hadden, was dit de beste (voor ons ook de enige die we vonden. Het was niet best wat we vonden). Verder zagen we overal ooievaars in Arpi. Voor ons zou dit dorp ook een gehucht zijn, maar het was fijn er te zijn.
    De volgende ochtend gingen we naar de Noravank Klooster. Het jammere is dat we er erg vroeg waren. Hierdoor schijnt de zon net verkeerd voor de fotograven onder ons. Na een paar uur rijden kom je langs Khor Virap, ook weer een schoonheid van een klooster (ja, we deden een klooster rondje). En na Geghard klooster gingen we weer terug naar Yerevan om de laatste avond te genieten van de trappen en de pleintjes van Yerevan.

    We waren hier maar 5 dagen in totaal.. Maar we hebben veel gemist op deze reis en zou er graag een week voor uit willen trekken.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Sevanmeer • Vardenyats Pass • Khor Virap

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd juni 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    3 waarderingen


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 januari 2020 13:36

      Beste Linda, Mooie review. Je vertelt duidelijk wat je leuk en minder leuk vond aan het land. Mocht je nog ooit naar Armenië willen reizen, aarzel dan niet om op onze website www.kavkaztours.nl te kijken. Groetjes, Artoer Mkrtchyan

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • Profiel Tony Lagrou
    op 30-08-2014
    25 landen bezocht • 3 reviews • 4 waarderingen
    6,8

    “Armenië, khatchkars en kloosters”

    In twee weken heb je meer dan tijd genoeg om een heel goede indruk van Armenië te krijgen. Het heeft nog iets van een oude Sovjetrepubliek, maar is toch snel aan het verwesteren, vooral dan is Jerevan. De belangrijkste bezienswaardigheden van Armenië zijn religieus, er zijn enkele oude tempels. Het land is eerder grijs en grauw, maar is een aangename afwisseling voor de ervaren reiziger. De bezienswaardigheden zijn vooral kloosters, er staan er meerdere op de werelderfgoedlijst. Er zijn ook bergpassen, die tot april vaak ondergesneeuwd liggen. Daarnaast is er het lake Sevan met mogelijkheden voor watersport.
    Er kunnen daguitstappen gemaakt worden vanuit Jerevan, alleen de streek van Sisian is daarvoor iets te afgelegen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Armenië:

    Garni • Sevanmeer • Tatevklooster

    Mijn Armenië beoordeling:
    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Gereisd april 2012 • 2 weken lang • alleen • groepsrondreis • met Koning Aap

    3 waarderingen

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Armenië reiservaring!

Ben jij onlangs in Armenië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van het land

(optioneel)


Armenië reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Armenië

Vergelijk hotelprijzen Armenië