• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Reizen naar Bangladesh: álle highlights, info, tips & ervaringen

Bangladesh, een van de dichtstbevolkte landen ter wereld, is een land in Zuid-Azië dat bijna volledig wordt omsloten door India. Ondanks de hoge bevolkingsdichtheid, is de helft van het land bedekt met bamboe- en mangrovebossen. Overstromingen en tropische cyclonen treffen Bangladesh bijna ieder jaar, vaak in de natte moesson, van juni tot oktober. Bijna 90% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Dit klinkt wellicht niet aantrekkelijk, maar naar Bangladesh ga je dan ook voor de kleurrijke mensen, de gastvrijheid, de puurheid van het de platteland en de chaotische cultuur. Er is nog weinig massatoerisme.

Bangladesh ervaringen

8,1 gemiddeld - 3 reiservaringen

Bezienswaardigheden

7,0

Gastvrijheid

9,3

Natuur

8,7

Stranden

8,0

Eten

7,3

Reizigers over Bangladesh

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Bangladesh essentials

 • Beste reistijd: November t/m april
 • Visum nodig? Ja, vooraf aanvragen.
 • Minimum vliegduur: 13 uur
 • Richtprijs retourticket: €904
 • Lokaal prijsniveau: Veel goedkoper dan Nederland
 • Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A

Hoogtepunten & mooiste plekken in Bangladesh

Duizelingwekkend Dhaka

De hoofdstad Dhaka is met 10 miljoen inwoners de grootste stad van Bangladesh. Het is een indrukwekkende stad, waar je moeite zal hebben alle eerste indrukken te verwerken. Alleen al de 600.000 fel beschilderde fietsriksja’s! Je kunt hier een boottochtje over de Buriganga-rivier in Old Dhaka maken om de stad vanuit een ander perspectief te bekijken.

Trekking Chittagong Hill Tracts

Ben je nieuwsgierig naar de bergvolkeren in Bangladesh, maak dan een trektocht, ver weg van het toerisme. Hier in de bosrijke bergen leven nog veel mensen op traditionele wijze in een prachtige omgeving. Ontmoet inheemse stammen, als de Marma en de Chakma. Het is een redelijk pittige trek, waarbij je van dorp naar dorp loopt en slaapt bij mensen thuis.

Boottocht Sundarbans

Maak kennis met de grootste rivierdelta op aarde: het mangrovewoud en de moerassen van de Sundarbans. Je kunt hier tochten maken met een van ‘s werelds oudste stoomradarboten. Ga onderweg op zoek naar de Bengaalse tijger en ander wildlife.

Top 3 Bangladesh reisaanbieders

Djoser

Djoser

Ervaren specialist in verre groepsrondreizen met kleine groepen en veel individuele vrijheid naar talloze landen in o.a. Afrika, Azië, Midden- en Zuid-Amerika. Met Nederlandstalige reisbegeleiding.
Bezoek website

TUI

TUI

De grootste allround reisorganisatie van Nederland, met zonvakanties, stedentrips én verre rondreizen (groeps én individueel) naar landen over heel de wereld.
Bezoek website

Cheaptickets.nl

Cheaptickets.nl

De ‘Nummer 1 Vliegticket Website van Nederland’, met Nederlandstalige klantenservice. Vergelijk makkelijk en snel het aanbod van meer dan 800 airlines en 9.000 bestemmingen wereldwijd.
Bezoek website

Meer Bangladesh reisorganisaties

Booking.com Bangladesh
Trivago
Sawadee
Koning Aap
SRC Reizen
ANWB
Tenzing Travel
Vliegtickets Bangladesh

Vliegtickets Bangladesh

Hotels Bangladesh

Hotels in Bangladesh

Vergelijk hier alle hotels in Bangladesh

Bekijk hotels

Nieuwe Bangladesh reiservaringen

 • Rob Den Braasem over je wordt er onthaald als een koningBangladesh - 8,5

  “je wordt er onthaald als een koning”

  Een land wat meer teorisme verdient dan het krijgt. Je moet er wel wat voor overhebben, want een teoristische infrastructuur is er haast niet, maar het land is alle ongemakken meer dan waard. Als j... Lees meer

 • Robin Rahman over Laat je verrassen door het onontdekte BangladeshBangladesh - 8,0

  “Laat je verrassen door het onontdekte Bangladesh”

  Dit is mijn geboorteland en ik ben hier voor het laatst heengereist in de zomer van 2011, wat eigenlijke niet een ideale timing is aangezien het dan volop regent tijdens het moesson seizoen. Banglades... Lees meer

 • Grysilde Velstra over Ontmoet het meest gastvrije volk ter wereldBangladesh - 7,8

  “Ontmoet het meest gastvrije volk ter wereld”

  Omdat er in Bangladesh geen tot weinig toerisme is, wordt je er als koning behandeld. In Dhaka wordt er over het algemeen redelijk Engels gesproken en als mensen het aandurven dan maken ze graag een p... Lees meer

Alle Bangladesh reiservaringen

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief