27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 19 mei 2022

De volgende 6 hoogtepunten mag je absoluut niet missen tijdens een reis naar aan het prachtige, ongerepte land Myanmar.

1. Yangon

Yangon aan de Ragoonrivier telt ruim 4.000.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Myanmar. Hoewel het een zeer levendige stad is, kun je er ook van je rust genieten. Ga daarvoor naar Kandawgyi Nature Park. Een botantische tuin, een enorm meer en een dierentuin zijn allemaal onderdeel van dit 135 hectare grote park. Mogelijkheden genoeg! Vergeet ook zeker niet naar de Schwedagonpagode te gaan; het is de grootste en belangrijkste pagode van het land, bedekt met 50.000 kilo bladgoud en duizenden kostbare edelstenen. Je zult je ogen uitkijken!

Shwedagon Paya

2. Bagan

In Bagan vind je de grootste verzameling boeddhistische tempels, stoepa’s en ruïnes ter wereld. Duizenden zul je er tegenkomen, en dat op een oppervlakte van maar 40 km2. Vroeger was Bagan de hoofdstad van Myanmar, maar nadat de Mongolen in 1287 de stad wilden veroveren, verlieten de bewoners massaal de stad. Tegenwoordig wonen en nog maar zo’n 20.000 mensen; toerisme is nu hun belangrijkste bron van bestaan. Een tocht over Bagan met een heteluchtballon behoort bijvoorbeeld tot een van de mogelijkheden. Zeker een aanrader!

Bagan

3. Inle Lake

Ooit gehoord van drijvende boomgaarden? Ooit een compleet op palen gebouwd dorp gezien? Als je antwoord op beide vragen ‘nee’ is, dan moet je zeker eens naar het Inle Lake. Het meer is 20 km lang, zo’n 5 km breed en het ligt zo’n 400 meter ten noorden van Rangoon. Stap in een bootje en laat je door een zogenaamde beenroeier langs de drijvende boomgaarden en de traditionele paalwoningen van de Intha-stam loodsen. Dit brengt je in de unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in het dagelijks leven van een typisch Myanmarees volk.

Visser op het Inle Lake

4. Mandalay

Een stad met 927.000 inwoners en hét religieuze centrum van Myanmar. Mandalay telt honderden boeddhistische tempels en kloosters, waar duizenden monniken dagelijks met het geloof bezig zijn. Ben je toevallig in Mandalay, dan springt de ruim 200 meter hoge Mandalayheuvel direct in het oog. De top is alleen te bereiken door een trap van 1730 treden te beklimmen. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat: een fraai uitzicht op de stad en het fort. Bovendien kun je bovenop de heuvel een bezoek brengen aan de gelijknamige pagode. Dit fantastische bouwwerk is zeker een bezoek waard.

Mandalay Palace

5. Ngapali Beach

Naast alle cultuur biedt Myanmar ook een ruime keuze aan fantastische natuur. Wat dacht je van een wandeling over een tropisch strand? Daarvoor moet je naar Ngapali Beach, gelegen aan de Indische Oceaan. Met de azuurblauwe zee en de palmbomen op de achtergrond waan je je in een waar paradijs. De naam ‘Ngapali’ komt van het Italiaanse Napels. En met zo’n naam kan de sfeer al niet tegenvallen!

Ngapali Beach

6. Bago

Bij aankomst in deze stad kun je niet om de Boeddha van Schwethalyaung heen. En dat is maar goed ook, want dit 55 meter lange beeld van een liggende Boeddha is werkelijk een prachtig object. Eveneens bekend is de Kyaikpun pagode: vier grote, rug aan rug zittende, Boeddhabeelden van 30 meter hoog. Maar ook het boeddhistische klooster van Kha Khat Wain lokt heel wat volk. Kortom: genoeg te beleven in het altijd mooie Bago.

Kyaik Pun pagode

Zelf in Myanmar geweest? Beschrijf hier jouw reiservaring en deel je persoonlijke tips!

Reizen naar Myanmar – onze tips!


 , , , , , ,

1 reactie

  • avatar
    GlobeHopper op 30-06-2017
    Gast

    Myanmar is en blijft een uniek land om te bezoeken (zolang het massa toerisme er nog niet is). De Schwedagon Pagode en het compex er omheen is erg indrukwekkend en Bagan en Inle Lake zijn prachtig mooie locaties. De enige attractie/bestemming die wij er nog aan toe zouden voegen is de Golden Rock in Kyaikto: Het pelgrimsoord voor elke Boeddhistische Birmees wat een unieke culturele ervaring oplevert.

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)