27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 3 mei 2018

Kyoto is de vroegere keizerlijke hoofdstad en hét culturele hart van Japan. Een mystieke stad die de inspiratie vormde voor veel Japanse poëten en een wekelijks toneel van religieuze festivals. Je reist er vanuit Tokyo eenvoudig en snel naar toe met de Japanse hogesnelheidstreinen: in 2,5 uur ben je er.

Daigo-Ji tempel in Kyoto

Herfstkleuren bij de Daigo-Ji tempel in Kyoto.

Kyoto bevat honderden schitterende tuinen, parken, boeddhistische tempels en shintoschrijnen. Absolute beauty’s zijn de Kinkaku-ji (Tempel van het Gouden Paviljoen), de Daigo-ji tempel (vooral in de herfst, zie foto) en de Kiyomizu-dera tempel.

Gouden Paviljoen, Kyoto

Kinkaku-Ji, het Gouden Paviljoen.

De geisha’s van Gion

In de historische wijk Gion, vol sfeervolle houten huisjes en lampions, is het mogelijk om authentieke geisha’s tegen te komen. Ze werken in theehuizen, nog altijd volgens de oude tradities. Kyoto is ook een paradijs voor foodies: de hoeveelheid typisch Japanse specialiteiten overtreft zelfs die van Tokyo.

Geisha’s

Buiten Kyoto

Iets ten zuiden van Kyoto ligt het rustige Nara, de allereerste echte hoofdstad van Japan en met zijn vele tempels en Boeddhabeelden zeker een dagtrip waard. Ook vlak bij Kyoto: Mount Koya, een heilige berg en kloosterdorp van het Shingonboeddhisme. Op deze spirituele en mysterieuze plek is het mogelijk te overnachten in een tempel tussen de pelgrims. Een onvergetelijke ervaring.


 ,

1 reactie

  • op 27-08-2014
    22 landen bezocht • 3 reviews • 1 waardering

    Top :) staat genoteerd!

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)