27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 27 maart 2021

Het 8e wereldwonder, noemt men de Banaue rijsterassen op Noord-Luzon (Filippijnen). En terecht. Als heuse amfitheaters strekken ze zich uit van provinciehoofdstadje Banaue tot het noorderlijker gelegen Sagada. Adembenemend.

Batad, Banaue

Eigenlijk bizar. Iedereen kent de Rocky Mountains, de Alpen, de Andes of de Kilimanjaro. Maar de Cordillera in Noord-Luzon (Filippijnen) vaak niet. Laat dat lekker zo blijven, dan. Want de streek is fabelachtig mooi. De unieke feature: de rijstterassen die 2000 jaar geleden door de locale Ifaguo-bewoners gebouwd werden om de rijstoogst te optimaliseren. En het mooie: ze zijn rond elk dorpje weer anders.

Verschillen

In Batad (schilderachtig gelegen en alleen per voet te bereiken) vinden ze dat zij de mooiste hebben; in Hapao (een bizarre tricycle rit van een uur vanuit de centrale uitvalsbasis Banaue over een dramatische bergweg) denken ze daar heel anders over. Hier zijn ze met steen, daar weer met zand; hier dikke stroken grond, daar dunnere lapjes. Ja, dit is dé plek om te gaan trekken in de Filippijnen. En wat ons betreft meteen een van de mooiste plekken ter wereld. Laat de foto’s verder maar spreken:

Banaue
Banaue, Filipijnen

Hoe kom je er?

Vanuit Manilla brengt een nachtbus je in 9 uur en voor 9 euro naar Banaue, een prima startplek. Backpackfavoriet Sagada ligt nog 3 uur noordelijker.

Reizen naar de Filipijnen?

Meer lezen:


 ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)