In Kilimanjaro geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 5 Kilimanjaro reiservaringen

Kilimanjaro

De Kilimanjaro ligt in het noordoosten van Tanzania, niet ver van de grens met Kenia. De berg is eigenlijk meer een soort vrijstaand bergmassief van 60 bij 80 kilometer. De Kilimanjaro is ontstaan door het uitbarsten van meerdere vulkanen: er zijn zo’n 250 kraters op de berg. De hoogstgelegen vulkaan heet Kibo en de kraterrand van deze vulkaan is het hoogste punt op de Kilimanjaro op 5.895 meter. Dit punt wordt Uhuru genoemd en betekent ‘vrijheid’ in het Swahili. De omgeving van de Kilimanjaro varieert van savanne en dorpjes tot bananen- en koffieplantages. Hoger gelegen vind je tropische bebossing, mossen en kale rotsen. Op de top van de Kilimanjaro ligt het gehele jaar door sneeuw.

Vliegtickets Kilimanjaro

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kilimanjaro
V.a. 677 Meer over vliegen naar Tanzania

Overnachten in Kilimanjaro

Vergelijk alle hotels in Kilimanjaro
Bekijk hotels

Het beklimmen van de Kilimanjaro

Kilimanjaro

De Kilimanjaro, gezien vanaf Amboseli in Kenia.

De Kilimanjaro is één van de meest beklommen bergen ter wereld. Er zijn verschillende routes die uitkomen op de top waaronder de Marangu-route, de Machame-route, de Shira-route, Umbwe en het Rongai trail. Iedere track heeft zijn eigen voor- en nadelen; steilere beklimmingen, makkelijker begaanbare paden, meer of minder andere klimmers, een mooiere omgeving of een kortere route. Afhankelijk van je wensen, je ervaring en je fysieke gesteldheid kun je kiezen voor één van deze routes. Heb je niet veel tijd of ben je er nog niet klaar voor om helemaal naar de top te klimmen, dan worden er ook dagwandelingen of hikes tot een bepaalde hut aangeboden. Ter plaatse kun je een lokale gids in de arm nemen die de weg weet en die je kan helpen in geval van nood.

Kilimanjaro
Kilimanjaro

Is de beklimming zwaar?

De beklimming via de ‘normale’ route (de Maranguroute) is technisch gezien niet moeilijk, klimspullen zijn niet nodig. Maar vergis je niet: het hoogste punt van de kraterrand van de Kibo (de Uhuru Peak op 5950 meter) ligt ver boven de hoogste Alpentoppen. De zuurstofdruk is er laag en om de top te halen moet je lichaam in zeer goede conditie zijn. Maar het kán dus, al ben je geen klimmer. Topsporters doen het in 5 dagen, maar indien je verstandig bent kies je voor een 9- of 10-daagse route.

Top van de Kilimanjaro

Op de top van de Kilimanjaro.

Bij welke organisatie kan ik de beklimming het beste boeken?

Er zijn vele organisaties die een beklimming van de Kilimanjaro aanbieden. Boek je bij een Nederlandse reisorganisatie of bij een lokale aanbieder? En boek je alles vooraf online of wacht je tot je ter plekke bent aangekomen? Alles is mogelijk en niets is goed of fout. Het is van levensbelang om goed geïnformeerd de berg op te gaan. Belangrijk is bijvoorbeeld om na te gaan wat er gebeurt als iemand ziek wordt of niet meer verder wilt klimmen. Bij sommige organisaties betekent dit dat de hele groep dan terug moet keren. Check eventueel de online referenties en zorg dat je een goed gevoel hebt bij de organisatie! Een beklimming van de Kilimanjaro varieert qua kosten tussen de € 600 en € 1.000. Dit is afhankelijk van het aantal dagen en de organisatie waarmee je gaat.

Kijk voor goede georganiseerde Tanzania-rondreizen inclusief Kilimanjaro-beklimmingen bij Tanzania Specialist, Djoser of Sawadee. Jambo Safari Club biedt naast deze populaire Marangu-route-beklimming ook een beklimming via de alternatieve Machameroute. Een nog minder bewandelde route – de Rongairoute – wordt aangeboden door Riksja Travel.

Wat mee te nemen tijdens een beklimming?

Overnachten op de Kilimanjaro

Overnachten op weg naar de top.

Het is belangrijk precies het juiste materiaal mee te nemen tijdens een beklimming van de Kilimanjaro. Op de berg is het weer erg afwisselend, dit kan variëren van 30 graden en zon tot regen en sneeuw. Hierdoor is het gewenst om veel laagjes kleding, regenkleding en thermo ondergoed mee te nemen. Zorg voor goede wandelschoenen, reserve schoenen en speciale wandelsokken. Verder zijn zaken als een slaapzak, matje en toiletspullen natuurlijk belangrijk. De meeste organisaties die een beklimming aanbieden, zorgen voor dragers die de rugzakken met bagage de berg op dragen.

De Kilimanjaro – hoe kom je er?

Kilimanjaro heeft zijn eigen internationale vliegveld, met dagelijkse non-stop vluchten vanuit Schiphol met KLM. Retourtickets zijn er vanaf zo’n €650.

Wie overland naar de Kilimanjaro reist doet dit meestal via het dorp Moshi, waar diverse overnachtingsmogelijkheden en aanbieders van trekkings zijn gevestigd. De reisorganisatie zorgt meestal voor vervoer vanuit het dorpje naar het startpunt van de hike. Mocht dit niet zijn geregeld, dan is het mogelijk ter plaatse een taxi te regelen. Moshi ligt op 550 km van Dar es Salaam en op een kleine 400 km van Nairobi. Vanuit beide steden is Moshi te bereiken met één of meerdere bussen. Zelf een auto huren en naar Moshi rijden kan natuurlijk ook.

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee
Sawadee

Familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website

Tanzania Specialist
Tanzania Specialist

Tanzania Specialist is 100% gespecialiseerd Tanzania en Zanzibar. Wij maken je reis helemaal op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Kilimanjaro

In april en mei is het onmogelijk de berg te beklimmen vanwege zware regenval. De rest van het jaar is de Kilimanjaro open voor beklimmingen. Tussen december en maart is het redelijk warm en regent het af en toe. Van juni tot augustus is het koudste seizoen waardoor er minder klimmers zijn in deze periode. De beste tijd om de berg te bedwingen is van september tot november, omdat het in deze maanden weinig regent en de temperaturen niet zo hoog zijn.

Reisinspiratie

Alle Tanzania artikelen

Tanzania rondreis aanbiedingen

5 Kilimanjaro reiservaringen en tips • 31 landen bezocht
  13 reviews
  6 waarderingen

  “Je stapt zo de Lion King in”

  Geplaatst 07-04-2019

  Je rijdt over een grote kale vlakte en overal om je heen bevinden zich leeuwen, zebra’s, gnoe’s en giraffes. Alle dieren kom je hier tegen en wonen samen op deze grote vlakte! Het is wonderlijk om je hier te bevinden, tevens slaap je op de kampen tussen de dieren. De tours zijn erg duur, wij hadden al al voor budget gekozen maar verwacht hier qua accommodatie niet te veel van. Buiten de parken is Tanzania niet echt mooi of fijn om door te reizen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 31 landen bezocht
  54 reviews
  10 waarderingen

  “Dagtocht is een aanrader”

  Geplaatst 22-10-2017

  Als je de Kilimanjaro wel zou willen beklimmen, maar net als ik niet de tijd en discipline hebt om tot de top te gaan.. Ga dan zeker een dag! Je kunt lopen tot de eerste hut, prachtige jungle. Loop daarna een stukje verder, de natuur is dan direct heel anders. Veel droger en je hebt mooie vergezichten. Sla deze plek zeker niet over als je in Tanzania bent, omdat je denkt toch niet de hele Kilimanjaro te kunnen beklimmen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 2 reviews
  2 waarderingen

  “Kilimanjaro en Zanzibar, supercombi! ”

  Geplaatst 20-08-2016

  Wij hebben de Kilimanjaro begin 2015 beklommen. Na weken van training vooraf was het begin maart 2015 tijd om de uitdaging aan te gaan. Het was een week vol prachtige uitzichten, adembenemende sterrenhemels en heel veel afzien! Maar zodra je aankomt op de top weet je dat het het allemaal waard is geweest! Zodra je weer naar beneden gaat, ben je blij als je weer onderaan de berg bent. Mijn tip is om daarna een binnenlandse vlucht te nemen vanaf Kilimanjaro Airport naar Zanzibar en daar even helemaal niets te doen. Na een week vol activiteit en afzien vond ik het heerlijk om met de beentjes omhoog op het strand te liggen. Dan kom je weer helemaal uitgerust terug in Nederland. Absoluut een aanrader om die twee met elkaar te combineren! Nog een tip: je kunt die combi boeken via www.sherpareizen.nl :) Een Nederlandse reisorganisatie die outdoor reizen aanbiedt.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 1 review
  1 waardering

  “Like heaven !!!”

  Geplaatst 13-08-2016

  Een " once in your lifetime " ervaring , onbeschrijfelijk mooi.
  Elke dag heb ik genoten van die weidsheid en eindeloze vlakten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  19 reviews
  5 waarderingen

  “Ervaar het dorpsleven!”

  Geplaatst 07-01-2016

  Voor de Kilimanjaro ervaring hoef je echt niet de berg helemaal te beklimmen. Sterker nog, ik denk dat je dan vooral veel geld uitgeeft maar nog niets weet over de cultuur en bevolking in de buurt. Er zijn verschillende dag-tours die je ook rondleiden in de omgeving, de omringende dorpjes, de dorpsmarkt en de mooie natuur aan de voet van de kilimanjaro. Vaak zijn die tours met een local, die je gewoon meeneemt in de dalladalla's (de busjes) en die helemaal niet duur zijn! De Marangu Cultural tour (staan affiches van in de bekende koffie-huisjes in Arusha) is mij heel goed bevallen. Ook een stuk meer ontspannen, omdat je geen financiele druk hebt om de top van de berg maar te bereiken. Arusha is wel helemaal ontdekt door de hippe vrijwilligers, dus reken erop dat je die overal zult zien en de prijzen hier een stuk hoger liggen. Voor safari's te regelen vanaf Arusha; hier moeten de bedrijven wel meer met elkaar concureren, dus zorg ervoor dat je genoeg verschillende bedrijven raadpleegt. Vaak zijn ze allemaal met elkaar verbonden... Haastige spoed is zelden goed, niet overhaast beslissen. En probeer met meer mensen op safari te gaan, dat scheelt ontzettend in de kosten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Kilimanjaro reiservaring en tips!

Ben jij in Kilimanjaro geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Tanzania specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt maar liefst 17 verschillende Tanzania rondreizen, waaronder familiereizen en combi’s met o.a. Kenia, Zambia en/of Malawi.
Bezoek website


Better Places

Better Places

Ontwerp je individuele rondreis samen met Karin, de reisspecialist die er woont. Stuur haar je wensen en zij maakt voor jou een reisvoorstel op maat.
Bezoek website


Tanzania Specialist

Tanzania Specialist

Tanzania Specialist is 100% gespecialiseerd Tanzania en Zanzibar. Wij maken je reis helemaal op maat.
Bezoek website

Meer Tanzania reisorganisaties

TUI
TUI

Zanzibar zonvakanties.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Avontuurlijke groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Tanzania on a budget.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX

Privé-reizen Tanzania.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Tanzania-Oeganda-combireis!
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Met eigen chauffeur.
Bezoek website

Riksja Tanzania
Riksja Tanzania

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Tanzania

Alle bezienswaardigheden in Tanzania

Vliegtickets naar Tanzania


Meer over vliegen naar Tanzania

Hotels in Tanzania zoeken

Hotels in Tanzania zoeken

Boek je rondreis naar Tanzania

Sawadee
1. Sawadee

Familie- en combireizen.
Bezoek website

Better Places
2. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Tanzania Specialist
3. Tanzania Specialist

100% Tanzania Specialist.
Bezoek websiteBekijk 161 Tanzania rondreizen
Vanaf €699 incl. vliegticket

Vliegtickets Tanzania

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Tanzania
V.a. 526 Meer over vliegen naar Tanzania