Reiservaringen Denemarken, verhalen en tips over Denemarken vakanties

Denemarken essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1,5 uur
Richtprijs retourticket: € 100
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Denemarken vakanties

Michelinsterren en vooruitstrevende interieur- en mode-ontwikkelingen vind je in Denemarken. Het is een van de meest welvarende landen, de Denen worden regelmatig uitgeroepen tot de gelukkigste mensen van de wereld. Het land biedt hippe steden, schone heuvellandschappen en stranden en natuurlijk de boeiende geschiedenis van de Vikingen.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Denemarken

Voel je thuis in Kopenhagen

Kopenhagen

De hippe stad Kopenhagen is ideaal voor een citytrip. Kopenhagen heeft een fijne sfeer en hoewel het een grote stad is, voelt het niet zo aan. In sommige delen heb je echt een dorpsgevoel, een beetje Amsterdam-achtig ook. Wandel langs de grachten met gekleurde huizen en oude boten, eet in de beste restaurants van Europa (daar hangt helaas wel een prijskaartje aan) en bezoek een van de vele musea, zoals het museum voor moderne kunst Louisiana.

Mons Klint

Spectaculaire kliffen vind je op het eilandje Mon, ten oosten van het vasteland van Denemarken. Het eiland wordt voornamelijk bezocht vanwege Mons Klint. Vanaf Dronningestolen kun je zien dat sommige van deze krijtwitte rotsen tot wel bijna 150 m boven de zeespiegel uitsteken. Je hebt hier een mooi uitzicht, op heldere dagen kun je zelfs Zweden zien liggen.

Legoland

In het land waar Lego is uitgevonden, bezoek je het beroemde Legoland. Verbaas je over wat er allemaal met deze steentjes gebouwd kan worden; van dieren tot steden en tot attracties. Vooral heerlijk ook voor kids.

Historisch Ribe

Het oudste stadje van Denemarken, van heel Scandinavië, is Ribe. Het bestaat al sinds het jaar 869 en zit vol met historie. Dit zie je terug in elk straatje, in elk museum en aan de huizen uit de 16e eeuw, waarvan er zo’n 100 als monument zijn vastgelegd.

< Lees minder

27 Denemarken reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,9

Op basis van 27 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 7,9

  • Gastvrijheid: 8,1

  • Natuur: 8,3

  • Stranden: 7,6

  • Eten: 7,6

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Denemarken.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 6,6

    22 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Winterland Denemarken”

    Geplaatst 16-05-2019 • gereisd oktober 2009 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Tijdens de wintermaanden brachten we een bezoek aan Denemarken aan de regio Sjaelland & maakten we een citytrip naar Kopenhagen. Een mooi land met culturele hoogtepunten als de hoofdstad Kopenhagen en Roskilde. In het najaar kregen de stranden van de Deense kust een speciaal karakter door laag hangende mist. Hou er wel mee rekening dat het er tijdens de wintermaanden erg koud kan zijn en het eten zowel bij de aankopen als in de restaurants er erg duur is.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Roskilde • Kopenhagen • Frederiksborg Slot

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 8
    • Eten: 4
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    14 landen bezocht
    15 reviews
    3 waarderingen

    “Denemarken en Nederland zijn broertjes van elkaar”

    Geplaatst 12-05-2019 • gereisd juni 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Als er een land is die ik het meest vind lijken op Nederland, vind ik dat dat Denemarken is. De culturen komen deels overeen ook lijken de Denen op de Nederlanders kijkend naar uiterlijk. Denemarken heeft naast wat heuvels ook platte vlakken met grazende koeien. Je zult daarom snel fietsers zien.
    Kopenhagen is de grootste toeristische trekpleister. Dit geef ik de toeristen groot gelijk, want Kopenhagen is voor een paar dagen erg mooi! Ben je met jonge kinderen op zomervakantie bij Billund in de buurt? Neem dan zeker een kijkje bij Legoland. Ohja en vergeet geen vis te eten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Møn • Kopenhagen • Legoland

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    23 landen bezocht
    40 reviews
    10 waarderingen

    “Hopen op mooi weer”

    Geplaatst 10-05-2019 • gereisd mei 2009 • 2 weken lang • met familie • zelfstandig

    Denemarken is een mooi land, dat best wat gelijkenissen heeft met Nederland.
    De mentaliteit van de Denen ligt dicht bij die van ons eigen volkje. Ze zijn gastvrij, maar wel zo stug dat ze niet snel uit zichzelf interesse zullen tonen. Wat mij het meest tegenviel aan Denemarken, en ja dat is pure pech..., is het klimaat. In Nedwerland hebben we vaak genoeg te klagen over het weer, maar in Denemarken was het alle keren dat ik er geweest ben echt dramatisch. Weinig zon, veel regen en een niet al te hoge gemiddelde temperatuur.
    Wel is er door het klimaat veel mooie natuur te vinden, met onder andere mooie meren, groene bossen en mooie routes er doorheen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen • Stranden  • Meer van Bled

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 8
    • Stranden: 5

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    21 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Vakantie in Denemarken”

    Geplaatst 10-05-2019 • gereisd juli 2009 • 3 weken lang • met familie • zelfstandig

    Met de caravan 3 weken gestaan op een hele leuke camping aan het water op het eiland Funen. Dit was een mooie uitvalsbasis om de hoofdstad Kopenhagen te bezoeken maar ook Legoworld en het H.G. Andersen Hus in Odense. Denemarken zelf is een vrij kaal land. We zouden Denemarken en m.n. het gedeelte Odense verder niet aanraden omdat ons het landschap niet echt aantrok.

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    15 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Rustig en schoon”

    Geplaatst 14-04-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Denenmarken is een land van schoonheid en gastvrijheid. De sfeer die er hangt is erg fijn en hierin voel je je direct thuis. De mooie natuur is ook erg fijn om in te wandelen. Daarnaast merk je aan alles dat Denenmarken niet zo dicht bevolkt is als Nederland. Zo is het leuk om ook de grote steden eens te verlaten en de omgeving te bekijken. Alles straalt rust en vriendelijkheid uit.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen • Aarhus

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    35 landen bezocht
    39 reviews
    11 waarderingen

    “Laid back maar dan op het noordelijk halfrond !”

    Geplaatst 12-04-2019 • gereisd augustus 2018 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Denemarken, nog niet "vol". Wat is vol, ruimte genoeg zelf in het hoogseizoen. Ga alsjeblieft van de grote weg af en rij er dwars doorheen. Je zult verbaasd staan over het aantal mooie plekjes en bezienswaardigheden. tevens veel loppes onderweg. dat zijn lokale garage sales die je overal tegenkomt. Veel natuur, cultuur en nieuw aangelegde fietspaden. Overal B&B's. Zeer kindvriendelijk en ravotten is overal mogelijk. Avondeten is een minpuntje. Veel pizza, kebab maar als je er wat voor overhebt zijn er op verborgen plekken erg goeie restaurants.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Broholm • Limfjord • Langeland

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    33 landen bezocht
    52 reviews
    10 waarderingen

    “Fijne tijd in Denemarken”

    Geplaatst 05-04-2019 • gereisd oktober 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Wij hadden ons erop voorbereid dat Denemarken erg prijzig zou zijn en dat was ook echt zo. Wanneer je een toeristenkaart kocht in Kopenhagen, kon je wel in heel veel musea gratis naar binnen. Ook zaten daar verschillende boottochten bij en je kreeg korting in restaurants. Het grote voordeel van Denemarken, is dat eigenlijk iedereen heel erg goed Engels praat. Zo word je goed geholpen. Het openbaar vervoer is heel goed geregeld. Overal gaan bussen naar toe.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen • Christiania • Helsingor

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    25 landen bezocht
    3 reviews
    12 waarderingen

    “Rust en ruimte in Jutland”

    Geplaatst 09-10-2018 • gereisd juni 2018 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Een heerlijk land voor een kampeervakantie. In de zomer van 2018 ben ik samen met mijn man met onze cabrio en tent door Jutland getrokken. Eerst een bezoek aan het vikingdorp Ribe, dat heel leuk was en daarna verder gereden via het westen van Jutland. De eerste stop was nabij het eiland Fano, dat zeker een bezoek (of overnachting waard is). Hele schattige dorpjes en mooie natuur met goed aangelegde fietspaden. Ben je in het noordwesten van Jutland, dan mag een bezoek aan de vogelrots Bulbjerg zeker niet ontbreken. En als je in het noorden bent mag een bezoek aan Rabjerg Mile (twee grote lopende zandduinen) niet ontbreken. Skagen, de plek waar twee zeeën bij elkaar komen die niet mengen is ook zeker de moeite waard, maar is nogal druk in vergelijking met de rest waar wij zijn geweest in Jutland. Dit komt omdat hier cruiseschepen aanmeren.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Eiland Fano • Rabjerg Mile • Bulbjerg

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: 8

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    23 landen bezocht
    27 reviews
    46 waarderingen

    “De verassing van het noorden”

    Geplaatst 29-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2016 • alleen • zelfstandig

    Denemarken
    Het kleinste land in Scandinavistiek wat ook wel bekend staat als het zusje van Nederland. Denemarken is erg charismatisch, heeft mooie oude dorpen, betoverende bossen en vele mooie stranden. Ten zuiden van Kopenhagen vind je het dorpje Dragør. Een charismatisch dorpje waar je een middag kunt doorbrengen. Je vindt de huisjes nog in de oude stijl, vele leuke restaurantjes en mooie wandelroutes. In het Noorden van Sjæland kom ik graag in Hillerød en Helsing&oslash;r. Bij de eerste vind je een gigantisch kasteel die het bezoeken waard is en de tweede is een mooie havenstad. Vlakbij heb je het museum Louisiana waar het hele land dol op is en waar ze regelmatig indrukwekkende tentoonstellingen hebben. Vanuit Hensigør kun je de boot nemen naar Helsingborg en de reis is erg leuk. In het westen kom ik graag in Aarhus, Æbletoft en bezoek ik de meren van Silkeborg. Iets meer richting het water vind je de mooie fjorden van het land.

    Het openbaar vervoer in Denemarken is goed gegeregeld, dus je kunt met gemak overal terecht komen.
    Het nadeel van Denemarken is dat het een duur land is en daardoor heb je een redelijk budget nodig om het te bezoeken en dus om meer dan Kopenhagen te zien. Maar het is de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen • Æbletoft • Hillerød

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    19 landen bezocht
    26 reviews
    8 waarderingen

    “Een land met cultuur”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd juli 2013 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Denemarken is een prachtig land, maar je moet wel zoeken naar de mooiste plekjes. De bekendste plek is natuurlijk Kopenhagen, hier heb je veel mooie dingen op cultuur gebied. Zo wel het nieuwe als het oude passen goed bij elkaar in deze stad. Vanuit Kopenhagen kan je makkelijk een dagje Zweden doen, je gaat simpel weg met de enorme brug, die zowel boven water gaat als onderwater. De brug kost natuurlijk wel wat geld. De Deense mensen zijn vriendelijk, spreken goed Engels en willen je graag helpen als je iets zoekt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen • Oresundsmortervejen • De kleine zeemeermin (aan het water)

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Denemarken reiservaring!

Ben jij onlangs in Denemarken geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Denemarken specialisten

TUI

TUI

Arke biedt het grootste aanbod vakantieparken, campings en andere accommodaties in Denemarken: van Jutland tot in Seeland en Funen.
Bezoek website

Novasol

TUI

Een eigen vakantiehuis in Denemarken is ideaal voor een vakantie in privé sfeer. Novasol heeft het grootste aanbod vakantiehuizen in Denemarken.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties biedt zowel autorondreizen naar Denemarken als stedentrips Kopenhagen.
Bezoek website

Meer Denemarken reisorganisaties

Goedkope vliegtickets denemarken

Vergelijk hotelprijzen denemarken

Top 3 Denemarken specialisten

TUI

TUI

Arke biedt het grootste aanbod vakantieparken, campings en andere accommodaties in Denemarken: van Jutland tot in Seeland en Funen.
Bezoek website

Novasol

TUI

Een eigen vakantiehuis in Denemarken is ideaal voor een vakantie in privé sfeer. Novasol heeft het grootste aanbod vakantiehuizen in Denemarken.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties biedt zowel autorondreizen naar Denemarken als stedentrips Kopenhagen.
Bezoek website

Meer Denemarken reisorganisaties