Reiservaringen Denemarken, verhalen en tips over Denemarken vakanties

Denemarken essentials

Beste reistijd: Mei t/m september
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 1,5 uur
Richtprijs retourticket: € 100
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Evt. tekenencefalitis


Deel jouw reiservaring!

Denemarken vakanties

Michelinsterren en vooruitstrevende interieur- en mode-ontwikkelingen vind je in Denemarken. Het is een van de meest welvarende landen, de Denen worden regelmatig uitgeroepen tot de gelukkigste mensen van de wereld. Het land biedt hippe steden, schone heuvellandschappen en stranden en natuurlijk de boeiende geschiedenis van de Vikingen.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Denemarken

Voel je thuis in Kopenhagen

Kopenhagen

De hippe stad Kopenhagen is ideaal voor een citytrip. Kopenhagen heeft een fijne sfeer en hoewel het een grote stad is, voelt het niet zo aan. In sommige delen heb je echt een dorpsgevoel, een beetje Amsterdam-achtig ook. Wandel langs de grachten met gekleurde huizen en oude boten, eet in de beste restaurants van Europa (daar hangt helaas wel een prijskaartje aan) en bezoek een van de vele musea, zoals het museum voor moderne kunst Louisiana.

Mons Klint

Spectaculaire kliffen vind je op het eilandje Mon, ten oosten van het vasteland van Denemarken. Het eiland wordt voornamelijk bezocht vanwege Mons Klint. Vanaf Dronningestolen kun je zien dat sommige van deze krijtwitte rotsen tot wel bijna 150 m boven de zeespiegel uitsteken. Je hebt hier een mooi uitzicht, op heldere dagen kun je zelfs Zweden zien liggen.

Legoland

In het land waar Lego is uitgevonden, bezoek je het beroemde Legoland. Verbaas je over wat er allemaal met deze steentjes gebouwd kan worden; van dieren tot steden en tot attracties. Vooral heerlijk ook voor kids.

Historisch Ribe

Het oudste stadje van Denemarken, van heel Scandinavië, is Ribe. Het bestaat al sinds het jaar 869 en zit vol met historie. Dit zie je terug in elk straatje, in elk museum en aan de huizen uit de 16e eeuw, waarvan er zo’n 100 als monument zijn vastgelegd.

< Lees minder

19 Denemarken reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

8,1

Op basis van 19 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,1

  • Gastvrijheid: 8,2

  • Natuur: 8,4

  • Stranden: 7,9

  • Eten: 7,8

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Denemarken. Deel jouw ervaring met Denemarken en maak iedere week kans op ons boek ‘De Wereld in 27 Vakantiedagen’ t.w.v. €14,95!

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,6

    23 landen bezocht
    27 reviews
    6 waarderingen

    “De verassing van het noorden”

    Geplaatst 29-11-2017 • meerdere keren gereisd, laatste keer in augustus 2016 • alleen • zelfstandig

    Denemarken
    Het kleinste land in Scandinavistiek wat ook wel bekend staat als het zusje van Nederland. Denemarken is erg charismatisch, heeft mooie oude dorpen, betoverende bossen en vele mooie stranden. Ten zuiden van Kopenhagen vind je het dorpje Dragør. Een charismatisch dorpje waar je een middag kunt doorbrengen. Je vindt de huisjes nog in de oude stijl, vele leuke restaurantjes en mooie wandelroutes. In het Noorden van Sjæland kom ik graag in Hillerød en Helsing&oslash;r. Bij de eerste vind je een gigantisch kasteel die het bezoeken waard is en de tweede is een mooie havenstad. Vlakbij heb je het museum Louisiana waar het hele land dol op is en waar ze regelmatig indrukwekkende tentoonstellingen hebben. Vanuit Hensigør kun je de boot nemen naar Helsingborg en de reis is erg leuk. In het westen kom ik graag in Aarhus, Æbletoft en bezoek ik de meren van Silkeborg. Iets meer richting het water vind je de mooie fjorden van het land.

    Het openbaar vervoer in Denemarken is goed gegeregeld, dus je kunt met gemak overal terecht komen.
    Het nadeel van Denemarken is dat het een duur land is en daardoor heb je een redelijk budget nodig om het te bezoeken en dus om meer dan Kopenhagen te zien. Maar het is de moeite waard.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen • Æbletoft • Hillerød

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,3

    19 landen bezocht
    26 reviews
    1 waardering

    “Een land met cultuur”

    Geplaatst 28-11-2017 • gereisd juli 2013 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Denemarken is een prachtig land, maar je moet wel zoeken naar de mooiste plekjes. De bekendste plek is natuurlijk Kopenhagen, hier heb je veel mooie dingen op cultuur gebied. Zo wel het nieuwe als het oude passen goed bij elkaar in deze stad. Vanuit Kopenhagen kan je makkelijk een dagje Zweden doen, je gaat simpel weg met de enorme brug, die zowel boven water gaat als onderwater. De brug kost natuurlijk wel wat geld. De Deense mensen zijn vriendelijk, spreken goed Engels en willen je graag helpen als je iets zoekt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen • Oresundsmortervejen • De kleine zeemeermin (aan het water)

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 6
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,2

    23 landen bezocht
    26 reviews
    5 waarderingen

    “Rustgevend Denemarken”

    Geplaatst 22-11-2017 • gereisd mei 2017 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Als je vanuit Duitsland het Deense landschap inrijd merk je binnen 50 km al een groot verschil namelijk de Rust!
    Jaarlijks bezoeken wij dit land een week en hebben al vele plaatsen gezien. Waarvan Ebeltoft (ongeveer een uurtje ten noorden van Aarhus) toch wel onze favoriet is. Het mooie glooiende landschap en de opties tot vissen. De westkust heeft betere stranden en van alle stranden heeft Rømø we de bijzonderste dit zijn stranden waar je met de auto op kunt rijden en zover je kan kijken alleen maar zand ziet!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Ebeltoft • Kopenhagen • Rømø

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,6

    35 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Denemarken is verrassend veelzijdig en relaxed!”

    Geplaatst 20-11-2017 • gereisd juni 2016 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Denemarken is een heerlijk rustig land om te bezoeken. Na vele verre reizen zijn we nu al twee zomers achter elkaar naar Denemarken geweest en we vinden het heerlijk. De Denen zijn erg vriendelijk. Vorig jaar juni zijn we met de tent door het noorden van het vasteland (Noord-Jutland) van Denemarken getrokken. We hebben een week gekampeerd op de camping op het eiland Fur in het Limfjordgebied. Heerlijk zonnig weer en prachtige omgeving. Ook zijn we bij Grenaa in de buurt geweest, bij Gjerrild klant en Karlby Klint en op het eiland Fyn waar Odense op ligt.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Für, Noord-Jutland • Naesbydale strand • het eiland Fyn

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: 9

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    25 landen bezocht
    26 reviews
    4 waarderingen

    “Veel te beleven”

    Geplaatst 18-11-2017 • gereisd april 2017 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Denemarken is een prachtig land. Aan de ene kant door de vele dingen die je er kunt zien, maar ook zeker door de mensen die er wonen. De Denen zijn vriendelijk en altijd vrolijk! Je ziet gewoon dat de inwoners met veel plezier in het land wonen. Kopenhagen is een mooie stad, duur, maar er is veel te beleven. Nyhavn kan je natuurlijk niet overslaan. Het is daar erg toeristisch, maar als je in de ochtend komt, valt het wel mee. Lunchen kun je goed bij de foodhallen, waar je verschillende Deense delicatessen kunt proberen. Flodebollers (een soort schuimzoen) zijn typisch Deens en erg bijzonder om te proberen, ze hebben allerlei smaken! In de avond kun je het beste Tivoli bezoeken, omdat het dan mooi verlicht is. Ik vond alles even mooi, behalve Cristiana Town. Hier zou ik dan ook niet nog een keer terugkeren, maar in de rest van Kopenhagen en Denemarken wel!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Nyhavn  • Denemarken

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,5

    24 landen bezocht
    27 reviews
    1 waardering

    “Denemarken”

    Geplaatst 09-11-2017 • gereisd januari 2010 • langer dan een maand • alleen • zelfstandig

    Ik heb een half jaar in Kopenhagen doorgebracht en hier ben ik verliefd geworden op Denemarken. Een mooi land, dichtbij Nederland. Kopenhagen is super leuk voor een korte stedentrip. Er is genoeg te zien, zoals Nyhaven, de kleine zeemeermin, Tivoli en Radhusplatsen. Maar het is ook gewoon leuk om door de verschillende buurten te lopen en te genieten

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    nyhaven • Tivoli Gardens • Frederiksberg

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,3

    26 landen bezocht
    27 reviews
    4 waarderingen

    “Fietsend door Kopenhagen ontdek je de mooiste plekjes.”

    Geplaatst 08-11-2017 • gereisd oktober 2016 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Ik ben in Kopenhagen geweest en vond het een erg mooie stad. Niet zo groot dus in 2 of 3 dagen had ik het meeste wel gezien, maar toen kon ik nog over de bekende brug met de trein naar Zweden. Ook leuk.
    Kopenhagen heb ik per fiets verkend, dat is een echte aanrader. Van de mooie herfstachtige parken (mits je ook in de herfst gaat) tot de foodhall in het zuiden. Erg leuk en overal is er lekker eten te krijgen.
    Wat ik niet zo leuk vond was Christiana Town. Het gedeelte waar de hippies wonen. Het zag er interessant uit, maar ik voelde me er niet op mijn gemak. Liever bekeek ik het vanuit de hoge kerktoren (400 treden) van de Church of our Saviour.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 8
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    14 reviews
    1 waardering

    “Kopenhagen”

    Geplaatst 07-11-2017 • gereisd februari 2015 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Tijdens de minder toeristische periode is Kopenhagen geweldig om te bezoeken! Je loopt praktisch alleen door de stad en de gastvrijheid van de mensen is enorm hoog! Ook het eten is geweldig en zeker het proberen waard! Pas wel op voor sommige restaurants waar het goedkoop lijkt in het begin, maar waar je op zijn minst 3 verschillende gerechtjes moet kiezen. Dat kan soms nogal duur uitvallen.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Kopenhagen • De kleine zeemeermin (aan het water) • nyhaven

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 7
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    29 landen bezocht
    29 reviews
    1 waardering

    “Een ontwikkeld land met eindeloze ruimte”

    Geplaatst 06-11-2017 • gereisd september 2016 • langer dan een maand • alleen

    Denemarken is een land van hoogtes en kritiekpunten.
    Te beginnen bij de positieve dingen: het land is eindeloos, alles is perfect geregeld en de mensen zijn er op hun gemak. Je voelt de rust over je heen neerdalen wanneer je door de straten van Copenhagen loopt. Het studentengevoel krijg je wanneer je in Aarhus bent (vergelijkbaar met Utrecht als studentenstad) en Odense is het Kopenhagen in het klein. Mensen hechten veel waarde aan gelijkheid. Er is een heel sterk community feeling. Dit brengt wel met zich mee dat je niet moet proberen jezelf boven een ander te plaatsen of jezelf standmatig te onderscheiden van een ander, dat wordt niet gewaardeerd. Hilarisch feitje: In Denemarken voelen ze mensen zich zo veilig dat zij gewoon hun pasgeboren kind in de kinderwagen buiten laten staan wanneer zij binnen koffie gaan drinken. Let maar op!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Copenhagen • Aarhus • Odense

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    14 landen bezocht
    26 reviews
    0 waarderingen

    “Fantastisch land”

    Geplaatst 03-11-2017 • gereisd mei 2016 • 1 week lang • met familie • zelfstandig

    Iedere meivakantie huren we een huisje dichtbij het strand in het noordwesten van Denemarken. De rust, natuur, kleine en gezellige dorpjes en de stranden zorgen ervoor dat we ieder jaar weer terug blijven komen. Het land is veel rustiger en voelt daardoor relaxter aan dan Nederland. Het is er echt puur genieten!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Denemarken:

    Blokhus • Aalborg

    Mijn Denemarken beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 8
    • Stranden: 10

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Denemarken reiservaring!

Ben jij onlangs in Denemarken geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Top 3 Denemarken specialisten

TUI

TUI

Arke biedt het grootste aanbod vakantieparken, campings en andere accommodaties in Denemarken: van Jutland tot in Seeland en Funen.
Bezoek website

Novasol

TUI

Een eigen vakantiehuis in Denemarken is ideaal voor een vakantie in privé sfeer. Novasol heeft het grootste aanbod vakantiehuizen in Denemarken.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties biedt zowel autorondreizen naar Denemarken als stedentrips Kopenhagen.
Bezoek website

Meer Denemarken reisorganisaties

Goedkope vliegtickets denemarken

Vergelijk hotelprijzen denemarken

Top 3 Denemarken specialisten

TUI

TUI

Arke biedt het grootste aanbod vakantieparken, campings en andere accommodaties in Denemarken: van Jutland tot in Seeland en Funen.
Bezoek website

Novasol

TUI

Een eigen vakantiehuis in Denemarken is ideaal voor een vakantie in privé sfeer. Novasol heeft het grootste aanbod vakantiehuizen in Denemarken.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties biedt zowel autorondreizen naar Denemarken als stedentrips Kopenhagen.
Bezoek website

Meer Denemarken reisorganisaties