Beste reistijd Engeland

De beste reistijd voor Engeland begint in mei en loopt tot augustus. Wil je de grootste toeristische drukte vermijden, trek dan in mei of juni naar Engeland. Wil je iets hogere temperaturen en meer kans op zon, ga dan in juli of augustus.

Hoogseizoen (juli t/m augustus)

Het hoogseizoen valt in de periode juli tot augustus. De maximum temperatuur is gemiddeld 22 graden en je mag rekenen op zo’n 6 uur zon per dag. Wie op een zonnig en warm strand wil liggen in Engeland, trekt in deze periode het best naar de oostkust of de zuidkust. Op de toeristische plaatsen moet je wel rekening houden met een grote drukte.

Tussenseizoen (april – juni & september – oktober)

Wie in de perioden april tot juni of september tot oktober naar Engeland reist, heeft geen last van grote massa’s toeristen. De kans op regen is weliswaar groter dan in het hoogseizoen, maar de temperatuur bereikt een gematigde 13 tot 20 graden. Dat is misschien iets te koud om op het strand te liggen, maar ideaal voor lange wandelingen, fietstochten en citytrips.

Laagseizoen (november t/m maart)

Het laagseizoen loopt van november tot en met maart. De gemiddelde maximumtemperaturen blijven zelfs in de winter vrij gematigd: ca. 6 tot 10 graden. Engeland kent geen wintersport: daarvoor is de temperatuur simpelweg te hoog. Het is wel een goede periode voor citytrips en, in de kerstperiode uiteraard, voor kerstshopping.


De gemiddelde temperatuur en neerslag in Engeland

°C 8 9 10 14 18 20 23 24 18 15 10 7
mm 50 42 40 41 46 48 60 63 51 62 60 53
J F M A M J J A S O N D

Lees verder: Gezondheid >

Top 3 Engeland specialisten

ANWB Campings

ANWB Campings

Overzicht van alle door ANWB erkende campings in Engeland. Veel ervan zijn ook direct boekbaar via de ANWB Campings website!
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft een ruim aanbod met zo’n 20 verschillende Engeland-reizen waaronder autorondreizen, busreizen en wandelvakanties!
Bezoek website


Airbnb

Airbnb

Reserveer unieke vakantiewoningen, accommodaties en dingen om te doen bij locals zelf.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Engeland

ANWB Campings
1. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Airbnb
3. Airbnb

Vakantiewoningen & activiteiten.
Bezoek websiteBekijk Engeland rondreizen
Vanaf €128 incl. vliegticket

Vliegtickets Engeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Engeland
V.a. 16