Engeland heeft niet de reputatie van de haute cuisine, maar in de praktijk valt het Engelse eten en drinken best mee. Het Engelse ontbijt wordt klaargemaakt met een flinke portie gebakken eieren, bacon, champignons, worstjes, toast en aardappelen.
De lunch bestaat vaak uit een sandwich en soep. Rond 5 uur in de namiddag volgt de traditionele thee met hapjes.
Het diner vindt pas rond 20 uur plaats. Klassieke Engelse gerechten zijn bijvoorbeeld ‘Fish and Chips’ (gefrituurde vis en aardappelschijfjes), ‘Shepherd’s pie’ (ovenschotel met vlees, kaas en aardappelen), ‘Jacked potato’ (gepofte aardappel gevuld met bijvoorbeeld witte bonen), ‘Sausage and mash’ (worstjes en aardappelpuree).
Engeland is ook bekend om zijn bieren. Het Engelse bier komt voor in 3 soorten: ‘lager’, ‘bitter’ en ‘stout’. ‘Lager’ is een helder bier, vergelijkbaar met de Nederlandse bieren. ‘Bitter’ is een donker en zwaarder bier, terwijl ‘stout’ nog donkerder is en vaak bitter smaakt. Vanzelfsprekend wordt er in Engeland ook erg veel thee gedronken, in allerlei soorten.
Lees verder: Geld & kosten >
Dé maatwerk specialist voor reizen naar Groot-Brittannië en Ierland. Met o.a. autorondreizen, korte reizen, treinreizen, overtochten & meer.
Bezoek website
Naast erkende campings biedt de ANWB een ruim aanbod van verschillende Engeland-reizen waaronder autorondreizen & familiereizen in- of exclusief overtocht met eigen auto!
Bezoek website
De grootste ‘allround’ Engeland aanbieder, met hotels en appartementen, maar ook stedentrips en busreizen.
Bezoek website