Reizen binnen Engeland – openbaar vervoer & transport

Auto & motor

Het belangrijkste aandachtspunt voor autorijden in Engeland is natuurlijk het feit dat je LINKS moet rijden. Het huren van een auto in Engeland is geen enkel probleem: in luchthavens, treinstations en in de grote steden vind je meer dan voldoende autoverhuurbedrijven. Bij Sunny Cars en Holiday Cars kun je op voorhand een huurauto reserveren. Houd er wel rekening mee dat de chauffeur bij een Engelse huurauto aan de rechterzijde van de wagen zit, iets waaraan je ongetwijfeld even moet wennen. Engeland bezit een uitgebreid en goed onderhouden wegennet. Een Nederlands rijbewijs is geldig in Engeland. De maximum snelheden zijn in mijlen per uur aangegeven, dus je moet telkens omrekenen naar kilometer per uur als je met je eigen wagen in Engeland rondtoert.

Trein

Een goed alternatief voor de auto is reizen met de trein. Het spoorwegnet in Engeland is erg uitgestrekt en de meeste steden zijn goed bereikbaar met de trein. Vanuit Londen vertrekken er treinen naar alle uithoeken van het land. Het Engelse spoorwegnet is geprivatiseerd en je hebt de keuze uit verschillende treinmaatschappijen. Als je van plan bent om veel de trein te nemen in Engeland, is de aanschaf van een BritRail Pass het overwegen waard. Deze passen worden alleen verkocht aan toeristen. Je moet ze op voorhand aanvragen: in de Engelse stations zijn ze niet verkrijgbaar. Met een BritRail Pass bespaar je aanzienlijk op de prijs van een treinticket.

Bus

Alle Engelse steden en de omliggende regio’s zijn goed bereikbaar met de bus. Op het platteland zijn de busverbindingen wat schaarser. Net als bij de trein zijn er diverse busmaatschappijen waarvan je gebruik kunt maken. National Express is de grootste aanbieder van busreizen over lange afstand in Engeland en in heel Groot-Brittannië. Reizen met de bus is een stuk goedkoper dan reizen met de trein.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Engeland specialisten

ANWB Campings

ANWB Campings

Overzicht van alle door ANWB erkende campings in Engeland. Veel ervan zijn ook direct boekbaar via de ANWB Campings website!
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft een ruim aanbod met zo’n 20 verschillende Engeland-reizen waaronder autorondreizen, busreizen en wandelvakanties!
Bezoek website


Airbnb

Airbnb

Reserveer unieke vakantiewoningen, accommodaties en dingen om te doen bij locals zelf.
Bezoek website

Meer Engeland reisorganisaties

De Jong Intra Vakanties
De Jong Intra

Autoreizen & accommodaties.
Bezoek website

TUI
TUI

Stedentrips.
Bezoek website

SNP
SNP

Natuurreizen.
Bezoek website

Booking.com
Booking.com

Hotels & appartementen.
Bezoek website

Belvilla
Belvilla

Vakantiehuizen & villa’s.
Bezoek website

VakantieXperts
VakantieXperts

Offertes op maat.
Bezoek website

Pharos Reizen
Pharos Reizen

Autorondreizen.
Bezoek website

House of Britain
House of Britain

Groot-Brittannië specialist.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Engeland

ANWB Campings
1. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Airbnb
3. Airbnb

Vakantiewoningen & activiteiten.
Bezoek websiteBekijk Engeland aanbiedingen
Vanaf €128 incl. vliegticket

Vliegtickets Engeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Engeland
V.a. 30 Meer over vliegen naar Engeland