27 Vakantiedagen

Reizen binnen Engeland – openbaar vervoer & transport

Auto & motor

Het belangrijkste aandachtspunt voor autorijden in Engeland is natuurlijk het feit dat je LINKS moet rijden. Het huren van een auto in Engeland is geen enkel probleem: in luchthavens, treinstations en in de grote steden vind je meer dan voldoende autoverhuurbedrijven. Bij Sunny Cars kun je op voorhand een huurauto reserveren. Houd er wel rekening mee dat de chauffeur bij een Engelse huurauto aan de rechterzijde van de wagen zit, iets waaraan je ongetwijfeld even moet wennen. Engeland bezit een uitgebreid en goed onderhouden wegennet. Een Nederlands rijbewijs is geldig in Engeland. De maximum snelheden zijn in mijlen per uur aangegeven, dus je moet telkens omrekenen naar kilometer per uur als je met je eigen wagen in Engeland rondtoert.

Trein

Een goed alternatief voor de auto is reizen met de trein. Het spoorwegnet in Engeland is erg uitgestrekt en de meeste steden zijn goed bereikbaar met de trein. Vanuit Londen vertrekken er treinen naar alle uithoeken van het land. Het Engelse spoorwegnet is geprivatiseerd en je hebt de keuze uit verschillende treinmaatschappijen. Als je van plan bent om veel de trein te nemen in Engeland, is de aanschaf van een BritRail Pass het overwegen waard. Deze passen worden alleen verkocht aan toeristen. Je moet ze op voorhand aanvragen: in de Engelse stations zijn ze niet verkrijgbaar. Met een BritRail Pass bespaar je aanzienlijk op de prijs van een treinticket.

Bus

Alle Engelse steden en de omliggende regio’s zijn goed bereikbaar met de bus. Op het platteland zijn de busverbindingen wat schaarser. Net als bij de trein zijn er diverse busmaatschappijen waarvan je gebruik kunt maken. National Express is de grootste aanbieder van busreizen over lange afstand in Engeland en in heel Groot-Brittannië. Reizen met de bus is een stuk goedkoper dan reizen met de trein.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Engeland specialisten

House of Britain

House of Britain

Dé maatwerk specialist voor reizen naar Groot-Brittannië en Ierland. Met o.a. autorondreizen, korte reizen, treinreizen, overtochten & meer.
Bezoek website


ANWB

ANWB

Naast erkende campings biedt de ANWB een ruim aanbod van verschillende Engeland-reizen waaronder autorondreizen & familiereizen in- of exclusief overtocht met eigen auto!
Bezoek website


TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Engeland aanbieder, met hotels en appartementen, maar ook stedentrips en busreizen.
Bezoek website

Meer Engeland reisorganisaties

De Jong Intra Vakanties
De Jong Intra

Autoreizen & accommodaties.
Bezoek website

SNP
SNP

Natuurreizen.
Bezoek website

Booking.com
Booking.com

Hotels & appartementen.
Bezoek website

Belvilla
Belvilla

Vakantiehuizen & villa’s.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Culturele groepsreizen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Engeland

House of Britain
1. House of Britain

Engeland specialist.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen, familiereizen & campings.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Stedentrips & busreizen.
Bezoek websiteBekijk Engeland rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Engeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Engeland
V.a. 16