27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Er zijn weinig of geen gezondheidsrisico’s verbonden aan een reis naar Engeland. Het niveau van hygiëne is vergelijkbaar met Nederland. Vaccinaties zijn niet verplicht, hoewel inentingen tegen tetanus, hepatitis en mazelen aanbevolen zijn voor eender welke reis. Als je een tocht maakt in de natuur, bescherm je dan in het bijzonder tegen tekenbeten.

Engeland kent een uitstekende gezondheidszorg. Centraal hierin staan de huisartsen of ‘GP’s’ (General Practitioners). De meeste huisartsen zijn verbonden aan een groepspraktijk. Voor een raadpleging bij een specialist moet je doorverwezen worden door een huisarts. Vraag bij je zorgverzekeraar een EHIC-kaart (Europese gezondheidskaart), zodat de zorgverleners weten dat de (meeste) kosten gedekt worden door je zorgverzekeraar. Het afsluiten van een goede reisverzekering, die ook repatriëring dekt, wordt aangeraden.

De meeste geneesmiddelen zijn op voorschrift verkrijgbaar in Engelse apotheken. Neem speciale medicatie zo veel mogelijk zelf mee van thuis. Houd er wel rekening mee dat je een verklaring van je arts moet kunnen voorleggen voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (vooral sterke slaapmiddelen en pijnstillers).

Lees verder: Geografie >

Top 3 Engeland specialisten

House of Britain

House of Britain

Dé maatwerk specialist voor reizen naar Groot-Brittannië en Ierland. Met o.a. autorondreizen, korte reizen, treinreizen, overtochten & meer.
Bezoek website


ANWB

ANWB

Naast erkende campings biedt de ANWB een ruim aanbod van verschillende Engeland-reizen waaronder autorondreizen & familiereizen in- of exclusief overtocht met eigen auto!
Bezoek website


TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Engeland aanbieder, met hotels en appartementen, maar ook stedentrips en busreizen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Engeland

House of Britain
1. House of Britain

Engeland specialist.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen, familiereizen & campings.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Stedentrips & busreizen.
Bezoek websiteBekijk Engeland rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Engeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Engeland
V.a. 16
t>