Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Er zijn weinig of geen gezondheidsrisico’s verbonden aan een reis naar Engeland. Het niveau van hygiëne is vergelijkbaar met Nederland. Vaccinaties zijn niet verplicht, hoewel inentingen tegen tetanus, hepatitis en mazelen aanbevolen zijn voor eender welke reis. Als je een tocht maakt in de natuur, bescherm je dan in het bijzonder tegen tekenbeten.

Engeland kent een uitstekende gezondheidszorg. Centraal hierin staan de huisartsen of ‘GP’s’ (General Practitioners). De meeste huisartsen zijn verbonden aan een groepspraktijk. Voor een raadpleging bij een specialist moet je doorverwezen worden door een huisarts. Vraag bij je zorgverzekeraar een EHIC-kaart (Europese gezondheidskaart), zodat de zorgverleners weten dat de (meeste) kosten gedekt worden door je zorgverzekeraar. Het afsluiten van een goede reisverzekering, die ook repatriëring dekt, wordt aangeraden.

De meeste geneesmiddelen zijn op voorschrift verkrijgbaar in Engelse apotheken. Neem speciale medicatie zo veel mogelijk zelf mee van thuis. Houd er wel rekening mee dat je een verklaring van je arts moet kunnen voorleggen voor geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen (vooral sterke slaapmiddelen en pijnstillers).

Lees verder: Geografie >

Top 3 Engeland specialisten

ANWB Campings

ANWB Campings

Overzicht van alle door ANWB erkende campings in Engeland. Veel ervan zijn ook direct boekbaar via de ANWB Campings website!
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft een ruim aanbod met zo’n 20 verschillende Engeland-reizen waaronder autorondreizen, busreizen en wandelvakanties!
Bezoek website


Airbnb

Airbnb

Reserveer unieke vakantiewoningen, accommodaties en dingen om te doen bij locals zelf.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Engeland

ANWB Campings
1. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Airbnb
3. Airbnb

Vakantiewoningen & activiteiten.
Bezoek websiteBekijk Engeland rondreizen
Vanaf €128 incl. vliegticket

Vliegtickets Engeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Engeland
V.a. 16