27 Vakantiedagen

Geografie – waar ligt Engeland?

Engeland is een van de 4 landen van het Verenigd Koninkrijk. Het land ligt in het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië. De hoofdstad is Londen. Andere grote steden zijn onder meer Birmingham, Sheffield, Liverpool, Manchester en Leeds. Engeland grenst in het noorden aan Schotland, in het oosten aan Wales, in het westen aan de Noordzee en in het zuiden aan het Kanaal. Ook verschillende eilanden behoren tot Engeland: de Kanaaleilanden, het eiland Man, het eiland Wight en de Scilly-eilanden. De totale oppervlakte bedraagt 130422 vierkante kilometer.

Het Engelse landschap bestaat overwegend uit laagvlakten, hoewel er in het zuidwesten en het noorden ook hoogvlakten en middelhoge bergen voorkomen. De hoogst gelegen delen zijn het Penninisch Gebergte in het noorden, de Cumbrian Mountains in het noordwesten en Cornwall in het zuidwesten. De hoogste bergtop is de Scafell Pike (978 meter).

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Engeland specialisten

House of Britain

House of Britain

Dé maatwerk specialist voor reizen naar Groot-Brittannië en Ierland. Met o.a. autorondreizen, korte reizen, treinreizen, overtochten & meer.
Bezoek website


ANWB

ANWB

Naast erkende campings biedt de ANWB een ruim aanbod van verschillende Engeland-reizen waaronder autorondreizen & familiereizen in- of exclusief overtocht met eigen auto!
Bezoek website


TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Engeland aanbieder, met hotels en appartementen, maar ook stedentrips en busreizen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Engeland

House of Britain
1. House of Britain

Engeland specialist.
Bezoek website

ANWB
2. ANWB

Autorondreizen, familiereizen & campings.
Bezoek website

TUI
3. TUI

Stedentrips & busreizen.
Bezoek websiteBekijk Engeland rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Engeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Engeland
V.a. 16