Geografie – waar ligt Engeland?

Engeland is een van de 4 landen van het Verenigd Koninkrijk. Het land ligt in het zuidelijke deel van het eiland Groot-Brittannië. De hoofdstad is Londen. Andere grote steden zijn onder meer Birmingham, Sheffield, Liverpool, Manchester en Leeds. Engeland grenst in het noorden aan Schotland, in het oosten aan Wales, in het westen aan de Noordzee en in het zuiden aan het Kanaal. Ook verschillende eilanden behoren tot Engeland: de Kanaaleilanden, het eiland Man, het eiland Wight en de Scilly-eilanden. De totale oppervlakte bedraagt 130422 vierkante kilometer.

Het Engelse landschap bestaat overwegend uit laagvlakten, hoewel er in het zuidwesten en het noorden ook hoogvlakten en middelhoge bergen voorkomen. De hoogst gelegen delen zijn het Penninisch Gebergte in het noorden, de Cumbrian Mountains in het noordwesten en Cornwall in het zuidwesten. De hoogste bergtop is de Scafell Pike (978 meter).

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Engeland specialisten

ANWB Campings

ANWB Campings

Overzicht van alle door ANWB erkende campings in Engeland. Veel ervan zijn ook direct boekbaar via de ANWB Campings website!
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft een ruim aanbod met zo’n 20 verschillende Engeland-reizen waaronder autorondreizen, busreizen en wandelvakanties!
Bezoek website


Airbnb

Airbnb

Reserveer unieke vakantiewoningen, accommodaties en dingen om te doen bij locals zelf.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Engeland

ANWB Campings
1. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Airbnb
3. Airbnb

Vakantiewoningen & activiteiten.
Bezoek websiteBekijk Engeland aanbiedingen
Vanaf €128 incl. vliegticket

Vliegtickets Engeland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Engeland
V.a. 30 Meer over vliegen naar Engeland