Reiservaringen Georgië, reisverhalen & tips over reizen in Georgië

Georgië essentials

Beste reistijd: Maart t/m mei, september, oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 5 uur
Richtprijs retourticket: € 250
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabies. Maak hier een afspraak.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Georgië

Ver weggestopt in de Kaukasus, tussen Rusland en Turkije, ligt Georgië, een land dat bij velen in de vergetelheid is geraakt. Georgië ligt, net als Turkije, vrijwel geheel in Azië en voor een klein deel in Europa. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten, kunnen in Georgië hun hart ophalen. Rij dwars door het Kaukasus-gebergte, door de met wijnranken bedekte flanken en je ziet overal de besneeuwde bergtop van de Ararat aan de horizon.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Georgië

Architectuur in Tbilisi

In Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, vind je veel monumentale Sovjet-architectuur. in het oude centrum van Tbilisi staan veel typische houten huisjes langs de rivier en ook zie je er eeuwenoude badhuizen. Je kunt niet om de Sioni-kathedraal uit de 15e eeuw heen, het hoofd van de Georgische Orthodoxe Kerk. In het nieuwe stadsdeel kun je over de Rustaveli-boulevard wandelen, vol klassieke gebouwen en talloze winkeltjes. Je vindt er het parlement, de opera en het staatsmuseum.

Georgian Military Highway

Vanuit Mtshketa, de voormalige hoofdstad van Georgië, rijd je over een spectaculaire weg: de Georgian Military Highway. Deze oude handelsroute bestaat al eeuwen, en geeft je een goede indruk van de macht van de Kaukasus. Dwars door de Kaukasus kom langs authentieke dorpjes, smalle bergdalen en dichtbeboste hellingen, om aan te komen bij de grensplaats Kazbegi. Wat veel mensen doen net buiten Kazbegi, is een wandeling maken naar het kerkje Tsminda Sameba, dat heel mooi ligt.

Mooie stad: Vardzia

Vardzia

Via Gori, de geboortestad van Stalin, kun je naar een van de grotsteden van Georgië: Vardzia. Het grotklooster is in een klifwand gebouwd als schuilplaats tegen de Mongolen. De stad bestond uit meer dan 6.000 appartementen in 13 verdiepingen, alleen toegankelijk via goed verborgen tunnels. Helaas werd een groot deel van de stad verwoest door een aardbeving, waardoor de grotten van buitenaf te zien waren.

< Lees minder

9 Georgië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,6

Op basis van 9 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,2

  • Gastvrijheid: 8,6

  • Natuur: 8,9

  • Stranden: 4,0

  • Eten: 8,4

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Georgië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 9,5

    36 landen bezocht
    34 reviews
    7 waarderingen

    “Geweldig mooi”

    Geplaatst 10-04-2019 • gereisd mei 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een geweldig land is Georgie!
    De natuur is prachtig, er is veel cultureel erfgoed, de mensen zijn vriendelijk en het eten is heerlijk. Voor ieder wat wils dus.
    Mijn vriend en ik hebben twee en halve week rondgereisd met het openbaar vervoer en ik kan het iedereen aanraden! Het is een belevenis om in oude lada's en marchatka's (oude Sovjet-busjes) het land door te crossen. Soms is het even zoeken naar de juiste bus, maar iedereen is zeer behulpzaam. Zo werden we op een groot busstation geholpen door een meneer, die iemand ging halen die ons weer naar de volgende persoon bracht, zodat we uiteindelijk in het goede busje belandden. Op de plek van aankomst moesten we overstappen en daar reed net een bus weg naar onze eindbestemming. De buschauffeur zorgde ervoor dat de andere bus nog terug kwam om ons mee te nemen. Echt zo lief!! Dat veel mensen alleen russisch spreken is geen probleem. Met handen en voeten kom je een heel eind en anders wordt er iemand gezocht die wel engels spreekt.
    Het land zelf is ook echt prachtig! De natuur is overweldigend en ook de kerken zijn erg mooi. Met name rond Mestia hebben we adembenemende wandelingen gemaakt. We zijn ook in Vardzia, Upplitsikhe en David Gareja geweest; dit zijn allemaal oude grotwoningen, uitgehakt in steen. De drie plekken waren allemaal verschillend en hadden ieder hun eigen charme.
    Tijdens het typen van dit verslag word ik weer helemaal enthousiast over onze reis. Als je nog twijfelt, kan ik er maar 1 ding over zeggen: Georgie? Gaan!


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Mestia • Vardzia • Signagi

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    21 landen bezocht
    16 reviews
    6 waarderingen

    “Tbilisi, de stad waar je echt bijzonder bent!”

    Geplaatst 21-05-2018 • gereisd mei 2018 • 1 week lang • met familie

    Voor een week een stedentrip klinkt lang maar hier is het helemaal niet te lang, er is zoveel te zien! Je hebt geweldige uitkijkpunten, bijvoorbeeld door met de gondel te gaan, ook kun je met een funicular omhoog op de berg en naar het Mtatsminda Park gaan, dit is een pretpark met geen rijen voor de attracties! Ook bij het restaurant kun je goed eten. Voor winkels moet je naar de Rustavelli Avenue, hier staat winkelcentrum Galleria waar je de grote ketens kunt vinden.

    Net buiten Tbilisi is de vorige hoofdstad Mscheta te vinden waar je van een berg er tegenover erg mooi uitzicht hebt over de weg, Mscheta en de rivier. Wij kwamen ook nog terecht in kleine bergweggetjes die we met onze ontmoette taxi chauffeur bezochten.

    Ook de Botancial Garden is een bezoek waard, gewoon in de stad, zoveel groen met een waterval. Om ’s avonds wat te drinken moet je naar het Rike Park.

    Over de titel: je wordt overal aangestaard. (Wij zijn erg lang) en de mensen kijken niet net nadat je bent gepasseerd maar gewoon wanneer ’t ook maar kan, ze blijven je nakijken en praten en lachen over je, maar dat was totaal niet erg!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Tbilisi • Mtskheta

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    41 landen bezocht
    26 reviews
    28 waarderingen

    “Verrassend”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd september 2014 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Georgië heeft me echt positief verrast. Ik had me van tevoren niet ingelezen, dus ik liet alles over me heen komen, maar het land is echt erg mooi. De hoofdstad Tbilisi is een stad op zich, met een mooie mix van oude gebouwen en moderne architectuur. Fort Narikala is erg mooi. Het ligt op een hoge rots, waardoor je vanuit daar een mooi uitzicht hebt over de hele stad en de rivier die erdoorheen stroomt. Daarnaast vind je een groot standbeeld van moeder Georgië, met in de ene hand een groot wijnglas en in de andere een zwaard. Enerzijds om de gasten te verwelkomen, en ook om de vijanden af te schrikken. Erg indrukwekkend om te zien. De georgische wijn is heerlijk, en in de streek Kakheti heb je de beste wijngaarden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    tbilisi • Kakheti • Narikala fort

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    24 landen bezocht
    26 reviews
    30 waarderingen

    “Best bewaarde reisgeheim van Europa”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Het is altijd een discussie of Georgië nu onder Europa valt of onder Azië. Eerlijk gezegd vind ik het cultureel gezien echt een Europees ingesteld land. We hebben het land aangedaan in onze backpacktour in de Kaukasus. Wát een bestemming! Tblisi is zowat het nieuwe Berlijn, met veel contrasterende en hippe wijkjes, Fabrika district is een absolute aanrader. Verder Mestia bezocht en 2 dayhikes gedaan, erg mooie, ongerepte natuur. Signaghi, het Toscane van Georgië is samen met David Garetja ook een must zie op ieders tour doorheen het land. De bevolking is super gastvrij en vrijwel niets is teveel moeite. Je kan wel zien dat er op sneltempo gewerkt wordt aan de toeristische infrastructuur. Ik vermoed ook dat op niet al te lange tijd, het authentieke er dus wat vanaf zal zijn...

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    mestia • tbilisi • Signaghi

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    28 landen bezocht
    6 reviews
    15 waarderingen

    “Een Cultuur apart”

    Geplaatst 19-07-2017 • gereisd juli 2016 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Georgië is een land van uitersten. De culturele verschillen in de kaukasus zijn enorm. Zo heb je de Svaneten en Kazbegen in het noorden, Imereten centraal en een totaal autonome republiek in het zuiden genaamd Adzjarië. Adzjarië is bijvoorbeeld dan ook werkelijk een totaal ander land. Alsof je je ver in de Aziatische jungle waant. Echter lijdt dit niet tot problemen in het land en is het een van de meest vredige plekken waar ik ben geweest. De Georgiërs zijn een erg gastvrij volk, ook al spreekt zeker niet iedereen engels, ze willen je altijd zo goed mogelijk helpen. Het is een nog niet zo ontdekte cultuur, en dat maakt het alleen maar mooier. Georgië heeft heel veel natuurlijke pracht en al helemaal als je een liefhebber van bergen bent. Je kunt reizen naar de zwarte zee voor de mooie Zwartzand stranden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Svanetië • Adzjarië • Imereti

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 4,8

    1 review
    6 waarderingen

    “nooit meer”

    Geplaatst 16-10-2016 • gereisd oktober 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Natuur is prachtig in dit mooie land. DE bevolking echter zeer onvriendelijk . bot en ongastvrij.
    Taxichauffeurs die -ondanks prijsafspraak- meer willen en je tijdens de rit bedreigen. In restaurants wordt het eten voor je neergekwakt, ik heb geloof ik niemand zien lachen daar. Vies, smerig in de stad en zo zien de mensen er ook uit.

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 1

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 november 2016 22:58

      Wat een zuur persoon ben jij, ik zie dat je overal je mening in cijfers hebt gegeven over Georgie. Weinig onderbouwd en erg gechargeerd. Ik kom regelmatig in Georgie en heb nooit te klagen over de mensen. Misschien eens in de spiegel kijken?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 november 2016 22:58

      Wat een zuur persoon ben jij, ik zie dat je overal je mening in cijfers hebt gegeven over Georgie. Weinig onderbouwd en erg gechargeerd. Ik kom regelmatig in Georgie en heb nooit te klagen over de mensen. Misschien eens in de spiegel kijken?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 6,8

    44 landen bezocht
    23 reviews
    11 waarderingen

    “Een andere wereld zo vlakbij”

    Geplaatst 09-01-2016 • gereisd oktober 2011 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Is het Oost-Europa of toch Azië? Nee, het is een land met een eigen cultuur en hele trotse bevolking! Soms kijken ze de kat een beetje uit de boom, maar soms word je meteen omhelsd als een oude bekende.
    Tbiblisi is een bijzondere stad en heel aangenaam. Ons hostel lag in de oude stad, tegen de heuvel op. De taxi kon ons niet tot aan de deur brengen, omdat in heel de stad gebouwd wordt en er menig straat uit ligt. Hoewel het midden in de nacht was, werden we gastvrij ontvangen. De volgende ochtend konden we meteen genieten van het mooie uitzicht over de stad. In een woord: wauw!
    Snel op pad, want er valt genoeg te ontdekken. Slenter lekker door de oude stad en je komt op de leukste plekken. Eten doe je gewoon bij een kebabstalletje. Heerlijk en spotgoedkoop. Mijn favoriete plek was de rommelmarkt bij Mshrali Khidi of Dry Bridge. Kitsch en sovjetrelikwieën. Je kan hier uren ronddwalen. Prijzen zijn soms erg op toeristen aangepast, dwz hoog. Tbilisi is een oude stad. Maar er wordt veel gebouwd en de regering wil laten zien dat ze meedoen aan de moderne tijd. Je zult er dus veel moderne dingen tegenkomen. Soms erg afzichtig en passend bij de stad. Maar het heeft ook wel weer wat. Ga eens binnen bij het nieuwe stadskantoor. Een staaltje moderniteit waar menig stad jaloers op is.
    Kazbeki is weer een heel andere ervaring. Je komt hier gewoon met het openbaar vervoer. De reis ernaar toe is schitterend! Overdag is de temperatuur in Kazbeki heerlijk, maar 's nachts wordt het koud. Gelukkig hebben de hotels dikke dekens, zo dik zodat je je niet meer kunt omdraaien. Natuurlijk wandel je naar de kerk op de berg. Dy hards gaan verder naar de gletsjer. Maar je kunt ook fietsen huren. In de tunnel op weg naar de Russische grens is het pikkedonker, dus wees voorzichtig. Het mooie van fietsen is dat je net iets verder komt dan met wandelen. Er zijn geen speciale fietsroutes, maar onderweg maak je voldoende mee voor mooie avonturen.
    Het land is goed te reizen met openbaar vervoer. Het huren van een auto is tamelijk duur. Zeker als je de bergen in wilt, want doen moet je een 4wheeldrive hebben. Dit is waarschijnlijk het enige dure in het land, want accommodatie en eten is spotgoedkoop.
    Gori is alleen de moeite waard voor het Stalin museum en een communistische ervaring. Overnachtingsmogelijkheden zijn beperkt.
    Batumi is de badplaats to be. Maar stel je er niet teveel van voor. Ga iets meer zuidelijk, Kvariati. Daar is het beter toeven. Maar let wel, Georgië is geen strandbestemming. Het is leuk voor de afwisseling en je kunt vliegen op/vanaf Batumi. Dus praktisch.
    Borjomi is geweldig om te wandelen en te hiken. Het stadje is te bereiken per trein, een leuke ervaring. Er hangt een leuke sfeer en er zijn veel goede restaurants. Mensen zijn gewend aan toeristen en je kunt gemakkelijk liften naar het begin of de eindplaats van je hiketour.
    Natuurlijk moet je naar Kacheti, de wijnstreek in het oosten. Leuke stadjes, mooie natuur. En het gebied met de meeste cultuur. De kerken zijn open en bieden een goede gelegenheid om te genieten van prachtige koren. Muziek zul je trouwens door het hele land horen. Georgiërs zijn erg muzikaal. Maar natuurlijk geniet je hier ook van de wijn. De zelfgemaakte bij elk guesthouse of de duurdere bij de wijnhuizen. Variërend van champagnekelders tot wijnboerderijen. Deze regio is het best te reizen met een auto. Je hoeft hier geen 4wheeldrive te hebben. Vergeet niet Davit Gareja te bezoeken, op weg naar Tbilisi.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    tbilisi • Kazbeki • Kacheti

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 7
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 7
    • Eten: 7
    • Stranden: 4

    • 50 landen bezocht
      26 reviews
      31 waarderingen
      Geplaatst op 22 november 2017 17:14

      Hoi Hanny, dank voor je uitgebreide verslag. Heb je misschien nog verblijftips voor Tbiblisi, Kazbeki, Kacheti en Kvariati? Alvast bedankt!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    20 landen bezocht
    1 review
    9 waarderingen

    “Georgië: ik wil terug!!!”

    Geplaatst 19-03-2015 • gereisd januari 2015 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Zelden ben ik zo enthousiast teruggekomen van vakantie als uit Georgië. Een prachtig en ontzettend gastvrij land, dat zeker de moeite van het ontdekken waard is! Al bij de douane voelden we ons welkom, waar het welkomstgeschenk (een flesje heerlijke Georgische wijn) ook zeker aan bijdroeg. Het hostel in Tbilisi was de volgende verrassing: goed verstopt, maar dan krijg je ook wat: een hostel met vleugel , kroonluchter en uitzicht op de heuvels van Tbilisi (en dat voor maar 10 euro per nacht). In de stad zijn veel wijnwinkels, huiskamer-barren en gezellige restaurantjes waar heerlijk Georgisch eten geserveerd wordt. Eten doe je in Georgië samen: je bestelt met elkaar een aantal gerechten om te delen. Chatsjapoeri (een soort kaaspizza) en Chinkali (‘dumplings’) zijn niet te missen, evenmin als de heerlijke auberginerolletjes met walnootsaus en granaatappelpitjes. Een aanrader!
    Vanuit Tbilisi zijn we een paar dagen naar Gudauri gegaan om te skiën: voor zowel de fanatieke wintersporters als de beginners een gave bestemming! Het gebied is niet erg groot, maar de mogelijkheden zijn dat wel: je kunt paragliden, off-piste tours doen en zelfs helicopterskiën. Vanuit Gudauri kun je makkelijk een dagje naar Stefansminde, een oude orthodoxe kerk in de bergen waar je naartoe kunt hiken (ook in de sneeuw mogelijk). Op de weg ernaar toe (de military highway naar Rusland) scharrelen varkens en koeien nog over de weg. Vanuit Gudauri zijn we weer teruggegaan naar Tbilisi om de stad wat beter te bekijken. Op onze laatste dag hebben we twee four-wheel-drives gehuurd om met een groep naar David Garedji te gaan, een uit de rotsen gehouwen grottencomplex op de grens met Azerbeidzjan. Een prachtige autorit door vulkanische landschappen (je waant je op de maan), afgesloten met een spectaculaire zonsondergang. Een surrealistischer afsluiting van de vakantie kan ik mij bijna niet voorstellen. Terug in Nederland voelde het een beetje alsof ik het gedroomd had… Al met al kan ik niet anders dan Georgië aanraden!!!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    David Garedji • Stefansminda • Tbilisi

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    • 50 landen bezocht
      26 reviews
      31 waarderingen
      Geplaatst op 22 november 2017 17:18

      hoi, bedankt voor je verslag! Heb je toevallig nog de naam van het hostel in Tbilisi?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,0

    53 landen bezocht
    6 reviews
    8 waarderingen

    “Bergen, geweldig eten en kleine kerkjes”

    Geplaatst 28-12-2014 • gereisd juni 2014 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Georgie, daar was toch een president met een nederlandse vrouw? Ja klopt!

    We kmamen aan in Tbilisi, het was mindernacht en het hostel waar we een kamer hadden geregeld hadden ook een taxi voor ons naar hun huis. Want we hadden een home stay (ipv hostel, ach ja, hotels zijn niet te betalen voor de gewone backpacker en zij kunnen niet het beste engels).
    Bij aankomst was er ook nog een vliegtuig uit Israel geland en kwamen wij terecht in een menigte die overal stonden ook voor de poortjes en was het iets te veel voor mij om rustig aan onze taxi te vinden. Gelukkig vond onze taxi ons (we hadden ook een foto van papa kregen hoe hij eruit zag zodat we hem snel herkende). Na gebrekkig ons voor te stellen en een snelle rondleiding door Tbisili (dit was onderweg naar het huis) kwamen we aan bij ons huis voor de aankomende dagen en gelukkig sprak zijn dochter wel engels.
    Dit komt veel voor in Georgie, er worden veel home stays aangeboden waar de moeder van het huis bijna geen engels spreekt maar ze kennen wel iemand die dat kan. Dus verwacht dan veel telefoon gesprekken met de studerende kinderen.
    Tbilisi is een mooie stad, veel kleine kerkjes, een grote rivier in het midden en veel toeristische winkels waar je overal hetzelfde kan kopen. Wijnbarretjes op elke hoek. Wat wil je nog meer! Het eten is meer dan goed. Het is zelfs voor de vegetarier perfect! Ik heb nog nooit zo goed gegeten (ook dankzij onze home stays, want moeders kookte wel voor ons vooral in Mestia, zie onder). Metro is ook goed verzorgt net als de bussen. De Matruska's vertrekken wanneer ze vol zijn en soms via het schema wat er hangt. Het alfabet is wel wennen, al hebben ze voor de toeristische plekken het in ons alfabet staan.

    Na een paar dagen gingen we met de nachttrein naar Mestia. De trein was vies, dus als het kan neem eerste klas. Of een slaapzak mee.. Maar de trein van 15 euro pp, dus wat verwacht je dan.. We gingen eerst naar Zugdidi en kwamen vroeg aan in een slaperig stadje waar we geen bakkers vonden en alleen russisch brood (zoutloos en droog). We kwamen een markt tegen waar de matruska zou vertrekken en we verder van kastje naar de muur gestuurd. De bus vertrekt namelijk bij de toren die je alleen ziet als je van de andere kant aankomt lopen...
    De eerste bus hadden we gemist en moesten 3u wachten tot deze ging vertrekken. Voor 10 euro pp, anders was er een taxi voor 50 totaal. Maar ook daarvoor moest je wachten op 2 andere mensen.
    Het busje had haast want met een noodvaart vloog het over de bergweggetjes (als je al last hebt van mogelijke wagenziekte, neem dan zeker iets in!) Doodangst word er uitgestaan als je dit niet verwacht. En al het loslopend vee maakt het nog spannender.
    Gelukkig kwamen wij na 4uur aan in Mestia en verbleven wij bij de Margiani familie (ketimargiani@gmail.com) een kleine home stay waar moeders heerlijk alles voor je ging koken en je komt echt als een tonnetje thuis. Je krijgt zelfs lunch mee wat voor een weeshuis is! Kosten waren ongeveer 25 euro per nacht pp Maar de familie, het uitzicht en de omgeving zijn het zeker waard.
    We waren nu in de Sveneti regio en de vallei is super mooi. Overal steken kleine torentjes uit, waar vroeger de soldaten (of de familie zelf) op de uit kijk stonden. Vanuit hier kan je allerlei wandelingen maken, sommige meerdere dagen. Let wel op dat de paden niet goed aangegeven staan en je gewoon op je gevoel af moet gaan.
    Kutaisi, de voormalige hoofdstad was onze volgende stop. Weer terug in de bewoonde wereld was het fijn dat het weer een drukte om je heen was, er overal lijnbussen reden en dat we weer op zoek konden naar restaurantjes.
    Gelati is een kloostercomplex 10 km van Gelati er gaat 3x per dag een bus naar toe en zeker een uitstapje waard. Iets dichterbij is Motsameta klooster die net weer iets dramatischer is dan Gelati.
    Terug in Tbilisi namen we de nachttrein naar Yerevan (ongeveer 50 euro pp en een stuk luxer dan de trein naar Zugdidi).

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    mestia • tbilisi • Kutaisi

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: N.v.t.

    • 50 landen bezocht
      26 reviews
      31 waarderingen
      Geplaatst op 22 november 2017 17:22

      hoi, dank voor je tip voor de homestay in Mestia. Mag ik je vragen hoe je aan deze adresjes bent gekomen? Ik ben nog op zoek naar leuke authentieke overnachtingsadresjes.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Georgië reiservaring!

Ben jij onlangs in Georgië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Georgië reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Georgië

Vergelijk hotelprijzen Georgië