Georgië essentials

Beste reistijd: Maart t/m mei, september, oktober
Visum nodig? Nee
Minimum vliegduur: 5 uur
Richtprijs retourticket: € 250
Lokaal prijsniveau:
Inentingen: Aanbevolen: DTP, hepatitis A evt. BMR, buiktyfus, gele koorts, hepatitis B, malaria, rabies. Maak hier een afspraak.


Deel jouw reiservaring!

Reizen naar Georgië

Ver weggestopt in de Kaukasus, tussen Rusland en Turkije, ligt Georgië, een land dat bij velen in de vergetelheid is geraakt. Georgië ligt, net als Turkije, vrijwel geheel in Azië en voor een klein deel in Europa. Liefhebbers van ongerepte natuur, ruige bergen, idyllische dorpen en oude christelijke kerken en burchten, kunnen in Georgië hun hart ophalen. Rij dwars door het Kaukasus-gebergte, door de met wijnranken bedekte flanken en je ziet overal de besneeuwde bergtop van de Ararat aan de horizon.

Lees meer >

Hoogtepunten & mooiste plekken in Georgië

Architectuur in Tbilisi

In Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, vind je veel monumentale Sovjet-architectuur. in het oude centrum van Tbilisi staan veel typische houten huisjes langs de rivier en ook zie je er eeuwenoude badhuizen. Je kunt niet om de Sioni-kathedraal uit de 15e eeuw heen, het hoofd van de Georgische Orthodoxe Kerk. In het nieuwe stadsdeel kun je over de Rustaveli-boulevard wandelen, vol klassieke gebouwen en talloze winkeltjes. Je vindt er het parlement, de opera en het staatsmuseum.

Georgian Military Highway

Vanuit Mtshketa, de voormalige hoofdstad van Georgië, rijd je over een spectaculaire weg: de Georgian Military Highway. Deze oude handelsroute bestaat al eeuwen, en geeft je een goede indruk van de macht van de Kaukasus. Dwars door de Kaukasus kom langs authentieke dorpjes, smalle bergdalen en dichtbeboste hellingen, om aan te komen bij de grensplaats Kazbegi. Wat veel mensen doen net buiten Kazbegi, is een wandeling maken naar het kerkje Tsminda Sameba, dat heel mooi ligt.

Mooie stad: Vardzia

Vardzia

Via Gori, de geboortestad van Stalin, kun je naar een van de grotsteden van Georgië: Vardzia. Het grotklooster is in een klifwand gebouwd als schuilplaats tegen de Mongolen. De stad bestond uit meer dan 6.000 appartementen in 13 verdiepingen, alleen toegankelijk via goed verborgen tunnels. Helaas werd een groot deel van de stad verwoest door een aardbeving, waardoor de grotten van buitenaf te zien waren.

< Lees minder

13 Georgië reiservaringen en tips

Gemiddelde beoordeling

7,5

Op basis van 13 ervaringen

  • Cultuur & bezienswaardigheden: 8,4

  • Gastvrijheid: 8,0

  • Natuur: 9,0

  • Stranden: 4,0

  • Eten: 7,9

De beoordelingen zijn afkomstig van onze bezoekers en gebasseerd op hun reisverhalen over Georgië.

Deel jouw reiservaring

Sorteer reiservaringen op: Datum | Reisperiode | Beoordeling | Best gewaardeerd

Filter op reisvorm

  • 8,0

    35 landen bezocht
    13 reviews
    47 waarderingen

    “Verassend en afwisselend ”

    Geplaatst 23-05-2019 • gereisd mei 2019 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    In iets meer dan een week tijd hebben we een kleine rondreis gemaakt door Georgië. Begonnen in de hoofdstad Tbilisi. Leuke en levendige stad. Veel afwisseling tussen het oude gedeelte met de kleine straatjes, ontelbare kerken en zwavelbaden en de nieuwere Sovjet wijken met flats en winkelcentra. Vanuit Tbilisi zijn we onder andere naar Uplistsikhe gereisd, waar je de reünies van een oude grottenstad kunt bezoeken. Een mooie plek die gelukkig nog niet al te druk en toeristisch is. Een andere mooie plek vonden we Stepantsminda, een klein dorp in de Kaukasus. Hier kun je de Gergeti Trinity Church bezoeken via een mooie wandeltocht door de bergen. En ook de autoreis van Tbilisi naar Stepantsminda over the Military Highway is adembenemend.

    Zoals ook in andere ervaringen staat hadden wij ook iets meer verwacht van de gastvrijheid van de Georgiërs. We wisten niet zeker of het kwam doordat mensen niet zo goed Engels spreken of verstaan, maar in een hoop winkels, restaurants en badhuizen werden we vrij bot en kortaf benaderd. Daar tegenover ook weer een hoop lieve en behulpzame mensen ontmoet, dus laat dit je niet afschrikken.

    Nog een praktische tip. Wij hebben voor onze transfers tussen de verschillende steden veelvuldig de website gotrip.ge gebruikt. Dit is een soort Georgische Uber waar je een lokale chauffeur kunt regelen. Alleen maar positieve ervaringen en super gezellige ritten mee gehad.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Stepantsminda • tbilisi • Uplistsikhe

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 7
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,0

    45 landen bezocht
    13 reviews
    2 waarderingen

    “Wat een geweldig land!”

    Geplaatst 21-05-2019 • gereisd juli 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een geweldig land is Georgie. Op het eerste gezicht lijken de bewoners wat stug, maar als je met ze in contact komt zijn ze ontzettend gastvrij. Ouderen spreken alleen Russisch, maar doen wel hun best om met je te communiceren. Jongeren spreken Engels. De natuur is heel mooi. In de Kaukasus heb je geweldige vergezichten. Hier heb je ook dorpjes waar de tijd heeft stilgestaan. Je kunt geweldige wandeltochten maken. In het westen heb je de wijngaarden. In het oosten vind je stranden aan de zwarte zee. Dit zijn kiezelstranden. In de steden zijn veel oude gebouwen, kerken etc te bezichtigen. Houd er wel rekening mee dat je vaak moet klimmen in Georgie

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    tbilisi • Mestia • David Garedji

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 8
    • Natuur: 9
    • Eten: 6
    • Stranden: 4

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 7,8

    56 landen bezocht
    27 reviews
    5 waarderingen

    “Verrassend en mooi”

    Geplaatst 12-05-2019 • gereisd mei 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Georgië heeft veel cultuur en natuur (ook stranden!) en is ook nog eens super goedkoop. Tbilisi, de hoofdstad, heeft veel moderne plekken erbij gekregen maar is ook nog erg authentiek. De gastvrijheid vond ik wat tegenvallen terwijl ik daar juist goede verhalen over had gehoord. Het eten gaat na een tijdje ook wat vervelen, vooral veel brood en deeg. Daar tegenover staan dan weer alle fastfoodketens (Dunkin Donuts, Wendy's etc.) met super goedkope snacks. Niet heel cultureel, wel lekker (: Dit land veel indruk op me gemaakt, vooral het plekje Vardzia. Ik ga zeker nog eens naar Georgië, dan zou ik ook graag een bezoek brengen aan dorpjes in de bergen. Volgens mij kan je vanaf augustus goedkoop vliegen vanaf Eindhoven! (En zoals eerder is gezegd hier, geef de zwerfhonden inderdaad wat kriebels en eten, ze zijn super lief!)

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Vardzia • Kutaisi • tbilisi

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    26 landen bezocht
    31 reviews
    0 waarderingen

    “Georgië een bijzonder land”

    Geplaatst 27-04-2019 • gereisd januari 2019 • 1 week lang • alleen • zelfstandig

    Georgië was voor ons eigenlijk een keuze gebaseerd op een goedkoop vliegticket en het kijken van Wie is de Mol?. Die keuze heeft goed uitgepakt. Het land is ongelooflijk goedkoop en kan zich op veel vlakken meten met Azië. We hadden sommige dagen waarin ons budget lager lag dan in Azië. Het vervoer tussen steden en plaatsen is goed geregeld en vind plaats in Marshrutskas. Dit zijn kleine bussen die pas rijden als ze vol zijn. Het hoogtepunt voor ons was Vardzia. Dit was vroeger een grotklooster maar door aardverschuivingen is de hele structuur open te komen liggen. Een erg bijzondere plek. Qua cultuur heeft Georgië genoeg te bieden. Het overgrote merendeel van de bevolking is gelovig, dat zorgt ervoor dat er een enorme hoeveelheid aan kerken zijn. Ook de hoofdstad Tbilisi is erg bijzonder. Kleine nauwe straatjes wisselen zich af met moderne bouwkunst. Het enige waar wij meer hoop op hadden gevestigd was de gastvrijheid van de Georgiërs. Alhoewel we meerdere aardige en spontane Georgiërs zijn tegen gekomen was dit nog iets waar wij soms moeite mee hadden. We vonden veel Georgiërs vaak nors en redelijk tegendraads. Maar dit moet zeker niet uitmaken wanneer je het land wilt bezoeken. Een ander heikel punt is het grote aantal zwerfhonden dat zich bevind in Georgië. Wij zorgden ervoor dat we altijd wat te eten voor deze dieren mee hadden. Zo kun je hun leven toch nog een beetje positiviteit meegeven. Al met al heeft Georgië eigenlijk alles te bieden. Er zijn grote bergketens, er zijn zelfs stranden en cultuur is zeker aanwezig. Het is ook nog redelijk onontdekt dus ik zou het zeker aanraden om dit land binnenkort te bezoeken. Goedkoop vliegen kun je bijvoorbeeld met Wizzair op het vliegveld van Kutaisi.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Tbilisi • Vardzia • Kutaisi

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 6
    • Natuur: 10
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 9,5

    38 landen bezocht
    44 reviews
    9 waarderingen

    “Geweldig mooi”

    Geplaatst 10-04-2019 • gereisd mei 2018 • 3 weken lang • met partner • zelfstandig

    Wat een geweldig land is Georgie!
    De natuur is prachtig, er is veel cultureel erfgoed, de mensen zijn vriendelijk en het eten is heerlijk. Voor ieder wat wils dus.
    Mijn vriend en ik hebben twee en halve week rondgereisd met het openbaar vervoer en ik kan het iedereen aanraden! Het is een belevenis om in oude lada's en marchatka's (oude Sovjet-busjes) het land door te crossen. Soms is het even zoeken naar de juiste bus, maar iedereen is zeer behulpzaam. Zo werden we op een groot busstation geholpen door een meneer, die iemand ging halen die ons weer naar de volgende persoon bracht, zodat we uiteindelijk in het goede busje belandden. Op de plek van aankomst moesten we overstappen en daar reed net een bus weg naar onze eindbestemming. De buschauffeur zorgde ervoor dat de andere bus nog terug kwam om ons mee te nemen. Echt zo lief!! Dat veel mensen alleen russisch spreken is geen probleem. Met handen en voeten kom je een heel eind en anders wordt er iemand gezocht die wel engels spreekt.
    Het land zelf is ook echt prachtig! De natuur is overweldigend en ook de kerken zijn erg mooi. Met name rond Mestia hebben we adembenemende wandelingen gemaakt. We zijn ook in Vardzia, Upplitsikhe en David Gareja geweest; dit zijn allemaal oude grotwoningen, uitgehakt in steen. De drie plekken waren allemaal verschillend en hadden ieder hun eigen charme.
    Tijdens het typen van dit verslag word ik weer helemaal enthousiast over onze reis. Als je nog twijfelt, kan ik er maar 1 ding over zeggen: Georgie? Gaan!


    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Mestia • Vardzia • Signagi

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    22 landen bezocht
    15 reviews
    9 waarderingen

    “Tbilisi, de stad waar je echt bijzonder bent!”

    Geplaatst 21-05-2018 • gereisd mei 2018 • 1 week lang • met familie

    Voor een week een stedentrip klinkt lang maar hier is het helemaal niet te lang, er is zoveel te zien! Je hebt geweldige uitkijkpunten, bijvoorbeeld door met de gondel te gaan, ook kun je met een funicular omhoog op de berg en naar het Mtatsminda Park gaan, dit is een pretpark met geen rijen voor de attracties! Ook bij het restaurant kun je goed eten. Voor winkels moet je naar de Rustavelli Avenue, hier staat winkelcentrum Galleria waar je de grote ketens kunt vinden.

    Net buiten Tbilisi is de vorige hoofdstad Mscheta te vinden waar je van een berg er tegenover erg mooi uitzicht hebt over de weg, Mscheta en de rivier. Wij kwamen ook nog terecht in kleine bergweggetjes die we met onze ontmoette taxi chauffeur bezochten.

    Ook de Botancial Garden is een bezoek waard, gewoon in de stad, zoveel groen met een waterval. Om ’s avonds wat te drinken moet je naar het Rike Park.

    Over de titel: je wordt overal aangestaard. (Wij zijn erg lang) en de mensen kijken niet net nadat je bent gepasseerd maar gewoon wanneer ’t ook maar kan, ze blijven je nakijken en praten en lachen over je, maar dat was totaal niet erg!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Tbilisi • Mtskheta

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 9
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 8
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,0

    41 landen bezocht
    26 reviews
    30 waarderingen

    “Verrassend”

    Geplaatst 27-11-2017 • gereisd september 2014 • 1 week lang • met vrienden • zelfstandig

    Georgië heeft me echt positief verrast. Ik had me van tevoren niet ingelezen, dus ik liet alles over me heen komen, maar het land is echt erg mooi. De hoofdstad Tbilisi is een stad op zich, met een mooie mix van oude gebouwen en moderne architectuur. Fort Narikala is erg mooi. Het ligt op een hoge rots, waardoor je vanuit daar een mooi uitzicht hebt over de hele stad en de rivier die erdoorheen stroomt. Daarnaast vind je een groot standbeeld van moeder Georgië, met in de ene hand een groot wijnglas en in de andere een zwaard. Enerzijds om de gasten te verwelkomen, en ook om de vijanden af te schrikken. Erg indrukwekkend om te zien. De georgische wijn is heerlijk, en in de streek Kakheti heb je de beste wijngaarden!

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    tbilisi • Kakheti • Narikala fort

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 8
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 8
    • Eten: 7
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 10,0

    24 landen bezocht
    26 reviews
    36 waarderingen

    “Best bewaarde reisgeheim van Europa”

    Geplaatst 26-11-2017 • gereisd augustus 2017 • 1 week lang • met partner • zelfstandig

    Het is altijd een discussie of Georgië nu onder Europa valt of onder Azië. Eerlijk gezegd vind ik het cultureel gezien echt een Europees ingesteld land. We hebben het land aangedaan in onze backpacktour in de Kaukasus. Wát een bestemming! Tblisi is zowat het nieuwe Berlijn, met veel contrasterende en hippe wijkjes, Fabrika district is een absolute aanrader. Verder Mestia bezocht en 2 dayhikes gedaan, erg mooie, ongerepte natuur. Signaghi, het Toscane van Georgië is samen met David Garetja ook een must zie op ieders tour doorheen het land. De bevolking is super gastvrij en vrijwel niets is teveel moeite. Je kan wel zien dat er op sneltempo gewerkt wordt aan de toeristische infrastructuur. Ik vermoed ook dat op niet al te lange tijd, het authentieke er dus wat vanaf zal zijn...

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    mestia • tbilisi • Signaghi

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 10
    • Natuur: 10
    • Eten: 10
    • Stranden: N.v.t.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 8,8

    28 landen bezocht
    6 reviews
    15 waarderingen

    “Een Cultuur apart”

    Geplaatst 19-07-2017 • gereisd juli 2016 • 2 weken lang • met vrienden • zelfstandig

    Georgië is een land van uitersten. De culturele verschillen in de kaukasus zijn enorm. Zo heb je de Svaneten en Kazbegen in het noorden, Imereten centraal en een totaal autonome republiek in het zuiden genaamd Adzjarië. Adzjarië is bijvoorbeeld dan ook werkelijk een totaal ander land. Alsof je je ver in de Aziatische jungle waant. Echter lijdt dit niet tot problemen in het land en is het een van de meest vredige plekken waar ik ben geweest. De Georgiërs zijn een erg gastvrij volk, ook al spreekt zeker niet iedereen engels, ze willen je altijd zo goed mogelijk helpen. Het is een nog niet zo ontdekte cultuur, en dat maakt het alleen maar mooier. Georgië heeft heel veel natuurlijke pracht en al helemaal als je een liefhebber van bergen bent. Je kunt reizen naar de zwarte zee voor de mooie Zwartzand stranden.

    Mijn mooiste plekken & hoogtepunten in Georgië:

    Svanetië • Adzjarië • Imereti

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 10
    • Gastvrijheid: 9
    • Natuur: 9
    • Eten: 9
    • Stranden: 7

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren

  • 4,8

    1 review
    6 waarderingen

    “nooit meer”

    Geplaatst 16-10-2016 • gereisd oktober 2016 • 2 weken lang • met partner • zelfstandig

    Natuur is prachtig in dit mooie land. DE bevolking echter zeer onvriendelijk . bot en ongastvrij.
    Taxichauffeurs die -ondanks prijsafspraak- meer willen en je tijdens de rit bedreigen. In restaurants wordt het eten voor je neergekwakt, ik heb geloof ik niemand zien lachen daar. Vies, smerig in de stad en zo zien de mensen er ook uit.

    Mijn Georgië beoordeling:

    • Cultuur & bezienswaardigheden: 6
    • Gastvrijheid: 1
    • Natuur: 9
    • Eten: 7
    • Stranden: 1

    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 november 2016 22:58

      Wat een zuur persoon ben jij, ik zie dat je overal je mening in cijfers hebt gegeven over Georgie. Weinig onderbouwd en erg gechargeerd. Ik kom regelmatig in Georgie en heb nooit te klagen over de mensen. Misschien eens in de spiegel kijken?


    • 0 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 28 november 2016 22:58

      Wat een zuur persoon ben jij, ik zie dat je overal je mening in cijfers hebt gegeven over Georgie. Weinig onderbouwd en erg gechargeerd. Ik kom regelmatig in Georgie en heb nooit te klagen over de mensen. Misschien eens in de spiegel kijken?

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Georgië reiservaring!

Ben jij onlangs in Georgië geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

Deel jouw reiservaring

Georgië reisaanbieders

Goedkope vliegtickets Georgië

Vergelijk hotelprijzen Georgië