• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Kos ervaringen,
reviews, reisverslagen & persoonlijke tips

53 Kos reiservaringen en tips

Geweldig

43%

Tof

38%

Wel oké

19%

Niet zo

0%

Vreselijk

0%

 • Jeroen op 08-11-2016

  “No Turkish food served”

  Eigenlijk hebben we nooit veel gemerkt van Griekse vijandigheid tegenover Turken. Mijn grapje in Griekse restaurants om bij het nagerecht te vragen of 'Baklava nu een Turks of Grieks gerecht is', werkt al jaren niet meer om de ober op de kast te krijgen.

  We zijn nu best wel op een paar Griekse eilanden geweest die op spuugafstand van de Turkse grens lagen, maar verder dan wat spierballenvertoon van militaire vaartuigen (met zonnend personeel) in de haven is het niet gekomen. Die boten hebben we ook nooit zien uitvaren.

  Tegenover zo'n oorlogsbodem liggen in de jachthaven dan weer een aantal Turkse zeiljachten. En een paar jaar geleden werd er al gevoetbald tussen Turkije en Griekenland, wat tot emotionele kijkers leidde in de kantine van ons hotel.

  De laatste plaats waar we dan ook vijandigheid tegenover Turkije verwachtten was een familierestaurantje in Kos. Alles is daar best gemoedelijk en als je buiten het hoogseizoen gaat hoef je ook geen georganiseerde GoGo-kroegentochten van Nederlandse jongeren te verwachten met de daarbij gebruikelijke kotsende en agressieve jeugd.

  Onze ervaring was in het "Taverna Alexandros" , verstopt ergens in het autovrije centrum van Kos-stad, achter de kerk. Een klein restaurant met een klein terrasje dat elke avond helemaal afgeladen is. De eigenares is een stresskip met het uiterlijk van Mama Cass, die nooit "nee" tegen een klant zegt. Vertrouw erop dat als je stoelen over hebt, de stoelen worden weggehaald en er ergens anders een tafel wordt gecreëerd. Desnoods om de hoek op het kerkplein.

  Het eten is er heerlijk en de keus voldoende. Maar soms moet je een beetje creatief zijn met bestellen want de eigenares blinkt uit in het organiseren van haar restaurant, niet in de Engelse taal.

  Toen ik vroeg of mijn bestelling om een kalkoenschnitzel ging ("Is it a turkey schnitzel?") kreeg ik het bitcherig antwoord dat er 'geen Turks eten werd geserveerd'. ("We don't serve Turkish food!")

  Het koste enige moeite met behulp van het nabootsen van het geluid van een kalkoen om duidelijk te maken wat ik bedoelde. De felheid en agressiviteit van haar opmerking over Turks eten was onverwacht en voor ons zeldzaam in zo'n toeristisch gebied. Het relaxte marinepersoneel aan boord van de mijnenjager in de haven zou trots op haar zijn geweest.

 • Piet Opdam op 19-07-2016

  “Kos geweldig”

  Wij komen al 9 jaar op Kos maar niet in het drukke Kos stad maar in Tigaki leuk dorp met mooi lang langzaam aflopend zandstrand ook met leuke restaurants waar je voor € 10 een maaltijd heb met wijn of bier ook daa kan je fietsen huren voor voordelige prijs € 3,50 per dag! Je kan daaruit vandaan ook makkelijk fietsen naar Kos stad 12 km Marmari 4 km Mastchari 15 km met allen ook mooie stranden wij verblijven in Tigaki bij Pelopas resort mooi appartement hotel.

 • Sjaak op 18-07-2016

  “Kos 10 jaar lang.”

  Mijn vrouw en ik komen al tien jaar op Kos en we raken er niet op uit gekeken, de sfeer mag dan wel toeristisch wezen maar de Grieken aldaar zijn gastvrij vriendelijk en doen alles voor je om het je te behagen en dat maakt Kos zo bijzonder en ook omdat wij al die jaren komen mogen wij ook van de korting profiteren die je daar krijgt als vaste klant en dat maakt het huren ook weer wat fijner en voordeliger en de sfeer is echt heerlijk ontspannen en Kos wordt ook ons vaste woonplaats als we met pensioen gaan, het is er heerlijk vertoeven en op Kos vergeet je echt alles. en ook hebben wij ons vaste restaurant waar we altijd heen gaan ook al zitten wij all inclusief en dat is Kostas Grillhouse voor ons het lekkerste eten en geweldige Sfeer dankzij Stratos Emanuelle en Kostas en al het andere personeel/

Kos vakantie boeken – onze tips!

Top 5 Kos vakantie aanbieders

Deel jouw Kos reiservaring en tips!

Ben jij in Kos geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief