27 Vakantiedagen

Vliegen naar Indonesië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Indonesië via:

De populairste aanvlieghavens van Indonesië zijn Jakarta op Java en Denpasar op Bali: vliegtickets naar Jakarta (vanaf €475) zijn doorgaans wat goedkoper dan naar Bali (vanaf €550). Vlieg je naar Java dan is over het algemeen Singapore Airlines het voordeligst. Je vliegt dan eerst naar Singapore en stapt daarna over op een vlucht naar Jakarta. Rechtstreeks vliegen kun je met KLM en Garuda Indonesia naar Jakarta, de kosten van een ticket liggen dan wel een stukje hoger. Naar Bali kun je goedkoop vliegen met Singapore Airlines of Malaysia Airlines; je moet altijd minimaal één keer overstappen. Andere maatschappijen die (met overstap) naar Indonesië vliegen zijn Cathay Pacific, Emirates of Qatar Airlines.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Indonesië

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. In de zomer kan het voordeliger zijn om een chartervlucht te boeken.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat 1 of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger maakt.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Binnenlandse vluchten Indonesië

Er zijn in Indonesië voldoende binnenlandse vluchten te boeken tussen de eilanden voor een Indonesië rondreis. Prijzen staan vast dus het heeft weinig zin om te vergelijken. Wel zijn vluchten tussen de meer toeristische eilanden voordeliger omdat hier meer vraag naar is. Lokale maatschappijen die binnenlandse vluchten uitvoeren zijn Garuda Indonesia, Lion Air en Air Asia. Een ticket van Jakarta naar Denpasar kost €37, vlieg je bijvoorbeeld van Flores naar Sumatra dan betaal je €66.

Indonesië telt vele kleine en grote luchthavens. Wij hebben de vijf grootste luchthavens op een rij gezet.

Soekarno-Hatta International Airport (Jakarta)

Deze luchthaven op Java is de grootste van Indonesië. Het vliegveld ligt in de provincie Banten net buiten Jakarta. Hier komen vele vluchten aan vanuit Singapore, Kuala Lumpur en Bangkok. De belangrijkste vliegroutes vanaf Jakarta zijn naar Denpasar op Bali en naar Surrabaya.

Juanda International Airport (Surabaya, Java)

Dit vliegveld ligt vlakbij de tweede stad van Indonesië, Surabaya. De meeste vluchten vanuit deze luchthaven gaan naar Jakarta en andere binnenlandse bestemmingen. Ook zijn er internationale vluchten naar Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong en Bangkok.

Ngurah Rai International Airport (Bali)

Het vliegveld van Bali ligt tussen hoofdstad Denpasar en Kuta en is het derde drukste vliegveld van het land. Hier komen vluchten aan vanuit de grote steden in Zuidoost-Azië en er zijn vele binnenlandse connecties.

Sultan Hasanuddin International Airport (Sulawesi)

Deze luchthaven bij Makassar op Sulawesi heeft weinig internationale verbindingen, maar des te meer binnenlandse vluchten. Je kunt vanuit hier de grote Indonesische steden bereiken maar ook vele kleinere luchthavens op Sulawesi en de Molukken.

Kuala Namu International Airport (Sumatra)

Dit vliegveld ligt op 40 kilometer Medan, de hoofdstad van Noord-Sumatra. De luchthaven is vernoemd naar het nabij gelegen dorp. Er zijn internationale connecties naar de grote steden van Zuidoost-Azië maar ook naar Sri Lanka en Australië.

Vliegtickets naar Indonesië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Indonesië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Indonesië niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Indonesië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Indonesië via:

Bezienswaardigheden Indonesië

Alle bezienswaardigheden in Indonesië

Vliegtickets naar Indonesië


Hotels in Indonesië zoeken

Hotels in Indonesië zoeken

Boek je rondreis naar Indonesië

Better Places
1. Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Van Verre
2. Van Verre

Reizen op maat naar Azië.
Bezoek website

Original Asia
1. Original Asia

De mooiste privé-reizen, geheel op maat.
Bezoek websiteBekijk Indonesië rondreizen
Vanaf €135 incl. vliegticket

Vliegtickets Indonesië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Indonesië
V.a. 469

Volg ons op Facebook