27 Vakantiedagen

Onwerkelijk hoge wolkenkrabbers versus eeuwenoude tempels; high-tech elektronica versus samurai zwaarden, extravagante mangafreaks versus streng gestileerde geisha’s en karaoke versus keurslijf. Nergens ter wereld gaan traditie en mystiek zo harmonieus samen met technologisch futurisme en extreme subculturen als in Japan. Heel duur is het land allang niet meer. Wel is het superveilig en gemakkelijk te bereizen, zeker hoofdeiland Honshuū. Maak een rondreis door Japan en krijg de cultuur shock van je leven!

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Japan bestaat voor 97% procent uit vier grote eilanden. Van noordoost tot zuidwest: Hokkaido, Honshuū, Shikoku en Kyushu. Het grootste en centrale eiland is het bergachtige Honshuū. Als je maar een paar weken in Japan hebt, is dit het deel om je op te concentreren. In het midden van Honshuū ligt de hoofdstad Tokyo, het logische startpunt van elke Japan-reis.

 • Beppu

  Beppu

  Onsen en modderpoelen
  4 reviews

  Beppu is dé bestemming in Japan om te genieten van onsen en modderpoelen. Dus houd jij van natuur, lekker badderen en relaxen? Dan is 'wellness-walhalla' Beppu de ideale reisbestemming voor jou!

  Lees meer >

 • Fukuoka

  Fukuoka

  Vriendelijke toegangspoort tot Kyushu
  0 reviews

  Fukuoka is een gastvriendelijke stad in het zuidwesten van Japan en de toegangspoort voor het eiland Kyushu. Door de ligging tussen zee en bergen waait er een warme wind over Fukuoka die zorgt voor zacht en warm weer.

  Lees meer >

 • Hiroshima

  Hiroshima

  Waar de eerste atoombom viel
  8 reviews

  ’s Werelds allereerste atoombom viel in deze Japanse havenstad: Hiroshima. Nog steeds staat deze stad in het teken van de Tweede Wereldoorlog. Er zijn veel oorlogsmusea en –monumenten te vinden, maar de sfeer in de stad is verre van oorlogsgericht.

  Lees meer >

 • Hokkaido

  Hokkaido

  Meest noordelijke eiland van Japan
  0 reviews

  Het meest noordelijk gelegen eiland van Japan is Hokkaido. Hokkaido staat bekend om zijn extremen, Japanse eskimo’s en flora en fauna die je elders in de wereld niet kunt vinden. Laat je verrassen door het veelzijdige Hokkaido!

  Lees meer >

 • Top
  Kyoto

  Kyoto

  Geisha’s, tempels en rustgevende tuinen
  15 review

  Kyoto is de stad in Japan die je niet mag overslaan! Alles wat je verwacht bij het land van The Rising Sun vind je hier: traditionele geisha’s, kleurrijke tempels en overal bloemrijke rustgevende tuinen.

  Lees meer >

 • Top
  Mount Fuji

  Mount Fuji

  Hoogste berg van Japan
  5 reviews

  Vlakbij Tokyo ligt de bekendste berg van Japan: Mount Fuji. Beklim deze met sneeuw besprenkelde berg van bijna 4000 meter hoog, geniet van een bijzondere zonsopkomst en kijk uit over de prachtige omgeving rondom Mount Fuji!

  Lees meer >

 • Nagano

  Nagano

  Dak van Japan
  1 review

  Nagano wordt ook wel het dak van Japan genoemd. Het dorpje ligt zo hoog in de bergen, dat je soms het gevoel hebt dat je met je hoofd in de wolken bent. Misschien komt Nagano je bekend voor: in 1998 organiseerde de stad de Olympische Winterspelen!

  Lees meer >

 • Nagasaki

  Nagasaki

  Havenstad waar de tweede atoombom viel
  0 reviews

  Nagasaki is de tweede stad van Japan die tijdens de Tweede Wereldoorlog verscheurd werd door een atoombom. Maar tegenwoordig is deze kustplaats een cultureel hoogstandje waar je heerlijk kunt struinen langs de haven en door de met keien bestrate steegjes.

  Lees meer >

 • Okayama

  Okayama

  Stad vol verrassingen en historie
  0 reviews

  Het bloemige en kleurrijke Okayama is een stad vol verrassingen en historie. Stap hier uit om te genieten van één van Japan’s beste tuinen. Of maak van Okayama je uitvalbasis wanneer je een van de bijzondere binnenlandse eilanden wilt bezoeken.

  Lees meer >

 • Takayama

  Takayama

  Een stap terug in de tijd
  1 reviews

  Een bezoek aan Takayama staat gelijk aan een bezoek aan een openlucht museum! Takayama is dé stad van Japan waar je aan het goede adres bent voor historische hoogstandjes in de bergen.

  Lees meer >

 • Top
  Tokyo

  Tokyo

  Grootste metropool ter wereld
  24 reviews

  Tokyo, de hoofdstad van Japan, is de grootste metropool ter wereld. Maar de vele inwoners van deze stad weten hoe ze rust en orde onder de samenleving moeten brengen: na een citytrip Tokyo voel je je in geen enkele grote stad meer zo op je gemak als hier!

  Lees meer >

 • Yakushima

  Yakushima

  Eiland van de extremen
  1 reviews

  Het eiland van de extremen; dat is Yakushima. Bakkend op het tropische strand spot je besneeuwde bergtoppen terwijl je de dag ervoor nog door de een stortbui door de jungle trok op zoek naar exotische dieren. Geef je over aan dit bijzondere eiland in het zuidwesten van Japan!

  Lees meer >

Rondreizen naar Japan

Top 3 Japan specialisten

Riksja Travel

Riksja Travel

Stel zelf je ideale Japan rondreis samen met bouwstenen of haal je inspiratie uit één van de samengestelde individuele rondreizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van hightlight trips tot rondreizen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Japan-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website


Meer Japan reisorganisaties

ANWB Vakanties
Shoestring
Van Verre
Koning Aap
SNP Natuurreizen
Tenzing Travel
TUI
Hotels Japan

Hotels in Japan

Vergelijk hier alle hotels in Japan

Bekijk hotels

Meer over hotels in Japan