27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 24 april, 2024

Beppu is dé bestemming in Japan om te genieten van onsen en modderpoelen. Dus houd jij van natuur, lekker badderen en relaxen? Dan is 'wellness-walhalla' Beppu de ideale reisbestemming voor jou!

Bezienswaardigheden Beppu

Beppu is een stad met 127.043 inwoners gelegen op het eiland Kyushu in het zuidwesten van Japan. In de stad ligt het grootste kuuroord van Japan. In Beppu bevinden zich tientallen modderpoelen en 2849 warmwaterbronnen (onsen) welke veroorzaakt worden door de vele fumarolen. Dit zijn openingen in de aardkost die vaak in de buurt liggen van vulkanen of vulkanisch actief gebied. Uit deze openingen ontsnappen hete gassen en dampen. Deze bestaan uit waterdampgassen en monoxide welke, in Beppu, niet giftig zijn. De warmwaterbronnen leveren dagelijks meer dan 136 miljoen liter heet water aan de stad. Beppu heeft twee soorten heetwaterbronnen: onsen, waar je in kunt badderen, en jigoku, waar je naar kunt kijken.

Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 456 Cheaptickets.nl

Overnachten in Beppu

Vergelijk alle hotels in Beppu
Bekijk hotels Booking.com

De brandende hel van Beppu

Beppu

Beppu in de avond.

De jigoku-baden zijn baden waar je niet in kunt zitten. Jigoku is een Boeddhistisch woord voor ‘brandende hel’. De baden bestaan uit modder gecombineerd met kokend heet water. Beppu kent een variatie aan jigoku’s. Een beroemd jigoku-circuit is het Jigoku Meguri: hell circuit. Het circuit bestaat uit acht baden en is onderverdeeld in twee groepen: zes behoren er tot Kannawa, dat 4,5 km ten zuidwesten van Beppu ligt, en twee liggen 2,5 km ten noorden van Beppu. Tot de eerste zes jigoku’s behoren de blauw stomende Umi Jigoku (‘Hel van de Zee’), het in de vorm van een monnik bubbelende Oniishibozu Jigoku (‘Hel van de Duivelse Monnik’), Shira-ike Jigoku (‘Hel van de witte Pond’), het ooit voor koken gebruikte Kamado Jigoku (‘Hel van de Oven’) en de twee jigoku’s Oni-Yama Jigoku (‘Hel van de duivelse berg’) en Yama Jigoku (‘Hel van de berg’) waar veel dieren bij in de buurt leven.

Tot de tweede groep behoort de Bloedvijver (Chi-no-ike Jigoku), welke bestaat uit rood modder in combinatie met kokend water, en Tatsumaki Jigoku (‘Tornadohel’), waar een geiser elke 35 minuten water in de lucht spuit. Het bezoeken van de jigoku’s kan op eigen initiatief. Een ticket die toegang geeft tot alle jigoku’s kost ongeveer €17.

Umi Jigoku, Beppu

Umi Jigoku (‘Hel van de Zee’).

Beppu Onsen

Heetwaterbronnen waar je wel in kunt badderen heten onsen. Beppu heeft acht gebieden waar onsen te vinden zijn. In het centrum van Beppu, waar je overigens veel hostels en hotels vindt, liggen de erg hete Takegawara Onsen. Rondom deze onsen staat een bamboehut welke gebouwd is in 1938. Ten noorden van Beppu ligt Kanawa Mushi-yu. Hier kun je tot aan je nek ingegraven worden in warm zand van 65 graden Celsius. Dit noemen ze Yakuta. Het zand is zo warm door de vulkanisch actieve grond rondom Beppu. Het schijnt dat deze Yakuta in tien minuten hetzelfde detoxing-effect heeft als een half uur in de sauna. De populaire Onsen Hoyoland is een modderpoel waar je jezelf kunt omtoveren tot moddermannetje. Een heetwaterbron met zeezicht is Kitahama Termas Onsen. Vanuit dit heetwaterbad kijk je uit op zee. Je kunt de onsen per stuk bezoeken. De toegangskosten variëren van €0,79 tot €7,90 per onsen. Neem je eigen zeep, badkleding en handdoek mee.

Stap je het liefst vanuit je bed of vanaf de ontbijttafel een onsen of moederpoel in? Ga dan naar het Beppu Kamenoi Hotel. Dit hot spring hotel ligt ongeveer 4 minuten wandelen vanaf het station en is in het bezit van tientallen heetwaterbronnen en moederpoelen waar je als gast onbeperkt van kunt genieten.

Beppu Onsen

Reizen naar Beppu – hoe kom je er?

Beppu is bereikbaar per vliegtuig, boot, bus en trein. Voor vluchten vanuit Tokyo en Osaka vlieg je naar Oita Airport. Een enkeltje Tokyo – Oita met Jetair kost ca. €55 en duurt ongeveer 2 uur. Je kunt Beppu bereiken per boot met de Ferry Sunflower Kansai Kisen vanuit Osaka en Kobe. Deze vaart duurt 11 uur, is inclusief een stop in Matsuyama en kost ongeveer €94. Busritten rijden vanuit Fukuoka Airport in twee uur naar Beppu voor €25. De Kyushu Shinkansen trein vanuit Fukuoka kost ongeveer €44 en duurt 90 minuten.

Georganiseerde rondreizen die Beppu aandoen vind je bij 333travel en Van Verre.

Top 3 Japan specialisten

Sawadee
Sawadee

Verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van highlight trips tot rondreizen.
Bezoek website

Riksja Japan
Riksja Japan

Individuele rondreizen, familiereizen en maatwerk reizen naar Japan met bijzondere excursies.
Bezoek website

Djoser
Djoser

De Japan-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website

Beste reistijd Beppu

De beste tijd om naar Beppu is tussen maart – juni en tussen september – november. In deze tijden van het jaar zijn de temperaturen aangenaam warm.

4 Beppu reiservaringen en tips

 • Teun

  “Hells of Beppu”

  Geplaatst 10-05-2019

  Vanaf Hiroshima zijn wij voor een dag naar Beppu afgereisd. Er zijn verschillende 'hells' te bezoeken. Als je wat meer tijd hebt dan zijn er ook veel verschillende onsen (hotsprings). Op het station van Beppu zijn er buskaarten te koop waar je wat geld mee uit spaart als je naar alle 7 hells gaat. Vijf daarvan liggen bij elkaar, de twee andere liggen op een andere locatie. Alle hells verschillen van elkaar en zijn bijzonder. Wanneer je van plan bent ze alle 7 te bezoeken, is er ook een combinatieticket beschikbaar wat geld uitspaart. Wat kan je verwachten: stomende waterpoelen in felblauw, rood of groen, hotsprings voor je voeten, een geiser (deze viel ons erg tegen) en zelfs krokodillen! Beppu is een erg leuke bestemming.

 • Vronie Roorda

  “Hot hot hot”

  Geplaatst 16-04-2019

  Beppu is ene klein gemoedelijk dorpje met lekker eten. Maar hier ga je vooral naar toe voor de Hot Springs. je kunt heel gemakkelijk een bus pakken en dan wordt je bij de 1e hotspring afgezet. het zijn er 8 in totaal, je kunt een combi ticket kopen en zo alle hotsprings langs gaan. het unieke is dat ze allemaal anders zijn en allemaal prachtig. Vooral degene met de felle kleuren vond ik erg mooi. Tussendoor nog een stukje met de bus om tot de laatste 2 springs te komen maar het bezorgd je een heerlijke dag.


 • “Hells in Beppu”

  Geplaatst 11-04-2019

  Vanuit Hiroshima zijn wij een dag naar Beppu gereisd, om 'the hells' in Beppu te zien. In totaal zijn er 7 hells, die allemaal anders van elkaar zijn. Vijf zijn dicht bij elkaar, voor de andere twee neem je een andere bus. Op het station is een buskaart te koop voor 900, of je betaalt los in de bus. Reis je van het station naar de eerste vijf hells, daarvandaan naar de andere twee en dan weer terug naar het station, dan is een dagpas goedkoper. Voor entree van de hells kan je bij iedere hell los betalen, maar ook hier is een pas voor (1800) die je er uit hebt als je er meer dan 4 bezoekt. Wat je kan verwachten: kraters met dampende gekleurde meren, pruttelende modderpoelen, hotsprings voor je voeten en krokodillen. Als je langer de tijd hebt heeft Beppu veel verschillende onsen te bieden. Wat ons betreft is Beppu een aanrader!

 • Willemijn Buijn

  “Onsen (lokale)”

  Geplaatst 30-10-2017

  Voor vele uit de richting, maar met je JR pass kom je overal vind ik. Het dorp opzich is helemaal niets, maar de natuurlijke onsen is een belevenis. Er waren helemaal geen toeristen. Ze spreken bijna geen Engels, maar met plaatjes en veel lol kom je er wel uit.
  we hebben ons laten ingraven in warm zand en daarna met de bus naar de Onsen (20 min bus). Goede adressen in de Lonelyplanet en op het station is een goede toeristinfo desk.


Deel jouw Beppu reiservaring en tips!

Ben jij in Beppu geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Japan rondreis aanbiedingen

Top 3 Japan specialisten

Riksja Travel

Riksja Travel

Stel zelf je ideale Japan rondreis samen met bouwstenen of haal je inspiratie uit één van de samengestelde individuele rondreizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van hightlight trips tot rondreizen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Japan-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website

Meer Japan reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB

Groepsrondreis Japan.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Japan 'on a budget'.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Groepsrondreizen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurreis Japan.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Reisplan op maat.
Bezoek website

TUI
TUI

Groepsrondreis.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Japan

Alle bezienswaardigheden in Japan

Vliegtickets naar Japan


Hotels in Japan zoeken

Hotels in Japan zoeken

Boek je rondreis naar Japan

Riksja Travel
1. Riksja Travel

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps en individueel.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde rondreizen.
Bezoek websiteBekijk 92 Japan rondreizen
Vanaf €107 incl. vliegticket

Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 456

Volg ons op Facebook