27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 24 april, 2024

Nagano wordt ook wel het dak van Japan genoemd. Het dorpje ligt zo hoog in de bergen, dat je soms het gevoel hebt dat je met je hoofd in de wolken bent. Misschien komt Nagano je bekend voor: in 1998 organiseerde de stad de Olympische Winterspelen!

Nagano Prefecture

Nagano is een kleine stad gelegen op het eiland Honshu. De stad heeft een eeuwenoude geschiedenis, maar werd in de 19e eeuw deels verwoest door een heftige aardbeving. Veel oude religieuze gebouwen bleven echter bewaard. Nagano was tot het eind van het Kamakura tijdperk een tempelstad waarvan Zenko-Ji het middelpunt was. De stad werd om deze tempel heen gebouwd en bezit momenteel nog veel meer tempels.

Zenko-Ji is daarentegen de meest bijzondere. De tempel stamt uit de 7e eeuw en wordt door veel Japanners gezien als nationale trots. De tempel is het thuisfront van de Ikko-Sanzon; een boeddhist die Nagano in de 6e eeuw bezocht. Om de zeven jaar worden er pelgrimstochten naar Zenko-Ji gehouden tijdens het Gokaicho Matsuri festival. Het eerstvolgende festival is in 2022.

Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 456 Cheaptickets.nl

Overnachten in Nagano

Vergelijk alle hotels in Nagano
Bekijk hotels Booking.com

Olympische Winterspelen

In 1998 werden de Olympische Winterspelen georganiseerd door Japan. Nagano was één van de steden waar de Spelen plaatsvond en dan voornamelijk het onderdeel schaatsen. Nog steeds kun je in de stad zien dat dit spektakel zich hier heeft afgespeeld. Zo vind je in Nagano een Olympisch Stadion met een paar honderd meter verder het monument waar de vlam van de Olympische Winterspelen waakte.

Verder in de stad vind je het White Ring-stadion, waar de schaatswedstrijden gehouden werden, en het Big Hat-stadion, waar ijshockeywedstrijden plaatsvonden. In het Nagano Olympics Museum, M-wave, kun je alles te weten komen over de spelen van 1998 en wat het betekende voor de stad. De verschillende stadions zijn verdeeld over de stad.

Nagano

Nagano.

Zenko-Ji tempel in Nagano

De Zenko-Ji tempel in Nagano.

Nagano apen in Joshin’etsukogen National Park

Het Joshin’etsukogen National Park is het op een na grootste Nationale Park van Japan. Het park spreidt zich uit over het berglandschap waar de steden Gunma, Niigita en Nagano in liggen, maar de meeste mensen ontdekken Joshin’etsukogen National Park vanuit Nagano. In het park vind je veel hoge bergen waar je kunt hiken. Tijdens de Winterspelen van 1998 vonden op het Shiga Kogen-gebergte de ski- en langlaufwedstrijden plaats. In het gebied vind je nog steeds de vele skiliften en tribunes van acht jaar geleden. Het Nationale Park staat daarnaast vooral bekend om de Japanse Makaak van Yudanaka die in de bergen leeft – ook wel bekend als sneeuwaap. Midden in het park vind je een beschermd gebied waar deze apen in grote getalen voorkomen en vrij uit kunnen: Jigokudani Monkey Park.

Het Monkey Park is overladen met de Japanse sneeuwapen die de hele dag door tussen je benen door rennen, terwijl jij over het wandelpad loopt. Na ongeveer 1,5 km kun je deze drukke sneeuwapen op een relaxende manier bewonderen, want na het eten springen ze massaal de onsen (heetwaterbronnen) in. Daar is het tijd om uit te buiken, te relaxen en elkaar te vlooien. In 1992 werd er een film gemaakt over deze badderende apen, genaamd Baraka. Bij je hostel, hotel, guesthouse of reisbureau in Nagano kun je trekkings en wandeltochten boeken naar Joshin’etsukogen National Park en het Jigokudani Monkey Park. Entree voor het apenpark is ongeveer €4.

Joshin’etsukogen National Park
Joshin’etsukogen National Park

Matsumoto Kasteel

In de prefectuur Nagano ligt de stad Matsumoto, die bekend staat om het gelijknamige Matsumoto Kasteel. Dit kasteel behoort tot één van de mooiste en meest complete kastelen van Japan en heeft als bijnaam het kraaienkasteel (karasu-jo) gekregen, vanwege de zwarte muren. De hoogste toren van het kasteel telt zes verdiepingen en vijf daken en kent zijn gelijke niet in Japan. Het kraaienkasteel werd in 1593 gebouwd door Ishikawa Kazumasa en is nu nog steeds in zijn originele staat te zien.

Matsumoto Kasteel

Het Matsumoto Kasteel.

Togakure Ninpo Museum

In de beboste bergen, ongeveer één uur ten noordwesten van Nagano, ligt een tempel genaamd Upper Togakushi Shrine. Naast deze tempel staat een school. Deze school is in de 12e eeuw gebouwd en leidde zijn leerlingen op tot ninja’s. Vandaag de dag kun je in dit bijzonder oude gebouw het verleden van de Togakura school bewonderen. Je leert meer over de manier van vechten, de beweegredenen en de wapens die gebruikt werden, inclusief foto’s (uit de tijd toen er foto’s gemaakt konden worden). Entree is ongeveer €5.

Reizen naar Nagano – hoe kom je er?

Je kunt Nagano bereiken per trein of bus. Als je met de trein of bus naar Nagano reist, kun je het prachtige berglandschap bewonderen. Vanuit Tokyo rijden er twee keer per dag Shinkansen treinen naar Nagano. Een enkeltje Tokyo – Nagano Airport kost ongeveer €62 en duurt 1,5 uur.

Georganiseerde rondreizen die Nagano aandoen vind je bij Van Verre, Koning Aap, Sawadee, Shoestring en Djoser.

Top 3 Japan specialisten

Sawadee
Sawadee

Verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van highlight trips tot rondreizen.
Bezoek website

Riksja Japan
Riksja Japan

Individuele rondreizen, familiereizen en maatwerk reizen naar Japan met bijzondere excursies.
Bezoek website

Djoser
Djoser

De Japan-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website

Beste reistijd Nagano

Het hele jaar door kun je Nagano bezoeken. Het is maar net waar je van houdt. In de winter is het koud en ligt er bijna onophoudelijk sneeuw. In deze tijd kun je hier goed skiën. In de zomer liggen de temperaturen rond de 20 graden en kun je prima hiken door de bergen. Wel heeft Nagano het hele jaar door te maken met een hoge kans op neerslag.

1 Nagano reiservaring

  • Tom Hagendoorn

    “Een wonderbaarlijke prefectuur vol historische bezienswaardigheden en wandelroutes ”

    Geplaatst 10-11-2017

    Nagano is de naam van zowel de stad als de prefectuur (regio) waarin het zich bevindt. Nagano en omgeving worden vaak overschaduwd door bezoeken aan Tokyo, Fukushima etc. maar is zeker het bezoeken waard! De stad Matsumoto met haar prachtige kasteel is een prima verblijfplek, van waaruit men eventueel de ‘Japanse Alpen’ in kan trekken of historische dorpjes in ‘Kiso Valley’ kan bezoeken. Dit laatste heb ik zelf mogen ervaren en was een onvergetelijke trip; de wandelroute tussen de dorpjes Tsumago en Magome. In april toen ik hier was, waren er wat toeristen te zien maar op de route zelf was het rustig; geen bossen a la Canada, maar rustgevend, mooi en een wandeling die goed te doen is voor meerdere leeftijden. Verrast was ik toen ik een bel zag waarmee men de beren af kon schrikken; hier waren we duidelijk ver weg van de grote stad. De dorpjes hebben oude bouwkunsten waar men van kan genieten en vanuit Tsumago is het uitzicht op de bergen en omgeving adembenemend!

    Ook een aanrader voor wie houdt van een duik terug in de tijd is een bezoek aan het verborgen dorpje Narai. Vanuit hier waan je jezelf in een historisch tijdperk met huisjes compleet gemaakt van hout, kleine winkeltjes met authentieke potten en servieswerk. Men kan voor weinig geld enkele kleine musea bezoeken. Het klinkt wat toeristisch, maar zo voelde het zeker niet en is een leuke plek om een dagdeel door te brengen. De treinen hier naartoe gaan minder vaak, dus kijk voor je het dorp in trekt even hoelaat de trein terug weer vertrekt!


Deel jouw Nagano reiservaring en tips!

Ben jij in Nagano geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Japan rondreis aanbiedingen

Top 3 Japan specialisten

Riksja Travel

Riksja Travel

Stel zelf je ideale Japan rondreis samen met bouwstenen of haal je inspiratie uit één van de samengestelde individuele rondreizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt verschillende groepsrondreizen door Japan met veel individuele vrijheid. Van hightlight trips tot rondreizen.
Bezoek website


Djoser

Djoser

De Japan-reizen van het populaire Djoser bieden individuele vrijheid in combinatie met het gemak van een groepsreis.
Bezoek website

Meer Japan reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB

Groepsrondreis Japan.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Japan 'on a budget'.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Groepsrondreizen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurreis Japan.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Reisplan op maat.
Bezoek website

TUI
TUI

Groepsrondreis.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Japan

Alle bezienswaardigheden in Japan

Vliegtickets naar Japan


Hotels in Japan zoeken

Hotels in Japan zoeken

Boek je rondreis naar Japan

Riksja Travel
1. Riksja Travel

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groeps en individueel.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde rondreizen.
Bezoek websiteBekijk 92 Japan rondreizen
Vanaf €107 incl. vliegticket

Vliegtickets Japan

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Japan
V.a. 456

Volg ons op Facebook