• Uitgebreide reisinformatie
 • Meer dan 10 jaar ervaring
 • Tips & ervaringen van reizigers!

Rondreis Japan

Een reis naar Japan maken? Vergelijk hieronder alle actuele Japan rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

92 Japan rondreizen gevonden

 • Rondreis Japan, 22 dagen

  22-daagse groepsrondreis

  Een compleet beeld van JapanBezoek o.a. Tokyo, Kyoto, Hiroshima en NagasakiTempelovernachting in Koyasan met maaltijdenExcursies naar o.a. Kamakura, Kawaguchiko, Nara en Asovulkaan

  €4295

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Groepsreis Japan 'on a Shoestring'; Yokoso: Welkom in Japan

  22-daagse groepsrondreis

  Met deze drieweekse Japan rondreis profileert Shoestring zich verder als Japanspecialist op de Nederlandse en Belgische markt. Het is een hoogtepuntenreis, waarbij we als regel aangenomen hebben om telkens drie nachten op dezelfde plek te overnachten. Op deze manier heb je de tijd om je een plek eigen te maken, zonder het gevoel te hebben dat je steeds van hot naar her moet rennen. Natuurlijk heb je steeds de mogelijkheid om op pad te gaan met je lokale Engelstalige reisbegeleider, maar deze manier van reizen laat je ook maximaal toe om op eigen houtje er op uit te trekken. De enige uitzondering op deze 'drie-nachten-regel' zijn Matsumoto en Nagano.

  €3753

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • Groepsreis Japan Hoogtepunten; Hypermodern en traditioneel

  10-daagse groepsrondreis

  Op deze rondreis Japan bezoek je niet alleen steden als Osaka en Tokyo, maar maak je ook kennis met de natuurpracht die Japan te bieden heeft. Je maakt een wandeling langs de oude postroute Nakasendo tussen de twee pittoreske dorpjes Tsumago en Magome, waar je overnacht in een traditionele ryokan.

  €2617

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • Groepsreis Japan; Het land van de rijzende zon

  15-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze zeer afwisselende Japan rondreis ontdek je de vele hoogtepunten van het land. Je bezoekt trendy wereldsteden als Fukuoka en Tokyo, bezoekt oude heiligdommen in Miyajima en Kyoto, ontmoet leerling-geisha’s en sumoworstelaars, doet je te goed aan sushi of gaat heerlijk uit in de hippe wijk Harajuku. Ook de natuurliefhebber komt aan zijn trekken en kan mooie fietstochten of wandelingen maken over het platteland. Kortom, een unieke kans om tegen een zeer aantrekkelijke prijs Japan te bezoeken.

  €3191

  incl. vliegticket

  Bekijken Shoestring
 • Rondreis 3: Highlights van Japan in 3 weken

  20-daagse individuele rondreis

  Behalve de hoogtepunten van Japan ontdek je tijdens deze 3 weken ook de minder bekende plaatsen in de Japanse Alpen. Naast het bruisende Tokyo, het traditionele Kyoto en het majestueuze Fuji ontdek je de natuur en de meer traditionele, onbekende kant van het land. Je maakt in de Kiso vallei een makkelijke wandeling op de oude handelsroute, je bezoekt de Shirakawago regio met haar karakteristieke huizen en slentert door een van de mooiste Japanse tuinen die het land rijk is.

  €3140

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Japan
 • Best Deal Japan Sushi en Samoerai

  12-daagse individuele rondreis

  Ontdek de contrasten in Japan, het bruisende Tokyo, het vulkanische Hakone, het authentieke Takayama midden in de Japanse Alpen en verken de prachtige stad Kyoto. Je reist comfortabel en snel met de Japan Rail Pass.

  €2564

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • Rondreis Japan, 11 dagen

  11-daagse groepsrondreis

  De absolute culturele hoogtepuntenEfficiënt programmaBezoek Tokyo, Kyoto én OsakaExcursies naar tempelsteden Kamakura en Nara

  €2695

  incl. vliegticket

  Bekijken Djoser
 • Rondreis JAPAN HOOGTEPUNTEN - 22 dagen; Verfijnde rituelen

  22-daagse groepsrondreis

  Japan spreekt tot ieders verbeelding. Er zijn eeuwenoude tradities als de theeceremonie en de bloemschikkunst. Je treft op je rondreis Japan elegante geishameisjes en imposante sumojongens, tempels van goud en tuinen van mos. En toch is er zoveel meer. Als je er maar oog voor hebt. De subtiele buiging bij het binnenkomen, het kunstig verpakken van je souvenir, de minzame glimlach bij het naar buiten gaan. Het verschil zit in de kleinste details. Daarom houden wij van Japan!

  €3929

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Japan Highlights

  15-daagse individuele rondreis

  Japan is een land met mystieke tradities en oude gebruiken. Deze reis neemt je meer naar de wereldstad Tokyo, Lake Kawaguchi, de sneeuwapen van Yudanaka, Takayama, Kyoto, Hiroshima en Osaka. Deze reis maak je in de winter en snel per hogesnelheidstrein.

  €3578

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • Groepsrondreis Japan Hoogtepunten

  groepsrondreis

  Tijdens deze rondreis door Japan val je van de ene verbazing in de andere. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan. Vergelijk de skyline van de grote steden in Japan met de kleine dorpjes en pittoreske natuurlandschappen. Laat je meeslepen in de gekte van de stadsjungle van Tokyo en kom een paar straten verder tot rust in de oorverdovende stilte van een Japanse tuin. Een vakantie in Japan is een reis vol tegenstellingen.

  €3449

  incl. vliegticket

  Bekijken Sawadee
 • Rondreis JAPAN ANDERS - 22 dagen; Van Kyushu naar Hokkaido

  22-daagse groepsrondreis

  Altijd al eens terug naar Japan gewild, maar bang om in herhaling te vallen? Koning Aap biedt een Japan rondreis voor gevorderden aan! Minder 'klassieke' hoogtepunten en meer afwijken van de platgetreden paden. Je reist per eigen bus én per openbaar vervoer van het zuidelijke eiland Kyushu naar het noordelijke eiland Hokkaido. Uiteraard kun je ook op deze reis genieten van de heerlijke Japanse keuken en de beleefde, vriendelijke bevolking.

  €4388

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Verborgen Plekjes van Japan

  22-daagse individuele rondreis

  22-daagse privé rondreis Japan. Ontdek o.a Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Mt. Koya, Tokushima Island, Matsuyama, Beppu en Aso Kuju national park en eindigt in Fukuaoka.

  €5330

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • Rondreis 4: Eigenwijs Japan

  13-daagse individuele rondreis

  In deze Japan rondreis bezoek je de highlights van Japan: Osaka, Kyoto, Nara, Hakone en natuurlijk Tokyo. Je begint in Osaka waar je je eerste indruk opdoet van Japan. Hierna reis je door naar Kyoto waar je de spirituele en traditionele kant van Japan leert kennen in de historische geishawijk Gion. Vervolgens brengt de trein je naar Nara waar wilde hertjes om je heen dartelen. Reis verder naar de Hakone regio om te relaxen in een traditionele Ryokan en sluit af met in het diverse en indrukwekkende Tokyo waar je op pad gaat met een local.

  €2225

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Japan
 • 17-daagse groepsrondreis Land van de Geisha's

  16-daagse groepsrondreis

  Maak tijdens deze indrukwekkende rondreis door het land van de rijzende zon kennis met één van de meest fascinerende culturen ter wereld. Van hypermoderne steden tot mystieke tempels: reizen in Japan is gegarandeerd een bijzondere ervaring!

  €5443

  incl. vliegticket

  Bekijken ANWB
 • 21-daagse familiereis Japan

  21-daagse individuele rondreis

  Deze 21-daagse rondreis door Japan is ideaal om het land van de rijzende zon met het hele gezin te ontdekken. Japan is bijzonder in al zijn facetten. Eeuwenoude kastelen en tempels, tot in perfectie bereide gerechten, hypermoderne steden, karaoke en traditionele geisha's en sfeervolle ryokans; zo maar een aantal voorbeelden van typisch Japanse kenmerken die je tijdens deze reis zult ontdekken.De rondreis begint in Tokio waar je je ogen uitkijkt bij de wereldberoemde Shibuya Crossing en waar je de bruisende wijken van deze wereldstad verkent. Reis vanaf Tokio met de Hakone Free Pass, bus en bullet trein door het groene hart van Japan. Via Hakone, Tsumago, Takayama en Kanazawa aan de westkust, reizen we door naar de oude stad Kyoto. Kyoto met zijn sfeervolle tempels, prachtige tuinen, traditionele theehuizen en geisha's mag zeker niet ontbreken in een rondreis door Japan. In Hiroshima kom je meer te weten over de destrastreuze gevolgen van de atoombom die de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoeste. Maar je ziet ook dat Hiroshima meer te bieden heeft dan alleen deze historische gebeurtenis. De laatste dagen van deze afwisselende rondreis besteed je in de zuidelijke provincie Kyushu. Je bezoekt in Nagasaki de Nederlandse wijk waar Nederlanders tot de 19de eeuwe een handelspost hadden. Geniet in Fukuoka nog even van de overheerlijke Japanse keuken bij een van de vele sfeervolle eettentjes. Met een tas vol nieuwe herinneringen aan deze mooie en verrassende bestemming vlieg je terug naar huis.

  €3927

  excl. vliegticket

  Bekijken AsiaDirect
 • Groepsrondreis Japan

  groepsrondreis

  Tijdens deze rondreis Japan val je van de ene verbazing in de andere door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan. Vergelijk bijvoorbeeld de skyline van de grote steden in Japan met de traditionele dorpjes en pittoreske natuurlandschappen. Laat je meeslepen in de gekte van de stadsjungle van Tokyo en kom een paar straten verder tot rust in de oorverdovende stilte van een Japanse tuin. Een vakantie in Japan is een reis vol verrassende tegenstellingen.

  €4199

  incl. vliegticket

  Bekijken Sawadee
 • Japan Highlights Deluxe

  17-daagse individuele rondreis

  Japan is een land met mystieke tradities en oude gebruiken. Deze reis neemt je meer naar de wereldstad Tokyo, Lake Kawaguchi, de sneeuw apen van Yudanaka, Takayama, Kyoto, Hiroshima en Osaka. Je reist makkelijk en snel per hoge snelheidstrein. U verblijft in 4* hotels.

  €5130

  incl. vliegticket

  Bekijken 333 Travel
 • Rondreis JAPAN - 15 dagen; Land van de rijzende zon

  15-daagse groepsrondreis

  Op deze rondreis door Japan ligt het reistempo lager in vergelijking met onze reguliere reizen. Je verblijft op het eiland Honshu in slechts vier plaatsen (minder vaak je koffer/reistas inpakken). Naast de bruisende havenstad Osaka, hét culturele hart van Japan Kyoto en de hoofdstad Tokyo bezoek je het Japanse platteland in de omgeving van Mount Fuji. Je reist per eigen bus, op één traject gebruik je de comfortabele Shinkansen (de Japanse hogesnelheidstrein).

  €3309

  incl. vliegticket

  Bekijken Koning Aap
 • Let's go Tokyo!

  4-daagse bouwsteen

  Tokyo, één van de meest geweldige en bizarre steden ter wereld. Een spannende mix van het verleden en de toekomst. Tussen de sci-fi neonborden ontdek je overblijfselen van het shogun-verleden van Japan. Met de culinaire hoogstandjes en verbazingwekkende café's start je je Japan-reis goed.

  €495

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Japan
 • Rondreis 2: Modern en traditioneel Japan in 2 weken

  15-daagse individuele rondreis

  Deze 2-weekse reis door Japan heeft het allemaal: een mix van steden en platteland, precies zoals Japan is. Geen ander land dat enerzijds zo modern en anderzijds toch zo traditioneel is. Je begint in Tokyo, de miljoenenstad vol torenhoge gebouwen waarna je verder reist naar Mount Fuji en Matsumoto, uitvalsbasis voor de Japanse Alpen en de Kiso Vallei, waar je je waant in een scene van de film 'The last samurai'. Struin door Japanse tuinen van Kanazawa en spot geisha's in Kyoto.

  €2630

  excl. vliegticket

  Bekijken Riksja Japan

Rondreizen door Japan

Een rondreis door Japan staat in het teken van uitersten: glimmende wolkenkrabbers versus eeuwenoude tempels; high-tech elektronica versus samurai zwaarden, extravagante manga freaks versus streng gestileerde geisha’s en karaoke versus keurslijf. Menig reiziger ervaart dan ook een flinke cultuurshock reizend door Japan. Het land heeft het imago flink aan de prijs te zijn, maar extreem duur is het allang niet meer. Wel is het super veilig en gemakkelijk te bereizen. Laat een Japan rondreis dus niet langer op zich wachten!

Hiroshima en Nagasaki: de steden van de atoombommen

Wanneer mensen aan Japan denken, poppen de namen van deze twee steden direct op. Niet zo gek, want ‘s werelds eerste atoombom ‘Little Boy’ viel in de Japanse havenstad Hiroshima en nummer twee met de codenaam ‘Fat Man’ in Nagasaki. Ook vandaag de dag is hier nog veel van te merken. In Hiroshima staan veel oorlogsmusea en -monumenten, hoewel de sfeer verre van oorlog gericht is. Je kunt vanuit Hiroshima trouwens ook een dag naar Beppu toe, de bestemming in Japan om te genieten van onsen en modderpoelen.

In Nagasaki op het eiland Kyushu maakte de tweede atoombom 74.000 slachtoffers. Zij worden jaarlijks herdacht op 9 augustus in het Peace Park in het noorden van Urakami, het industriële gebied van Nagasaki. Tegenwoordig is deze kustplaats een cultuur hoogstandje met een charmante haven, tempels en kerken. Over de aanslag is meer informatie te verkrijgen in het Nagasaki Atomic Bomb Museum. Onderweg naar Nagasaki passeren de meeste reizigers Fukuoka, de grootste stad op het eiland en tevens een aanmeerpunt.

Hoofdstad Tokyo, het start- of eindpunt van een rondreis

De meeste rondreizen door Japan starten in Tokyo, de hoofdstad van Japan en tevens de grootste metropool ter wereld. Tokyo is een stad met ontelbaar veel verschillende gezichten, maar rust en orde staan overal centraal. Ook is het een stad vol vernieuwing. Je vindt er torenhoge wolkenkrabbers en een uitstekend wegen- en metronetwerk. Aan de andere kant maakt Tokyo ook alle clichés over zichzelf waar, vooral in de wijk Shinjuku. Vergeet tijdens een bezoek aan de hoofdstad ook niet om door de kleurrijke parken te dwalen en traditionele tempels te bezoeken. Ook een bezoek aan het in de verte gelegen Mount Fuji is een must.

Geisha’s, kleurrijke tempels en rustgevende tuinen in Kyoto

Kyoto is een van de meest cultuurrijke steden ter wereld. Je vindt hier alles wat je verwacht bij het land van The Rising Sun: 1600 Boeddhistische tempels, 400 Shinto heiligdommen, veel botanische tuinen en 17 locaties die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. De bekendste bezienswaardigheden zijn toch wel de Fushimi-Inari Taisha, Kinkaku-Ji en Kyoto Imperial Palace Park. Ook de traditionele Geisha’s die er nog rondlopen zijn bijzonder om te zien. Daarnaast is ook het Kyoto Arashiyama Bamboo Grove absoluut een bezoek waard tijdens een rondreis door Japan, net als het stadje Kurama-dera.

Yakushima & Hokkaido: eilanden bekend om hun extremen

Naast cultuurliefhebbers kunnen óók natuurliefhebbers hun hart ophalen in Japan. Het land kent naast tal van interessante steden namelijk ook prachtige eilanden die hun weerga niet kennen. Op Yakushima kun je ‘s ochtends een hike maken door het regenwoud met watervallen om vervolgens ‘s middags te bakken op een van de tropische stranden met besneeuwde bergtoppen op de achtergrond. Ook staat het eiland bekend om z’n beroemde ‘onsen’, oftewel heetwaterbronnen.

Dit natuurfenomeen is eveneens te vinden op het meest noordelijke eiland van Japan, Hokkaido. Ondanks z’n ligging wordt het eiland regelmatig aangedaan tijdens een rondreis en met goede reden. In de zomer is Hokkaido een waar paradijs. Je kunt er warmwaterbronnen bezoeken, bruine beren spotten in een van de nationale parken en prachtig wandelen door het stadspark van Sapporo.

Het klimaat van Japan

Japan is op gebied van klimaat en omgeving een veelzijdig land. Voor het grootste gedeelte heeft Japan een gematigd zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Het zuiden van Japan heeft daarentegen een warm zeeklimaat en de meest zuidelijke eilanden hebben een subtropisch klimaat. De oostkust heeft door de bergen aan de ene kant een gematigd landklimaat. Het noorden van Japan kent een subarctisch klimaat met strenge winters en zachte zomers.

Japan rondreis boeken

Rondreizen naar Japan worden aangeboden door diverse Nederlandse reisorganisaties.

Veelgestelde vragen

Japan heeft vier seizoenen die duidelijk van elkaar verschillen. Sommige delen van Japan zijn echter het gehele jaar door goed te bezoeken, maar andere worden te warm of koud. Over het algemeen gelden maart tot mei en september tot november als beste maanden voor een rondreis.

Groepsreizen door Japan zijn onder meer te boeken via Koning Aap, Djoser, Sawadee, Shoestring, ANWB en SRC Reizen. Zelf een rondreis samenstellen kan bij 333 Travel.

Japan is over het algemeen een veilig land, maar vanwege de dreiging van natuurrampen en extreem weer moet er altijd gekeken worden naar de weercondities. Daarnaast kent Japan een veel lager criminaliteitsniveau dan in Nederland. Ook de bevolking erg open en sociaal.

Directe vluchten vanaf Amsterdam naar Tokio nemen tussen de 11 en 12 uur in beslag. Ook op Osaka (op 38 kilometer van Kyoto) wordt rechtstreeks gevlogen.

Japan is een groot land met veel bezienswaardigheden. We raden daarom aan om 3 weken voor een rondreis uit te trekken. Langer of korter kan ook, wel is het raadzaam om je programma hierop aan te passen.

Uitgebreide reisinformatie
Meer dan 10 jaar ervaring
Tips & ervaringen van reizigers!

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief